Είναι το YouTube κατάλληλο μέσο για ακουστική αξιολόγηση;

steadyshot

AVClub Enthusiast
16 July 2012
895
Τον αγόρασα για το ταίριασμα με τον προ και εν όψει των scm 40.
Όσο για την παραμόρφωση,ο καθένας την αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο και την αντέχει σε διαφορετικό βαθμό.
Εδω σε αυτο το βιντεο τα παθητικα atc ακουγονται πιο καλα σε μενα απο τα ενεργα. Τα ενεργα μου ακουγονται πιο προβολικα ψηλα (τυπου πιο κουραστικα), ενω τα παθητικα πιο φυσικα και καλα στο αυτι καταλληλα για πολυωρες ακροασεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδω σε αυτο το βιντεο τα παθητικα atc ακουγονται πιο καλα σε μενα απο τα ενεργα. Τα ενεργα μου ακουγονται πιο προβολικα ψηλα (τυπου πιο κουραστικα), ενω τα παθητικα πιο φυσικα και καλα στο αυτι καταλληλα για πολυωρες ακροασεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ειχα δει το συγκεκριμένο.Τα παθητικά έχουν πιο συμπιεσμένες και λεπτοηχες μεσαίες και πρίμα με πιο λίγη ενέργεια.Τα ενεργά έχουν πιο ζωντανό ήχο όμως απαιτούν πιο ζωντανή τσέπη από την δική μου.Να σπαρταραει!

Πάλι από βίντεο του youtube κρίνουμε ;;;
Μου έδωσες μια ιδεα.Να απαιτήσω από τον αντιπρόσωπο συγκριτική δοκιμή στο σύστημά μου.
Επειδή τα γραπτά μένουν,περιμένω εναγωνίως να διαβάσω τις πρόσφατες εμπειρίες σου στο κατάλληλο νήμα ώστε να μην έχουν αυταπάτες μερικοι-μερικοι.

Last edited:
Ειχα δει το συγκεκριμένο.Τα παθητικά έχουν πιο συμπιεσμένες και λεπτοηχες μεσαίες και πρίμα με πιο λίγη ενέργεια.Τα ενεργά έχουν πιο ζωντανό ήχο όμως απαιτούν πιο ζωντανή τσέπη από την δική μου.Να σπαρταραει!
εσύ το λες ζωντανο εγώ τσιριχτό 😄

Μου έδωσες μια ιδεα.Να απαιτήσω από τον αντιπρόσωπο συγκριτική δοκιμή στο σύστημά μου.
Επειδή τα γραπτά μένουν,περιμένω εναγωνίως να διαβάσω τις πρόσφατες εμπειρίες σου στο κατάλληλο νήμα ώστε να μην έχουν αυταπάτες μερικοι-μερικοι.

Θα εννοείς την τελευταία κουβέντα που κάναμε στο τηλ...

Ναι , θα γίνει κάποια στιγμή αλλά στο κατάλληλο νήμα που δεν θα το ανοίξω εγώ.. ;)

• Like
Reactions: Θρησκος
εσύ το λες ζωντανο εγώ τσιριχτό 😄
Αλλου γίνεται η παρασπονδία και τα παθητικά παίζουν χειρότερα.
Θα ήταν ενδιαφέρον αν η ίδια πολυενίσχυση των ενεργών γινόταν και στα παθητικά(δέχονται τριενισχυση).Εκει θα υπηρχε γερή κόντρα.
Εγω,ο πτωχός,προσπαθώ να φτιάξω μια λίστα με καλώδια τριπλοκαλωδιωσης.Ασπιρινη ενάντια στην τριενισχυση

Last edited:
Διαφωνώ.Αυτο δεν γίνεται λόγω του ότι οι ενισχυτές είναι ίδιοι.Αλλου γίνεται η παρασπονδία και τα παθητικά παίζουν χειρότερα.
Θα ήταν ενδιαφέρον αν η πολυενίσχυση των ενεργών γινόταν και στα παθητικά.Εκει θα γινόταν γερή κόντρα.
Τα παθητικά δεν παίζουν χειρότερα για μένα . Πολύ πιο ισορροπημένα παίζουν. Δεν ξυρίζουν

Όχι ρε παιδιά κρίσεις από youtube.. υποτίθεται ότι καταλαβαίνουμε τα βασικά εδώ μέσα..
Δεν ακούμε την πραγματική απόδοση των ηχείων ακούμε μόνο σχετικές διαφορές εφόσον όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι σταθεροί

Αλλου γίνεται η παρασπονδία και τα παθητικά παίζουν χειρότερα.
Θα ήταν ενδιαφέρον αν η ίδια πολυενίσχυση των ενεργών γινόταν και στα παθητικά(δέχονται τριενισχυση).Εκει θα υπηρχε γερή κόντρα.
Εγω,ο πτωχός,προσπαθώ να φτιάξω μια λίστα με καλώδια τριπλοκαλωδιωσης.Ασπιρινη ενάντια στην τριενισχυση

Ναι αλλά το ένα θα συνέχιζε να είναι ενεργό και το άλλο ενισχυόμενο.

• Like
Reactions: Θρησκος
Όχι ρε παιδιά κρίσεις από youtube.. υποτίθεται ότι καταλαβαίνουμε τα βασικά εδώ μέσα..
Αν η διαφορά ακούγεται Χ ακόμη και στο YouTube,είμαι έτοιμος να βάλω αρκετά Χ για την δια ζωσης σύγκριση.

Δεν ακούμε την πραγματική απόδοση των ηχείων ακούμε μόνο σχετικές διαφορές εφόσον όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι σταθεροί

Ακόμα και αν ισχύει αυτό, πως ξέρεις ποιο είναι το πιο σωστό;

Έστω, πως καταλαβαίνεις ποιο από τα δυο θα σου άρεσε περισσότερο;

Αυτό που "τσιρίζει" μπορεί κάλλιστα να είναι το σωστό και το άλλο να είναι το λάθος.

Ο καθένας κρίνεις σύμφωνα με το δικό του προσωπικό γούστο, κανείς μας δεν ακούει το ίδιο μεταξύ μας..
Άλλοι εστιάζουν αλλού στο άκουσμα και άλλοι σε διαφορετικά σημεία..
Απολυτα σωστό δεν υπάρχει σε κανένα από τα δύο ηχεία, ειδικά όταν ακούμε κάτι από το YouTube..

Αν και αν ισχύει αυτό, πως ξέρεις ποιος είναι το πιο σωστό;

Έστω, πως καταλαβαίνεις ποιο από τα δυο σου άρεσε περισσότερο;

Αυτό που "τσιρίζει" μπορεί να είναι το σωστό και το άλλο να είναι το λάθος.
Ειναι ξεκάθαρο ότι τα ενεργά παίζουν πολύ καλύτερα, έχουν το πιο σωστό άκουσμα με live αίσθηση, ακόμα και ακούγοντας το από αυτό το βίντεο από το YouTube..