EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

λοιπον, με το tp link δεν γινεται τιποτε ουτε χωρις ασφαλεια, ενω με το stick του popcorn παιζει! Σε ανοικτο δικτυο παντα.Δεν βγαζω ακρη...

Η τηλεοραση μου εχει μια εισοδο hdmi, Μπορω να συνδεσω εκει 2 συσκευες?
το egreat και ενα dvd player? Yπαρχει καποιος ανταπτορας?

Εχω βεβαια περασμενο το firmware του popcorn 110
στο δικο μου, δεν ξερω αν εχει καποια διαφορα (δεν το ειχα το 801Ν οταν ειχα περασμενο το firmware της Egreat να σας πω). Παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι δε συνδεεται αυτοματα στο δικτυο μολις το ανοιξω απο το remote, πρεπει να μπω στο μενου του δικτυου και να πατησω Επιλογη - εχω δωσει απο κατω το SSID του -και τοτε το βλεπει. Αν πατησω το αλλο κουμπι που λεει Ανιχνευση, δεν κανει τιποτα (δε δειχνει τα διαθεσιμα δικτυα). Εχω βαλει καρφωτη IP (static) και η security του δικτυου μου ειναι WPA2 με AES...

αυτο πως γινεται να περασω του καλαμποκιου το firmware?

Παντως σε σχεση με το καλαμποκι και το WD, το egreat αργει παααρα πολυ να αναψει

Last edited:
Η τηλεοραση μου εχει μια εισοδο hdmi, Μπορω να συνδεσω εκει 2 συσκευες?
το egreat και ενα dvd player? Yπαρχει καποιος ανταπτορας?

Ψαξε για "HDMI switch"...

Εχεις pm...

Παντως σε σχεση με το καλαμποκι και το WD, το egreat αργει παααρα πολυ να αναψει

Για το WD δε ξέρω άλλα με το καλαμπόκι δε πρέπει να έχει διαφορά. Ίσως του έχεις κοτσάρει μεγάλους δίσκους...

Εκανα και εγω παραγγελια το egreat m34a, μαλλον βεβαια εχω μελλον μεχρι να το παραλαβω.
Καθοτι ασχετος και τεμπελακος (για να τα διαβασω ολα προσεκτικα) με ενα usb stick μπορω να ξεκινησω την χρηση του;
Για να κανουμε σωστη δουλεια τι αλλο χρειαζομαι;
Εναν εξωτερικο usb σκληρο; (κανει ο οποιοσδηποτε ή εχει προτιμησεις;)
Το wi-fi usb stick καταλαβαινω πως δεν χρειαζεται εφοσον ειμαι διατεθιμενος να το ενωσω με καλωδιο δικτυου. (τα πολυ στοιχειωδη τα ξερω ετσι;)

Ευχαριστω για την ενημερωση που πηρα διαβαζοντας το forum -bye-

Παρελαβα το δικο μου M34A τη προηγουμενη βδομαδα, αλλα δυστηχος απογοητευτηκα. Στο κουτι αναφερονται δυο κοδικοι, Μ34Α και Μ34Β στο καθενα αναφερει διαφορετικο χαρντγουερ οπως επεξεργαστη οικονας κλπ! Το δικο μου οταν αναβει γραφει Μ34Β :-( Συνδεω το Μ34Β μου στη TV με HDMI και για αρχη το συνδεω με το δυκτιο του υπολογιστη μου. Το δυκτιο μια το βρισκει μια οχι, και για κακια μου τυχη δε παιζει ολα τα βιντεο.. Οταν το ανοιγω θα παιξει ΜΙΑ φορα ενα αερχειο βιντεο για λιγα δευτερολεπτα, δευτερο ΔΕ θα παιξει. Την επομενη φορα που θα το ανοιξω θα παιξει παλι μονο ενα αρχειο (και παλι για λιγα δευτερολεπτα). Συδεσα ΣΑΤΑ δισκο με το καλοδιο που παρεχεται βλεπει φακελους αλλα οχι αρχεια! Συνδεσα και δευτερα, π'απαλα! Στο τελος εβαλα ενα USB stick το οποιο ειδα αρχεια και επεξε σπαστα τα βιντεο αλλα δεν ειδα υποτιτλους ασχετα που τα εχω ολα τακτοποιημενα (Αρχειο με υποτιτλο)

Εχει κανεις δει κατι παρομοιο? Γιατι στο κουτι αναφερονται δυο οδικοι?

