Εκπτώσεις-Προσφορές.

Επειδή παρήγγειλα κι εγώ και παρέλαβα χθες το μπουλονόκλειδο μπαταρίας της Bormann (από την προσφορά του eshop), τελικά δεν ταιριάζουν σε αυτό οι μπαταρίες Parkside, καθώς οι ράγες-οδηγοί που έχει στη βάση του για τις μπαταρίες που παίρνει, έχουν μικρότερο εύρος από εκείνο των μπαταριών Parkside (πράγμα που σημαίνει ότι ούτε με μετατροπή μπορούν να κουμπώσουν). Οπότε μόνο αν φτιαχτεί κάποιος αντάπτορας μπορεί (φαντάζομαι) να δουλέψει με αυτές. Ας το έχετε υπόψη όσοι το σκεπτόσασταν.
Πάντως σαν εργαλείο μου έκανε καλή εντύπωση το μικρό μέγεθος/βάρος του και η γενικά προσεγμένη σχεδίαση/εργονομία (πάντα για τα λεφτά του). Σίγουρα δεν δείχνει χειρότερο ποιοτικά από ανάλογα Parkside.
Μπαταρια πήρες...;.
Γιατί το σετ φορτιστη και μπατσρια το είχε 25 ευρώ μόνο...

Επειδή παρήγγειλα κι εγώ και παρέλαβα χθες το μπουλονόκλειδο μπαταρίας της Bormann (από την προσφορά του eshop), τελικά δεν ταιριάζουν σε αυτό οι μπαταρίες Parkside, καθώς οι ράγες-οδηγοί που έχει στη βάση του για τις μπαταρίες που παίρνει, έχουν μικρότερο εύρος από εκείνο των μπαταριών Parkside (πράγμα που σημαίνει ότι ούτε με μετατροπή μπορούν να κουμπώσουν). Οπότε μόνο αν φτιαχτεί κάποιος αντάπτορας μπορεί (φαντάζομαι) να δουλέψει με αυτές. Ας το έχετε υπόψη όσοι το σκεπτόσασταν.
Πάντως σαν εργαλείο μου έκανε καλή εντύπωση το μικρό μέγεθος/βάρος του και η γενικά προσεγμένη σχεδίαση/εργονομία (πάντα για τα λεφτά του). Σίγουρα δεν δείχνει χειρότερο ποιοτικά από ανάλογα Parkside.
Λάζαρε, παρήγγειλε αυτόν τον αντάπτορα από το Aliexpress (που μέσω της εφαρμογής με κάποια εξαργύρωση coins και κουπόνι κατεβαίνει στα 7,50 ευρώ περίπου) και βίδωσε τον πάνω στο εργαλείο! Έτσι θα κουμπώνουν οι parkside μπαταρίες στο μπουλονόκλειδο. Αν πάλι έχεις μακιτομπαταρίες είτε γνήσιες είτε κινέζικες και θέλεις να δώσεις λιγότερα χρήματα, παρήγγειλε αυτόν τον αντάπτορα στη μισή τιμή.

Πλέον σε όλα μου τα εργαλεία έχω κάνει αυτή τη πατέντα και τα λειτουργώ είτε με τις parkside είτε με τις κινεζομακίτα μπαταρίες. Ενδεικτικά δες αυτή τη δημοσίευση, είναι πολύ εύκολη η μετατροπή. Μόνο να προσέξεις την πολικότητα, μην συνδέσεις ανάποδα τα καλώδια του αντάπτορα με τους πόλους του εργαλείου και το κάψεις μόλις κουμπώσεις τη μπαταρία. Επίσης να μονώσεις με θερμοσυστελλόμενα αρχικά ή μονωτική ταινία τις συνδέσεις και μετά με θερμόκολλα γιατί σκέτη η θερμόκολλα δεν κάνει καλή μόνωση.
Μόλις παραλάβω και εγώ το μπουλονόκλειδο και τον φυσητήρα αυτό θα κάνω.

Είναι κρίμα καταρχάς να μην εκμεταλλευτεί κάποιος αυτές τις προσφορές, αν χρειάζεται κάποιο από αυτά τα εργαλεία λόγω των μπαταριών ή αντίστοιχα να αγοράσει και να μπλέκει με νέο τύπο μπαταριών για να τα λειτουργήσει.

