Είναι το YouTube κατάλληλο μέσο για ακουστική αξιολόγηση;

Αυτό φαντάστηκα κι εγώ, ότι μιλάμε για youtubers ;) Εννοούσα ότι πχ κάποιος που γράφει ένα άθρο στο περιοδικό να δίνει και link με youtube video. Αναρωτιέσαι γιατί κανένα
περιοδικό δεν το κάνει;

Κατ' εμε γιατί το να γράφεις τις ακουστικές εντυπώσεις από το πώς πχ παίζει ενας ενισχυτής είναι κάτι που το κάνουμε χρόνια, υπάρχει συγκεκριμένος
τρόπος να γίνονται τα review, κάθε περιοδικό έχει τον δικό του, υπάρχουν μετρήσεις, υπάρχει ακόμα και κάποιου είδους λεξιλόγιο/αργκό. Και το κάνουμε χρόνια.
Αρα αυτοί που διαβάζουν, ξέρουν τι διαβάζουν και ξέρουν τι να περιμένουν.

Το να κάνεις review όμως με ηχογράφηση είναι τελείως αυθαίρετο. Δεν υπάρχει μεθοδολογία, επομένως ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει κι αυτός που διαβάζει δεν ξέρει τι ακούει, παρόλο που νομίζει ότι ξέρει :D

Νομίζω ότι το μπλέκεις πολύ. Κατ' αρχάς τι θα πει περιοδικό; Υπάρχουν site που κάνουν review και για την ακουστική αξιολόγηση από τον αναγνώστη, παραθέτουν και δείγματα ή δείχνουν σε video και ένα A-B τεστ.

Δεν ξέρω γιατί το μπλέκουμε και το πλατειάζουμε τόσο πολύ το θέμα; Το πλαίσιο είναι εξαιρετικά απλό. Είναι το youtube μέσο για ακουστική αξιολόγηση από τον ακροατή/θεατή; Τα υπόλοιπα γιατί τα μπλέκουμε, αφού μας ενδιαφέρει η ακουστική (δηλαδή να ακούσουμε) αξιολόγηση;

Τότε σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά.
Εγώ συμπέρασμα για dac σε σύστημα και χώρο άλλου, πόσο μάλλον από το youtube, δεν βγάζω.

Συμπέρασμα, τι συμπέρασμα; Για αγορά δεν με ρώτησες; Σου είπα το δικό μου όριο, δύο χιλιάρικα άντε και τίποτε ψιλά ακόμη για τη στρογγυλοποίηση. Στα δυόμιση χιλιάρικα όμως δεν θα το τολμούσα. Του καθενός τα όρια είναι διαφορετικά.

Εγώ δεν φτάνω καν εκεί, να υποψιαστώ ότι μπορεί να υπάρχουν και "μη αγαθές" προθέσεις πίσω από κάποιο video.

Αρκεί το ότι το συγκεκριμένο μέσο δεν έχει καμία ελπίδα να μου μεταφέρει το πως παίζει ένα σύστημα.

Είναι 100% χαμένος χρόνος το να ασχολείσαι με τέτοια videos, εκτός αν η ιδέα είναι αν καταλάβεις αν το Α φορητό ηχείο έχει πιο πολύ μπάσο από το Β φορητό ηχείο.
Έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχει αληθινή αίσθηση στο πως παίζει ένα ηχείο η ένα μηχάνημα ακούγοντας το από ένα βίντεο στο YouTube..
Όμως και σε κατάστημα να τα ακούσεις από κοντά για να πάρεις το σωστό άκουσμα, στο σπίτι μας θα παίζει διαφορετικά από αυτό που ακούσαμε ώστε να το επιλέξουμε..
Μην μας φταίει τόσο πολύ το YouTube, πάντως στο YouTube υπάρχουν ηχογραφήσεις που παίζουν πολύ καλύτερα από πολλές πλατφόρμες που έχουμε συνδρομή..
Φυσικά και δεν είναι κριτήριο αγοράς μηχανημάτων το βίντεο που ακούμε στο YouTube όμως μια γεύση την παίρνεις...

