Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά Σταύρο... το ODAC είναι στην κατηγορία είδικού ενδιαφέροντως, και όχι στην S...

Με μπέρδεψε αυτό:

"At its best, the ODAC sound expansive, detailed, and precise in imaging. At its worst, the ODAC sounds closed-in, flat, dull, uninteresting, and with wooly bass (Class S). It depends upon the USB connection. Overall the ODAC is not as precise in rendering of sounds. This is where the comparable Modi exceeds its performance. Comparatively, the Schiit Modi is able to reproduce a wider range of more continuous of volumes than the ODAC. Still, the fact that a DAC can even make sounds from USB power is amazing. Nwavguy was right when he said it sounded as good as a Benchmark DAC1."

Τι σε μπέρδεψε Σταύρο, αυτά ακριβώς δεν έχω διαπιστώσει (και τα έχω ποστάρει και στο αντίστοιχο νήμα) και εγώ με το ODAC (πριν τις μετατροπές που έχουμε κάνει στην τροφοδοσία κλπ...) ότι ακούγεται διαφορετικό από θύρα σε θύρα και από υπολογιστή σε υπολογιστή..., αλλά παραταύτα το προτιμάει από το Benchmark... ότι λέει στέκει, κατά την άποψη μου... γνώμη δεν έχω για το Modi, δεν το έχω ακούσει και δεν ξέρω (αλλά δεν με ενδιαφέρει τόσο μικρούλι dac πια).

Re: Απάντηση: Re: Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Αυτα που αναγράφονται στο νημα του Head Fi με βρίσκουν συμφωνο σε πολυ μεγάλο βαθμο. Οχι πως εχω καθίσει να ακουσω ολα τα μηχανήματα, το αντιθετο θα ελεγα γιατι εχω περιορισμενη εμπειρια σε σχεση με τους innerfidelistες. Αλλα όντως τα chipset της ESS παρουσιάζουν ενα glare, και μια αναπαραγωγή στις ψηλες πολυ μακρυα απο το φυσικό (κατ εμε και οχι μονο).

Κανείς δεν μπορει να αμφισβητήσει βεβαια τα αλλα προτερήματά τους (χαμηλό θόρυβο, δυναμικά, λεπτομέρεια).

Εχουμε στο πρόγραμμα να ακούσουμε την τελευταία υλοποίηση της PS Audio, καθως και το μεγαλο ντακ της Rockna (παρεα με τον Χρηστο στο Μοναχο) ενω τα 1704 της Audio GD μαλλον θα δυσκολευτουμε να τα βρουμε οποτε θα μείνουμε με την απορία αν όντως ειναι το καλυτερο vfm στον χωρο.

Μονο και μονο που έχουν στη λίστα μηχανάκια του audio gd μου αρκεί.

Ξεχασα
Τους αρεσει και εκεινο το ακατανομαστο. ...

Last edited:
Ο καθένας με τα αυτιά που το έδωσε ο μεγαλοδύναμος, και με τα γούστα του...

Δημητρη το εχεις ακούσει το Master 7 ? η κάποιο αλλο απο την Audio GD ? θα ήθελα πολυ την γνώμη σου για τις υλοποιήσεις με 1704 της συγκεκριμενης εταιρείας.

Είναι το παλιότερο Reference 7, δεν είναι το Master 7 στο οποίο αναφέρεται το νήμα του Headfi... αλλά και αυτό συγκαταλέγεται μέσα στα καλύτερα DAC, από πολλούς...

Δημητρη το εχεις ακούσει το Master 7 ? η κάποιο αλλο απο την Audio GD ? θα ήθελα πολυ την γνώμη σου για τις υλοποιήσεις με 1704 της συγκεκριμενης εταιρείας.

Ηθελα να αγοράσω audio gd.
Διαβασα αρκετά πράγματα τοτε που δεν μου αρεσαν. Εκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά.
Ισως καταφέρουμε να τα πούμε από κοντά.

Attachments

• 500x1000px-LL-799c1de1_Edwood_HifiMan_HE-560_02-1280px.jpeg
    500x1000px-LL-799c1de1_Edwood_HifiMan_HE-560_02-1280px.jpeg
    22.1 KB · Views: 283
Το νέο design προσωπικά μου φαίνεται πιο προσεγμένο. Το σχήμα των pads έχει πιο premium look, τα προηγούμενα pads δε μου φαίνονταν αντίστοιχης ποιότητας με τις δυνατότητες των ακουστικών, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και το κόστος τους.
Αν δε κάνω λάθος θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης και στα HE-6 σου, αν αλλάξεις pads.

Η σημαντική διαφορά είναι ότι τώρα υπάρχει ένας μαγνήτης(όπως στα HE-4) αντί για δύο άρα και λιγότερο βάρος. Απο ήχο μένει να δούμε τι λένε

900x900px-LL-c5a2381c_Edwood_HifiMan_HE-560_04-Weight-1280px.jpeg

Last edited:
Ωραίες οι παρατηρήσεις σου.

Τα 6άρια έχουν δύο ζευγάρια pads. Μπορείς να διαλέξεις τον ήχο που σου ταιριάζει περισσότερο. Εμένα κάθισαν καλύτερα τα pleather. Με τα συγκεκριμένα pads των 560, δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, μιας και η νέα υβριδική μορφή (μέσω όλο velour - έξω pleather για "πολυτελή" άγγιγμα) εξυπηρετεί μάλλον τα "θέλω" της πλειοψηφίας κατόχων Hifiman στο Headfi, οι οποίοι δυστυχώς περισσότερο αναζητούν βελτιώσεις άσχετες με τον ήχο.

Το βάρος δε είναι σημαντικά μικρότερο από τα 6, αλλά μετά από 1 1/2 μήνα χρήσης, ποτέ δεν παραπονέθηκα για υπερβολική πίεση στο κεφάλι.

Όσο αναφορά τη χρήση μαγνητών μίας πλευράς (single-ended), κάτι που συνέβαλε δραστικά στη μείωση του βάρους, πρέπει να αναλογιστούμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η προσέγγιση στις τιμές παραμόρφωσης, αφού ως γνωστόν το διάφραγμα θα τείνει πλέον να γίνεται περισσότερο "ανεξέλεγκτο" όσο απομακρύνεται από τους μαγνήτες, αφού δεν υφίσταται πλέον το ομοιόμορφο πεδίο της συμμετρικής προσέγγισης (HE-6).

Για μένα δε συγκρίνονται σε ομορφιά με τα 6. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μπορεί να τα μετασχηματίσει κανείς αισθητικά όπως παρακάτω:

Attachments

• 781.jpg
    781.jpg
    43.5 KB · Views: 238
Και τέλος η τιμή. Τα 560 βγαίνουν αυτή τη στιγμή στα $ 900 περίπου. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά συγκριτικά με τη (τρέχουσα) τιμή του 6, το οποίο σημειωτέον είναι (και θα παραμείνει) το flagship μοντέλο της εταιρείας!