--- Εκτός Θέματος ---

Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μειωμενη ευκρινεια γιατι;Συννεφο γυρω απο το φωτιζομενο αντικειμενο ναι.

Κατω απο 30%? Δουλεβω το Chroma 5 σε λειτουργια PRO!

Στη Αμερικη Η ChromaPure εχει στο εργαστηριο της την Ιδια Pioneer KURO που εχω και εγω και μου εχουν βαλει στη μνημη Meter Corretion απο Orb Spectro τον 12.000 ευρω.

Πριν πόσο καιρό; Γιατί εμένα μου έβαλαν στο Munki μου διόρθωση από Minolta 20000. Κέρδισα; :p
Και δεν έχει και χρωματικά φίλτρα που αλλάζουν μέρα με την μέρα...

Αυτοματα συστηματα = μετρια αποτελεσματα. Αυτα ειναι για τους calibrators που πανε σε ενα αγνωστο χωρο και πρεπει σε 5 ωρες να εχουν τελειωσει και το calibration και την επεξηγηση το τι κανεις και γιατι το κανεις κτλ. Οχι οτι δε κανεις δουλεια ετσι αλλα αλλο αν θελεις 0.1dE και αλλο αν εισαι οικανοποιημενος με 1.0dΕ.

Είναι τέχνη, ε; Κάτι που η επιστήμη δεν θα κατακτήσει ποτέ, ε;
Καθε 6 μηνο ολα τα οργανα θελουν re-calibration και ελενχο! Δηλαδη κι'αλλα λεφτα για συντηριση για να εισαι σιγουρος στις μετρησεις σου. Ειναι ακριβο hobby αν ψαχνεις το τελειο!

Οτιδήποτε όταν ψάχνεις το τέλειο κοστίζει. Αλλά το 6μηνο είναι υπερβολικό. Το σπεκτρο-φωτομετρό σου δεν χρειάζεται τόσο συχνή σύγκριση με όργανο αναφοράς. Και το κολοριμετρο σου μπορείς να το συγκρίνεις με το σπεκτρο-φωτόμετρό σου.
Θα μπορουσα φυσικα να εχω το Μανωλη, εχουμε κανει 2 πολυ καλα calibrations μαζι του (πριν παρω VideoEQ - οταν την πρωτοαγορασα).

Εχω πολλες απαιτησεις ομως και θα μου εβγαινε μια-η-αλλη.

Θα επρεπε ο Μανωλης να ερχετε εδω 2 φορες την εβδομαδα.

Γιατι τη μια Ηθελα Gamma 2.22 την αλλη 2.30, 2,25, 2.35 τη μια REC709 την αλλη PAL, NTSC. ειχα αναζητησεις συνεχομενες με το θεμα τις εικονας και ηθελα οτι νεο διαβαζα να το δοκιμαζα κιολας. Με πειραμαρισμους καθημερινους, νεα προβληματα που προεκιπταν καθε μερα, διαφορους τροπους, τεχνικες κτλ.

Γενικα δε συμφερει να κανεις αυτο που εκανα εγω, που αγορασα δικα μου οργανα ακριβα. Γιατι σε 6 μηνες πρεπει να τα ξαναστειλο για συστηριση.

Η γνωμη μου ειναι οτι ολες οι τηλεορασεις επειδη μεταβαλονται εσωτερικα λογο της χρησης πρεπει να καλιμπραρονται καθε 6-μηνο.

Και τώρα καλιμπράρεις κάθε βδομάδα;
Πάντως κακό να διαβάζεις και να πειραματίζεσαι δεν είναι. Την υπερβολή προσπάθησε να αποφύγεις μόνο...
Στο δικο μου setup το τσεκαρω σχεδον καθε 10 μερες και βρισκω μικρες μεταβολες της ταξης του 1-2%.

Βεβαια αυτα αν εχεις καποια ακριβεια στο control που θελεις να διορθωσεις μπορεις να το διορθωσεις πολυ ανετα.

Δηλαδη αν πχ. Εχω το Red παραπανω φωτεισμενο +0.5% αλλαζω απο το Video EQ τι τιμη του απο 90 για παραδειγμα στο 89.75 και ερχετε, φυσικα αυτο δε μπορεις να το κανεις με το Control της τηλεορασης οποιος μαρκας και να εχεις γιατι εκει αλλαζεις τιμες ολοκληρες μοναδες, δεν εχεις τοσο μεγαλη ακριβρεια στο control.

Παιζει ρολο η χρηση που κανεις με το ποσες ωρες βλεπεις.

Οτι και να κανεις ομως η οθονη θα μεταβαλεται.

Πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και το σφάλμα του αισθητήρα. Δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε μετράς είναι και αλλαγή στην τηλεόραση...
Αν φευγει 1% καθε 10 μερες, μπορει σε ενα χρονο να εχει φτασει 20%.

