Είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος της TV σας;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Όταν έρθει η ώρα για την αγορά της νέας μας τηλεόρασης εκτός από τα χαρακτηριστικά της και τη μάρκα ένα ακόμα ζήτημα που μας απασχολεί είναι και το μέγεθός της.
Αυτό το κριτήριο αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων. Πριν πολλά χρόνια (19) όταν εγώ αγόρασα την πρώτη μου έγχρωμη TV μια 28άρα θεωρούσα οτι είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με την 24άρα ασπρόμαυρη που είχα.
Πριν 6-7 χρόνια που πρωτοείδα μια από τις 32άρες που βγήκαν λέω μέσα μου καιρός να αλλάξω, αυτή που έχω είναι πάρα πολύ μικρή.
Φτάνοντας στο σήμερα τα μεγέθη που κυριαρχούν πλέον είναι οι 46-47 και 50 ίντσες.
Μήπως μετά από 3-4 χρόνια που θα πέφτουν και οι τιμές θα μιλάμε για 50-57 και περισσότερες ίντσες;
Μήπως αυτό που μας περιορίζει στο μέγεθος είναι η μεγαλύτερη τιμή;
Εσείς που αγοράσατε τώρα τελευταία τις τηλεοράσεις σας τι λέτε;
Είστε ευχαριστημένοι ή θα θέλατε μεγαλύτερη;
Η γνώμη σας, ίσως αποτελέσει το κριτήριο για τους μελλοντικούς αγοραστές.
Επειδή το μέγεθος έχει σχέση και με την απόσταση καλό είναι να αναφέρετε και την απόσταση θέασης.
(Η απάντηση να είναι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τιμή)-bye-

Εγώ χρησιμοποιώ 40άρα από απόσταση θέασης 3 μέτρα (λόγω μικρού χώρου)
και είμαι ικανοποιημένος απο το μέγεθος και την εικόνα. Αν είχα μεγαλύτερο
χώρο θα το σκεφτόμουν σοβαρά γιά βιντεοπροβολέα έως 10000 ευρώ.

Στα 2.8 max και 40 αισθανομε καλα με την αθλια εικονα των γκρικοτσανελων ( καλα ειμαι και σε περιοχη που μας εχουν χεσμενους οσον αφορα το σημα )......... στα dvdονια ομως δεν θα ελεγα οχι για κατι παραπανω ,απεναντιας μια 46αρα θα ηταν ταμαμ .
Τωρα αμα την μπλουρεοσω αργοτερα , δεν ξερω πως θα μου ρθει .

τωρα εχω 46'' στα 3,5μ
αλλα και οι 100´´ του προτζεκτορα λιγες μου φαινονται
το μεγεθος ποτε δεν ειναι αρκετο
και σε σινεμα με μικρη οθονη να παω δε μ αρεσει

37" στα 3,2m. Για την χρήση που την θέλω είναι ικανοποιητική.

1. Για παρακολούθηση τηλεόρασης δεν θα ήθελα μεγαλύτερη.

2. Για DVD standard definition και για HD video από την HD βιντεοκάμερα είναι μικρή αλλά όχι και χάλια.

3. Για να φαίνεται κομψή μέσα στο σαλόνι μου χωρίς να το κάνει να δείχνει σαν αίθουσα κινηματογράφου είναι αρκετά καλή.

Συμπέρασμα για να ικανοποιούνται όσο το δυνατό καλύτερα και οι 3 παραπάνω συνθήκες θα μπορούσε να ήταν και λίγο μεγαλύτερη 40" αλλά όχι παραπάνω.

50', απόσταση θέασης απο 2.7 έως τα 4 μέτρα για τα Ελληνικά δεδομένα είναι υπεραρκετές!(δεδομένου οτι η τηλεόραση είναι παπάς)

σε dvd νομίζω οτι είμαι κουτί και σε B.R δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.......

μια απο τις καλύτερες και ποιο σωστές επιλογές που έχω κάνει ever,

and all that thanks to avclub and more important its members .-bye-

Re: Απάντηση: Είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος της TV σας;

50', απόσταση θέασης απο 2.7 έως τα 4 μέτρα για τα Ελληνικά δεδομένα είναι υπεραρκετές!(δεδομένου οτι η τηλεόραση είναι παπάς)

σε dvd νομίζω οτι είμαι κουτί και σε B.R δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.......

μια απο τις καλύτερες και ποιο σωστές επιλογές που έχω κάνει ever,

and all that thanks to avclub and more important its members .-bye-

42'' στα 4 μετρα,
Εχω βαλει πλωρη ολοταχως για 52''
Νικος:award:

Απο τη στιγμη που υπαρχουν προτζεκτορια μια χαρα ικανοποιημενοι πρεπει να ειμαστε με μια 40αρα για να χαζευουμε καμια μπαλα και τιποτα ειδησεις! -bye-