Λάζαρε, παρήγγειλε αυτόν τον αντάπτορα από το Aliexpress (που μέσω της εφαρμογής με κάποια εξαργύρωση coins και κουπόνι κατεβαίνει στα 7,50 ευρώ περίπου) και βίδωσε τον πάνω στο εργαλείο! Έτσι θα κουμπώνουν οι parkside μπαταρίες στο μπουλονόκλειδο. Αν πάλι έχεις μακιτομπαταρίες είτε γνήσιες είτε κινέζικες και θέλεις να δώσεις λιγότερα χρήματα, παρήγγειλε αυτόν τον αντάπτορα στη μισή τιμή.

Πλέον σε όλα μου τα εργαλεία έχω κάνει αυτή τη πατέντα και τα λειτουργώ είτε με τις parkside είτε με τις κινεζομακίτα μπαταρίες. Ενδεικτικά δες αυτή τη δημοσίευση, είναι πολύ εύκολη η μετατροπή. Μόνο να προσέξεις την πολικότητα, μην συνδέσεις ανάποδα τα καλώδια του αντάπτορα με τους πόλους του εργαλείου και το κάψεις μόλις κουμπώσεις τη μπαταρία. Επίσης να μονώσεις με θερμοσυστελλόμενα αρχικά ή μονωτική ταινία τις συνδέσεις και μετά με θερμόκολλα γιατί σκέτη η θερμόκολλα δεν κάνει καλή μόνωση.
Μόλις παραλάβω και εγώ το μπουλονόκλειδο και τον φυσητήρα αυτό θα κάνω.

Είναι κρίμα καταρχάς να μην εκμεταλλευτεί κάποιος αυτές τις προσφορές, αν χρειάζεται κάποιο από αυτά τα εργαλεία λόγω των μπαταριών ή αντίστοιχα να αγοράσει και να μπλέκει με νέο τύπο μπαταριών για να τα λειτουργήσει.
Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Μια (βασική νομίζω) ερώτηση: Με δεδομένο ότι δεν έχω "γνήσιες" μπαταρίες Bormann, πως θα διακρίνω την σωστή πολικότητα στο εργαλείο για να συνδέσω ανάλογα τα καλώδια από τον αντάπτορα με βάση τις μπαταρίες Parkside X20V; Μια που αγόρασες κι εσύ σκέτα τα εργαλεία της Bormann, μπορείς σε παρακαλώ να τεστάρεις και να μου πεις; Επίσης για τον αντάπτορα από μπαταρίες Parkside, επειδή βλέπω ότι πωλείται με ή χωρίς ασφάλεια, θεωρείς σκόπιμο να αγοραστεί η έκδοση με την εξωτερική ασφάλεια;

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Μια (βασική νομίζω) ερώτηση: Με δεδομένο ότι δεν έχω "γνήσιες" μπαταρίες Bormann, πως θα διακρίνω την σωστή πολικότητα στο εργαλείο για να συνδέσω ανάλογα τα καλώδια από τον αντάπτορα με βάση τις μπαταρίες Parkside X20V; Μια που αγόρασες κι εσύ σκέτα τα εργαλεία της Bormann, μπορείς σε παρακαλώ να τεστάρεις και να μου πεις; Επίσης για τον αντάπτορα από μπαταρίες Parkside, επειδή βλέπω ότι πωλείται με ή χωρίς ασφάλεια, θεωρείς σκόπιμο να αγοραστεί η έκδοση με την εξωτερική ασφάλεια;
Αν δεν υπάρχουν πληροφορίες στο εγχειρίδιο ή στο ίντερνετ η επόμενη λύση είναι το άνοιγμα του εργαλείου όπου εκεί είτε από το χρώμα των καλωδίων είτε από κάποια ετικέτα συμβόλων θα φαίνεται η πολικότητα. Πχ δες σε αυτό το δραπανοκατσαβιδο που έπαιρνε μπαταρίες τύπου worx και του έβαλα τον ανταπτορα για Makita:
IMG20241030112218_114413.jpg
Το ένα καλώδιο του εργαλείου είναι κόκκινο και το άλλο (που δεν φαίνεται στο η φώτο) είναι μαύρο, οπότε καταλαβαίνεις την πολικότητα.
Αν θέλεις περίμενε να έρθει η παραγγελία μου και μόλις παραλάβω και βρω χρόνο θα κουμπωσω τον ανταπτορα και θα σε ενημερώσω. Δεν είναι απαραίτητη η εξωτερική ασφάλεια, εγώ αγοράζω την έκδοση χωρίς αυτήν.

