Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

ταιριασμένα εννοείς matched fets (fets δεν είναι?)
οι πλακέτες είναι το ελάχιστο για δυσκολία.
μετά έχουμε
1. ταιριασμα
2. τροφοδοσίες
3. ψυγεία
4. κουτί
5. ρύθμιση
6. ΔΕΗ

ακούω προτάσεις.

Κι εγώ ζαχαρώνω μια τάξη Α ή ένα λαμπάτο για να κοτσάρω στον κλάδο των υψηλών και να απαλλαγώ κι από το επάνω κρος.
Αλλά μεγάλος ο F5..Χρειάζεται τόσος για τα ακουστικά;Τίποτα σε 2χ20-2χ30 τάξη Α,δεν θα ταίριαζε καλύτερα;

Ο απλός F5 είναι 25W. Οι turbo φτάνουν τα 50 και 100 W. Ενδιαφέρεσαι?
Υπάρχει ένα παλιό νήμα με starters Τσιτιμάκη / Μορφέα (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/29344-First-Watt-F5-by-Nelson-Pass).
Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν τη γνώμη τους οι πλέον ειδικοί.
ΥΓ. Φίλε sokmav (Σωκράτη?) για καλή ενίσχυση και βαρβάτη ακουστικών, η αγορά μου ζητάει 1.5 και 2κ. Δεν είναι προτιμότερο κάτι δοκιμασμένο σε πολυ λιγότερα λεφτά?

Εξ' άλλου η ενίσχυση θα πρέπει να παίzει και διττό ρόλο (speakers / headphones) ώστε να είναι απόλυτα χρηστική.
Τα 6άρια είπαμε θέλουν 80 - 100 W @ 8 Ω. Το κατάλαβε και η... Shiit.

Απάντηση: Re: Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

ΥΓ. Φίλε sokmav (Σωκράτη?)(σωστά) για καλή ενίσχυση και βαρβάτη ακουστικών, η αγορά μου ζητάει 1.5 και 2κ. Δεν είναι προτιμότερο κάτι δοκιμασμένο σε πολυ λιγότερα λεφτά?

Μα εννοείται,κι εγώ γι´αυτό το λέω...
Για να δούμε λοιπόν...

Ο F5 ζει και βασιλεύει. Αποτελεί τον ενισχυτή αναφοράς μου -χωρίς να είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει-.

Λειτουργεί ακόμα χωρίς τα thermistors αφου δεν βρήκα άκρη και τον λόγο που του διαφοροποιούν τόσο τον ήχο. Μπορεί τα συγκεκριμένα, μπορεί το layout της πλακέτας και τις διαδρομές τους, μπορεί .... Ζω και με μια ρύθμιση πόλωσης καλοκαίρι/χειμώνα. Αν υπάρχει χώρος, χρήμα και όρεξη συνιστώ το τροφοδοτικό να γίνει CLC. Μεγάλη διαφορά.

Από κει και πέρα τα έχει βάλει κατά καιρούς με "θηρία" και τα κοίταξε στα μάτια (ακόμα και με τον μεγάλο αδελφό του 600άρη).

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί εδώ είμαστε.

Και η κρίσιμη ερώτηση:
Πως συμπεριφέρεται ο F5 σε υψηλότερα φορτία (50 - 70 Ω) όπως είναι αυτά των ορθοδυναμικών ακουστικών?
Σαν πηγή τάσης αναμένεται ο F5 να έχει ακόμη μικρότερες παραμορφώσεις ή διαφοροποιείται προς το χειρότερο η λειτουργία του?

Σταύρο, δεν τον έχω δοκιμάσει. Αλλά έχει νόημα το ψάξιμο για νούμερα κάτω από 0.03%?

Πιο πολύ θα μ ανησυχούσε η ρύθμιση για όσο το δυνατόν μικρότερο dc offset με τ ακουστικά.

Πιθανότατα νέα συνταρακτικά(?) νέα τις επόμενες μέρες για τα HE-6!

Στους followers του νήματος αφιερώνω το παρακάτω βίντεο στον απίστευτο χώρο, όπου έβαλε και εκεί το χεράκι ο γνωστός... Kenrick (hint: φορέστε τα ακουστικά σας - πολύ καλός ήχος):

http://www.youtube.com/watch?v=2b2XYZ-YQEM