Είναι το YouTube κατάλληλο μέσο για ακουστική αξιολόγηση;

Το δυναμικό εύρος στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, εφόσον βάλεις να ακούσεις τα πολύ χαμηλά περάσματα να ακούγονται σε καλή στάθμη, τότε τα δυνατά, ειδικά σε σύστημα χωρίς sub και φίλτρα, θα σου στείλουν τα γούφερ για επισκευή, εκτός αν παίζει κάποιο Limiter ή προστασία, στην οποία περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι χάλια πολύ πιο πριν.

Οk. δεν έχεις ακούσει το βινύλιο. Χάνεις, γιατί αξίζει.

Για το απόλυτο, εννοώ bit perfect σε όποιο μέσο.
Όπως δεν αγοράζεις super car για να του βάζεις απλή αμόλυβδη, έτσι και εδώ το τι θα βάλεις παίζει ρόλο.

So simple.
Τώρα, για να μη ξεχνάμε και το θέμα μας, όχι, το youtube δεν είναι μέσον για ακουστική αξιολόγηση.

Οk. δεν έχεις ακούσει το βινύλιο. Χάνεις, γιατί αξίζει.

Για το απόλυτο, εννοώ bit perfect σε όποιο μέσο.
Όπως δεν αγοράζεις super car για να του βάζεις απλή αμόλυβδη, έτσι και εδώ το τι θα βάλεις παίζει ρόλο.

So simple.
Τώρα, για να μη ξεχνάμε και το θέμα μας, όχι, το youtube δεν είναι μέσον για ακουστική αξιολόγηση.

Ενταξει, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το YouTube. 😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Τα τυπικα dali ,δε λεω για τα πολυ ακριβα, εχουν ενα τσιμπημα στις υψηλες που ειναι θεμα γουστου. Εμενα δε μου αρεσει αυτο το τσιμπημα/χαρακτηρας.

Τιθασεύεται ? Εννοώ αν βάλω να το οδηγήσει ο Leben 600 ,θα γίνει smoother ψηλά ?
Επειδή έχω το ίδιο θέμα και το παλεύω.

Κοίτα... αν μπορείς να δοκιμάσεις καλώδιο πριν το αγοράσεις, ένα interconnect VDH The first ίσως να έκανε δουλειά.

Τα τυπικα dali ,δε λεω για τα πολυ ακριβα, εχουν ενα τσιμπημα στις υψηλες που ειναι θεμα γουστου. Εμενα δε μου αρεσει αυτο το τσιμπημα/χαρακτηρας.

Τιθασεύεται ? Εννοώ αν βάλω να το οδηγήσει ο Leben 600 ,θα γίνει smoother ψηλά ?
Εάν πιάνουν τα χέρια σου τιθασευεται το τσίμπημα στις υψηλές, με μια αντίσταση σε σειρά στα Τweeters...
Τι θέμα έχεις;

Φανταζομαι θα το ξερεις ηδη. Αλλα νομιζω οτι η dali συστηνει τα ηχεια να μην εχουν toe in. Αν κοιταν ευθεια, θα μειωθει η ενεργεια που λαμβανεις απο τα tweeter.

Δεν λυπάσαι τον Leben;

• Haha
  • Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Φανταζομαι θα το ξερεις ηδη. Αλλα νομιζω οτι η dali συστηνει τα ηχεια να μην εχουν toe in. Αν κοιταν ευθεια, θα μειωθει η ενεργεια που λαμβανεις απο τα tweeter.
κάτι σαν τα PMC μου δηλαδή.

