Εκπτώσεις-Προσφορές.

αν λοιπον το πρασινο δραπανοκατσαβιδο διαρεοταν απο μονο 2.7 αμπερ οπως το μπλε ρευματος, αυτα επι 18 βολτ θα μας εδιναν μονο 50 βαττ ισχυ!
τωρα, γιατι χρησιμοποιουμε δραπανοκατσαβιδα? γιατι περαν της εργονομιας και του ισορροπημενου βαρους στο ενα χερι, εχουν καστανια μεσω της οποιας στο βιδωμα περιοριζουμε το βαθος που θα μπει η βιδα μεσα στο ξυλο (στο συγκεκριμενο μεσω της καστανιας μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο 20 νμ απο τα 34. για να πας σε περισσοτερα θα το βαλεις στην θεση για τρυπημα. επιπλεον με μονο 450 σαλ μπορουμε να βιδωνουμε με περισσοτερη ακριβεια.
επιπλεον εχουν συνηθως δυο μηχανικες ταχυτητες. (ειναι το κοκκινο κουμπι στο πανω μερος του εργαλειου) . την μικρη που οπως θα δεις φτανει περι τις 450 σαλ και την μεγαλη με 1400 σαλ περιπου
την μεγαλη την βαζουμε για να τρυπαμε γρηγορα. εκει εχουμε μικρη ροπη αλλά πολλες στροφες
την μικρη την βαζουμε για να βιδωνουμε. εκει εχουμε ολα τα νμ της ροπης του εργαλειου και δεν χρειαζομαστε πολλες στροφες. οσο πιο βαθια παταμε το κουμπι λειτουργιας, τοσο ανεβαινουν οι στροφες αλλά και η δυναμη του εργαλειου, μεχρι το οριο της ταχυτητας (1 ή 2) που εχουμε επιλεξει.

αντιθετα και δυστυχως, οπως θα δεις στο μπλε ρευματος εχεις μονο μια ταχυτητα και οι στροφες εξαρτωνται μονο απο το ποσο βαθια πιεζεις το κουμπι λειτουργιας.
ομως εκει εχεις περισεια ισχυος και πολλες στροφες. ετσι τρυπας πανευκολα και γρηγορα!
 
Last edited:
Μιας και έκανα το νήμα άνω-κάτω,να ζητήσω για τελευταία φορά την βοήθειά σας.
Το παρακάτω μου βγαίνει με τα μεταφορικά,114€.
Στην περιγραφή του αναφέρει και την λέξη impact και την λέξη Hammer.
Tι είναι τελικά από τα 2 και τελικά,το συστήνετε;
Δεν ξέρω εαν είναι με 2 μπαταρίες αυτή η τιμή του πρασινου αλλά εαν ανέβεις λίγο οικονομικα θα πάρεις πραγματικό κρουστικο δραπανο...Στο λέω γιατί το έχω 3 χρόνια τώρα και δουλεύει και επαγγελματικα..απλά δεν κολωνει πουθενά...
Ίσως το μηχάνημα με τις περισσότερες θετικές κριτικές που υπάρχει..!!!
 
Δεν ξέρω εαν είναι με 2 μπαταρίες αυτή η τιμή του πρασινου αλλά εαν ανέβεις λίγο οικονομικα θα πάρεις πραγματικό κρουστικο δραπανο...Στο λέω γιατί το έχω 3 χρόνια τώρα και δουλεύει και επαγγελματικα..απλά δεν κολωνει πουθενά...
Ίσως το μηχάνημα με τις περισσότερες θετικές κριτικές που υπάρχει..!!!
σας ευχαριστώ πολύ ξανά.Στο Amazon.de πάντως,έχει πολλές αρνητικές με βίντεο όπου το δείχνουν να μην περιστρέφεται ομαλά.
 
σας ευχαριστώ πολύ ξανά.Στο Amazon.de πάντως,έχει πολλές αρνητικές με βίντεο όπου το δείχνουν να μην περιστρέφεται ομαλά.
Τα είδα...τι να σου πω...δεν μπορει να δουλευει τοσο παρακεντρα ..σε εμένα παντως πάει μια χαρά και έχει φάει ζόρι αρκετό...
 