Πως θα τα χρησιμοποιήσεις.
Για 25 ευρώ δεν αξίζει καν να ταλαιπωρήθεις με ανταπτορες και καλώδια.. γνώμη μου..
Κωστή, είναι μεγάλη ευκολία αυτοί οι ανταπτορες γιατί ότι εργαλείο και αν έχεις, οποιασδήποτε μάρκας, είτε παλιό είτε καινούριο μπορείς να το δουλεύεις με ένα τύπο μπαταριών χωρίς περιορισμούς κλπ. Με αυτούς τους ανταπτορες πολύς κόσμος έχει "αναγεννήσει" πολλά παλιά εργαλεία με ουσιαστικά μηδενικό κόστος. Πχ τις προάλλες μου έφερε ένας γείτονας ένα παλιό 18v Bosch δραπανοκατσαβιδο που είχε μπαταρία Νικελίου και φυσικά δεν λειτουργούσε. Μου ζήτησε να του αλλάξω τα στοιχεία με λιθίου που με την πλακέτα BMS το κόστος έφτανε στα 30€. Του πρότεινα να βάλουμε ανταπτορα μιας και έχει εργαλεία Makita και έτσι με 3€ μόνο αναγεννησε εντελώς το Bosch.
Αντιστοιχα και εγώ μπορώ να αγοράσω οποιοδήποτε εργαλείο θέλω, οποιασδήποτε μάρκας και να το δουλεύω με τις υπάρχουσες μπαταρίες.

Όποιος πάντως θεωρεί την διαδικασία αυτή δύσκολη ή βαριέται να την κάνει ή δεν θέλει να κάνει τρύπες σε καινούριο εργαλείο.....οκ θεμιτό! Επίσης κατά τη γνώμη μου στα ακριβά επαγγελματικά εργαλεία δεν το κάνεις για πολλούς λόγους, το κάνεις στα φθηνά ερασιτεχνικά εργαλεία.

Πως θα τα χρησιμοποιήσεις.
Για 25 ευρώ δεν αξίζει καν να ταλαιπωρήθεις με ανταπτορες και καλώδια.. γνώμη μου..
Το θέμα μου δεν έχει να κάνει μόνο με τα επιπλέον χρήματα αλλά και με τον παραπάνω όγκο αποθήκευσης του σετ μπαταρία-φορτιστής, σε συνδυασμό με τις αρκετές μπαταρίες Parkside που ήδη έχω.
Επειδή γενικά έχω μια σχετική οικειότητα με ανάλογες επεμβάσεις, εκτιμώ ότι αξίζει τον κόπο, δεδομένης και της χαμηλής τιμής του ίδιου του εργαλείου (αν επρόκειτο για πρωτοκκλασάτο εργαλείο σόλο, δεν θα έμπαινα στην ίδια διαδικασία, αλλά θα φρόντιζα να εξασφαλίσω τον πλήρη αντάπτορα, όπως έκανα με κάποια Makita που έχω πάρει σόλο).

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Ενα ωραιο σετακι απο την αξιολογη Ingo σε πολυ καλη τιμη και στο σωστο χρωμα...

Πολύ καλό σετ όντως...το παλμικο δεν μασάει...!!!

Όντως στο σωστό χρώμα...τα "αλλα" είναι πιο ανοικτά.. σαν ξεπλυμενα...:ROFLMAO::ROFLMAO:

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε το φίλτρο αέρα εργαστηρίου που συζητούσαμε, και αν θέλετε να το ρισκάρετε με αγορά από Γερμανία και παραλαβή μέσω eshopwedrop.gr/ , εμφανίσθηκε σήμερα σε πολύ χαμηλή τιμή, στα 130€

2025-03-20_20-31-41.jpg

Μαζί με τα 33€ ταχυδρομικών της eshopwedrop, θα βγει λογικά στα 163€ - σύνολο.
Εγώ το ρίσκαρα γιατί μου είναι απαραίτητο και ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα.
(το πλήρωσα πάντως μέσω Paypal, για να έχω μια πρόσθετη ασφάλεια)

Θα σας ενημερώσω - εννοείται :)

Το skroutz το έχω κόψει... bestprice καλύτερο... καλύτερα αγοράζω απευθείας από τα μαγαζιά όπου μπορώ...
τώρα...
επειδή είδα ενδιαφέρον για κλαδευτήρια μπαταρίας και επειδή είδα κοιτάτε το total (πολύ χάλια αυτό το χρώμα ρε αδερφάκι μου αλλά αν είναι καλά τα εργαλεία πάει και έρχεται ) είδα αυτό:

21 v ???
brushless
2 μπαταρίες
και με βαλιτσάκι

Ένα σχόλιο στο skroutz λέει:
"Δυνατό, κόβει καλα, καλές μπαταρίες, δυσανάγνωστη οθόνη, μέτριες λεπιδες"

Αλλά δεν ξέρω τι λέει...

