Εκπτώσεις-Προσφορές.

Βρε τους απατεώνες, γιατι αναγράφουν τότε δωρεάν μεταφορικά
Μαύρο στον Μαυρογυαλούρο

Και για μια τόσο μικρή διαφορά πρέπει κάποιος να απαρνηθεί την Ελληνική επιχείρηση και να τα σκάσει κατευθείαν στους Γερμανούς και μάλιστα προστάτζα !!! :chinscratch:

Και για μια τόσο μικρή διαφορά πρέπει κάποιος να απαρνηθεί την Ελληνική επιχείρηση και να τα σκάσει κατευθείαν στους Γερμανούς και μάλιστα προστάτζα !!! :chinscratch:

Αν περιμενω μεχρι BF πιστευω θα το παρω κοντα στα 300. Η διαφορα λοιπον θα ειναι 70 ευρω που βγαινει περιπου 20% σε σχέση με την τιμή προσφορας την Ελληνική.
Η κανονικη τιμη στην Ελλαδα ειναι 415 και στα 300 θα ειναι 115 η διαφορα.

Μια χαρα μου φαινεται.

Αν τnv BF εχει παραμεινει το γερμανικο στα 335 και υπαρχει ελληνικο στα 370 τοτε ναι η διαφορα ειναι μικρη και ισως το παρω απο Ελλαδα. Αλλα εδω θα ειμαστε και ειμαι σιγουρος οτι η διαφορα θα ειναι πανω απο 100.

Η τιμη του eshop ειναι για μια εβδομαδα...οποτε μιλαμε για το τωρα και οχι υποθετικα οταν και αν θα μπει απο καποιο μαγαζι σε προσφορα την BF...
Η επιλογη μιας ελληνικης επιχειρισης σε ενα προιον οπου την δεδομενη στιγμη ειναι σχετικα κοντα με εξωγεννη ανταγωνισμο μονο οφελως μπορει να ειναι...απο εκει και περα ειναι και νοοτροπια αγορας...

Re: Απάντηση: Εκπτώσεις-Προσφορές.

Η τιμη του eshop ειναι για μια εβδομαδα...οποτε μιλαμε για το τωρα και οχι υποθετικα οταν και αν θα μπει απο καποιο μαγαζι σε προσφορα την BF...
Η επιλογη μιας ελληνικης επιχειρισης σε ενα προιον οπου την δεδομενη στιγμη ειναι σχετικα κοντα με εξωγεννη ανταγωνισμο μονο οφελως μπορει να ειναι...απο εκει και περα ειναι και νοοτροπια αγορας...

Με αυτο το σκεπτικο, θα μπορουσα να το εχω αγορασει πριν 5 μερες στα 320 απο γερμανια (μιας και εχω 10 μερες που παρακολουθω τις τιμες για το συγκεκριμενο) οπου και η διαφορα θα ηταν 95 ευρω με την Ελλαδα.
Για τον λογο που δεν το αγορασα πριν 5 μερες δεν το αγοραζω και τωρα. Γιατι το τωρα το καθοριζω εγω και οχι το μαγαζι που θα βαλει εκπτωση οποτε θελει.
Εγω 15 μερες πριν την BF το θεωρω χαζο να ψωνισω κατι που μπορω να το παρω φτηνοτερο σε λιγες μερες.

«είναι τέτοια η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους που είμαι βέβαιος ότι θα δώσουνε όχι απλώς μεγάλες εκπτώσεις, αλλά εντυπωσιακές εκπτώσεις!»

μακαρι...

https://www.iefimerida.gr/ellada/black-friday-2020-pote-peftei-ti-ekptoseis-ehei

Re: Απάντηση: Εκπτώσεις-Προσφορές.

«είναι τέτοια η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους που είμαι βέβαιος ότι θα δώσουνε όχι απλώς μεγάλες εκπτώσεις, αλλά εντυπωσιακές εκπτώσεις!»

μακαρι...

https://www.iefimerida.gr/ellada/black-friday-2020-pote-peftei-ti-ekptoseis-ehei

Δυαστυχως στην Ελλαδα αυτα τα σταθερα εργαλεια, τυπου μπλε bosch, dewalt κ.α τα παιρνουν κυριώς επαγγελματίες που συνηθως εχουν και πολυετή σχεση με τον πωλητη. Σε αυτες τις περιπτωσεις (ο επαγγελματίας δηλαδη) δεν περιμένει την BF για να παρει εργαλειο και γι'αυτο δεν υπαρχουν στην Ελλαδα προσφορες σε τετοια εργαλεια. Θα πωλουνται παντα σε τιμες επαγγελματια.
Προχτες πηγα σε φαναρτζη μικροεπισκευη στην πορτα και τον ρωτησα με τι πιστολι βαφει. Μου λεει sata με 800 ευρω και πηρα για υδατοδιαλυτα το devilbiss DV1 με 1 χιλιαρικο.
Αυτο το πιστολι εχει 600 με αποστολη απο την Αγγλια. Αυτος που του το πουλησε δεν περιμενει εμενα να το αγορασω για να το βαλει προσφορα. Παντα χιλιαρικο θα το πουλαει και θα βγαζει 600 καθαρα.
Και τα Γερμανικα μαγαζια που πουλανε Ελλαδα δεν πουλανε σε επαγγελματιες, πουλανε σε τυπους σαν και μενα που κυνηγαμε την φτηνοτερη τιμη.