σωκρατη γνωμη μου να περιμενεις λιγο καιρο αφου δεν βιαζεσαι. τα χριστουγενα βγαινουν συνηθως καλες προσφορες
επιπλεον πολυ συχνα θα βρεις προσφορες στο σκρουτζ παρακολουθωντας την σελιδα αυτη

αφου θες να πας σε επωνυμο, συχνοτατα θα δεις καλες προσφορες σε αυτη τη σελιδα.
πριν ψωνισεις ομως θα μας ρωτησεις γιατι καμια φορα γινεται λαθος στην περιγραφη και ενα εργαλειο το λενε κρουστικο ενω ειναι απλο


καταλαβαινω οτι σου φαινονται λιγο αγνωστα αυτα και μπερδεμενα για την ωρα.
ειπαμε, το μποσακι που θες ειναι μια χαρα για αυτο που το θες. γιατι για δυνατα τρυπηματα σε μπετο εχεις το μπλε.
επιπλεον αν πας σε ενα πιο ειδικο εργαλειο οπως το στανλεη που λεει ο κωστης, το ευρος των εργαλειων που μπορεις να εχεις προσβαση με αυτες τις μπαταριες ειναι περιορισμενο.
αντιθετα με το μπος ή με τις μπαταριες ενος μπλε μπος (ειναι διαφορετικες) ή ενος μακιτα LXT ή ενος ντεβαλτ, ανοιγεσαι σε δεκαδες εργαλεια ειτε εργαστηριου, ειτε κηπου

υγ
ειναι η τυχαιοτητα που ελεγα σε προηγουμενα ποστ. του κωστη του βγηκε αστερι, αλλοι εχουν παραπονα
αν θες την αποψη μου, μην κανεις μεγαλα εξοδα, περιμενε να βγαλει το λιντλ ενα δραπανοκατσαβιδο και αγορασε το. θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος για την δουλεια που το θες
αξιοπιστα τα δραπανοκατσαβιδα της (μονο αυτα) και αντοχικα και βασικα φθηνα αλλά εχοντας και την τελεια εγγυηση.

υγ2
η αντοχη σε κρουση ενος κρουστικου δραπανοκατσαβιδου εχει να κανει με το παχος του αξονα (καλυτερα να παιρνει τσοκ 1/2 ιντσας παρα 3/8) και με την ποιοτητα του τσοκ (αν ειναι μεταλλικο ειναι καλυτερα απο το να ειναι πλαστικο, οπως και το να ειναι καλης ποιοτητας). η μπος φημιζεται για την ποιοτητα των τσοκ της
αν εσυ αρχισεις και βαρας μπετο με ενα δραπανοκατσαβιδο που εχει τσοκ 3/8 και πλαστικο, ειναι θεμα χρονου να στραβωσει κατι απο τα δυο. και αν ειναι τσοκ το αλλαζεις με 10-20 ευρω.
αν παρει ο αξονας, τοτε δεν φτιαχνει

αφου εχεις το μπλε μπος ή παρε αυτο που ειπες, ή παρε ενα φθηνο απο το λιντλ να κανεις δουλεια σου με κλασμα χρηματων γιατι τα δραπανοκατσαβιδα του λιντλ οπως και τα πνευματικα πιστολετα του, ιδιαιτερα της μαυρης σειρας ειναι εξαιρετικα για τα λεφτα που ζητανε
 
Last edited:
σας ευχαριστώ πολύ ξανά.Στο Amazon.de πάντως,έχει πολλές αρνητικές με βίντεο όπου το δείχνουν να μην περιστρέφεται ομαλά.
Σωκράτη άσε το το συγκεκριμένο.
Εκτός του ότι στο πρακτικερ με τις προσφορές που έχεις θα το βρεις πιο οικονομικά δεν είναι εργαλείο αξιώσεων.
Για συναρμολόγηση επίπλων και μικρές τρύπες σε δομικά κάνεις τη δουλειά σου με αυτό αλλά πολύ καλυτερα ένα μπλε Gsb 12volt.
Επίσης το Stanley που έβαλε ο Κωστής είναι κατά πολύ ανώτερο εργαλείο.
 
  • Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
και πληροφοριακα, κατι ακομα, ενα δραπανοκατσαβιδο, το συγκεκριμενο πρασινο ας πουμε, εχει 34 ν.μ. ροπη στην μικρη σκαλα των 450 σαλ
στην μεγαλη σκαλα ζητημα να εχει 15 ν.μ. και 1400 σαλ
για αυτο μην εκπλησεσαι με την μικρη ροπη του μπλε μπος. γιατι το μπλε εχει 10 ν.μ. αλλά στις 3.000 σαλ. στις στροφες ομως αυτες περνα ολη του την ισχυ των 600 βαττ

κοιτα κατι ακομα. συνηθως για να πεσουμε στις μισες στροφες, το εργαλειο μας πεφτει στο 1/4 της δυναμης του
για να δουλευεις με το μπλε στις 1500 σαλ (πατωντας λιγο τον διακοπτη λειτουργιας του) , αυτο σημαινει οτι δουλευεις περιπου με μονο 150 βαττ (χοντρικα τα λεω)
για να δουλευεις με 750 σαλ ,μπορει να δουλευεις μονο με 1/16 δηλαδη 40 βαττ κλπ
ενω με το δραπανοκατσαβιδο μπορεις με την μικρη σκαλα (την 1) να δουλευεις με την πληρη ισχυ του εργαλειου (ας πουμε 200 βαττ) στις 450 σαλ και ετσι να βιδωνεις πολυ ευκολα και με πολυ δυναμη
 
Last edited:
ευχαριστώ πολύ ξανά.Σκέφτομαι ότι το πράσινο της Bosch με 2 μπαταρίες και φορτιστή με 114€,το λες και ευκαιρία,συγκρίνοντάς το με αγορές solo και ξεχωριστά την μπαταρία.
 
  • Like
Reactions: nickolas
ναι κι εγω για ευκαρια το βλεπω δεδομενου οτι εχεις το μπλε για τρυπηματα
ναι μεν το στανλεη ειναι ανωτερο εργαλειο οπως σωστα λενε τα παιδια, την ανωτεροτητα του αυτη ομως, εσυ δεν την χρειαζεσαι αφου ουτε μεγαλες ξυλοβιδες χρησιμοποιεις, ουτε για τρυπηματα στο μπετο το θες.
αντιθετα χρειαζεσαι το ανοιγμα σε πληθος εργαλειων εργαστηριου και κηπου που σου ανοιγει το πρασινο (ή ενα παρκσαιντ 18v) ή τα άλλα που σου ειπα
 
Kατ'αρχην η επιλογη της Bosch σαν μαρκας ειναι πολυ καλη, οποιο εργαλειο και να διαλεξεις.

Απο κει και περα -εχοντας δεδομενο οτι υπαρχει ηδη ενα καλο κρουστικο ρευματος- θα ειχα το διλλημα εαν θα παω στην πρασινη 18βολτη σειρα και θα εκμεταλλευομουν εν καιρω ολα τα υπολοιπα solo εργαλεια της. ΕΙΤΕ θα πηγαινα στην αριστη 12βολτη μπλε σειρα της Βosch με την μεγαλη και ζηλευτη ποικιλια εργαλειων.

Αναφορικα με το πρασινο 18βολτο ειναι οντως καλο και πολυ ελαφρυ αλλα και το 12βολτο μπλε ειναι κοντα σε αποδοση και βγαινει και φτηνοτερα στην εκδοση με τις δυο μπαταριες. https://www.skroutz.gr/s/19011655/Bosch-GSB-12V-15-06019B690H.html
 
ναι και επιπλεον ειναι και πιο ελαφρυ και πιο αντοχικο σαν εργαλειο. η μπλε ειναι η επαγγελματικη σειρα της μπος ειτε ειναι 18 ειτε 12 βολτ
αν δεν εχει κηπο ο σωκρατης (γιατι τα πρασινα μπος εχουν πληθωρα εργαλειων κηπου) τοτε σαφως τον συμφερει να παει στο μπλε 12βολτο
 
Καλώς ήρθες λοιπόν στο κλαμπ της ψυχοθεραπείας μέσω ιδιοκατασκευων και μαστορεματων :) κάτι τα δύο κρουστικά ρεύματος, κάτι το δράπανοκατσαβιδο, κάτι τα τρυπάνια σου, καλή αρχή εκανες
 
Εαν δεν εχεις παρει τρυπανια να παρεις τα μικρα σετ των Bosch CYL5 για μπετον/πετρα/τοιχους η τα CYL9 για ολα τα υλικα.
Αυτα τα τρυπανια ειναι τα καλυτερα καθως εχουν αριστη γεωμετρια και ικανοτητα διατρησης αλλα και ειναι απο κραμα καρβιδιου για μεγαλη αντοχη και διαρκεια ζωης.