το αλλο θεμα ειναι ομως αν εχει φυγει 10% μπορεις να το καταλαβεις ? ή αν σε ενδιαφερει κατι τετιο, ή αν ειναι ορατο στο ματι.

Τραβηγμένο. 20% είναι μεγάλη μεταβολή.
εκει ειναι καθαρα δικο σου θεμα - στο τι απαιτησεις εχεις και ποσο μπορεις να διακρινεις κατι.

Αυτο το αποκτας απο πειρα!

Αν βλεπεις καθε μερα καρτελες White και πειραζεις +1 Red , +2 Red και βλεπεις τη διαφορα στην οθονη τοτε μπορει μερα απο πολλους μηνες να εχει εκπαιδευτει το ματι σου, κατι που ειναι πολυ δυσκολο και θελει απειρες ωρες δοκιμων.

Πειρα εχει αυτος που καθημερινα καλυμπραρει και ζει τα πραγματα LIVE και καταστασεις. Οχι αυτος που εχει διαβασει ολα τα review ολλων των site.

Δηλαδή το μάτι εκπαιδεύεται να βλέπει μικρο-αλλαγές τόσο μικρές όσο το +1 σε ένα χρώμα ε;

Έχεις κάνει ποτέ τυφλό τέστ; Βάλε κάποιον να στο αλλάξει +1, +2 ότι θέλει κάθε φορά, και εσύ να του λες πόσο το άλλαξε, χωρίς να το ξέρεις. Θα τα βρεις όλα 100%;

Εγώ τόσο "χρυσό" μάτι δεν έχω.
Εγω που εχω ασχολειθει με τη δικια μου μονο οθονη και εχω περασει πανω απο 500 ωρες προσπαθειας διαφορων δοκιμων, ξερω αποκλειστικα για τη δικια μου, τα κολπα της, τα μειωνεκτηματα της κτλ. δε σημαινει οτι ξερω να καλυμπραρο (επειδη εχω τα οργανα) τοσο καλα ή γρηγορα μια αλλη τηλεοραση.

Οχι οτι δε θα τα καταφερω, αλλα γιατι θα μου παρει αρκετο χρονο για να βρω που υστερει και να βρω το τροπο.

Και τι σε νοιάζει; Θες να γίνεις επαγγελματίας καλιμπράτορ;
Petasis, δε συμαινει οτι αν εχεις οργανα ξερεις και να καλυμπραρεις κιολας.

Αν ηταν ετσι θα ειχαμε 100 calibrators στην ελλαδα

Ποσους που κανουν επισκευες τηλεορασεων? Χιλιαδες μηπως?

Ποσους Εχουμε ομως?

Μηπως πωλουνται λιγες τηλεορασεις? Οχι! Σε καθε σπιτι εχουμε 2 minimum.

Μηπως γιατι ειναι πολυπλοκο?

Νομίζω ότι αποδίδεις στο καλιμπράρισμα δυσκολία που δεν έχει. Αν ήταν τόσο δύσκολο, θα ήταν μάθημα σε πολυτεχνικές σχολές, όχι 6-ήμερο σεμινάριο εταιρίας.
Το γιατί δεν έχουμε τόσους καλιμπράτορ, είναι απλό: δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά. Για τον ίδιο λόγο που δεν φτιάχνονται κούρο.
Δεν δίνουν όλοι οι άνθρωποι τόση σημασία όσο εσύ στην ακρίβεια της εικόνας, ούτε επιθυμούν τόσο χαμηλό σφάλμα.
Το θεμα δεν ειναι να εισαι οκ σε 20 καρτελες και 20 συντεταγμενες.
Δηλαδή σε πόσες πρέπει να πατάει; Σε άπειρες;
Μια τηλεοραση μπορει να παταει πανω σε ολλα ολο-σωστα αλλα να σου δειχνει μια μετρια γιατϊ μπορει :

1) Να την εχεις φερει στο οριο της και να ζωριζεται.

2) Να μη λειτουργει σωστα το CMS της και ενω στα χαρτια να ειναι οκ, να σου βγαζει σφαλμαται στις αποχρωσεις.

3) Αν εχεις βαλει καποια τιμη παραπανω σε καποιο ρυθμιστικο του CMS να σου επηρεαζει καποιο αλλο χρωμα.

Και αλλα πολλα προβληματα....

Αυτο Petasis, δε φαινετε στα review και στις μετρησεις!

Γιατί, το χρώμα που χάλασες για να φτιάξεις το άλλο δεν μετριέται;
Οτιδήποτε δεν μετριέται, ανήκει στην σφαίρα του υπερ-φυσικού, σου αρέσει δεν σου αρέσει.
Ετσι για την ιστορια, εχω επαφη με τηλεοραρεις ολλων των εταιριων καθημερινα, εχω και το δικο σου μοντελο και εχω βαλει και το Avatar να δω.