Και ας μην ξεχναμε κατι πολυ βασικο.
Ο επαγγελματιας κανει αποσβεση τον ΦΠΑ ενω εγω οχι.
415 το πληρωνει ο επαγγ. και του στοιχιζει 325.

δεν εχεις αδικο αλλά το εβαλα, οχι για το συγκεκριμενο εργαλειο αλλά για τις προσφορες γενικοτερα που αναμενονται στα diy-καταναλωτικα εργαλεια εν οψη black friday
τα επαγγελματικα ναι συνηθως εξαιρουνται σε καποιο βαθμο για τους λογους που σωστα περιγραφεις. αν και αυτα συμμετεχουν στις εκπτωσεις πολλες φορες και ας απευθυνονται σε επαγγελματιες κατα κυριο λογο.
μια ενσταση σχετικα με το φπα, ο μεσος μαστορας-επαγγελματιας και αυτος 415 θα το πληρωσει καθωτι στην ελλαδα κρυβει-κλεβει το φπα και τον φερνει στα μετρα του.

τωρα για το αν ενας ερασιτεχνης-μεσος καταναλωτης αξιζει να πληρωσει ενα επαγγελματικο εργαλειο, αυτο εχει να κανει με την τσεπη του και το μερακι του.
για μενα δεν αξιζει, παρεκτος αν η διαφορα ειναι σχετικα μικρη και το επαγγελματικο του δωσει εξτρα ασφαλεια, οπως οι γωνιακοι τροχοι της dewalt-metabo κλπ ή καποια χαρακτηριστικα που ο ιδιος κρινει απαραιτητα (π.χ. μικρο βαρος)

σιγουρα στις συνηθεις περιπτωσεις δεν θα χρειαστει την αντοχη του επαγγελματικου, πόσο μαλλον του βιομηχανικου εργαλειου, ουτε και την τρελη λεπτομερια της εργασιας του και την ακριβεια του.
αλλά καποιοι, ειτε γιατι υπερεκτιμουν τις αναγκες τους, ειτε γιατι τους φτιαχνει η ιδεα του να κατεχουν ενα εξαιρετικο κομματι, το πληρωνουν αδρα και ας μην το χρειαζονται.
ε... αυτο πληρωνεται ;)

Να προσθέσω και μια άλλη παράμετρο στην κουβέντα περί τιμών για επαγγελματίες. Ο επαγγελματίας, πέραν του ότι α) επείγεται συνήθως να έχει το εργαλείο/μηχάνημα τώρα και όχι όποτε του έρθει με ταχυδρομείο, β) του γεγονότος ότι απαλλάσσεται του ΦΠΑ, συνήθως μετακυλίει τα παραπάνω έξοδα στον τελικό πελάτη, πολύ περισσότερο αν μιλάμε για φανοποιεία που συχνά πληρώνονται μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Οπότε ποσώς τον ενδιαφέρει αν πχ αγόρασε από εδώ το πιστόλι βαφής 1000 ευρώ ενώ από Αγγλία κοστίζει 600. Έτσι δυστυχώς συντηρείται σε μεγάλο βαθμό και η σχετική στρέβλωση και έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς. Φταίμε βέβαια κι εμείς οι καταναλωτές, στο βαθμό που συχνά πηγαίνουμε στα τυφλά σε διάφορους επαγγελματίες ή όσοι από εμάς (ακόμα) δεν κάνουν σοβαρή έρευνα αγοράς πριν τις αγορές τους. Ευτυχώς αυτό βέβαια άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τα χρόνια της κρίσης, όταν τα περιθώρια για σπατάλες εξανεμίστηκαν για τους περισσότερους, ωστόσο ακόμα υπάρχει δρόμος για να αποκτήσουμε μαζικά καταναλωτική συνείδηση και να ανθίσει ένα σοβαρό καταναλωτικό κίνημα, με καταναλωτικά σωματεία/ενώσεις, με νομικές και άλλες παρεμβάσεις όπου ας πούμε υπάρχει σημαντική στρέβλωση της αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού.

Τελικά είδατε καμια αξιοπρόσεκτη προσφορα?

Παπαλα προς το παρον στη Γερμανια που παρακολουθω. Γιατι για Ελλαδα δεν περιμενω τίποτα.
Παρακολουθω όμως μόνο μπλε Bosch και διαπιστώνω ότι ανταγωνιστικες τιμες εχουν μονο τα Γερμανικα eshop. Ουτε καν το amazon.de που ακομα και αν πεσει η τιμη, εχει ακριβα μεταφορικα.
Παντως το GCM8SJL θα το παρω σίγουρα απο Γερμανια απο 330 και κατω.

Προσφορά Hawkers και Northweek γυαλιά ηλίου.

Αγοράζεις ένα παίρνεις άλλα δύο δώρο

https://www.hawkersco.com/collections/black-friday

Αν και ψώνισα από την προηγουμενη εβδομάδα να πω πως ενώ άλλη φορά είχαν 25 ευρώ το ζευγάρι τώρα είχε το ίδιο στα 35 αλλά και παλι αξίζει με χίλια!