ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,035
Με στοχο να εκμεταλλευτουμε τις εκπτωσεις κινησαμε με την κυρα για ψωνια που πραγματικα χρειαζομασταν το προηγουμενο Σαββατο...
Ειπαμε να παμε στην Κηφισια και καποια στιγμη καθισα να ξαποστασω (εννοειται μονος μου) και να πιω ενα εσπρεσακι κρυο...
4,10 ευρω μου λεει η τυπισσα πληρωνω στο τελος και σηκωνομαι εκνευρισμενος...
Μετα απο 1-2 ωρες ηρθαν και 2 φιλοι να δουν τους επαρχιωτες που ηρθαν στην πρωτευουσα και κατσαμε ολοι μαζι σε αλλο καφε (εθεσα βετο να μην παμε στο προηγουμενο).
Το αποτελεσμα ηταν το κρυο σπρεσσακι να εχει 4,60 (οσο και ο φραπες του κουμπαρου).
Οι δε σοκολατες 5,60 και το τοστ 4,20.

Ημαρτον ρε παιδια! Μονο σε μενα φαινονται εξοργιστικες οι τιμες?

Επιλεγει κανεις που θα κατσει με βαση την τιμη των προσφερομενων προϊοντων ή παμε σαν τα προβατα?
Εγω να πω την αληθεια δεν το κανω αλλα θελω να το προσπαθησω (χωρις οι λογοι να ειναι οικονομικοι)

Παραθετω και φωτο με τις αποδειξεις απο το δευτερο καφε

IMG-20120116-00195.jpg

Λεγεται......οτι στην Ελλαδα στα καφε δεν πληρωνεις τον καφε αυτον καθαυτον. Αλλα τον χρονο που πιανεις την καρεκλα.

Εξω -Ιταλιες, Ισπανιες, Πορτογαλιες στο νοτο δηλαδη συγγενεις μας τα παιδια-πινουν τον καφε τους σε χρονικο διαστημα απο δυο λεπτα της ωρας αντε εως εικοσι αν παιζει και σαντουιτς και εφημεριδα.

Εδω κατω απο ωρα πρεπει ναναι κανεις αρρωστος για να σηκωθει απο την καρεκλα. Μην αναφερω περιπτωσεις που κλεινουν μεροκαματο με εναν φραπε. Για κανε τις διαιρεσεις να δεις ......

Φιλος μου Πορτογαλος τρελαινεται που ο καφες εχει πανω απο μισο ευρω !! Βεβαια τρελαινεται και που βλεπει να καθονται με τις ωρες και να λιαζονται σαν τις φωκιες .

Χωρίς βέβαια να συμφωνώ,για διάφορους λόγους,πάει με την περιοχή....Στη Λ.Αλεξάνδρας έχει 0,90 ο cappuchino.Εκτός θέματος αλλά παρόλα αυτά σχετικό,η κάψουλα nesspresso στην Ιταλία έχει 0,37 και εδώ 0,41.....

Δεν πληρώνεις το ρόφημα.
Πληρώνεις τα ενοίκια, την αποπληρωμή της επένδυσης, τους σερβιτόρους.
Μην νομίζεις καν ότι είναι κερδοφόρες οι καφετέριες, ακόμα και με αυτές τις τιμές, κάθε 2 -3 χρόνια πολλές, αλλάζουν ιδιοκτησία, καθώς οι ιδιοκτήτες συνήθως "μπαίνουν μέσα".

Γίνεται μια εκμετάλλευση της ανάγκης των ανθρώπων να βγαίνουν βόλτες, να ξεσκάσουν.

Last edited:
Oι τιμές στην Κηφισιά αυτές είναι Αγγελε. Και γενικά σε Χαλάνδρι Μαρούσι Αγ. Παρασκευή οι τιμές για τον καφέ βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα.
Από 4,00 - 4,50 € ο φραπές και 4,50 - 5,00 € ο capuccino.
Πραγματικά έπαθα πλάκα πέρυσι όταν βρέθηκα σε κορυφαία καφετέρια στην παραλία της Καλαμάτας και για 4 cappuccino και ένα club σάντουιτς πλήρωσα 13,80 €.
Για τα ίδια πράγματα στις καφετέριες του Χαλανδρίου θα πλήρωνα 24,00 € τουλάχιστον.

Οχι ρε παιδιά δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές!!
Επαρχία και πάλι επαρχία..