Ξερεις πως ειδα? Η εικονα ηταν παρα πολυ αφυσικη, extra λεπτομερια απο το που το πουθενα. Οι ανθρωποι δεν ειχαν επιδερμιδα, ηταν σα πλαστικο Η κινηση full ομαλη, με πολλα τεχνουργιματα, ασταθεια στη ροι της, σα να αλλαζε framerates και ταχυτητες ξαφνικα, σα να παιζεις παιχνιδι στο PC και να σου κολαει γιατι δεν εχεις καλη καρτα γραφικων.

Αυτο συμβαινει σχεδον σε ολλες τις νεες τηλεορασεις, ολλες εχουν φοβερα προβληματα και ενω η τεχνολογια προχωραει και θα μπορουσαν πολυ απλα να διορθωθουν, Αλλα πραγματα ενδιαφερουν τις εταιριες πραγματικα.

Τι δουλεία κάνεις και έχεις επαφή με τόσες τηλεοράσεις;
Στην κούρο σου, δεν έχεις δει ποτέ προβλήματα κίνησης; Μόνο στις υπόλοιπες τηλεοράσεις τα βλέπεις;

Νομιζεις τις εταιριες τις ενδιαφερει τοσο ποσο μεγαλη ακριβεια θα εχει το νεο μοντελο της?

Εμφανιση, Καταναλωση, Design, Ευκολιες, Μικρο Βαρος, Μεγεθος Κουτιου Συσκευασιας, Χαμηλη Τιμη, Ευκολη Μεταφορα, Ευκολη & Γρηγορη Κατασκευη, Γρηγορη Συρναμολογιση και εικονα.

Και με ολλο αυτο το πακετο να εχει και χαμηλη τιμη, να βγαζει πολλα, να μη σου κρατησει και πανω απο 2 χρονια για να την αλλαξεις με καινουρια.

Μη μιλησουμε για τον ηχο των τηλεορασεων που δεν υπαρχει σε κανενα modelo!

Πανε τα μεγαφωνα τα κανονικα γιατι που να χωρεσουν? Τωρα κοιτανε κατω 'η πισω και ειναι και 5 cm me 1cm μεγεθους? Δηλαδη εχουμε μεινει πισω στην εικονα εχουμε και στον ηχο.

Καταναλωση? ΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗ!
Το νεο Κολπο! ενεργιακης κλασης Α που κανουν οικονομια!

Αντι να κανουν οικονομια στις λαμπες και στα τροφοδοτικα των PC που το πιο μικρο σε καθε σπιτι ειναι 400W + Οθονη & Εχουμε και 2 PC σε καθε σπιτι + αλλα 10 στις δουλιες μας! Εκει δεν επρεπε να κανουμε οικονομια?

Η τηλεοραση θα σωσει το Πλανητη?

Και καθε χρονο πιο αυστητρα μετρα! Μηπως H Pioneer το εχει δει το ολο story με τις καταναλωσεις και σταματησε τη παραγωγη και για αυτο το λογο?

Σε ποιον να πεις οτι η Pioneer 60αρα καταναλωνει 580W !!!!

Μηπως για να δεις εικονα πρεπει να εχεις και ρευμα?

Φανταζεσε να εβαζαν οριο στους ενισχυτες Hiend Audio στη καταναλωση?

Δε θα εκλειναν ολλες οι μεγαλες εταιριες ενισχυτων ή θα αναγκαζονταν να βγαλουν μικρα μοντελα με τον αναλογο 'μικρο' ηχο?

Αν γινοταν αυτο, οι λατρεις του hi-end δε θα εψαχναν σα τρελοι του παλιους καλους ενισχυτες?

Πως θα ακουγαμε μουσικες μετα? απο Sony + Yamaha?

Η Panasonic δε πηρε παρα πολλες παντεντες τις Pioneer?

H Pioneer Το ανακοινωσε ι ιδια στο Annual Report της.

Γιατι μετα απο 3 χρονια δεν εχει βγαλει καλυτερο μοντελο απο ΚURO?

Η Panasonic δεν εχει τεχνολογια? Η δε μπορει να βγαλει και ενα μοντελο με 5.000 που να ειναι το αναφορας της.

Γιατι oi LED δεν εχουν φωτεισμο απο πισω και το εχουν περιμετρικα?

Η Sharp ειχε βγαλει ενα μοντελο το 2009 με Full LED απο πισω.... Δε ξαναεβγαλε απο τοτε γιατι δε πηγε καλα ειπαν αυτος ο κωδικος..... Ξερετε γιατι? Γιατι ειχε βαθος 8cm. Δε πουλησε πολυ γιατι δεν ηταν Slim! aahahaha

Δε εχετε αναρωτηθει , κατι δε βρομαει απο ολλα αυτα?