απο προσωπικη εμπειρια εχω να πω το εξης ως προς το θεμα προβολεας..
ηθελα χτες να δω το assasination of jesse james..ηθελα πολυ να το δω και ειχα προετοιμαστει αλλαβαριομουν και μονο στην ιδεα οτι πρεει να ανοιξω 4 συσκευες (τηλεοραση,ενισχυτη-ολα περνουν μεσα απο αυτον-,dvd,subγουφερ)
βαρεθηκα τοσο ωστε τελικα την ειδα στο pc..καπου εκει σκεφτηκα ευτυχως δεν πηρα προβολεα τοτε που σκεφτομουν να παρω μικρη τηλεοραση (40αρα) και προβολεα..
καλος ο προβολεας(ψαρωτικος) αλλα πολυ μεγαλη διαδικασια για να δεις μια ταινιουλα..και καλα να θελεις να δεις τον Αρχοντα και να μεινεις με το στομα ανοιχτο..αν θελεις να δεις πιο low profile ταινιες κατανταει βασανο...ασε που κανει μονο για ταινιες(που να τον ανοιγεις καθημερινα για ποδοσφαιρο,playstation κτλ)
σε καθε περιπτωση ενας προβολεας σε απογειωνει και αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω αλλα ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος της TV σας;

42'' στα 4 μετρα,
Εχω βαλει πλωρη ολοταχως για 52''
Νικος:award:

Εγώ στα 3,8μ έχω πανί 120" στον προβολέα μου.
Ίσως όμως να μην είναι το ίδιο.
Αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι η κακή ποιότητα των τηλ. καναλιών που κάνει τις ατέλειες πιο έντονες όσο μεγαλώνουν οι ίντσες.
Κακά τα ψέματα η χρήση της τηλεόρασης για τους περισσότερους είναι κυρίως τα τηλεοπτικά προγράμματα.
Αν ήταν μόνο για DVD ή HD δεν θα υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία οτι ακόμα και 70 ίντσες θα ήταν λίγες ή δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν κάποιος θέλει να έχει μια μεγάλη tv για απόσταση θέασης στα 3μ.
Άρα εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Πόσο αποδεκτή θα είναι η εικόνα μιας 52άρας σε μια απόσταση θέασης 3-4μ που είναι και το συνηθέστερο στα σπίτια μας.

Last edited:
Στα 4,5 μέτρα 42''.Μια χαρά για τηλεοπτικό σήμα καθως λόγω απόστασης φαντάζει ιδανική για tv (px70).
Για dvd και games (xbox360) ας ειναι καλά ο προβολέας..........:a0210:

Επειδή τον τελευταίο καιρό το ψάχνω για tv αν και δεν θα αγοράσω πριν το καλοκαίρι, για να μην πω το φθινόπωρο, (ποιος κάθεται να δει τηλεόραση με τόση ζέστη το καλοκαίρι)μόλις βρω ευκαιρία ρίχνω καμιά ματιά σε καταστήματα όταν με βγάλει ο δρόμος.
Μια μέρα, πολύ πρόσφατα, έτυχε να δω δίπλα δίπλα την 52άρα sharp x20 με την 46άρα w3000.
Κάθισα για κανένα τέταρτο και τις παρατηρούσα στα 2-3 μέτρα και δεν μου φάνηκε να υπάρχει και τρομερή διαφορά.
Και οι δύο έπαιζαν μέτρια χωρίς να υπερτερεί σημαντικά η μικρότερη w3000.
Το μέγεθος της 52άρας όμως ήταν πιό ορατό και μου άρεσε.
Αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν αυτό που είπα και προηγούμενα οτι η εικόνα τους ήταν μέτρια κάπως θολή μου φαίνονταν.
Στο μαγαζί υπήρχαν περισσότερες από 40 τηλεοράσεις φαντάζομαι οτι το σήμα δεν θα ήταν και τόσο καλό όσο μια καλή εγκατάσταση στο σπίτι μας.
Γι αυτό περισσότερο προσανατολίζομαι σε πλάσμα 50άρα παρόλο που έχει και αυτή τα μειονεκτήματά της.
Τι να κάνουμε όμως τίποτα δεν είναι τέλειο.

Οταν πριν 9-10 χρόνια πήρα την 33αρα crt 4/3 για να βλέπω απο απόσταση 4.5 περίπου μέτρων...όλοι μου έλεγαν τι μεγαλη που ήταν! (και σε μένα φαινόταν μεγαλη στην αρχή, αφού αντικατάστησε 25αρα).
Οταν πριν 1 χρόνο και κατι εγκατέστησα τον βιντεοπροβολέα και βλεπω με πανί που κατεβαίνει ακριβώς μπροστά απο την τιβί σε μάξιμουμ 85 ίντσες σε 16/9 (βαση 1.78μ) και σε περιπου 70-75 ίντσες σε 4/3...η γυναίκα μου στην αρχή μου φώναζε να μικρύνω την εικόνα γιατι ζαλίζεται!
Τωρα νομίζω πως αν μπορούσα να δω απο την ίδια απόσταση (4.5 μέτρα) σε 100-110 ίντσες 16/9 θα ήμουν τέλειος, αλλά και στις 85 μπορω να πω πως είναι πολύ καλά και έχεις πραγματικά κινηματογραφική αίσθηση.
Φυσικά όταν μετά τον προβολέα βάζω να δω τιβί....εκνευρίζομαι απο το μικρό μέγεθος και τουλάχιστον ταινία και ποδόσφαιρο δεν μπορω με τιποτε να δω στην τιβί!

42" σε αποσταση 3-3,5 μετρα και ειναι αρκετα ικανοποιητικη.

Δεν θα ελεγα ομως οχι σε 50" (θα το σκεφθω στην επομενη αγορα μου)

Παιδιά όποιος απαντήσει ΝΑΙ στον τίτλο του θέματος, μάλλον δεν έχει δει προβολέα ή δεν θέλει να το παραδεχτεί.

Ας μην γελιόμαστε....σας παραπέμπω στην υπογραφή μου. -bye-