Ναι βρε Δημήτρη αλλά ο γαλλικός είναι ζουμί κάλτσας...
Δε μιλάμε βέβαια για εσπρέσσο, 3.50-4.00 και χάλια.
Καλύτερα να πιείς μια μπύρα παρά καφέ...

Re: Απάντηση: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Να πληρωνουμε με την ωρα λοιπον?

Αν ειμουν καταστηματαρχης και ειχα πελατες που παραπονιουνται θα το εκανα.

Ενα εικοσαλεπτο της ωρας μισο εως ενα ευρω ο καφες αναλογα το χαρμανι και την ποσοτητα.
Δυο εικοσαλεπτα της ωρας δυο ευρω ο καφες.
Μια ωρα τρια ευρω.
Πανω απο μια ωρα 4 ευρω οσο παει :D

Δικαιο μου φαινεται ....

Οταν είσαι άνεργος πληρώνεις τα 4 4,5 για να κάτσεις σε ένα μαγαζί να ξεχαστείς λίγο (και φυσικά να κάτσεις με τις ώρες, ειδικά αν δεν έχεις οικογένεια).

Βέβαια όταν δεν έχεις και αυτά τα λεφτά πας σε ένα καφενείο που έχει τα μισά.

Α ρε Δευτέρες με λιακάδα που έχουν πέσει........

Εγώ θα προτιμούσα κάτι άλλο: ο καφές (ή το κάθε ρόφημα) standard τιμή, όπου θα πληρώνεις την αξία του καφέ + κέρδος + σερβίρισμα και από 'κει και πέρα... επιπλέον κόστος ανάλογα πόση ώρα κάθεσαι (ουσιαστικά το ίδιο που προτείνει ο Κοsh με άλλο περιτύλιγμα). Πχ espresso 1 ευρώ + την... ενοικίαση της θέσης ανάλογα την ώρα. Α επίσης "ενοίκιο" βάσει τραπεζιού, όχι αριθμού ατόμων (εννοείται άλλη τιμή σε τραπέζι για 2, άλλη για 6). Not bad...

Last edited:
Ναι βρε Δημήτρη αλλά ο γαλλικός είναι ζουμί κάλτσας...
Δε μιλάμε βέβαια για εσπρέσσο, 3.50-4.00 και χάλια.
Καλύτερα να πιείς μια μπύρα παρά καφέ...

Billy, Γαλλικός για μένα = ποδόλουτρο! δεν έχει λόγο ύπαρξης αυτό το πράμα.
Απο κει και πέρα όμως, οι τιμές που αναφέρει ο Άγγελος είναι αλλού..
Εδώ στα βόρεια, οι τιμές του καφέ κυμαίνονται σε νορμάλ πλαίσια.
Υπάρχουν -φυσικά- και τα μαγαζιά(ελάχιστα βέβαια) που σε "ξυρίζουν", αλλά απλά δεν πατάς το πόδι σου εκεί και τελειώνει η ιστορία.
Γενικότερα πάντως, οι καταστηματάρχες έβαλαν μυαλό και δεν είναι λίγα τα μαγαζιά που έχουν ρίξει τις τιμές τους..

Καλές οι προτάσεις με την χρονοχρέωση αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα....δηλαδή με το που κάθεσαι τι θα γίνει; θα πατάς χρονόμετρο; όχι είμαι είκοσι λεπτά, όχι είστε μισή ώρα;

Η λύση είναι να μην πατάμε.

Οσο πατάμε και είναι τίγκα δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να πέσουν οι τιμές.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και στο dna μας να καθόμαστε σε χλιδαροκαναπεδοκαταστάσεις μαγαζιά. Ο γρηγόρης και το εβερεστ μας πέφτει τρεμπανάλ.

Συμφωνω με τον Τασο, δεν πας και τελειωνει η υποθεση. Ξερεις ποσοι εχουν αλλαξει τιμολογιακη πολιτικη απο την στιγμη που ο τζιρος τους επεσε λογω υψηλων τιμων.

Οσο λοιπον τους τιμας τοσο θα σε γδερνουν!

Όταν στην Κηφισιά το ενοίκιο έχει 3 φορές πάνω απ αυτό της Αργυρούπολης, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ο καφές να είναι ακριβότερος. Το ίδιο και για τα ρούχα κλπ κλπ. Από κει και πέρα, ο καθένας πάει εκεί χωρίς να τον αναγκάσει κάποιος.