Μας δουλευουν και μας πλασαροτουν τα ιδια καθε χρονο με διαφορετικο τροπο πλασαρισματος νομιζω.

Περιμένεις να απαντήσω σε όλα τα μυστήρια του σύμπαντος;

Η κούρο σταμάτησαν γιατί απλά δεν πούλαγαν. Απλά τα πράγματα.
Όσο για την κατανάλωση, 500W για τηλεόραση είναι υπερβολή.
1 εκατομμύριο τέτοιες, θέλουν 600 MW για την πλάκα τους. Αν όλοι είχαμε τέτοιες, κάθε Τρίτη αντί για Λαζόπουλο, θα είχαμε μπλάκ-ουτ στη χώρα... :flipout:

Θοδωρης = ConnecTEDDD

Tα οργανα που εχω παρει δε ξερω τι κανουν ουτε πως δουλευουν!

Εκανα Calibration και πηρα αποτελεσματα 0.1dE στη τυχη!

Αν διαβασει καποιος τα παραπανω 5-6 ποστ μου αυτες τις 2 μερες ειναι σιγουρο πως θα καταλαβει οτι δε ξερω πραγματα και οτι τα εκανα ολα στη τυχη.

Κερδισα τιποτα που ποσταρα? Οχι! Το χρονο μου εχασα μονο!

Το πειραμα με το δακτυλο το εκανες?

Δε μας ειπες βλεπεις ουρες στη κινηση?

Δε χανετε η λεπτομερια οπως το εχεις τεντομενο την ωρα που το κουνας αν εστιασεις πανω του?

Πες μας!

Και αυτο ηταν κατι ευκολο που σου ειπα για το ματι σου!

Αν θες να δοκιμασεις κατι πιο δυσκολο για τα τεσταρεις το ματι σου, τεντωσε και τα πεντε σου δακτυλα και κουνα παλι το χερι σου με τον ιδιο τροπο. (αριστερα-δεξια, μπροστα σου περιπου 50cm απο το ματι σου.

Τωρα δεν ειναι ακομα ποιο θολα τα πραγματα?

Δε αφηνουν περισσοτερες ουρες?

Αν εχεις χρονο κανε και κατι αλλο.

Στησε μια Camera καπου σταθερα και κανε Recording το ιδιο τεστ που εκανες πριν.

Δες μετα το Video που τραβηξες!

Δες το και στη Camera & στη ΤV σου!

Ειναι ομαλη η κινηση ? Ουρες δε βλεπεις? Πες μας?

Δεν εχω καμερα για να κανω το τεστ αυτο εγω για να δεις τα αποτελεσματα.

Δες το και στη Τηλεοραση σου με IFC!

Ειναι ποιο ομαλο? Ναι ε? Ειναι ποιο ομαλο ε? Πωωω!

Βλεπεις κατι που δεν εκανες εγγραφη ομως!

Αυτο σημαινει οτι εχει δημιουργιθει μια νεα εικονα που η τηλεοραση σου εχει δημιουργησει που δεν υπαρχει στο Original Recorded Video.!

Οπως ειπα και παραπανο, Αν ο προγραμματιστης ειναι καλος που εγραψε τη φορμουλα που βλεπεις τωρα τοτε εχεις τελεια FAKE κινηση.

Και για την ιστορια, η KURO ΕΧΕΙ IFC!!!!!!! Μπορεις να το ενεργοποιησεις σε σηματα Μη προοδευτικα μονο! 480i, 576i, 720i, 1080i

Μονο εκει!

Γιατι σε καθε επεξεργασια του πρωτοτυπου υλικου παντα εχει αλειωση λεπτομεριας, αυτο υσχυει και σε εικονα και ηχο!

Τα παραδειγματα στα κανω τοσο απλα και οχι με επιστημονικους ορους για να το καταλαβαινουν ολοι.

Για επιστημονικα πειραματα εχουμε εσενα.

Αμα καταλαβεις τα απλα πραγματα πρωτα, μετα προχωραμε σε ποιο πολυπλοκα!

Ακομα διαφωνεις σε ολα οσα εχω αναφερθει.

Αν μπορει να παρει και καποιο αλλο μελος θεση να δουμε ποιος τα λεει τα πραγματα με το ονομα τους.

Γιατι αμα θες μετρησεις εχω και εγω απειρες!

----------------

Σχετικα με το grayscale που μας δειχνεις οτι ειναι σχεδον τελειο, εσυ οταν το βλεπεις στην οθονη σου το βλεπεις ενταξει?

Αν εχει η τηλεοραση σου Black/White Mode πατα το την ωρα που βλεπεις το δικο σου! Βλεπεις το ιδιο?