Κανείς που έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου δεν ασχολείται με συγκριτικά youtube γιατί καταλαβαίνει πόσο ανούσιο και μάταιο είναι.

Είναι βασικά πράγματα αυτά.

Εκτός αν σε νοιάζει μόνο να βρεις το πιο εντυπωσιακό φορητό ηχείο. Εκεί αλλάζει.
Ναι, αλλά αυτό δεν αναιρεί αυτό που λες;
Πώς είναι κριτήριο επιλογής ένα βίντεο από το YouTube (που υπάρχει φουλ επεξεργασία) άρα είναι λάθος αυτό που ακούμε για ένα φορητό ηχείο και όχι ένα hifi ηχείο;

Νομίζω ότι το μπλέκεις πολύ. Κατ' αρχάς τι θα πει περιοδικό; Υπάρχουν site που κάνουν review και για την ακουστική αξιολόγηση από τον αναγνώστη, παραθέτουν και δείγματα ή δείχνουν σε video και ένα A-B τεστ.

Δεν ξέρω γιατί το μπλέκουμε και το πλατειάζουμε τόσο πολύ το θέμα; Το πλαίσιο είναι εξαιρετικά απλό. Είναι το youtube μέσο για ακουστική αξιολόγηση από τον ακροατή/θεατή; Τα υπόλοιπα γιατί τα μπλέκουμε, αφού μας ενδιαφέρει η ακουστική (δηλαδή να ακούσουμε) αξιολόγηση;

Αυτό στα bold παραπάνω τα λέει όλα... Εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο :)

Συμπέρασμα, τι συμπέρασμα; Για αγορά δεν με ρώτησες;

Συμπέρασμα, ότι το dac των ονείρων μου είναι αυτό που άκουσα μόλις στο τάδε video στο youtube.
Και να το αγοράσω.

Αυτό στα bold παραπάνω τα λέει όλα... Εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο :)

Το bold δεν μου λέει κάτι. Και έντυπα που έχουν και κανάλι στο youtube υπάρχουν και site που έχουν έντυπα και κανάλι στο youtube, όλα είναι mixed case πια.

Με το A-B τεστ σε σοβαρή ηχογράφηση - ναι στο ΥΤ το καταραμένο, το όξω από δω, το φτου κακά - για κάποιον που δεν έχει δυνατότητα ακουστικής αξιολόγησης δια ζώσης, είμαστε ΟΚ τουλάχιστον;

Συμπέρασμα, ότι το dac των ονείρων μου είναι αυτό που άκουσα μόλις στο τάδε video στο youtube.
Και να το αγοράσω.

Των δικών μου ονείρων; Των δικών μου ονείρων ξεπερνά το όριο που έθεσα για αγορά χωρίς δυνατότητα ακρόασης, οπότε εκεί δεν μου φτάνει το YT.

Το bold δεν μου λέει κάτι. Και έντυπα που έχουν και κανάλι στο youtube υπάρχουν και site που έχουν έντυπα και κανάλι στο youtube, όλα είναι mixed case πια.

Με το A-B τεστ σε σοβαρή ηχογράφηση - ναι στο ΥΤ το καταραμένο, το όξω από δω, το φτου κακά - για κάποιον που δεν έχει δυνατότητα ακουστικής αξιολόγησης δια ζώσης, είμαστε ΟΚ τουλάχιστον;

Κατ' αρχάς φίλε μου γράφουμε σε forum, οπότε αυτά που γράφουμε τα διαβάζουν πολλοί, όχι μόνο εγώ κι εσυ. Οπότε αν το παραπάνω bold δεν σου λέει τίποτα λίγο
με απασχολεί. Σ' αυτούς που καταλαβαίνουν λέει πολλά.