Εκανα και εγω παραγγελια το egreat m34a, μαλλον βεβαια εχω μελλον μεχρι να το παραλαβω.
Καθοτι ασχετος και τεμπελακος (για να τα διαβασω ολα προσεκτικα) με ενα usb stick μπορω να ξεκινησω την χρηση του;
Για να κανουμε σωστη δουλεια τι αλλο χρειαζομαι;
Εναν εξωτερικο usb σκληρο; (κανει ο οποιοσδηποτε ή εχει προτιμησεις;)
Το wi-fi usb stick καταλαβαινω πως δεν χρειαζεται εφοσον ειμαι διατεθημενος να το ενωσω με καλωδιο δικτυου. (τα πολυ στοιχειωδη τα ξερω ετσι;)

Ευχαριστω για την ενημερωση που πηρα διαβαζοντας το forum -bye-

Ή καλωδιο θα βαλεις, ή stick USB (MONO το Tp-link 821N και το WN-100 παιζουν, για αλλα stick δεν εχουν βαλει drivers στο firmware)...

Δισκος SATA 3,5" χρειαζεται μονο αν θα κατεβαζεις torrents ή θα κανεις streaming απο το pc στο Egreat (myiHome)...

Αν θες μονο να βλεπεις ταινιες, βαζεις εξωτερικο USB δισκο 2,5" ή 3,5".

Τελικα με το TP Link τα πραγματα δεν πανε οσο καλα νομιζα στην αρχη. Τωρα που περασανε καποιες μερες και εχω κανει και κατι βραδυνες δοκιμες εχω προσεξει καποια εντονα slowdowns (με την ιδια συχνοτητα και σε 720p και σε 1080p εργα..) εκει που βλεπω το εργο και μετα χανει το δικτυο. Περαν αυτου στα bootαρισματα μια το βλεπει το workgroup και μια δεν το βλεπει η γενικως αργει πολυ να το δει. Ειδα εδω που εγραψε ο φιλος furious99 για δοκιμη σε unsecured δικτυο οποτε δοκιμασα και ετσι (με mac address filtering) αλλα μια απο τα ιδια. Υπενθυμιζω οτι εχω επανω το τελευταιο fw απο το καλομποκιον.

Σε διαφορα ποστ που διαβασα στο φορουμ του καλαμποκιου ειδα οτι οι υπεθυνοι του γραφουνε οτι απο σποντα δουλευει το TP Link λογω του οτι μοιαζει πολυ με το δικο τους στικ και οτι δεν εχουνε σκοπο να προσφερουνε υποστηριξη για αλλο στικ περαν του δικου τους. Η δε ver.2 του TP Link δεν δουλευει καθολου και υπαρχει κοσμος που εχει παρει αυτο και εχει μεινει με το π@@λι στο χερι..:flipout:

Τελικα απο οσο καταλαβαινω η πρεπει να παρω το στικ το original να κανω την δουλεια μου η αυτο. Το οριτζιναλε το στικακι την κανει την δουλεια κομπλαν η να παρω το access point να τελειωνουμε..?-bye-

Παρελαβα το δικο μου M34A τη προηγουμενη βδομαδα, αλλα δυστηχος απογοητευτηκα. Στο κουτι αναφερονται δυο κοδικοι, Μ34Α και Μ34Β στο καθενα αναφερει διαφορετικο χαρντγουερ οπως επεξεργαστη οικονας κλπ! Το δικο μου οταν αναβει γραφει Μ34Β :-( Συνδεω το Μ34Β μου στη TV με HDMI και για αρχη το συνδεω με το δυκτιο του υπολογιστη μου. Το δυκτιο μια το βρισκει μια οχι, και για κακια μου τυχη δε παιζει ολα τα βιντεο.. Οταν το ανοιγω θα παιξει ΜΙΑ φορα ενα αερχειο βιντεο για λιγα δευτερολεπτα, δευτερο ΔΕ θα παιξει. Την επομενη φορα που θα το ανοιξω θα παιξει παλι μονο ενα αρχειο (και παλι για λιγα δευτερολεπτα). Συδεσα ΣΑΤΑ δισκο με το καλοδιο που παρεχεται βλεπει φακελους αλλα οχι αρχεια! Συνδεσα και δευτερα, π'απαλα! Στο τελος εβαλα ενα USB stick το οποιο ειδα αρχεια και επεξε σπαστα τα βιντεο αλλα δεν ειδα υποτιτλους ασχετα που τα εχω ολα τακτοποιημενα (Αρχειο με υποτιτλο)

Με αυτά που λες κάτι δε φαίνεται να πηγαίνει καλά με το μηχανάκι...Γύρισε το πίσω για έλεγχο...