Μη μου ποσταρεις καρτελες και μετρησεις, δε με ενδιαφερουν καθολου τι εχεις κανει.

Αμα δει καποιος το Gamma που εχεις, ειναι σα να εγινε σεισμος οταν μετραγες!

Εκτιθεσε και εσυ με τετιες μετρησεις, φαντασου να μας εστελνες και στο χρωμα, ολα ομως τα dE, οχι κατι Delta L μονο που δειχνουν στο Calman Default.

Και τελειος να εισαι και εκει παλι δε με ενδιαφερει.

Οτι και να κανεις μια μετρια εικονα θα εχεις, ακομα και Minolta να ειχες, πολυ απλα γιατι δε μπορεις να πειραξεις κατι σε CMS, Full CMS. Ουτε το Gamma!

Tι Calibration εκανες δηλαδη? Δεν ειναι μονο το grayscale!

Τι να το κανω το grayscale αμα βλεπω τις επιδερμιδες στα προσωπα σα να ειναι ηλιοκαμμενοι, η να βλεπω το γρασιδι απο τα γηπεδα να φωσφοριζε ή μα βλεπω τα συννεφα και να κιτρινιζουν?

Εχεις παει ποτε σε γηπεδο να δεις πως ειναι το γρασιδι χρωματικα? Ποσο μουντο ειναι?

Πηγαινε σε δασος ρε μεγαλε? ειναι πρασινο εντονο οσο το βλεπεις και νομιζεις οτι ειναι πραγματικα?

Στη καλιπβρασισμενη TV ειναι εκει λιγο αχρωμο, αν το δει καποιος που δε ξερει απο εικονα, θα σου πει οτι δεν εχει χρωμα η τηλεοραση σου, οτι εχει προβλημα.

Αμα το δεις σε Full Καλιμπραρισμενη TV ειναι τοσο αχρωμο, καταλαβαινεις ποσο παλιο ειναι το γηπεδο.

Εσυ βλεπεις τωρα το γρασιδι και ειναι σα πλαστικο χορτο οχι αυτα που πουλανε, κατι νεο που εχει και φωτεινοτητα για να βλεπουν οι παιχτες τη μπαλα!

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επίσης εαν δειτε με προσοχή την δεξια εικόνα έχει overscan τουλάχιστον 2,5%.
Αρα δεν μιλάμε για ίδιο πράγμα.
Επίσης όταν "πιάνεις" την στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι έχεις πιάσει και στις δυο το ίδιο frame λόγω διαφορετικού χρόνου επεξεργασίας της εικόνας.

Το πλάνο αυτό έχει κάποια ιδιαίτερη κίνηση; Υπάρχουν πραγματικά διαφορές ανάμεσα σε 1/2/3 καρέ;
Το overscan είναι υπαρκτό, αλλά που θα πάει, στο επόμενο συγκριτικό θα καταφέρουμε να έχουν όλες 1:1 pixel mapping.

Στο σεμιναριο για Calibrators δε σου δειχνουν πως να φτιαξεις κατι ή τους τροπους ή τα κολπα!

Θεωρια μαθαινεις για τους παραμετρους της εικονας. Απο εκει και περα ειναι καθαρα θεμα calibrator που θα φτασει και ποσο καλος θα γινει!

Σταμαμε τη συζητηση εδω, δεν ασχολουμε ξανα τοσο αναλυτηκα μαζι σου γιατι μαθαινες και εσυ νεα πραγματα απο αυτα που σου λεω και δε γουσταρω.

Εχω μπροστα μου εδω στη δουλεια μου την 40D8000 τωρα, Θελεις κατι να με ρωτησεις? Κατσε και διαβασε 100 review για αυτην να παθεις πως παιζει.

Θα σου πω μονο οτι εχει υπερβολικο Sharpness και δεν εχει μεση λυση. Εκομα και στο σημα της EPT-HD που ειναι μια στατικη εικονα, γυρω απο τα γραμματα εχει ενα φωτοστεφανο! ακομα και στο μηδεν να το βαλεις το sharpness.
Σε Toshiba 40VX LCD δε φενεται αυτο εχοντας τιμη στο default του Sharpness της.

Νεα λεπτομερια δηλαδη που δεν υπαρχει στο αρχικο σημα. FAKE DETAIL.

Ειπα εγω οτι η KURO δεν εχει προβληματα? Εχει παρα-παρα πολλα. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κατι καλυτερο μεχρι στιγμης για Θεαση Ταινιων Στη παγοσμια αγορα, στο δικο μας πλανητη, γη, που κατοικουν οι ανθρωποι. Αν του χρονου Βγαλει ο Philips τοτε θα μιλαμε για Philips.

