Εκπτώσεις-Προσφορές.

Ερώτηση προς ειδικούς: τι θα συμβεί αν κοπεί πχ η γείωση;

νομίζω πρόκειται για πολύ τραβηγμένο σενάριο να κοπεί εντελώς το καλώδιο. αν τραυματιστεί από τσακίσματα θα έχει αυξημένη αντίσταση (οπότε μεγαλύτερη πτώση τάσης στη φάση και χειρότερη γείωση των συσκευών).

αν κοπεί εντελώς η γείωση δε θα έχεις κάποια διαφορά αν έχεις επάνω δράπανο (που έτσι κι αλλιώς δεν έχει γείωση). αν έχεις συσκευή με γείωση και έχει βλάβη που ενώνει φάση με τη γείωση, τότε δε θα πέσει εκείνη τη στιγμή το ρελέ αλλά τη στιγμή που θα το αγγίξεις και σε χτυπήσει το ρεύμα.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Αυτό :)

Σωστά, και αυτό που έβαλε ο newbie πιο πανω

Και το δικό μου είναι απο τα Ελληνικά Καλώδια (όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ).

Φιάλη 8lt για MIG από το DRUCTER στα 69€
Η τιμή είναι δελεαστική, ΑΛΛΑ απαιτεί προσοχή. Αν ισχύει η επικέτα που αναφέρει κατασκευή 2019, πιθανότατα να θέλει υδροστατικό έλεγχο δηλαδή +30€ και εφόσον ο εσωτερικός οπτικός έλεγχος δεν διαπιστώσει προβλήματα.

Σαφώς απαιτείται έλεγχος της φιάλης από τον αγοραστή, γιατί καμία αυτοκόλητη ετικέτα δεν ισχύει στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο επάνω μέρος της φιάλης είναι χτυπημένα (με πόντα) όλα τα στοιχεια:
Ημερ/νια κατασκευής
Πίεση λειτουργίας
Πίεση υδροστατικού ελέγχου
s/n
..........

Αν έχετε στο πρόγραμμα να αγοράσετε το κάθετο δράπανο Bosch PBD 40, τώρα είναι μια καλη ευκαιρία γιατί το amazon.de το έχει στα 214€ με δωρεάν μεταφορικά! Σπάνια χαμηλή τιμή. (y). (στην Ελλάδα έχει 300€)

2024-11-28_18-08-31.jpg

Ρίξτε μια ματιά στις BF προσφορές εργαλείων του amazon.de (που όσες κοίταξα είχαν δωρεάν ταχυδρομικά). Έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα

Εκτός από το δράπανο που έβαλα πιο πάνω, και η σκούπα Bosch AdvancedVac 20 είναι ωραία προσφορά στα 93€ με δωρεάν μεταφορικά (ποτέ δεν την έχω δει τόσο) (y)

2024-11-29_08-19-13.jpg

Παιδες, οσοι ταξιδευετε, σημερα εχει μεγαλα discounts απο σχεδον ολες τις αεροπορικες για εντος και εκτος Ελλαδας.

Εκλεισα εισιτηρια round trip για τους επομενους μηνες για Βουκουρεστι (Wizzair) σχεδον τσαμπα, να πας και να΄ρθεις!!

Τσεκαρετε πριν τελειωσουν!

Πολυτριβείο BOSCH μπλε στα 126€ από το LEROY, αλλά μόνο για αποστολή. Έχει 2 Θεσ/κη και 1 Λάρισσα.

Με 120€ στην πόρτα σας. :)

(καλώς ή κακώς, πρέπει να ρίχνουμε και μια ματιά πλέον στο Amazon.de Στα προϊόντα που έχει δωρεάν μεταφορικά, συνήθως, αλλά όχι πάντα, είναι πολύ ανταγωνιστικό)

Με 120€ στην πόρτα σας. :)

