Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Οτι υπάρχουν, υπάρχουν. Το ποσο κοστιζουν ειναι αλλο θεμα. Αλλα αν μιλαμε για το τέλειο η κατι εκει κοντα αμφιβάλω οτι ενας, ακομα και κορυφαίος τελικος μπορει να κανει αυτα που κανουν οι σοβαροί ενσιχυτες ακουστικών.

Α, την επομενη εβδομαδα θα φερω Αθηνα το 300Β μου, στην τελικη του μορφη με μετ/τες συζευξης και ταπ στα 4-8-16 Ομ. Δεν ειναι optimized για ακουστικα (λειτουργει σε AC) αλλα μπορουμε να κανονισουμε μια ακροασουλα.
 
Σεβαστό αυτό Πάνο και το εκτιμώ! ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή την απάντηση ζητούσα: ότι οι μεγάλοι ενισχυτές δεν κάνουν τελικά καλά τη δουλειά τους.

Και σίγουρα κάτι περισσότερο γνωρίζεις εσύ μιάς και είσαι καλά "χωμένος" στον αναλογικό αλλά και στον λαμπάτο κόσμο.

Να τονίσω ότι παρ' όλο που ο McCormack είναι ιδιοκατασκευή, χωρίς ασφάλειες, με υπερμεγέθη τροφοδοσία, DC-coupled με μηδενικό - 0 mV (!) offset στην έξοδο (servo-controlled), μου δίνει ήδη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ήχο όπως έχεις ήδη καταλάβει.

Άρα λοιπόν το ότι από (ποιοτική) οδήγηση βρίσκομαι ήδη μακριά από το ιδεατό, μόνο χαρά θα μπορούσε να μου δώσει, μιάς και τα 6άρια έχουν ΠΟΛΥ ζουμί ακόμα.

Μένει μόνο να το διαπιστώσω στην πράξη.

Ο 300Β σου έχει προστασία από DC στην έξοδο?
 
Οι ενισχυτές λυχνίας (με εξαίρεση των OTL) εχουν μετασχηματιστές στην εξοδο και δεν μπορει να φυγει DC. Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.
 
Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για τη πορεία του νήματος στο εξής:

1. Όσα λέγονται στο διαδίκτυο για την οδήγηση των 6 είναι απολύτως βάσιμα. Τα ακουστικά χρειάζονται πολύ “απόθεμα” τους ώστε να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους αναφορικά με την αβίαστη, ασυμπίεστη αναπαραγωγή. Το χθεσινό πείραμα που αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ το απέδειξε περίτρανα. Ιδανικά, 10W (σε τάξη Α) επαρκούν ώστε τα 6 να αποδόσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ισχύς που θεωρείται ΤΕΡΑΣΤΙΑ για ακουστικά.

2. Κάνοντας όμως έναν συμβιβασμό στην απόλυτη ασυμπίεστη αναπαραγωγή, θα μπορούσε κανείς να συμβιβαστεί με πλήρως καθαρά και απαραμόρφωτα 2 W @ 65 Ω, που ισοδυναμούν με 16 W @ 8 Ω, καλύπτοντας στην ουσία όλες τις απαιτήσεις και γούστα σε νορμάλ στάθμες. Και πάλι όμως περιορίζονται σημαντικά οι δυνατότητες των ακουστικών ως προς τη ρεαλιστική απόδοση των στιγμιαίων μουσικών περασμάτων τόσο σε ηχογραφήσεις 16/44.1 όσο και HD.

3. Δέχομαι λόγω της εμπειρίας αρκετών συνφορουμιτών ότι ένας εξειδικευμένος ενισχυτής ακουστικών κορυφαίας ποιότητας (ανεξαρτήτως τεχνολογίας, SS, SE, tube, OTL, κλπ.) θα παίξει τα 6άρια καλύτερα από τον τελειότερο ενισχυτή ηχείων. Όμως θα πρέπει να έχει το επαρκές headroom να αντεπεξέλθει σε στιγμιαίες κορυφώσεις 25 V.