Δεν εχω χρονο να ασχολουμε με τα ποστ σου γιατι απλα δεν εχεις προσωπικη εμπειρια στο θεμα των τηλεορασεων εκτος απο τις δικιες σου ή καποιες που διαβασες review.

Η δικια που αποψη για κατι ειναι μονο αμα το δω να παιζει και μονο!

Ουτε με νοιαζουν τα review κανενος και δε με ενδιαφερει να διαβαζω και να δινω τοσα βαση!

Νεο απλο παραγειγμα για το τι κανεις εσυ:

Ειναι σα να εχεις διαβασει και παρει ολα τα διπλοματα αυτοκινητου, μηχανολογικα, ολλων των τυπον αυτοκινηνητων, να ταυτοχρονα να ξερεις πως ειναι να τα οδηγεις, να εχεις γνωμη για ολλα τα αμαξια για τη συμπεριφορα τους στις στροφες, στα κρατηματα!

Αλλα το δικο σου αμαξει το εχεις σε ενα Γκαραζ και μπορεις να πας μονο μπρος-πισω, δε μπορεις να βγεις εγω στο δρομο, ουτε να βαλεις ταχυτητα να δεις πως ειναι!

Σα να παζεις Grand Tourismo εισαι φιλε μου στο PS3!

Οταν βγεις απο το γκαραζ και βγεις στο δρομο με 5-6 αμαξια μιλαμε ξανα!

Μεινε εκει στα review σου, τις καρτελες και τα νουμερα σου και εισαι οκ!

Βαλε και μια web-camera HD σε κανενα αλλο σπιτι που εχουν καποια αλλη τηλεoραση να μας πεις για ειναι καλυτερη απο το Live Streaming.

Εκει εισαι ειδικος μονο.

Αν δε το εχεις καταλαβει ακομα, θα το εχουν καταλαβει παρα πολλοι απο αυτα που διαβαζουν απο εσενα!

Θεωρια και νουμερα!

Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ακριβώς. Kαι χωρίς να θέλω να θίξω τον Γιώργο, οι φωτογραφίες του απέχουν πολύ απ' την παργματικότητα. Καμία πραγματικά σχέση με αυτό που είδαν τα μάτια μας.

End :offtopic:

Δεν με θίγεις. Εγώ απλά κατέθεσα την μαρτυρία μιας φωτογραφικής μηχανής... -bye-

Το ότι εγώ βγάζω και συμπεράσαματα, δεν είναι υποχρεωτικό να τα αποδεχτεί κάποιος. Κουβέντα κάνουμε...
Είμαι ο αστρονόμος του φόρουμ, και φτιάχνω θεωρίες για το σύμπαν κοιτώντας φωτογραφίες από τα πέρατα του σύμπαντος... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πολυ σωστη παρατηρηση που δεν εχει δει κανεις μεχρι τωρα!

Ακομα και ο ποιο ειδικος στις αναλυσεις των φωτογραφιων που εχει ως σημειο αναφορας τις φωτογραφιες δε το ειχε παρατηρησει μεχρι τωρα. ;)

Η Toshiba δεξια δεν ειναι σε λειτουργια Pixel-προς-Pixel!

Παλι καλα που φαινονται και τοσα αστερια να λες, ασε που φαινονται και θολα με μειωμενη ευκρινεια!

Προς ενημέρωσή σου, ούτε η τοσίμπα είχε 1:1 pixel mapping σε εκείνο το συγκριτικό, ούτε η κούρο είχε 1:1 pixel mapping στο προηγούμενο συγκριτικό.
Και ήμουν ο πρώτος που το είδε από τις φωτογραφίες. Αν το είχε δει κάποιος στο συγκριτικό, θα το είχαμε φτιάξει. Αλλά δεν το παρατήρησε κανείς, και εγώ ήμουν πολύ απασχολημένος στο να τραβώ φωτογραφίες...

Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μειωμενη ευκρινεια γιατι;Συννεφο γυρω απο το φωτιζομενο αντικειμενο ναι.

Η τοσίμπα δεν είχε ενεργοποιημένη την λειτουργία τοπικού ελέγχου, όταν είχα πάει εγώ, και τράβηξα τις φωτογραφίες. Άρα, δεν υπάρχει halo.

Διαβάζω με ενδιαφέρον την αντιπαράθεση αλλά κάπου χάθηκε η μπάλα.

Τελικά που ακριβώς διαφωνείτε; Αν είναι καλύτερη η Φιλιπς ή η Κούρο; Γιατί προς τα εκεί εκφυλίζεται η συζήτηση.