Καλησπέρα.
Προσφορές σε σφιγκτήρες Irwin, κατσαβίδια Facom, Knipex και διάφορα άλλα σε κατάστημα του skroutz.
Δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές, αλλά έχει φυσικό κατάστημα με εργαλεία στη Λαμία.
Ειδικά οι προσφορές στους σφιγκτήρες είναι καλές.
skroutz.gr σφιγκτήρες Irwin

Στέλιο να με συμπαθας αν σε παρεξήγησα. Κατανοητή η διευκρίνιση σου. Βεβιασμένη μάλλον η ανάγνωση του αρχικού σου σχολίου από πλευράς μου.
Αν σου πω τι είχαν κάνει στον πίνακα του σπιτιού που μένω εγώ κάποιοι "ηλεκτρολόγοι" θα σου σηκωθούν ακόμα περισσότερο οι τρίχες. Δυστυχώς στη χώρα μας τα τεχνικά επαγγέλματα είναι σε μεγάλο βαθμό επί της ουσίας αρυθμιστα από πλευράς κράτους, και ακόμα χειρότερη είναι η ποιότητα της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που παρέχεται και σήμερα στα νέα παιδιά που ακολουθούν τεχνικά επαγγέλματα.
Λάζαρε τότε καταλαβαίνεις τι περνάω. Δεν είναι μόνο οι κακοτεχνίες, είναι και το ότι δεν σεβάστηκε ότι υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι και με όλα αυτά που έκανε δημιούργησε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση. Πόσο δύσκολο θα ήταν να ενημερώσει ότι την δεδομένη στιγμή, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι by pass το ρελέ (το οποίο θα ήταν και αποδεκτό) και να τονίσει το πόσο επείγον είναι να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα;

Πάντως, ότι και να ακούσω δεν πρόκειται να σηκωθούν οι τρίχες της κεφαλής μου. Δεν έχω 😂🤣

Αν και καθυστερημένη η ενημέρωση, έγινε αλλαγή σε όλες τις ασφάλειες (το ρελέ έμεινε το ίδιο) και παράλληλα τακτοποίηση καλωδίων στον πίνακα. Πλέον δεν έχει πέσει το ρελέ ποτέ, οπότε δεν χρειάστηκε αλλαγή στην καλωδίωση.

• Like
Reactions: vespas and lazarefa

έχει αυτό το πλυστικό σε προσφορά το eshop
ειναι ίδιο με το αντίστοιχο της total που κάνει 75-80 ευρώ χωρις τα μεταφορικά ενώ αυτό έχει δωρεαν παραλαβή από eshop
το total ειναι το κορυφαίω χρηστών στο skroutz στα κατω από 100 ευρώ
δε φαίνεται κάτι wow και μάλλον είναι φασόν Κινέζικο παρόλαυτά ειναι μια τίμια προσφορά σε αρκετά καλή τιμή
υποθέτω πως για να πλύνεις το αμάξι και τη βεράντα θα ειναι μια χαρά

Last edited:
  • Like
Reactions: newbie and enduras1

έχει αυτό το πλυστικό σε προσφορά το eshop
ειναι ίδιο με το αντίστοιχο της total που κάνει 75-80 ευρώ χωρις τα μεταφορικά ενώ αυτό έχει δωρεαν παραλαβή από eshop
το total ειναι το κορυφαίω χρηστών στο skroutz στα κατω από 100 ευρώ
δε φαίνεται κάτι wow και μάλλον είναι φασόν Κινέζικο παρόλαυτά ειναι μια τίμια προσφορά σε αρκετά καλή τιμή
υποθέτω πως για να πλύνεις το αμάξι και τη βεράντα θα ειναι μια χαρά
την πλενεις και με το ποτιστηρι την βεραντα σου Bro ..

• Like
Reactions: rhtoras
Φοβερη ολη η σειρα Αquatak της Βοsch και η τιμη του 125 παραπανω απο το Amazon.de, δεν παιζεται (y) (y)

Εχω το μικρο Aquatak εδω και καμμια δεκαρια χρονια και ειναι σαν καινουριο!!

• Like
Reactions: newbie and rhtoras