Πρέπει να τα κάνουμε ταληράκια βρε Λεωνίδα;
Όπου "το dac των ονείρων μου" βάλε "το dac που θέλω και μπορώ να πάρω τώρα με τα λεφτά που διαθέτω αυτή τη στιγμή χωρίς να επιβαρύνω τον οικογενειακό προϋπολογισμό και μπορώ να το βάλω στο rack μου και να το χαρώ χωρίς να έχω γκρίνια γιατί είναι στα οικονομικά όρια που έχω βάλει στο μυαλό μου."

Κατ' αρχάς φίλε μου γράφουμε σε forum, οπότε αυτά που γράφουμε τα διαβάζουν πολλοί, όχι μόνο εγώ κι εσυ. Οπότε αν το παραπάνω bold δεν σου λέει τίποτα λίγο
με απασχολεί. Σ' αυτούς που καταλαβαίνουν λέει πολλά.

Μα δεν ισχύει αυτό που λες. Στο εξήγησα. Υπάρχουν περιοδικά που δίνουν και link. Περιοδικό σήμερα θα πει όχι μόνο έντυπο, αλλά και online και με κανάλι. Και όπως σου είπα υπάρχει και mixed case με όλα αυτά μαζί.
Επομένως αυτοί που «καταλαβαίνουν» και τους λέει και πολλά κι από πάνω, μάλλον δεν έχουν υπ 'οψη τι είναι σήμερα ένα περιοδικό.

• Haha
Reactions: Busoni
Πρέπει να τα κάνουμε ταληράκια βρε Λεωνίδα;
Όπου "το dac των ονείρων μου" βάλε "το dac που θέλω και μπορώ να πάρω τώρα με τα λεφτά που διαθέτω αυτή τη στιγμή χωρίς να επιβαρύνω τον οικογενειακό προϋπολογισμό και μπορώ να το βάλω στο rack μου και να το χαρώ χωρίς να έχω γκρίνια γιατί είναι στα οικονομικά όρια που έχω βάλει στο μυαλό μου."

Μην το μπλέκουμε. Για σένα εκείνο που ονειρεύεσαι είναι υποχρεωτικά κάτι που έχεις ακούσει πρώτα δια ζώσης στον χώρο σου. Για μένα πάλι δεν είναι έτσι, είναι πιο broad το όνειρό μου.

Μην το μπλέκουμε. Για σένα εκείνο που ονειρεύεσαι είναι υποχρεωτικά κάτι που έχεις ακούσει πρώτα δια ζώσης στον χώρο σου. Για μένα πάλι δεν είναι έτσι, είναι πιο broad το όνειρό μου.

Βρε δεν με νοιάζουν τα όνειρά σου!
Δεν το μπλέκω, ξανακάνω την ίδια ερώτηση.

Συμπέρασμα, τι συμπέρασμα; Για αγορά δεν με ρώτησες;

Συμπέρασμα, ότι το dac που θέλω και μπορώ να πάρω τώρα με τα λεφτά που διαθέτω αυτή τη στιγμή χωρίς να επιβαρύνω τον οικογενειακό προϋπολογισμό και μπορώ να το βάλω στο rack μου και να το χαρώ χωρίς να έχω γκρίνια ή άγχος γιατί είναι στα οικονομικά όρια που έχω βάλει στο μυαλό μου είναι αυτό που άκουσα μόλις στο τάδε video στο youtube.

Μας κάνει τώρα;

Συμπέρασμα, ότι το dac που θέλω και μπορώ να πάρω τώρα με τα λεφτά που διαθέτω αυτή τη στιγμή χωρίς να επιβαρύνω τον οικογενειακό προϋπολογισμό και μπορώ να το βάλω στο rack μου και να το χαρώ χωρίς να έχω γκρίνια ή άγχος γιατί είναι στα οικονομικά όρια που έχω βάλει στο μυαλό μου είναι αυτό που άκουσα μόλις στο τάδε video στο youtube.