Η δική μου απορία είναι η εξής. Το ανθρώπινο μάτι καταλαβαίνει όλες αυτές τις μικροδιαφορές που επικαλείστε μετά από τις εξαντλητικές ρυθμίσεις; Ειδικά μιλώντας για τηλεοράσεις σε σαλόνια που ο φωτισμός αλλάζει συνεχώς και η πηγή δεν είναι μόνο μπλου ρευ;

Αν δε μιλάμε για περιβάλλον σταθερού φωτισμού και με σταθερή πηγη (μονο HD), τότε μάλλον πρέπει να πάτε καμιά βόλτα από τον τομέα των προβολέων, γιατί dedicated home cinema με τηλεόραση δεν έκανε κανείς ούτε και αξίζει....

Εγω παντως κραταω καποια πραγματα απο την συζητηση.

Το ενα απο αυτα ειναι οτι η μετρηση μιας τηλεορασης και ποσο μαλλον το καλιμπραρισμα δεν ειναι κατι το τοσο απλο. Και ουτε σημαινει οτι επειδη μια τηλεοραση εχει μικρο σφαλμα συμφωνα με καποιο οργανο οτι δειχνει οπως θα επρεπε.

Φιλε CONECTEDDD σκεφτομαι εγω για την d8000.Θα μου πεις την γνωμη σου αν αξιζει τα χρηματα της;

Το πειραμα με το δακτυλο το εκανες?

Δε μας ειπες βλεπεις ουρες στη κινηση?

Δε χανετε η λεπτομερια οπως το εχεις τεντομενο την ωρα που το κουνας αν εστιασεις πανω του?

Πες μας!

Και αυτο ηταν κατι ευκολο που σου ειπα για το ματι σου!

Αν θες να δοκιμασεις κατι πιο δυσκολο για τα τεσταρεις το ματι σου, τεντωσε και τα πεντε σου δακτυλα και κουνα παλι το χερι σου με τον ιδιο τροπο. (αριστερα-δεξια, μπροστα σου περιπου 50cm απο το ματι σου.

Τωρα δεν ειναι ακομα ποιο θολα τα πραγματα?

Δε αφηνουν περισσοτερες ουρες?

Αν εχεις χρονο κανε και κατι αλλο.

Στησε μια Camera καπου σταθερα και κανε Recording το ιδιο τεστ που εκανες πριν.

Δες μετα το Video που τραβηξες!

Δες το και στη Camera & στη ΤV σου!

Ειναι ομαλη η κινηση ? Ουρες δε βλεπεις? Πες μας?

Δεν εχω καμερα για να κανω το τεστ αυτο εγω για να δεις τα αποτελεσματα.

Δες το και στη Τηλεοραση σου με IFC!

Ειναι ποιο ομαλο? Ναι ε? Ειναι ποιο ομαλο ε? Πωωω!

Συγνώμη, εγώ δεν καταλαβαίνω καν τι θέλεις να κάνω, και τι περιμένεις να βγει από αυτό. Θα κουνήσω το δάχτυλο μπροστά στην τηλεόραση, και θα δω ουρές;
Ωραία, κούνησα το δάχτυλο (για να σου κάνω την χάρη). Τι ουρές είδα;
Μα τα λες σοβαρά αυτά;

Τι ουρές περιμένεις να δω; LCD trailing;

[Τώρα αν σου πω ότι αισθάνομαι σαν να μιλάω με παιδάκι, που νομίζει ότι μου κάνει πλάκα; :chinscratch:
Ποιο είναι το φυσικό φαινόμενο που περιμένεις να δω κουνώντας το δάχτυλο μπροστά από μια τηλεόραση; ]
Βλεπεις κατι που δεν εκανες εγγραφη ομως!

Αυτο σημαινει οτι εχει δημιουργιθει μια νεα εικονα που η τηλεοραση σου εχει δημιουργησει που δεν υπαρχει στο Original Recorded Video.!

Οπως ειπα και παραπανο, Αν ο προγραμματιστης ειναι καλος που εγραψε τη φορμουλα που βλεπεις τωρα τοτε εχεις τελεια FAKE κινηση.

Εγώ δεν κατάλαβα λέξη από αυτά που γράφεις. Αν κατάλαβε άλλο μέλος του φόρουμ, και έχει διάθεση ας εξηγήσει...
Και για την ιστορια, η KURO ΕΧΕΙ IFC!!!!!!! Μπορεις να το ενεργοποιησεις σε σηματα Μη προοδευτικα μονο! 480i, 576i, 720i, 1080i

Μονο εκει!

Μπράβο της! Άλλες τηλεοράσεις το έχουν και σε προοδευτικά σήματα...
Γιατι σε καθε επεξεργασια του πρωτοτυπου υλικου παντα εχει αλειωση λεπτομεριας, αυτο υσχυει και σε εικονα και ηχο!

Τα παραδειγματα στα κανω τοσο απλα και οχι με επιστημονικους ορους για να το καταλαβαινουν ολοι.

Για επιστημονικα πειραματα εχουμε εσενα.

Αμα καταλαβεις τα απλα πραγματα πρωτα, μετα προχωραμε σε ποιο πολυπλοκα!

