οκ, δεν αντιλεγω σε αυτο, καθως μεχρι τωρα η σχεση μου με τα στανλευ ηταν μονο μεσω του γωνιακου τροχου, (ο οποιος βεβαια ειναι αρκετα καλυτερος απο την τιμη του) παντως εγω τα βλεπω για λιγο καλυτερα απο τα Β&D, και εξωτερικα και εσωτερικα. ελπιζω να μην διαψευστω.
βαλε τωρα την χαοτικη διαφορα τιμης απο τα αντιστοιχα brushless B&D, και πραγματικα φαινεται οτι αξιζουν με το παραπανω τα λεφτα τους.
υγ.
μα τοσες κριτικες και να ειναι θετικες σχεδον σε ολα τα εργαλεια της? ουτε τα κιτρινελια δεν εχουν...
+++++++++++++++++++++++
οφ δε ρεκορντ, περα απο τη γενικοτερη ποιοτητα που εχει στο σχεδιασμο και στην κατασκευη η καθε μαρκα, που αντικατοπτριζεται και στην ποιοτητα και των υλικων της, η καθε μαρκα βλεπουμε οτι μπορει να φτιαχνει καποια εργαλεια της πολυ επιτυχημενα, και καποια αλλα οχι τοσο.
ακομα και στις κορυφαιες το βλεπουμε αυτο. και γινεται πιο φανερο στις κριτικες των αγοραστων τους.
εννοω παντα στην αυτη κλαση τιμων ετσι?
πχ θες γωνιακο? κοιτας μακιτα. πιστολετο? το ιδιο
θες δραπανοκατσαβιδο? κοιτας ντεβαλτ ή καποια μακιτα κλπ κλπ
μιλαω παντα για αντιστοιχες τιμες εργαλειων.
στα φτηνα, θες πιστολετο? πας παρκσαιντ. δεν θα πας ομως παρκσαιντ για περιστροφικο πολυεργαλειο ή τριβειο
για αυτο και καθε εταιρια δεν ειναι σε ολες της τις γκαμες με αριστες κριτικες
η τοπσακ νομιζω οτι σε αντιθεση με τις περισσοτερες αλλες κινεζικες, μιμειται περισσοτερο την ντεβαλτ παρα την μακιτα, κατι που φαινεται ακομα και στην μορφη των μπαταριων της (αν δεν ειναι τυπου μακιτα)
μεχρι τωρα, διαβαζοντας και κριτικες, συνυπολογιζοντας την κλαση τιμων που κινειται η καθε μια, μονο η τοπσακ και η μπορμαν προ (μπλε) ειναι οι εταιριες που σπανια θα δεις κατι αρνητικο!
εμεις λοιπον ως ερασιτεχνες που κοιταμε περισσοτερο την τιμη παρα την αντικειμενικη ποιοτητα ενος εργαλειου, θελουμε ενα εργαλειο να δουλευει καλα και να ειναιαντοχικο με την νορμαλ χρηση που του κανουμε. δεν θα πληρωσουμε μιλγουοκι γιατι δεν θα κανουμε αποσβεση ποτέ ως ερασιτεχνες
μεσα σε αυτο το φασμα ποιοτητας που συνηθως θα κινηθει ενας ερασιτεχνης, εκτιμω οτι η τοπσακ ειναι σε κορυφαιο επιπεδο στην σχεση ποιοτητας/τιμης
++++++++++++++++++++++++++
Να πω κι αυτο:
Σκεψου οτι με την τιμη αυτη που ψωνισε ο τονυ, αγοραζεις 4 τοπσακ 4αρια στην τιμη ενος μπρασλες B&D !
ακομα και αν ειναι χειροτερα κατασκευασμενο (που δεν ειναι), υπαρχει συγκριση?
υπαρχει περιπτωση σαν ερασιτεχνης, να του χαλασουν το ενα μετα το αλλο και τα 4 οσο ζει? καμια. να του χαλασει το B&D ? σαφως ναι.
ενα αντιστοιχο στανλευ που κοστιζει οσο 5 τοπσακ? και παλι ναι.
βλεπω το raitool, μαιμου μακιτα δραπανοκατσαβιδο, που πηρα κατω απο τα 25€ και που του εχω φαει τον αδοξαστο κοντα ενα χρονο τωρα, που δεν ειναι μπρασλες ουτε εχει την ποιοτητα του τοπσακ, που το χρησιμοποιω παντου (αυτο και το 12βολτο κινεζακι της drilduo) και παλι ειμαι υπερευχαριστημενος καθως ειναι αρκετα πιο ελαφρυ απο το αντιστοιχο παρκυ, το οποιο ενα χρονο τωρα το εχω βαλει στην ακρη περισσοτερο λογω βαρους.
βεβαια αν ημουν επαγγελματιας και το δουλευα καθε μερα με τις ωρες, μπορει ο ινδοκινεζος ραιτουλ να τα ειχε παιξει ηδη, αλλά τοτε τι επαγγελματιας θα ημουν, αν δεν ειχα μια κορυφαια μαρκα?
δεν ξερω παιδια, εγω με τους κινεζους της τοπσακ και της drillpro εχω βρει την υγειά μου. παρκσαιντ ναι αλλά σε επιλεγμενα κομματια τους (πχ τα μπρασλες δραπανοκατσαβιδα τους ένεκα τσοκ της rohm και κλωνοι της μιλγουοκι ή ξερω γω, άλλα που δεν βρισκεις ευκολα πχ μεσινεζα μπαταριας). απο εκει και μετα, με τα λεφτα που μου περισευουν, αγοραζω άλλα φτηνα εργαλεια και χαιρομαι.