Είναι το YouTube κατάλληλο μέσο για ακουστική αξιολόγηση;

Αυτο ειναι κατι που ευκολα μπορει να συμβει και σε μια εκθεση αναλογα τον χωρο τα συνοδα κλπκλπ.
Προσωπικα απο αυτα μου αρεσαν τα Spendor Focal και Dali. Tα forte ειναι ηχεια που με ενδιαφερουν αλλα θελουν προσοχη που προφανως εδω δεν δοθηκε. Σε γενικες γραμμες παντως απο αυτα σε αυτα που ειπα θα κοιταζα και η ιδια εντυπωση συνεχιστεηκε ακουγοντας καποια η παρομοια δια ζωης
Τα ηχεία που παίζουν στο τεστ είναι σχεδιασμένα να παίζουν σε διαφορετικούς χώρους.
Το εκτόπισμα του focal πχ δεν είναι ίδιο με του dali, δεν θα παίξει σωστά σε 20 με 25 τετραγωνικά. (Αυτός παίζει σε "γήπεδο" αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.)
Από εκεί και πέρα πολλά παίζουν ρόλο. Το damping factor του ενισχυτή, πόσο κατεβαίνει χαμηλα, πόσο ελέγχει τα γούφερ κλπ.
Το μπάσο του evoke 50 για παράδειγμα δεν το ματσάρεις με πληθωρικό ενισχυτή στις χαμηλές συχνότητες (denon, McIntosh κ.α) σε ένα νορμάλ δωματιο γιατί το μπάσο θα υπερκαλύπτει όλες τις υπόλοιπες συχνότητες. Δεν είναι τυχαίο το ματσάρισμα των Dynaudio με τα Hegel (ένα παράδειγμα) το τεράστιο df των Hegel δεν αφήνουν τα γούφερ να πλατιάζουν. Από την άλλη τα συγκεκριμένα είναι αναίσθητα και θέλουν ρεύματα, δεν μπορείς να τα οδηγήσεις σωστά με έναν ενισχυτή στα 100 βατ ειδικά αν θέλεις στάθμες.
Από εκεί και πέρα, σοβαρός παράγοντας στην εξίσωση είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τον σωστό ήχο.
Επομένως το ιδανικό είναι να ακούσεις από κοντά τα ηχεία για τα οποία ενδιαφέρεσαι ,αν είναι δυνατόν με τον ενισχυτή που σκοπεύεις να τα οδηγήσεις.
Δεν είναι βέβαια πάντα εφικτό αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να ελαχιστοποιήσεις τα περιθώρια λάθους.
Αν βάλεις βέβαια στην εξίσωση τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αντιπροσώπου με τον δικό σου και τον δικό μου φέξε μου και γλίστρησα ,αλλά αυτό είναι το σωστό.
Το YouTube είναι μόνο για το οφθαλμολουτρο, δεν νομίζω να καταλάβεις πως συμπεριφέρεται ένα ηχείο στα μικροδυναμικά και τα μακροδυναμικά ή πως ακούγεται ψηλά, από τα ακουστικά σου.

Αλλά ας μας πουν και οι ειδικοί με τη μεγάλη εμπειρία, εγώ είμαι άσχετος και οι εμπειρίες μου όχι τόσες πολλές συγκριτικά.
Απλά ξέρω τι θέλω πάνω κάτω σε ένα σύστημα. Βέβαια έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό με ένα παλαιότερο Revel Concerta f12 του χιλιάρικου και με έχει αφήσει αδιάφορο ένα ηχείο ιταλικής σχολής τριπλασιας τιμής.
Γι' αυτό σου λέω, ο σημαντικότερος παράγοντας είναι τα αυτιά σου. 🤗
 
Ρε συ Σπυρετο ,κόψε κάτι...... όχι και άσχετος εσύ.

Άσε κατά μέρος τους έμπειρους και τους ειδικούς.
(και οι νταλίκες πάνε κάθε μέρα στην Γερμανία.... γερμανικά δεν μαθαίνουν όμως 😀😀)

Ότι λένε τα αυτιά σου φιλαράκι μου και μόνο αυτά!
 
  • Haha
Reactions: Haagenti
Ρε συ Σπυρετο ,κόψε κάτι...... όχι και άσχετος εσύ.

Άσε κατά μέρος τους έμπειρους και τους ειδικούς.
(και οι νταλίκες πάνε κάθε μέρα στην Γερμανία.... γερμανικά δεν μαθαίνουν όμως 😀😀)

Ότι λένε τα αυτιά σου φιλαράκι μου και μόνο αυτά!
Νταξ δεν έχω εμπειρία η αλήθεια να λέγεται. Η εμπειρία έρχεται από την συνεχή τριβή και εγώ είμαι άτριφτος. 😄
 
  • Haha
Reactions: mdvq
Κούραση πολλή όταν είναι πολλά χάνεται η μπάλα.

Εμένα τέτοιου τύπου Α-Β μου αρέσουν περισσότερο. Source track, Ηχείο Α, Ηχείο Β.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.