(καλώς ή κακώς, πρέπει να ρίχνουμε και μια ματιά πλέον στο Amazon.de Στα προϊόντα που έχει δωρεάν μεταφορικά, συνήθως, αλλά όχι πάντα, είναι πολύ ανταγωνιστικό)
Για εμένα Νίκο, σωστά το θέτεις ότι πρέπει να κοιτάμε και στο AMAZON. Το συγκεκριμένο εργαλείο αυτή την στιγμή στην Ελλάδα το βρίσκεις 170 - 180€ διαθέσιμο στα γνωστά καταστήματα. Νομίζω ότι είναι μεγάλη η διαφορά. Όσο και να θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελληνική αγορά, με τέτοιες διαφορές δεν θα το σκεφτόμουν.
Όσον αφορά το LEROY, αν ήμουν Θεσ/νική και το ήθελα, φυσικά και το έπαιρνα εφόσον βέβαια το προλάβαινα. Η διαφορά των 6€ είναι μικρή.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Σιγα σιγα θα προσαρμοστουν αναγκαστικά τα Ελληνικα μαγαζια στις τιμες του Αμαζον χωρις τα μεταφορικα πλεον.

Σε πολλα εργαλεια, ο μπουσουλας για την τιμολογηση εν Ελλαδι ηταν λιγο πολυ οι τιμες στο Αμαζον με τα μεταφορικα. Ντροπη, αλλα ετσι ειναι.
Τωρα αλλαζει το σκηνικο..

Σιγα σιγα θα προσαρμοστουν αναγκαστικά τα Ελληνικα μαγαζια στις τιμες του Αμαζον χωρις τα μεταφορικα πλεον.

Σε πολλα εργαλεια, ο μπουσουλας για την τιμολογηση εν Ελλαδι ηταν λιγο πολυ οι τιμες στο Αμαζον με τα μεταφορικα. Ντροπη, αλλα ετσι ειναι.
Τωρα αλλαζει το σκηνικο..

Όπως τα λες Μιχάλη.
Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες της Black Friday βδομάδας, έψαχνα ένα δισκοπρίονο που θέλω να αγοράσω παντού.

Και τελικά το παρήγγειλα από την Ελλάδα, καθώς ένας έμπορος από το Bestprice το είχε φθηνότερα από το Amazon και σε συνδυασμό με ένα κουπόνι που έδινε το Bestprice για το συγκεκριμένο κατάστημα, βγήκε 40€ κάτω από την κατώτερη του Amazon!
Δεν γράφω λεπτομέρειες γιατί είχε παράδοση έως 30 ημερών, αλλά πιστεύω πως τελικά θα έρθει.

Ποιος ο λόγος να αγοράσω από το Amazon οταν στην Ελλάδα βρισκω τέτοιες τιμές; Κανένας. :)

• Like
Reactions: Χιωτης
Μακάρι να γενικευτεί αυτό, γιατί είναι λίγο πολύ όπως τα λέει ο Μιχάλης αναφορικά με τη λογική τιμολόγησης στη χώρα μας για αρκετά εργαλεία (τουλάχιστον).
Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την τεράστια διαφορά αγοραστικής δύναμης μεταξύ μέσου Έλληνα και πχ Γερμανού (αλλά και των περισσότερων δυτικοευρωπαίων αγοραστών).
Όταν πχ ένας Έλληνας με μέσο μισθό 1098 ευρώ πάει να αγοράσει το Χ εργαλείο ας πούμε στα 100 ευρώ, και την ίδια στιγμή το ίδιο εργαλείο το αγοράζει πάλι 100 ευρώ ο αντίστοιχος Γερμανός με μέσο εισόδημα 3054 ευρώ, εύκολα καταλαβαίνουμε τη διαφορά. Τα στατιστικά μέσων μισθών από τη wikipedia, εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

Παιδιά να το ψάχνετε πρώτα, μην παραγγέλνετε έτσι τυφλά από amazon.de.
Τις περισσότερες φορές όντως το Άμαζον έχει καλύτερες τιμές, αλλά μερικές φορές όχι.
πχ σε ένα μπουφάν που έψαχνα ήταν ακριβότερο στο Άμαζον από εδώ!
Οπότε ψάχτε πρώτα και μετά αποφασίστε.

• Like
Reactions: vespas and lazarefa
Πολύ σωστή η παρατήρηση του φίλου. Ενδεικτικά και μόνο να πω ότι όσες φορές αναζήτησα εργαλεία της Knipex στο γερμανικό amazon, σχεδόν πάντα οι τιμές με τα μεταφορικά ήταν κατά τι υψηλότερες σε σχέση με ανάλογη αγορά από Ελλάδα.