4. Δεν αποκλείονται ούτε ιδιοκατασκευές, ούτε εξωτικές έτοιμες σχεδιάσεις του παρελθόντος. Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαπιστωθεί η αξία της κάθε πρότασης στην πράξη.

5. Τέλος, ο δικός μου ενισχυτής δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε οδήγησης ούτε ποιότητας, ούτε θορύβου. Όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και με το πνεύμα αυτό γίνεται όλη αυτή η συζήτηση.
 
πάνω κάτω εκεί έχω καταλήξει και εγώ προσπαθώντας να οδηγήσω τα Κ1000 με τελικό, εδώ και κάπου 8-9 χρόνια.
Οδήγηση καλύτερη έχω με τον τελικό, καλύτερη ποιότητα ήχου δυστυχώς έχω για την ώρα με τον lovely cube και όσο να μην το πιστεύετε με την έξοδο ακουστικών του sony 50ES... αλλά και στις δυό περιπτώσεις με χαμηλές εντάσεις....(ιδίως με το sony)...

και μιλάμε για το ίδιο σχεδόν αχόρταγα ακουστικά.

Για δώσε λεπτομέρειες Supersonic..
 
Οι ενισχυτές λυχνίας (με εξαίρεση των OTL) εχουν μετασχηματιστές στην εξοδο και δεν μπορει να φυγει DC. Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.
ΟΤ: ΟΝ
Πάνο πήρες τελικά τους Sowter;
 
Για δώσε λεπτομέρειες Supersonic..

Τα ειπα ολα πιο πάνω.
Παίζουν πολυ καλα.
Ο τελικός απο την εξοδο εχει γκαζι οι αλλοι ευγενεια.
Επισης πολυ καλα και ευγενικα... απο την εξοδο του προ mbl.
 
Σχόλιο κατόχου στο head-fi που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:

"he-6 is clearly a huge step up in everything, transparency, naturalness, accuracy, timbre, and most of all....the bass. the he-6 has the tightest deepest most true to the recording bass i've heard. it has just the perfect amounts of everything and seems the most visceral and tactile bass out of any headphone, it just sounds so controlled and clean. only the LCD-2 and LCD-X have comparable bass and better slam, but its still different than that of the HE-6. basically, i think the HE-6 would be my favorite headphone and my true end game if i can find a perfect amp for it that has no limitations. like on all my recordings, the bass always stands out with the he-6 i just hear it so cleanly and it doesn't muddy anything up, the decay is faster and better than any of my other headphones."
 
Παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον. θελουμε λοιπον εναν ενισχυτη με τις παρακατω προδιαγραφες.
Ταση εξοδου 80Vpp max (40Vp) σε φορτιο 32-64Ωμ (δεν εχω βρει διαγραμμα εμπεδησης αλλα εκει γυρω ειναι) με ευρος 10Hz-100Khz.
Τσάλεντζινγκ!
 
και εδώ τώρα έρχεται το πολύ καίριο ερώτημα....
Απο την στιγμή που τα εν λόγω ακουστικά χρειάζονται έναν πάρα πολύ ιδιέταιρο -πανίσχυρο και καλόηχο- εν/τη για να αποδώσουν αυτά που μπορούν και με δεδομένο πως ένας τέτοιος εν/της δεν ξέρουμε αν υπάρχει στην αγορά και αν υπάρχει μάλλον είναι και πολύ ακριβός... μήπως είναι πιο εύκολο κανείς να κινηθεί σε άλλα ακουστικά (LCD-2, 3, X, ΗΕ500, HD800 κλπ) και να φέρει τον ήχο εκεί που θέλει με έναν εν/τη πιο real-world -απο άποψη specs περισσότερο και όχι τιμής- για να το πω με μια λέξη;;
 
Φοβαμαι πως θα συμφωνησω με τον Μιχαλη.