Μας κάνει τώρα;

Ξέχασες να συμπληρώσεις και το όταν δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης με άλλο τρόπο.

Τώρα ναι, με το συμπλήρωμα που έγραψα μας κάνει. Μέχρι τα 2 χιλιάρικα και κάτι ψιλά για πασατέμπο, στη δική μου περίπτωση.

Παιδιά μην ανησυχείτε για DAC. Μόλις έβλεπα πάλι το βίντεο γνωστών μεγαλο-reviewer που μας απέδειξαν ότι σε proper blind test, όλα τα DAC ακούγονται το ίδιο.

Συνεπώς δεν σας χρειάζεται το YouTube. Αγοράστε αυτό που σας αρέσει εμφανισιακά

Ακρόαση λοιπόν μέσα από το youtube δεν υπάρχει.
Πάπαλα.
Καπούτ.
Ε τι να κάνουμε τώρα;;

Σαν να σου λένε "φάε τον καλύτερο μουσακά του κόσμου" και να λείπει η μπεσαμέλ γιατί ο σερβιτόρος τη θεώρησε περιτή και την έφαγε στο δρόμο.

Ακρόαση λοιπόν μέσα από το youtube δεν υπάρχει.
Πάπαλα.
Καπούτ.
Ε τι να κάνουμε τώρα;;

Σαν να σου λένε "φάε τον καλύτερο μουσακά του κόσμου" και να λείπει η μπεσαμέλ γιατί ο σερβιτόρος τη θεώρησε περιτή και την έφαγε στο δρόμο.

Άρα λες ότι στο A-B τεστ στο youtube δεν υπάρχει διαφορά στο ένα και στο άλλο όταν το ακούς.

Έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχει αληθινή αίσθηση στο πως παίζει ένα ηχείο η ένα μηχάνημα ακούγοντας το από ένα βίντεο στο YouTube..
Όμως και σε κατάστημα να τα ακούσεις από κοντά για να πάρεις το σωστό άκουσμα, στο σπίτι μας θα παίζει διαφορετικά από αυτό που ακούσαμε ώστε να το επιλέξουμε..
Μην μας φταίει τόσο πολύ το YouTube, πάντως στο YouTube υπάρχουν ηχογραφήσεις που παίζουν πολύ καλύτερα από πολλές πλατφόρμες που έχουμε συνδρομή..
Φυσικά και δεν είναι κριτήριο αγοράς μηχανημάτων το βίντεο που ακούμε στο YouTube όμως μια γεύση την παίρνεις...

Σε κατάστημα σίγουρα δεν θα το ακούσεις όπως θα το άκουγες σπίτι σου, αλλά τουλάχιστον θα το ακούσεις.

Μέσω YT θα ακούσεις όλη την αλυσίδα ηχογράφηση-επεξεργασία-συμπίεση-μεταφορά-αποσυμπίεση-αναπαραγωγή-κτλ κτλ.

Ναι, αλλά αυτό δεν αναιρεί αυτό που λες;
Πώς είναι κριτήριο επιλογής ένα βίντεο από το YouTube (που υπάρχει φουλ επεξεργασία) άρα είναι λάθος αυτό που ακούμε για ένα φορητό ηχείο και όχι ένα hifi ηχείο;

Είπα απλά ότι αν το μόνο που σε νοιάζει είναι το ποιο ηχείο έχει πιο πολύ μπάσο, μπορεί και να βγάλεις άκρη μέσω του youtube. Εφόσον βρεις τα κατάλληλα τέστ Α-Β.

Αν σε νοιάζει πραγματικά η ποιότητα ήχου, δεν έχεις καμία ελπίδα με το YT.

• Like
Reactions: Tzimisce
Α-Β στο ίδιο video δύο διαφορετικών μηχανημάτων μπορεί να γίνει.
Να βγει συμπέρασμα ότι αυτό που άκουσες από το Α θα ακουστεί στο σύστημα και τον χώρο σου καλύτερα από αυτό που άκουσες από το Β, όχι.