Εάν πιάνουν τα χέρια σου τιθασευεται το τσίμπημα στις υψηλές, με μια αντίσταση σε σειρά στα Τweeters...
Τι θέμα έχεις;
έχω τα PΜC OB i , πολλοί το κατακρίνουν για τις ψηλές του και έχουν δίκιο αν το βάλουν με έναν π.χ Mark Levinson προτελευταίο της σειράς και άλλους ενισχυτές ,αλλά το περιοδικό Hi Fi world το έχει κατατάξει στα the best ever (ο λόγος τα εξαιρετικά μεσαία),και το πάντρεψε με ολοκληρωμένο/pre-power exposure χωρίς μεγάλο toe in ,όπως βλέπουμε στις εκθέσεις με την επόμενη σειρά η και με την ιδία για όποιους κρατούν αρχείο από παλιότερες εκθέσεις ή επισκέψεις στο κατάστημα.
Εγώ με τους A.R το παλεύω.
Ένα atc 20 δεν μου έδωσε κάτι παραπάνω.
Φυσικά με Leben κελαηδεί μέχρι το παρά δέκα στο volume .
Oι δοκιμές με leben πολλές και με κορυφαία καλώδια..
Έχω τα καλύτερα της VDH,κάτι κερδίζω κάτι χάνω.. αλλά τουλάχιστον δεν έχει σ' όλα τα τρακ τα ενοχλητικά συρριστικά.
Για αυτό το κρατώ μέχρι να μπορέσω να πάρω κάτι καλύτερο όπως ATC ή MA platinum

έχω τα PΜC OB i , πολλοί το κατακρίνουν για τις ψηλές του και έχουν δίκιο αν το βάλουν με έναν π.χ Mark Levinson προτελευταίο της σειράς και άλλους ενισχυτές ,αλλά το περιοδικό Hi Fi world το έχει κατατάξει στα the best ever (ο λόγος τα εξαιρετικά μεσαία),και το πάντρεψε με ολοκληρωμένο/pre-power exposure χωρίς μεγάλο toe in ,όπως βλέπουμε στις εκθέσεις με την επόμενη σειρά η και με την ιδία για όποιους κρατούν αρχείο από παλιότερες εκθέσεις ή επισκέψεις στο κατάστημα.
Έχω τα καλύτερα της VDH,κάτι κερδίζω κάτι χάνω.. αλλά τουλάχιστον δεν έχει σ' όλα τα τρακ τα ενοχλητικά συρριστικά.
Εάν τα PMC ενοχλούν στις υψηλές συχνότητες σε όλα τα κομμάτια δηλαδή το έχουν κουρδισει έτσι ώστε να είναι εντυπωσιακό αλλά συνάμα ενοχλητικό σε πολύωρη ακρόαση, υπάρχει θέμα, πρέπει να βρω μετρήσεις των ηχείων να δούμε τι έχουν κάνει στο κροσοβερ..

Εάν δεν είναι πάντα κουραστικό σε αυτό το φάσμα και έχει έμφαση εκεί όταν η ηχογράφηση έχει πλούσιο θέμα στις μεσο-υψηλες δεν φταίει το ηχείο..

Πάντως η κατάσταση βελτιώνεται άμεσα να το κουλαρεις λίγο ρίχνοντας ελαφρός την στάθμη του Tweeter με μια αντίσταση (ανάλογα τι θα ζητήσει) σε σειρά με αυτό ώστε να πέσει λίγο η στάθμη εκεί που "πονάει"..

ούτε με τον ολοκληρωμένο της Τσακιριδης το κάνει,αλλά υπάρχει το κάτι παραπάνω και ακούγεται αρκετά.
Το δοκίμασα με άλλα ενισχυτικά,πέρα απ' τα υπόλοιπα δικά μου.
Με Μark L.,Leben 600 και άλλα δύο ενισχυτικά της solid foundation.
Aν η πηγή δεν έχει καλό υλικό,το ηχείο το τονίζει παραπάνω.
Έπαιξε όπως θέλω με ενισχυτή 15.000 ευρώ, αλλά δεν τα διαθέτω.
Με δικό μου ολοκληρωμένο Cyrouς 2 ,linn ολοκληρωμένο, pro Luxman power Citation 24 recapped, πάλι.

Ίσως έχουν δίκιο για Exposure..