Ειχα κανει ενα τεστ παλαιοτερα δοκιμαζοντας ποσο χρονο κανουν τα διαφορα τρυπανια να τρυπησουν 3εκατοστα πετρας, και ηταν εντυπωσιακο οτι τα CYL5/CYL9 εκαναν τους ταχυτερους χρονους με μεγαλη διαφορα απο ολα τα αλλα επωνυμα τρυπανια της δοκιμης. Θυμαμαι πχ. τα κλασσικα τρυπανια για μπετον της Βοsch ηταν τα πιο αργα της δοκιμης σε σχεση με τα CYL9. (8 δευτερολεπτα vs 18 δευτερολεπτα!!)

Mπορεις να τα αγορασεις και ξεχωριστα ειτε τα CYL5 ειτε τα CYL9.
Προτεινω 4μμ για προτρυπημα σε μπετον η/και για μικρες τρυπες και 6 και 8μμ για τις πιο συχνες διατρησεις σε δομικα υλικα.

Υπαρχουν και Bosch CYL-9 ceramics ειδικα σχεδιασμενα για τρυπημα σε πλακακια.
 
χαχα ετσι θα τον αφηναμε τον νεο μας? :) τον εχουμε βαλει ηδη και εχει παρει ενα σετ με cyl-9
μυτουλες βιδωματος λογικα θα εχει απο παλια, αλλά πες του κανα σετακι με καλα μπιτς σε λογικη τιμη να βοηθηθει
 
Η αληθεια ειναι οτι τα καλα τρυπανια κανουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στην ευκολια και στον χρονο διατρησης, γεγονος που οι περισσοτεροι ερασιτεχνες σαν και εμας το αγνοουν εντελως. Ο μικροτερος χρονος διατρησης ειναι καλος μεν για εμας, αλλα ειναι πολλαπλα καλυτερος για το μοτερ του εργαλειου.

Εγω πραγματικα ξαφνιαστηκα οταν πριν καποια χρονια ειδα αυτη την διαφορα στην πραξη. Εαν δεν ειχα κανει την δοκιμη ο ιδιος θα δυσκολευομουν να το πιστεψω!
Βοsch ηταν το ενα τρυπανι (σετ X-line), Βοsch και το αλλο (CYL-9 multiconstruction)..
 
  • Like
Reactions: nickolas
Εαν δεν εχεις παρει τρυπανια να παρεις τα μικρα σετ των Bosch CYL5 για μπετον/πετρα/τοιχους η τα CYL9 για ολα τα υλικα.
Αυτα τα τρυπανια ειναι τα καλυτερα καθως εχουν αριστη γεωμετρια και ικανοτητα διατρησης αλλα και ειναι απο κραμα καρβιδιου για μεγαλη αντοχη και διαρκεια ζωης.

Ειχα κανει ενα τεστ παλαιοτερα δοκιμαζοντας ποσο χρονο κανουν τα διαφορα τρυπανια να τρυπησουν 3εκατοστα πετρας, και ηταν εντυπωσιακο οτι τα CYL5/CYL9 εκαναν τους ταχυτερους χρονους με μεγαλη διαφορα απο ολα τα αλλα επωνυμα τρυπανια της δοκιμης. Θυμαμαι πχ. τα κλασσικα τρυπανια για μπετον της Βοsch ηταν τα πιο αργα της δοκιμης σε σχεση με τα CYL9. (8 δευτερολεπτα vs 18 δευτερολεπτα!!)

Mπορεις να τα αγορασεις και ξεχωριστα ειτε τα CYL5 ειτε τα CYL9.
Προτεινω 4μμ για προτρυπημα σε μπετον η/και για μικρες τρυπες και 6 και 8μμ για τις πιο συχνες διατρησεις σε δομικα υλικα.

Υπαρχουν και Bosch CYL-9 ceramics ειδικα σχεδιασμενα για τρυπημα σε πλακακια.

πραγματι, μεγαλη η διαφορα
 
  • Like
Reactions: Χιωτης
χιχιχιιχι τη θυμομουν αυτη τη δοκιμη που εδειχνε ξεκαθαρα την δυναμη ενος τετρακοπου sds
μιας και θα ερθει το επιδομα χριστουγενων, λεω να παρω τα hss-g και μαλλον και τα hex-9 (cyl-9 με εξαγωνο στελεχος νομιζω ειναι, για το παλμικο)
αναμενεται το σπεσιαλ λαδακι της tap απο αμερικη που το στελνει ενας φιλος απο εκει , και θελω να κανω μια πολυδοκιμη απο διαφορα τρυπανια σε μεταλλο.
αν βρω τροπο θα κανω και μια για μπετα αργοτερα και ετσι ψαχνομαι τουτο το καιρο ;)
 
  • Like
Reactions: Χιωτης