Λεω "φοβαμαι" γιατι αν καποιος μου ελεγε, σου εχω τα καλυτερα ηχεια της αγορας, μηδενικη παραμόρφωση, εξαιρετικές χροιές αλα ειναι 72 δβ ευαίσθητα και πεφτουν στα 2 ομ, οποτε θες 16.000 βατακια και 500 αμπερ για να τα οδηγήσεις θα του απαντούσα οτι τα ηχεία δεν ειναι τοσο καλα τελικα. Το ιδιο θα σκεφτομουν για μια εξαιρετική κεφαλη πικαπ με εξοδο 0.02mV, που τελικα αμφιβάλω αν υπαρχει phono stage που να μπορει να την εκμεταλλευτεί.

Μερος της ποιότητας ενος σχεδιου ειναι και η εντός των λογικων οριων χρηση και εκμεταλευση. Χωρις να αμφιβαλω στιγμη για τα διθυραμβικά σχόλια του Σταυρου, δεν θα αγόραζα ποτέ τοσο απαιτητικά ακουστικά.

Συνήθως, οταν ενας κατασκευαστής εχει τοσο ιδιαίτερες απαιτήσεις προσφερει και τα ανάλογα συνοδα. Αναρωτιεμαι αν η HIFIMAN εχει καποιο ενισχυτη η προτείνει κατι που θεωρει επαρκες.
 
Σαν συνέχεια των προηγούμενων 2 φίλων...
Σταύρο είχα την αίσθηση ότι για λόγους οδήγησης είχαν εξ' αρχής απορριφθεί τα ηλεκτροστατικά...
Μάλλον όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος... οπότε θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί τα είχες απορρίψει από τις έρευνές σου?
 
Παιδιά, συμφωνώ με όλες τις απόψεις σας. Ειλικρινά!

Όμως, όπως όταν ακούσετε για πρώτη φορά το δικό σας δίδρομο "Raidho" των ονείρων σας, ξέρετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να το αποκτήσετε, έστω και αν κοστίζει 40,000 E(!) - και τα συνοδά άλλα τόσα - έτσι και με τα Hifimans.

Έτυχε να ακούσω τα HD-650, LCD-2, LCD-3 με το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ σετάπ - πολύ βασικό αυτό - και αποφάσισα να "ρισκάρω" με τα 6 (οι λόγοι γνωστοί σε άλλο ποστ).

Τελικά το ρίσκο έπιασε τόπο, και προσέξτε, όχι ότι είχα πρόβλημα με κάτι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό (σε σχέση με τα προαναφερθέντα ακουστικά) που από μόνο του με πήγε προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στην αναζήτηση της ουτοπίας, της απόλυτης αναπαραγωγής, άσχετα αν το "κουσούρι" των συγκεκριμένων ακουστικών λέγεται "απαιτητική οδήγηση".

Αν το τελευταίο αποτελεί ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ μειονέκτημα για ορισμένους, υπάρχει μία λύση την οποία και εγκάρδια (και ενστικτωδώς) σας συνιστώ: Audeze LCD-X. Έχετε κοιτάξει τις προδιαγραφές του?

Αλλά to είπαμε εξ' αρχής: μ' αρ'εσουν τα ρίσκα....:ADFADF1:
 
Άρα σωστά υπέθεσα... και επανέρχομαι λοιπόν να ρωτήσω:
Από τα γραφόμενα και τις μέχρι τώρα εντυπώσεις, αν έπρεπε να αγορασθεί ένας ενισχυτής ακουστικών, αυτός δεν θα ήταν τελικώς ομοίως ακριβός?
 
Ίσως να είναι ίσως και όχι.

Μπορεί τελικά να μην υπάρχει κάτι (πολύ) καλύτερο από τον McCormack, ανεξάρτήτως κόστους. Δεν το γνωρίζω.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι μ' αρέσουν πάρα πολύ τα 6 και δεν νομίζω να υπάρχει άλλο ακουστικό μ'αυτά τα χαρακτηριστικά που να μου αρέσει περισσότερο.

Εξ' άλλου τόσο καιρό διάβαζες ότι είναι δυσκολοδήγητα. Ε, ήρθε ο καιρός που αυτές οι φήμες επιβεβαιώνονται και από έναν παραπάνω.

Εξάλλου, κανένας έμπειρος - ευχαριστημένος χρήστης των 6 δεν πούλησε ακόμη τα ακουστικά του.:ernaehrung004: