Έκθεση HXOS EIKONA SHOW 2024

Ας εστιάσουμε στο τι είδαμε στην έκθεση για όσους δεν ήταν αρκετά παρατηρητικοί.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην Έκθεση τα εξής:

Pilium σε Έκθεση με μοντέλα που φεύγουν κατευθείαν για το εξωτερικό και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

H νέα σειρά Gold ηχείων της Monitor Audio.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της TCL με τις NXTFRAME τηλεοράσεις, που το ελληνικό κοινό τις είδε πρώτο μετά την Έκθεση IFA2024.

Για πρώτη φορά έπαιξε σε ελληνική έκθεση μεγάλο ηχείο της ATC, όλες τις δεκαετίες των εκθέσεων η ATC παρουσίαζε τα μικρά της ηχεία. Μαζί και το καινούργιο subwoofer.

Για πρώτη φορά ακούσαμε DAC του γκουρού των ψηφιακών Lukasz Fikus μέσα από υλοποίηση της LampizatΟr.

Για πρώτη φορά είδαμε το προσιτό προβολέα με Google TV, τον Epson EF-22.

Πρώτη παρουσίαση μετά την έκθεση CEDIA των HΠΑ, του πολυκάναλου ενισχυτή MRX SLM της Anthem.

H Tsakiridis Devices παρουσίασε τον 499 ευρώ περιορισμένης κυκλοφορίας λαμπάτο ολοκληρωμένο για τα 35 χρόνια της.

Η Samsung, μετά την IFA2024, έδειξε τον υπερ-κοντινής σκόπευσης προβολέα The Premiere 9 με το τριπλό laser.

Ακούσαμε έναν σπάνιο συνδυασμό των hARt Lab με τα ηχεία της Γερμανικής Manger Audio.

H FiiO πρώτη από όλες τις «FiiO» της Ευρώπης έδειξε το discman, DM13 που βάζει το CD στην νέα εποχή.

Ακούσαμε τα μεγάλα Westminster Royal GR-OW της Tannoy στην τελευταία έκδοση.

Είδαμε και τα δύο πικάπ της Clearaudio που είναι εμπνευσμένα από την κιθάρα του Al Di Meola.

To κορυφαίο Meridian Ellipse που πήρε βραβείο EISA ήταν εκεί!

Το επετειακά ηχεία Watt/Puppy του 2024, η 5η γενιά, για τα 50 χρόνια ήταν μαζί μας.

Η Lab12 παρουσίασε επίσημα τον νέο της ολοκληρωμένο ενισχυτή Integre4 Mk2 Toroid, που πια κυκλοφορεί στην αγορά με τις ΚΤ150.

Ακούσαμε τα νέα «κόκκινα» ηχεία ανοιχτής μπάφλας της Matter με ηλεκτρονικά της Ypslion.

Eίδαμε το μικρό Magnat που έπαιζε σαν μεγάλο.

Τα συναρπαστικά ηχεία Ophidian Audio από την Αγγλία.

Την νέα δημιουργία V12 Callas της Geometric Harmony.

Tα καλώδια με την εξαιρετικά χαμηλή χωρητικότητα της Mamalos.

Η κορυφαία OLED τηλεόραση Ζ95A της Panasonic που θα βγει στην ελληνική αγορά το 2025.

Tα νέα προσιτά ηχεία βάσης και δαπέδου της ελληνικής TRF Audio.

Η εξαιρετική Mini LED τηλεόραση Bravia 9 της Sοny όπως και τα νέα της ακουστικά Link Buds.

To πικάπ της Technics με τα χρώματα της Lamborghini.

Tα νέα ηχεία Qln και τα ηλεκτρονικά Ayre πρώτη φορά σε έκθεση.

Τα οικονομικά πικάπ της AKAI.

Tα περίφημα ελληνικά ηχεία Talos και MaYa II της Aku Audio.

Last edited:
Βρηκα και ενα review απο το hifi news

• Like
Reactions: anop and Pleo
Γιατί φοβούνται να βάλουν τα πανάκριβα πικάπ τους ή τα SACD να αναπαραγάγουν την ηχογράφηση;

Επειδή όταν έβαλα στο δωμάτιό μας Heilung και μετά Rotting Christ δεν έμπαινε κανείς. :ROFLMAO:
Πέρα της πλάκας και εγώ όταν άκουγα μουσική για SPA προσπερνούσα ή απλά έριχνα μια ματιά και έφευγα.
Ε ρε φίλε, μου βάζεις τα ηχεία με τα σαρανταδωδεάιντσα να κάνουν πίου πίου;
Κρίμα το ρεύμα του τερατάβατου που τα οδηγεί!
Ούτε το τσίκι τσίκι μπουμ μπουμ της ηλεκτρονικής μουσικής μου λέει κάτι. Αυτό και στα earfun του Βλαδίμηρου καλά θα παίξει. Πειραγμένα αρχεία για να εντυπωσιάζουν είναι. Τέτοια έχω ένα σωρό.
Στα μισά δωμάτια έμπαινες και νόμιζες ότι θα σκάσει ο τύπος με το μπουρνούζι για τη σάουνα και στα άλλα μισά ότι ήσουν σε διαγωνισμό car audio για κάγκουρες.
Φυσικά με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.

Τέτοια βλέπουν οι άλλοι και σου λένε μετά "Οι highendάδες δεν ακούνε μουσική".

Ωραία όλα αυτά αλλά Epson jvc sony με τους καινούργιους προβολείς γιατί δεν υπήρχαν ;

Επισκέφθηκα κι εγώ την έκθεση το Σάββατο το απόγευμα. Γνώρισα από κοντά τον vlad66 και τον bykrie στο δωμάτιο του avclub.

Μου άρεσαν (όχι κατά σειρά προτίμησης) οι Lab12 με τα Avantgarde, o Tsakiridis reference,, τα ενισχυτικά της thivan labs και Mavis με τα Kerr Acoustic, τα Atalante 4 της Revival Audio με ενισχυτικά Riviera, Tannoy westminster τα άκουσα με τον Dartzeel CTH-8550. Πολύ καλά και αυτά. Θα ήθελα να τα ακούσω και με τους VTL. Tα ATC - Gryphon πάρα πολύ καλά, όμως λίγο "αυστηρά" για τα γούστα μου, (έπαιζαν το κομμάτι "το πάτωμα" της Τσανακλίδου.) Η πολυκοσμία δεν επέτρεψε πιο κριτική ακρόαση στα Pilium.

Σίγουρα υπήρχαν και άλλα όμως αυτά ξεχώρισα. Αρκετά καλή η έκθεση σε γενικές γραμμές παρ' όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

• Like
Reactions: vlad66 and bykrie
Επειδή όταν έβαλα στο δωμάτιό μας Heilung και μετά Rotting Christ δεν έμπαινε κανείς. :ROFLMAO:
Πέρα της πλάκας και εγώ όταν άκουγα μουσική για SPA προσπερνούσα ή απλά έριχνα μια ματιά και έφευγα.
Ε ρε φίλε, μου βάζεις τα ηχεία με τα σαρανταδωδεάιντσα να κάνουν πίου πίου;
Κρίμα το ρεύμα του τερατάβατου που τα οδηγεί!
Ούτε το τσίκι τσίκι μπουμ μπουμ της ηλεκτρονικής μουσικής μου λέει κάτι. Αυτό και στα earfun του Βλαδίμηρου καλά θα παίξει. Πειραγμένα αρχεία για να εντυπωσιάζουν είναι. Τέτοια έχω ένα σωρό.
Στα μισά δωμάτια έμπαινες και νόμιζες ότι θα σκάσει ο τύπος με το μπουρνούζι για τη σάουνα και στα άλλα μισά ότι ήσουν σε διαγωνισμό car audio για κάγκουρες.
Φυσικά με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.

Τέτοια βλέπουν οι άλλοι και σου λένε μετά "Οι highendάδες δεν ακούνε μουσική".
Και γω που δεν είμαι γνώστης ηλεκτρονικής μουσικής το ghost rider το έμαθα... κάτι αποκόμισα....

Βρηκα και ενα review απο το hifi news

Οι Αγγλαρες,που είναι τσίπιδες σαν και του λόγου μου,τοποθετούν το προϊόν στην σωστή του διάσταση.
Και φυσικά στο τέλος αναφέρουν, ότι έχουν εξαιρετικό ήχο.

Attachments

• Screenshot_2024-11-12-18-50-07-923_com.android.chrome~2.jpg
    Screenshot_2024-11-12-18-50-07-923_com.android.chrome~2.jpg
    108.3 KB · Views: 27
Μου άρεσαν (όχι κατά σειρά προτίμησης) οι Lab12 με τα Avantgarde, o Tsakiridis reference,, τα ενισχυτικά της thivan labs και Mavis με τα Kerr Acoustic, τα Atalante 4 της Revival Audio με ενισχυτικά Riviera, Tannoy westminster τα άκουσα με τον Dartzeel CTH-8550. Πολύ καλά και αυτά. Θα ήθελα να τα ακούσω και με τους VTL. Tα ATC - Gryphon πάρα πολύ καλά, όμως λίγο "αυστηρά" για τα γούστα μου, (έπαιζαν το κομμάτι "το πάτωμα" της Τσανακλίδου.) Η πολυκοσμία δεν επέτρεψε πιο κριτική ακρόαση στα Pilium.

Τα Magico με τους pilium ήταν καλό σύστημα μεν, πολύ μακριά από αυτό που θα μπορούσε να είναι δε.
Τα ηχεία βγήκαν από τις κούτες τους τη Παρασκευή, ήταν ολοκαίνουρια, σε σημείο που τη Κυριακή έπαιζαν καλύτερα από το Σάββατο.

• Like
Reactions: anop
Χαιρετίζω την ωραία σας παρέα!
Αποφάσισα να τοποθετηθώ κι εγώ πάνω στο θέμα έκθεση HI END κλπ ωραία συμπληρωματικά.
Εισέρχεται ένας μουσικόφιλος - διότι για αυτούς παρουσιάζονται τα καλούδια - σε μια αίθουσα με τεράστια ηχεία, ενεργοβόρα ενισχυτικά, καλώδια σαν ρίζες ευκαλύπτου, πικαπ 257 κιλών και κάθεται να ακούσει μουσική. Όλα είναι αναμμένα και δεν γνωρίζει την πηγή, αλλά ακούει τα κεντρικά ευρωβόρα ηχεία να αναπαράγουν από κάποιο τάμπλετ, μια άγνωστη γυναικεία φωνή συνοδευόμενη από έναν βόμβο που θεωρείται ορχήστρα! Μεταβολή και στην επόμενη αίθουσα, όπου απλώς «τραγουδάει» διαφορετική γυναίκα - πάλι από τάμπλετ αλλά χωρίς ορχήστρα αυτή τη φορά, για να ακούγονται οι ανάσες της...
Γιατί φοβούνται να βάλουν τα πανάκριβα πικάπ τους ή τα SACD να αναπαραγάγουν την ηχογράφηση;
Γιατί δεν υπάρχει τζαζ, μπλούζ, ροκ, σόουλ, λάτιν, φανκ; Το πιθανότερο είναι πως θα ξεμπροστιαστούν τα πανάκριβα συστήματά τους στα έμπειρα αυτιά των ακροατών τους. Ευχαριστώ δεν θα πάρω, θα μείνω στο αγνό HI-FI και θ' ακούω τα ταμπούρα να σκάνε και τα μπάσα να μου χτυπάνε το στομάχι και τα ρέστα από την σύνταξή μου...παγωτά!
Αυτή βεβαίως είναι η δική μου θεώρηση των πραγμάτων και είμαι ανοιχτός σε κάθε διαφορετική αιτίαση.
Φιλάκια και υγεία στα μέλη του AV Club.
Μιλώντας για ότι είδα και άκουσα και όχι για ότι φαντάστηκα ,αρκετά δωμάτια έπαιξαν samples που ζήτησαν πελάτες και μάλιστα χωρίς καμία 'επιφύλαξη'.
Δύσκολα κομμάτια για κάποια συστήματα ζήτησαν αρκετοί μη εξαιρουμένου εμένα.
Έχω τύχει εκθέσεις που υπήρχε καχυποψία σε cd recorded via pc ,ακόμα και από CD recorder 1x1 μεγάλου κόστους και σε software εγγράψιμο που κόστιζε λόγω πνευματικών δικαιωμάτων ( TDK άγραφο κοντά στα 20 ευρώ δύο δεκαετίες πριν).
Γι αυτό έγραψα ότι ήταν απ' τις πιο πετυχημένες εκθέσεις .. στο τελικό αποτέλεσμα μέτρησε η προθυμία αρκετών 'δωματίων' να παίξουν samples επισκεπτών, αλλά και η αποφυγή χιλιοακουσμένων και τετριμμένων .
Ίσως βέβαια εννοείς κάποια δωμάτια που είχαν μόνο άυλα χωρίς άλλη πηγή .
Απ' την περιγραφή κατάλαβα ότι έλεγες για την σάλα στην είσοδο με τα 'τέρατα' ,αλλά εμένα μου έκαναν την χάρη σε χαμηλή ένταση όμως.
Στον ' Κοσμά ' για παράδειγμα ο εκθέτης έβαλε κομμάτι από πιτσιρίκα..

Ωραιο οπως παντα το δωματιακι της audiocenter με τα fiio ibasso fender τον εξυπηρετικοτατο βαγγελη ,που βρισκεις σουπερ προιοντα οπως to dm13 φορητο cd player που το τσιμπησα, Τωρα που το σκεφτομαι επρεπε να αγορασω και το fiio k11 r2r dac ακι.

Κάτι που έχει σχέση με τις πηγές.
Έχω επαφή με Σκανδιναβή συγγενή φίλου,που έγινε και δική μου,η δουλειά της είναι επιμέλεια 'εξωφύλλων' καλλιτεχνών μικρών εταιρειών κυρίως Σουηδικής jazz σκηνής που γειτονικών χωρών.
Οπότε μπορεί μου στέλνει υλικό που ξεχώρισε πριν καν κυκλοφορήσει ή μόλις κυκλοφόρησε (για ευνόητους λόγους).
Παρατηρώ ότι κάποια γκρίζα Βόρεια ακούσματα που είναι και τα αγαπημένα μου δεν βγαίνουν πια σε cd αλλά μόνο σε μορφή άυλου και LP .
Το ίδιο συμβαίνει και στην τοπική Ροκ σκηνή με εκκολαπτόμενους κυρίως νέους καλλιτέχνες.
Μου το είχε πει από πρόπερσι.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο με 'μεταφορά' θα το έχεις στα χέρια σου..
Όταν μου δοθεί η άδεια απ' τους υπεύθυνους στην μουσική ενότητα για παρουσίαση νέων jazz εκδόσεων διαφόρων τάσεων θα αναφερθώ στην κατηγορία αυτή ( σε εκδόσεις που δεν βγαίνουν σε 44.1).

Εντυπωσεις....
Μια μέτρια εκθεση,οχι πολλα δωματια,μεγαλες απουσιες,απο ενεργα ηχεια τιποτα, οι προτζεκτορες πεταμενοι κατω απο φωτα με ξεπλυμενη εικονα και οι τηλεορασεις χυμα στα χωλ απλα ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΜΟΣ!!!
Οκ ειχε αρκετα νεα πραγματα δεν λεω αλλα και παλι καλα να λεμε που εγινε.

Paradingm Persona και Founder,
Tρομερα δυναμικα,γεμισε τον πολυ μεγαλο χωρο ανετα, εμεινα πολυ εντυπωσιασμενος και απο τα 2. Τιμές 14.000 και 11.000.
Τα ηχεια τα ταιζε ενας pro-τελικος της Anthem με κοστος 5.300 και 6000 αντιστοιχα.

Goldenear.
Ενα ηχειο που μου αρεσε παντα απο τις προηγουμενες εκθεσεις.Το νεο μοντελο που ζηταει 7.000 ειναι εκτος πραγματικοτητας.Δεν ακουσα κατι καλυτερο για να δικαιολογησει τα εξτρα 4.000 ευρω! απο το φοβερο TRITON 5.

Συγκριτικο καλωδίων Audioquest.
1.Ακουσαμε με απλο καλωδιο των 10-15 ευρω με τα ηχεια της Goldenear.
2. Με καλωδιο Audioquest των 20 ευρω.Καμια διαφορα.
3. Με καλωδιο Audioquest των 40 ευρω, μετα βίας καταλαβα ενα 2% ισως στις υψηλες συχνοτητες.
4.Με καλωδιο Audioquest των 200 ευρω εδω υπηρξε μια μικρη διαφορα πλεον και στο μπασο,διαφορες παρα πολυ μικρες.Πχ 400 ευρω για 2 μετρα εννοειται οτι δεν αξιζει καν.
Εδω να συμπληρωσω οτι ο τυπος απο την Audioquest δεν ανεφερε το κοστος του τριτου καλωδιου,πηγα εγω και τον βρηκα και τον ρωτησα.
Με την δοκιμη του power conditioner των 2000 ευρω,η διαφορα ηταν λιγο καθαροτερο ελεγχο στο μπασο,σαν να μειωθηκε λιγο το μπουμαρισμα στο χωρο.

Magnat Signature Edelstein.
Μπαινω στο δωμάτιο,καθομαι ακουω,οκ λεω μια χαρα παιζουν τα μικρα,τιποτα το ιδιαιτερο ομως και με μετριοτατο χαμηλο λογικο απο αυτο τον ογκο.
Ερχεται ο υπευθυνος,μας λεει το setup και τις τιμες και κρατηθηκα να μην βαλω τα γελια. 2500 ηχεια-ενισχυτης-cd.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Ο ενισχυτης της Magnat οκ γνωρισμος στα 1200 ευρω και απο τις προηγουμενες εκθεσεις,αλλα τα 1000 ευρω για τα Signature λες "αν ειναι δυνατον"
Ρωτησα και τους 2 αλλους που ημασταν μαζι και μου ειπαν "ουτε καν" θα επρεπε να κοστιζουν max 500 το πολυ.Πρεπει να εισαι πολυ καθυστερημενος για να δωσεις 1000 ευρω.
Yπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις σε αυτα τα χρηματα πχ dac με volume και ενεργα ηχεια.

TRF
Μιλάμε για το απολυτο value for money.Eνα ηχειο των 450 ευρω το ζεύγος. ,με εμφανιση λιγο απο Sonus Faber+Chario.Το ηχείο το επαιζε σε αρκετα υψηλες σταθμες προφανως για να εντυπωσιασει.
Το ηχειο ειχε ωραια δυναμικα,πολυ καλη μεσαια περιοχη,χαμηλες θα μπορουσε και καλυτερα αλλα οκ σε αυτα τα λεφτα δεν ζητας πολλα,αλλα στις σταθμες που επαιζε αρχιζε η συμπιεση και ζοριζοταν.
Μεγάλο λαθος για εμενα να εχει συνοδα αξιας 15πλασιας του ηχειου. Το καταλαβαινω οτι ακους το ηχειο μεχρι που μπορει να φτασει αλλα αυτος που θα το παρει δεν θα εχει τετοια συνοδα.
Προενισχυτης και τελικος σε ταξη της Porfyra Αudio κοστιζουν καπου 6000 ευρω και τα καλωδια Mamalos απο οτι ειδα ειχε συνδεμενο το Εpitome sp που κοστιζουν 1200ευρω τα 2 2μετρα.
Tου ειπα οτι θα επρεπε να παιζεις με κατι πιο γηινο πχ εναν ολοκληρωμνο των 1000 ευρω πχ ,μου λεει περσι παιξαμε με audiolab.

Ηart Lab
Τι να πεις για τον Κώστα.Ουτε υφακια ουτε ψωνισμενος απλος λιτος ευγενικος και φοβερος τεχνικος.
Εχει φτιαξει ενα διδυμο προ-τελικου που απλα ΕΚΤΕΛΕΙ (οπως εκτελουν και οι τιμες βεβαια. Και προπερσι που ηταν στημενα με τα Sonus Faber βασης(Guarneri Homage?electa amator?δεν θυμαμαι) απλα ο ηχος μαγικος!!
Εκατσα την περισσοτερη ωρα και δεν ηθελα να φυγω.

ΑTC εδειξαν τα δοντια τους τρομερα,αλλα απο εμφανιση ειναι για κλαμματα,Gryphon επισης επαιξαν πολυ καλα,Wilson μου περασαν αδιαφορα μαλλον ηταν το κομματι,
Μagnepan ο κλασσικος ηχος με μεγαλη σκηνη και ωραια περιγραφη στα μεσαια,Lab 12 παρα πολυ περιγραφικο με τα γνωστα Avantgarde,Τα τεραστια μπαουλα Tannoy με προπολεμικο desing των 50.000 ευρω παιζαν μια χαρα σε τοσο τεραστιο χωρο.Tα Epos οκ τιμια αλλα για τα 8.000 ευρω που ζητανε ουτε καν.

Εβλεπες τα πανακριβα πικαπ των χιλιαδων ευρω για να ακους τσικ-τσακ-τσουπ.:ROFLMAO:
Οτι οι τιμές εχουν ξεφυγει και τα παντα ειναι πανάκριβα ολα?
Δεν ειναι δυνατον του Τσακιριδη το Super Athina coniditioner να ειχε 1174ευρω το 2021 και τωρα να ζηταει 1900 καπου ωπα!

Κλεινοντας να πω οτι μετα απο 25 χρονια σε εκθεσεις βαρεθηκα να ακουω συστηματα των 20-35-50-70-100.000 ευρω.Που ειναι τα συστηματα σε γηινες τιμες που να δελεασει τον κοσμο να ψωνισει?
Προβαλουμε εξωπραγματικα συστηματα,για τους λιγους ενδιαφερομενους γιατι εκει ειναι και η κονομα αλλωστε.

αξιέπαινη προσπάθεια!
το είδα όλο και το χάρηκα , παρά την περιοδική ...ζαλάδα
Χαίρομαι που σάς άρεσε. Πιστεύω να κατεβάσατε και τις φωτογραφίες από το σύνδεσμο σε zip αρχείο, που η εικόνα σε αυτές είναι πολύ καλύτερη.

Εντυπωσεις....
Μια μέτρια εκθεση,οχι πολλα δωματια,μεγαλες απουσιες,απο ενεργα ηχεια τιποτα, οι προτζεκτορες πεταμενοι κατω απο φωτα με ξεπλυμενη εικονα και οι τηλεορασεις χυμα στα χωλ απλα ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΜΟΣ!!!
Οκ ειχε αρκετα νεα πραγματα δεν λεω αλλα και παλι καλα να λεμε που εγινε.

Paradingm Persona και Founder,
Tρομερα δυναμικα,γεμισε τον πολυ μεγαλο χωρο ανετα, εμεινα πολυ εντυπωσιασμενος και απο τα 2. Τιμές 14.000 και 11.000.
Τα ηχεια τα ταιζε ενας pro-τελικος της Anthem με κοστος 5.300 και 6000 αντιστοιχα.

Goldenear.
Ενα ηχειο που μου αρεσε παντα απο τις προηγουμενες εκθεσεις.Το νεο μοντελο που ζηταει 7.000 ειναι εκτος πραγματικοτητας.Δεν ακουσα κατι καλυτερο για να δικαιολογησει τα εξτρα 4.000 ευρω! απο το φοβερο TRITON 5.

Συγκριτικο καλωδίων Audioquest.
1.Ακουσαμε με απλο καλωδιο των 10-15 ευρω με τα ηχεια της Goldenear.
2. Με καλωδιο Audioquest των 20 ευρω.Καμια διαφορα.
3. Με καλωδιο Audioquest των 40 ευρω, μετα βίας καταλαβα ενα 2% ισως στις υψηλες συχνοτητες.
4.Με καλωδιο Audioquest των 200 ευρω εδω υπηρξε μια μικρη διαφορα πλεον και στο μπασο,διαφορες παρα πολυ μικρες.Πχ 400 ευρω για 2 μετρα εννοειται οτι δεν αξιζει καν.
Εδω να συμπληρωσω οτι ο τυπος απο την Audioquest δεν ανεφερε το κοστος του τριτου καλωδιου,πηγα εγω και τον βρηκα και τον ρωτησα.
Με την δοκιμη του power conditioner των 2000 ευρω,η διαφορα ηταν λιγο καθαροτερο ελεγχο στο μπασο,σαν να μειωθηκε λιγο το μπουμαρισμα στο χωρο.

Magnat Signature Edelstein.
Μπαινω στο δωμάτιο,καθομαι ακουω,οκ λεω μια χαρα παιζουν τα μικρα,τιποτα το ιδιαιτερο ομως και με μετριοτατο χαμηλο λογικο απο αυτο τον ογκο.
Ερχεται ο υπευθυνος,μας λεει το setup και τις τιμες και κρατηθηκα να μην βαλω τα γελια. 2500 ηχεια-ενισχυτης-cd.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Ο ενισχυτης της Magnat οκ γνωρισμος στα 1200 ευρω και απο τις προηγουμενες εκθεσεις,αλλα τα 1000 ευρω για τα Signature λες "αν ειναι δυνατον"
Ρωτησα και τους 2 αλλους που ημασταν μαζι και μου ειπαν "ουτε καν" θα επρεπε να κοστιζουν max 500 το πολυ.Πρεπει να εισαι πολυ καθυστερημενος για να δωσεις 1000 ευρω.
Yπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις σε αυτα τα χρηματα πχ dac με volume και ενεργα ηχεια.

TRF
Μιλάμε για το απολυτο value for money.Eνα ηχειο των 450 ευρω το ζεύγος. ,με εμφανιση λιγο απο Sonus Faber+Chario.Το ηχείο το επαιζε σε αρκετα υψηλες σταθμες προφανως για να εντυπωσιασει.
Το ηχειο ειχε ωραια δυναμικα,πολυ καλη μεσαια περιοχη,χαμηλες θα μπορουσε και καλυτερα αλλα οκ σε αυτα τα λεφτα δεν ζητας πολλα,αλλα στις σταθμες που επαιζε αρχιζε η συμπιεση και ζοριζοταν.
Μεγάλο λαθος για εμενα να εχει συνοδα αξιας 15πλασιας του ηχειου. Το καταλαβαινω οτι ακους το ηχειο μεχρι που μπορει να φτασει αλλα αυτος που θα το παρει δεν θα εχει τετοια συνοδα.
Προενισχυτης και τελικος σε ταξη της Porfyra Αudio κοστιζουν καπου 6000 ευρω και τα καλωδια Mamalos απο οτι ειδα ειχε συνδεμενο το Εpitome sp που κοστιζουν 1200ευρω τα 2 2μετρα.
Tου ειπα οτι θα επρεπε να παιζεις με κατι πιο γηινο πχ εναν ολοκληρωμνο των 1000 ευρω πχ ,μου λεει περσι παιξαμε με audiolab.

Ηart Lab
Τι να πεις για τον Κώστα.Ουτε υφακια ουτε ψωνισμενος απλος λιτος ευγενικος και φοβερος τεχνικος.
Εχει φτιαξει ενα διδυμο προ-τελικου που απλα ΕΚΤΕΛΕΙ (οπως εκτελουν και οι τιμες βεβαια. Και προπερσι που ηταν στημενα με τα Sonus Faber βασης(Guarneri Homage?electa amator?δεν θυμαμαι) απλα ο ηχος μαγικος!!
Εκατσα την περισσοτερη ωρα και δεν ηθελα να φυγω.

ΑTC εδειξαν τα δοντια τους τρομερα,αλλα απο εμφανιση ειναι για κλαμματα,Gryphon επισης επαιξαν πολυ καλα,Wilson μου περασαν αδιαφορα μαλλον ηταν το κομματι,
Μagnepan ο κλασσικος ηχος με μεγαλη σκηνη και ωραια περιγραφη στα μεσαια,Lab 12 παρα πολυ περιγραφικο με τα γνωστα Avantgarde,Τα τεραστια μπαουλα Tannoy με προπολεμικο desing των 50.000 ευρω παιζαν μια χαρα σε τοσο τεραστιο χωρο.Tα Epos οκ τιμια αλλα για τα 8.000 ευρω που ζητανε ουτε καν.

Εβλεπες τα πανακριβα πικαπ των χιλιαδων ευρω για να ακους τσικ-τσακ-τσουπ.:ROFLMAO:
Οτι οι τιμές εχουν ξεφυγει και τα παντα ειναι πανάκριβα ολα?
Δεν ειναι δυνατον του Τσακιριδη το Super Athina coniditioner να ειχε 1174ευρω το 2021 και τωρα να ζηταει 1900 καπου ωπα!

Κλεινοντας να πω οτι μετα απο 25 χρονια σε εκθεσεις βαρεθηκα να ακουω συστηματα των 20-35-50-70-100.000 ευρω.Που ειναι τα συστηματα σε γηινες τιμες που να δελεασει τον κοσμο να ψωνισει?
Προβαλουμε εξωπραγματικα συστηματα,για τους λιγους ενδιαφερομενους γιατι εκει ειναι και η κονομα αλλωστε.
Σχετικά με το τελευταίο που αναφέρεις ο κονομημένος την έκθεση περιμένει να ακούσει για να δώσει 100.000 να πάρει ηχεία ή ενισχυτή???? Μόνο για μούρη το κάνουν αλλά αν είσαι έμπορος που αντιπροσωπεύεις μηχανήματα δεκάδων χιλιάδων μην μου το παίζεις τσιπης και δεν νοικιάζεις και ένα δύο δωμάτια ακόμη για γήινα ηχοσυστήματα να δει και ο κόσμος τι ήχο μπορεί να πάρει στο δωμάτιο του και γιατί όχι να εκπλαγεί όπως ανέφερες με τα trf.

• Like
Reactions: mdvq
Ωραιο οπως παντα το δωματιακι της audiocenter με τα fiio ibasso fender τον εξυπηρετικοτατο βαγγελη ,που βρισκεις σουπερ προιοντα οπως to dm13 φορητο cd player που το τσιμπησα, Τωρα που το σκεφτομαι επρεπε να αγορασω και το fiio k11 r2r dac ακι.
Το πήρε φίλος μου τη μέρα τής έκθεσης, που είμασταν μαζί στα 160 ευρώ αυτή τη μέρα και είναι πολύ ευχαριστημένος. Βλακεία, που δεν πήρα κι εγώ ένα. Λογικά τώρα θα το έχει ο άνθρωπος στα 180+ ευρώ. Μακάρι να σάς το αφήσει βέβαια στα 160 και εσάς.

Πιο πολύ κοινό υπάρχει για την εικόνα παρά για τον ήχο και μια σωστή έκθεση πρέπει να έχει τα πάντα
Εγώ προσωπικά και πολλοί άλλοι πιστεύω δεν ήρθαν επειδή δεν τους ενδιέφερε αυτού του είδους η έκθεση δηλαδή μόνο ήχος

Εικόνα = τηλεόραση στην χώρα μας. Μπαίνεις σε έναν Κωτσόβολο και τις βλέπεις όλες δίπλα-δίπλα. Δεν χρειάζεται καμία έκθεση.
Όποιος θέλει να δει προτζεκτορες πάει ένα ταξιδακι σε διεθνή έκθεση στο εξωτερικό
Ακριβώς το ίδιο με κάποιον που ενδιαφέρεται για Ferrari, Lamborghini, McLaren , Bugatti κλπ.

• Like
Reactions: bykrie and vlad66
Χαίρομαι που σάς άρεσε. Πιστεύω να κατεβάσατε και τις φωτογραφίες από το σύνδεσμο σε zip αρχείο, που η εικόνα σε αυτές είναι πολύ καλύτερη.
παρά το ότι κατέβασα όλα τα GB, μετά ζήτησε Log in ...
και γω δεν σε αυτά.....