Είναι το YouTube κατάλληλο μέσο για ακουστική αξιολόγηση;

Αυτό το "τεστ" το έχω ακούσει αρκετές φορές.
Το καλύτερο ηχητικά /ισορροπημένο (για εμένα και για τους περισσότερους από κάτω) είναι το Dali Oberon 7. Μεταξύ άλλων παίζουν ηχεία σαν τα Spendor 7.2 , τα Dynaudio evoke 50 κα.

Φθηνά τη γλιτώσαμε. 😄

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Haha
Reactions: Tzimisce
Α-Β στο ίδιο video δύο διαφορετικών μηχανημάτων μπορεί να γίνει.
Να βγει συμπέρασμα ότι αυτό που άκουσες από το Α θα ακουστεί στο σύστημα και τον χώρο σου καλύτερα από αυτό που άκουσες από το Β, όχι.

Δώσε ποσοστό διαφοράς που θα έχει όταν ακουστεί στον χώρο σου. Χοντρικά, δεν χρειάζεται ακριβώς. Πόση θα είναι αυτή η διαφορά; Περίπου τόση, περίπου μικρότερη ή τεράστια;

Άμα υπάρχει διαφορά διακριτή και σοβαρή στο βίντεο, δεν σώζεται ό,τι κι αν κάνεις μετά στο σπίτι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

3 20άχρονα που μας λένε για τις εμπειρίες τους στο audio.
Σαν κάτι 12άχρονα που γράφουν ότι είναι δύσκολη η ζωή.

3 20άχρονα που μας λένε για τις εμπειρίες τους στο audio.
Σαν κάτι 12άχρονα που γράφουν ότι είναι δύσκολη η ζωή.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα φράγκα κερδίζουν και τι απήχηση έχουν, ειδικά οι δύο από αυτούς.

Last edited:
Δώσε ποσοστό διαφοράς που θα έχει όταν ακουστεί στον χώρο σου. Χοντρικά, δεν χρειάζεται ακριβώς. Πόση θα είναι αυτή η διαφορά; Περίπου τόση, περίπου μικρότερη ή τεράστια;

Ανάλογα το μηχάνημα.
Αν μπορώ να ακούσω τη διαφορά ενός φίλτρου ή ενός 3R στο youtube, εννοείται ότι θα το ακούσω και σπίτι μου.
Αν μιλάμε για ηχείο ή ενισχυτή, αν δεν το ακούσω σπίτι μου δεν δίνω ούτε πενηνταράκι.
Πηγές, κάπου ενδιάμεσα.