Παρελαβα το δικο μου M34A τη προηγουμενη βδομαδα, αλλα δυστηχος απογοητευτηκα. Στο κουτι αναφερονται δυο κοδικοι, Μ34Α και Μ34Β στο καθενα αναφερει διαφορετικο χαρντγουερ οπως επεξεργαστη οικονας κλπ! Το δικο μου οταν αναβει γραφει Μ34Β :-( Συνδεω το Μ34Β μου στη TV με HDMI και για αρχη το συνδεω με το δυκτιο του υπολογιστη μου. Το δυκτιο μια το βρισκει μια οχι, και για κακια μου τυχη δε παιζει ολα τα βιντεο.. Οταν το ανοιγω θα παιξει ΜΙΑ φορα ενα αρχειο βιντεο για λιγα δευτερολεπτα, δευτερο ΔΕ θα παιξει. Την επομενη φορα που θα το ανοιξω θα παιξει παλι μονο ενα αρχειο (και παλι για λιγα δευτερολεπτα). Συδεσα ΣΑΤΑ δισκο με το καλοδιο που παρεχεται βλεπει φακελους αλλα οχι αρχεια! Συνδεσα και δευτερα, π'απαλα! Στο τελος εβαλα ενα USB stick το οποιο ειδε αρχεια και επαιξε σπαστα τα βιντεο αλλα δεν ειδα υποτιτλους ασχετα που τα εχω ολα τακτοποιημενα (Αρχειο με υποτιτλο)

Στο κουτι εχει γινει λαθος...

Στο δισκο SATA που συνδεεις στην εξωτερικη SATA θυρα θα εγκαταστησεις τα ΝΜΤ applications ( θα φορμαριστει σε ext2/3 ). Μετα πας στις επιλογες του Egreat και βλεπεις αν ο myihome server εχει ξεκινησει, αν οχι τον ξεκινας. Στο pc σου κατεβαζεις και εγκαθιστας το myihome, το τρεχεις και επιλεγεις το φακελο που ειναι οι ταινιες. Στο Egreat πατας το κουμπι source στο remote και μαζι με τους δισκους θα σου δειξει και το φακελο με τις ταινιες σου στο pc, επιλεγεις, πατας play και τελος. Με καλωδιο ετσι μπορεις να δεις ανετα 1080p ταινιες. Με USB stick (Tp-link 821 ή WN-100) μονο dvix σε G δικτυο...

Οι υποτιτλοι .SRT πρεπει να εχουν το ιδιο ακριβως ονομα με την ταινια, και ενεργοποιουνται απο το αναλογο κουμπι του remote (πατας subtitle και μολις δεις το subtitle:OFF πατας το βελακι "δεξια" και γυριζει σε ON)...

Αμα θες να δεις ταινιες θα πηγαινεις στο εικονιδιο με τις ταινιες και μονο (αν πατας καποιο απο τα αλλα 3 εικονιδια μουσικη/εικονες/αρχεια δε στις δειχνει μεσα στο φακελο)...

To myiHome server που τρέχει στο Egreat δεν έχει σχέση με το myiHome server που τρέχεις στο PC σου. Δεν είναι απαραίτητο το πρώτο για να δεις τα αρχεία του PC σου μέσω του myiHome server.

Ως εκ τούτου, φυσικά και δεν χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένα τα NMT Apps ή / και να έχεις συνδεδεμένο δίσκο (οπουδήποτε στο Egreat) για να παίζεις μέσω myiHome.

Στο κουτι εχει γινει λαθος...

Στο δισκο SATA που συνδεεις στην εξωτερικη SATA θυρα θα εγκαταστησεις τα ΝΜΤ applications ( θα φορμαριστει σε ext2/3 ). Μετα πας στις επιλογες του Egreat και βλεπεις αν ο myihome server εχει ξεκινησει, αν οχι τον ξεκινας. Στο pc σου κατεβαζεις και εγκαθιστας το myihome, το τρεχεις και επιλεγεις το φακελο που ειναι οι ταινιες. Στο Egreat πατας το κουμπι source στο remote και μαζι με τους δισκους θα σου δειξει και το φακελο με τις ταινιες σου στο pc, επιλεγεις, πατας play και τελος. Με καλωδιο ετσι μπορεις να δεις ανετα 1080p ταινιες. Με USB stick (Tp-link 821 ή WN-100) μονο dvix σε G δικτυο...

