Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Μερικές φορές είμαι πολύ επιεικής. Τα νούμερα που παρέθεσα παραπάνω πρέπει να αναθεωρηθούν (προς τα πάνω), σύμφωνα με τον πίνακα ισχύος που ανέβασε ο Χρήστος (Chris1967)!

Λοιπόν, για την επίτευξη ΠΟΛΥ δυνατών εντάσεων, η ισχύς που απαιτείται από τα ΗΕ-6 έχει ως εξής:
1. Ισχύς ΗΕ-6 (leather pads) = 100 φορές(!) περισσότερη από την ισχύ στα HD-650 για την ίδια ένταση.
2. Ισχύς ΗΕ-6 (velour pads) = 125 φορές(!!) περισσότερη από την ισχύ στα HD-650 για την ίδια ένταση.

Πιστεύετε λοιπόν ότι ένας ενισχυτής επιπέδου BLC επαρκεί?

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από το θέμα της οδήγησης, χρειάζομαι 20 W @ 50 Ω, όπερ και σημαίνει:

- 40 W @ 25 Ω
- 80 W @ 12.5 Ω
...
- 120 W @ 8 Ω

Και δεν μιλάμε να ακούμε σε στάθμες 120 dB μόνιμα αλλά να εξασφαλίσουμε την πλήρως ασυμπίεστη αναπαραγωγή των στιγμιαίων δυναμικών.

Τώρα ακούω το Paris Texas (του αγαπημένου μου Ry Cooder) σε βινύλιο και... απορώ με την αναβαθμισμένη ποιότητα αναπαραγωγής σε σχέση με το παρελθόν. Πολύ καλός δίσκος!

Συγνώμη,για ακουστικά μιλάμε ή για 150άρια ATC; :violent-smiley-030::flipout:
(Πόσα μεγάφωνα έχουν;Να τους κάνουμε μια ενεργή πολυενίσχυση βρε αδερφέ...)

Last edited:
Δεν υπάρχουν 120 dB για τα K1K (έτσι supersonic?). Υποθετικά μιλάμε.
Και να υπήρχαν, προφανώς μιλάμε για στάθμες κοντά στο αφτί, πράγμα που θα σήμαινε 126 dB στο ακουστικό. :)

Δεν μπορώ να ξερω.
Οι προδιαγραφές νομιζω ειχα απλώς κάποια τιμή παραμορφωσης στα 100 κατι db... πιθανότατα οχι στο πανω οριο

Δεν υπάρχουν 120 dB για τα K1K (έτσι supersonic?). Υποθετικά μιλάμε.
Και να υπήρχαν, προφανώς μιλάμε για στάθμες κοντά στο αφτί, πράγμα που θα σήμαινε 126 dB στο ακουστικό. :)

Μα κανένα ακουστικό δε βγάζει όχι 120 αλλά ούτε 100 db... Για αυτο ρώτησα πως πήρατε αυτά τα νούμερα.

Μα κανένα ακουστικό δε βγάζει όχι 120 αλλά ούτε 100 db... Για αυτο ρώτησα πως πήρατε αυτά τα νούμερα.

100 πολυ ευκολα.
Μπορούμε πάντα να δοκιμάσουμε για τα ορια...