έχω τα PΜC OB i , πολλοί το κατακρίνουν για τις ψηλές του και έχουν δίκιο αν το βάλουν με έναν π.χ Mark Levinson προτελευταίο της σειράς και άλλους ενισχυτές ,αλλά το περιοδικό Hi Fi world το έχει κατατάξει στα the best ever (ο λόγος τα εξαιρετικά μεσαία),και το πάντρεψε με ολοκληρωμένο/pre-power inexosure. ,όπως βλέπουμε στις εκθέσεις με την επόμενη σειρά η και με την ιδέα για όποιους κρατούν αρχεία από παλιότερες εκθέσεις ή επισκέψεις στο κατάστημα.
Εγώ με τους AR το παλεύω.
Οι δοκιμές με leben πολλές και με κορυφαία καλώδια..
Είδα σε μετρήσεις το ηχείο να είναι κουρδισμενο με ανηφορική απόκριση προς τα πάνω στις υψηλές, γι' αυτό ενοχλεί κάποιες φορές..

φυσικά, αλλά ερωτω αν η οδήγηση με τέτοιας φιλοσοφίας ενισχυτή ,τα ομαλοποιήσει στις ενοχλητικές ψηλές.
O LEBEN CS600 γενικα δεν "ομαλοποιει" τις ψηλες . Εχει τη δυνατοτητα να λειτουργησει με πολλες λαμπες , οποτε ειναι και αυτο κατι που πρεπει να σκεφτεις.
Οταν τον ειχα εγω, τον πιο ισορροπημενο ηχο τον ειχα με 5881 ( Ρωσικη εκδοση 6Π3C-E ) ή Shuguang ΚΤ66 στην εξοδο , και RCA 6CS7 σαν προενισχυτριες και 6CJ3 damper.
Οι EL34 ουδεποτε μου αρεσαν στον 600.
Σηνειωτεον οτι με την ΚΤ66 , το καπακι του 600 πρεπει να ειναι ανοικτο λογω υψους της λαμπας αυτης.

• Like
Reactions: westsound
ούτε με τον ολοκληρωμένο της Τσακιριδης το κάνει,αλλά υπάρχει το κάτι παραπάνω και ακούγεται αρκετά.
Το δοκίμασα με άλλα ενισχυτικά,πέρα απ' τα υπόλοιπα δικά μου.
Με Μark L.,Leben 600 και άλλα δύο ενισχυτικά της solid foundation.
Aν η πηγή δεν έχει καλό υλικό,το ηχείο το τονίζει παραπάνω.
Έπαιξε όπως θέλω με ενισχυτή 15.000 ευρώ, αλλά δεν τα διαθέτω.
Με δικό μου ολοκληρωμένο Cyrouς 2 ,linn ολοκληρωμένο, pro Luxman power Citation 24 recapped, πάλι.

Ίσως έχουν δίκιο για Exposure..
Αφού είσαι σ' αυτό το επίπεδο ενισχυτών, σκέφτηκες να κοιτάξεις ολοκληρωμένο ή πρό-/τελικό με tone controls; Κρίμα να πρέπει να παίξεις με καλώδια, toe-in κλπ για λίγο τσιμπημένες ψηλές σε τέτοιο ηχείο.

Είδα σε μετρήσεις το ηχείο να είναι κουρδισμενο με ανηφορική απόκριση προς τα πάνω στις υψηλές, γι' αυτό ενοχλεί κάποιες φορές..
λες να του βάλω αυτό που είπες.
Μικρή διαφορά με τα ακριβά του Ρίτσου ότι και να έστειλε,αλλά κυρίως τα audio quest.
τα ασημένια των vdh τονίζουν κάποιες φορές τα έντονα ψηλά..
προχθές με μια κεφαλή που δεν είχα ρυθμίσει σωστά με έπιασε πονοκέφαλος.

επίσης λόγω καλών σχέσεων με τον editor του Hi Fi world που πρότεινε στα Queries άλλο ένα σετ up Βρετανικό..
Δεν θυμάμαι όμως