Καλές οι προτάσεις με την χρονοχρέωση αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα....δηλαδή με το που κάθεσαι τι θα γίνει; θα πατάς χρονόμετρο; όχι είμαι είκοσι λεπτά, όχι είστε μισή ώρα; .

Nαι ρε συ.

Με βιδωμενο χρονομετρο στο τραπεζι οπως αυτο του σκακιου.

Μεχρι να αλλαξει η νοοτροπια του "καφε".

Nαι ρε συ.

Με βιδωμενο χρονομετρο στο τραπεζι οπως αυτο του σκακιου.

Μεχρι να αλλαξει η νοοτροπια του "καφε".

Συγνώμη Kosh, γιατι να πληρώνω με την ώρα σε μαγαζιά όπου τα μισά καθίσματα είναι πάντα άδεια; Τι κι αν κάτσω μισή μέρα εκεί, δεν πρόκειται ο μαγαζάτορας να χάσει λεφτά, δεν του πιάνω την τελευταία ελεύθερη θέση. Σε καφετέριες με 4-5 τραπέζια, εντάξει, αλλα πόσες είναι αυτές;

Ο καφες ειναι η πιο φθηνή έξοδος πλέον. Μου αρέσει να παίρνω τις κυριακάτικες και να κάθομαι στον ήλιο κανένα τρίωρο σαν το βόα μέχρι να τις χωνέψω :D
Μή μου το κόψετε κι αυτό!

το θέμα της τιμής του καφέ το κουβέντιαζα με κάποιον συγγενή μου τις γιορτές που είναι γκαρσόνι σε επαρχιακή πόλη και του σχολίαζα γιατί στην επαρχία είναι και εκεί αλμυρούτσικος ο καφές.

μου είπε τα εξής από την εμπειρία του και αυτά που βλέπει καθημερινά στην δουλειά του.

1) η τιμή έχει σχέση από πολλούς παράγοντες. ενοίκιο - είδος κόσμου - κλπ. (άλλοι ιδιοκτήτες έριξαν τα ενοίκια - άλλοι όχι). επίσης υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός στον καφέ και αυτό οδηγεί σε συχνές ανακαινίσεις μαγαζιών με κόστη που ξεφεύγουν γιατί οι περισσότεροι έγιναν μαγαζάτορες από σπόντα. κάποιοι δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στον μεγάλο δανεισμό και έκλεισαν. πχ καφετέρειες στον μώλο των ιωαννίνων που είναι πέρασμα.
2) έχει αλλάξει μετά την κρίση ο τρόπος που πληρώνεται ο καφές στις παρέες. πριν μια παρέα έπερνε 4 καφέδες και έλεγε κάποιος άστα δικά μου. την επόμενη φορά εσύ. τώρα ο καθένας τον δικό του και τέλος.
3) έχει αυξηθεί το ποσόστό ανθρώπων που μαζεύονται στα μαγαζιά το βράδι για καφέ. το ποσό είναι πολύ λιγότερο από το να πάνε σε κάποιο μεζεδοπωλείο αν και κάποιοι εστιάτορες έχουν κάνει μενού με 8- 10 ευρώ (σαλάτα - πρώτο - κυρίως) + ζωντανή μουσική για να προσελκύσουν τον πελάτη.
4) τέλος μου είπε ότι υπάρχει πλέον μεγάλο ποσοστό τζαμπατζήδων. ο ένας τουαλέτα και ο άλλος με ελαφρά πηδηματάκια.

Last edited:
Δεν πληρώνεις το ρόφημα.
Πληρώνεις τα ενοίκια, την αποπληρωμή της επένδυσης, τους σερβιτόρους.
+ το καγιεν του "επιχειρηματια", και το εξοχικο της γυναικας του στην Αντιπαρο
Μην νομίζεις καν ότι είναι κερδοφόρες οι καφετέριες, ακόμα και με αυτές τις τιμές, κάθε 2 -3 χρόνια πολλές, αλλάζουν ιδιοκτησία, καθώς οι ιδιοκτήτες συνήθως "μπαίνουν μέσα".

Γίνεται μια εκμετάλλευση της ανάγκης των ανθρώπων να βγαίνουν βόλτες, να ξεσκάσουν.

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ?

Τους ταιζαμε χρονια. Εγω τελειωσα