Οι υποτιτλοι .SRT πρεπει να εχουν το ιδιο ακριβως ονομα με την ταινια, και ενεργοποιουνται απο το αναλογο κουμπι του remote (πατας subtitle και μολις δεις το subtitle:OFF πατας το βελακι "δεξια" και γυριζει σε ON)...

Αμα θες να δεις ταινιες θα πηγαινεις στο εικονιδιο με τις ταινιες και μονο (αν πατας καποιο απο τα αλλα 3 εικονιδια μουσικη/εικονες/αρχεια δε στις δειχνει μεσα στο φακελο)...

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια furious 99! Θα κανω αναβαθμιση στο τελευταιο φιρμγουερ και θα δω αν βελτιωθει η κατασταση... ΠΑντος και κατα την εκινηση της συσκευης πριν βγει στο μενου στη τιβι φενεται ξεκαρα το Μ43Β.. Εχει δει κανεις κατι παρομοιο?

MyiHome server στο Egreat χρειάζεσαι μόνο αν θέλεις να χρησιμοποιείς το Egreat ως streaming server για άλλα Egreat του σπιτιού σου.

Ευχαριστω για τη διορθωση. Να μη δινουμε λαθος πληροφοριες (μια φορα το δοκιμασα για λογους περιεργειας)...

Συνεπως για streaming προς το Egreat απο το pc, μονο το myiHome στο pc εγκαθιστας και δε χρειαζεται δισκος στην εξωτερικη sata θυρα με NMT apps...:a0210:

Οσοι παντως εχουν δισκο sata συνδεμενο στην εξωτερικη sata θυρα, μπορουν να αλλαξουν τη background εικονα του Egreat σε οποια εικονα θελουν.

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=3782
http://files.syabas.com/networkedmediatank/_theme_.zip

Κατεβαζετε το _theme_.zip το αποσυμπιεζετε. Ολα τα στοιχεια του μπορειτε να τα αλλαξετε, εμενα με ενδιεφεραν κυριως το background και το χρωμα των γραμματων στα μενου.

Αλλαζετε το bg.jpg με οποια φωτο θελετε με το ιδιο ονομα bg.jpg (να ειναι ομως αναλυση 1280x720).

Για να αλλαξετε το χρωμα των γραμματων, ανοιγετε το .config με το σημειωματαριο και αλλαζετε τα νουμερα/γραμματα μετα το =

color1=b1d3f6 //text colorcolor2=5c9cc2

Ποια νουμερα/γραμματα αντιστοιχουν σε ποιο χρωμα υπαρχουν εδω:
http://html-color-codes.com/

π.χ. για το μαυρο το b1d3f6 το κανετε 000000 και το 5c9cc2 παλι 000000

Φυσικα μπορειτε να αλλαξετε και τα υπολοιπα χρωματα στο .config (TIP: αν το φοντο που βαλατε εχει ανοιχτα χρωματα, βαλτε σκουρα γραμματα και το αντιστροφο, αλλιως θα εχετε δυσκολια στην αναγνωση).

Τα αρχεια αυτα τα σωζετε στο φακελο _theme_ αντικαθιστωντας τα αρχικα (προσοχη ενας φακελος _theme_ να ειναι οχι 2 ο ενας μεσα στον αλλο) και τα αντιγραφετε μεσω FTP στο φακελο Photo του δισκου του Egreat αντικαθιστωντας αυτα που υπαρχουν ηδη.

Ενα restart της συσκευης και voila!!!

Παντως οι αλλαγες που κανατε δε θα φαινονται παρα μονο οταν ο δισκος sata ειναι συνδεμενος, αφου δε σωζονται στη συσκευη. Αν βγαλετε το δισκο, η συσκευη θα μπουταρει με τα default φοντο και γραμματα...

Last edited:
Νεος κατοχος και εγω του εν λογο μηχανηματος και εχω μια απορια.
Μετα το loading ,στην μπλε οθονη, πανω αριστερα μου γραφει EG-31B (kati tetoio).
Να υποθεσω οτι δεν εχω το Μ34 , αλλα το 31.
Αγορα με την προσφορα του e-shop 129 EURO

Το M34 εχεις ασχετως το τι γραφει. Σ ολους τα ιδια γραφει και στην αρχη το κοιταμε παραξενα.