Ακομα διαφωνεις σε ολα οσα εχω αναφερθει.

Βασικά όσα έχεις αναφερθεί είναι ένα μείγμα από μερικά που έχουν βάση, και από άλλα που δεν έχουν. Έχεις αναφερθεί σε δεκάδες θέματα, και τα έχεις βάλει όλα μαζί. Αυτό δεν βοηθά την εστίαση και εμβάνθυνση σε συγκεκριμένα θέματα.

Για παράδειγμα: γράφτηκαν τόσα για όργανα αναφοράς. Και ρώτησα αν ξέρεις τις διαφορές κολορίμετρου/σπεκτρο-φωτόμετρου. Η απάντηση που θυμάμαι είναι ότι τα στέλνεις για καλιμπράρισμα κάθε 6μηνο. Έχεις σκευτεί ότι το C5 μπορεί να το χρειάζεται το συχνό καλιμπράρισμα, το ι1 pro όχι και τόσο (και θα μπορούσες να το στέλνεις σπανιότερα; )

Δεν διαφωνώ με όλα, αλλά διαφωνώ με αρκετά. Σε μερικά δε, μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική θεώρηση του πραγματικού κόσμου.
Αν μπορει να παρει και καποιο αλλο μελος θεση να δουμε ποιος τα λεει τα πραγματα με το ονομα τους.

Γιατι αμα θες μετρησεις εχω και εγω απειρες!

Μην αμφισβητείς τον εαυτό σου. Δεν είσαι σίγουρος για αυτά που γράφεις;
Δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σου πει ότι είσαι σωστός ή λάθος, να πιστοποιήσει γνώμες. Κάνουμε διαγωνισμό, για να βγάλουμε την καλύτερη γνώμη; :flipout:

Σχετικα με το grayscale που μας δειχνεις οτι ειναι σχεδον τελειο, εσυ οταν το βλεπεις στην οθονη σου το βλεπεις ενταξει?

Αν εχει η τηλεοραση σου Black/White Mode πατα το την ωρα που βλεπεις το δικο σου! Βλεπεις το ιδιο?

Μη μου ποσταρεις καρτελες και μετρησεις, δε με ενδιαφερουν καθολου τι εχεις κανει.

Φυσικά και το βλέπω εντάξει. Τι περίμενες να δω, πράσινο κόκκινο και μπλε γκρι; Εσύ στην 9705 που λες ότι είδες, τι είδες;
Αμα δει καποιος το Gamma που εχεις, ειναι σα να εγινε σεισμος οταν μετραγες!

Ε, και; Έτσι μου αρέσει, να υπάρχει ενδιαφέρον...
Ξέρω ότι θα σε εκνευρίζει που ακόμα και με αυτό το γάμμα το ΔΕ καταλήγει σε μη αντιληπτές διαφορές, αλλά από την άλλη ξέρω ότι εσύ θα τις βλέπεις, και ότι τα ΔΕ δεν σου λένε και πολλά. Σάμπως επιστήμονες τα φτιάξανε; :flipout:
Εκτιθεσε και εσυ με τετιες μετρησεις, φαντασου να μας εστελνες και στο χρωμα, ολα ομως τα dE, οχι κατι Delta L μονο που δειχνουν στο Calman Default.

Και τελειος να εισαι και εκει παλι δε με ενδιαφερει.

Μου αρέσει να εκτίθεμαι. Δεν έχω να κρύψω τίποτα, οπότε εκθέτω ότι μέτρησα. Και για τα χρώματα, δεν περίμενα να το ζητήσει κάποιος:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1350793#post1350793
Εσύ, θες να μας δείξεις τα δικά σου CalMan διαγράμματα, από την δική σου κούρο, χωρίς τον εξωτερικό επεξεργαστή/διορθωτή;
Οτι και να κανεις μια μετρια εικονα θα εχεις, ακομα και Minolta να ειχες, πολυ απλα γιατι δε μπορεις να πειραξεις κατι σε CMS, Full CMS. Ουτε το Gamma!

Tι Calibration εκανες δηλαδη? Δεν ειναι μονο το grayscale!

Τι να το κανω το grayscale αμα βλεπω τις επιδερμιδες στα προσωπα σα να ειναι ηλιοκαμμενοι, η να βλεπω το γρασιδι απο τα γηπεδα να φωσφοριζε ή μα βλεπω τα συννεφα και να κιτρινιζουν?

Καλά κάνω και βλέπω μέτρια εικόνα. Δεν έχω το δικαίωμα;
Δεν το ήξερα ότι πρέπει να λάβω έγκριση στο πώς θα βλέπω...
Εχεις παει ποτε σε γηπεδο να δεις πως ειναι το γρασιδι χρωματικα? Ποσο μουντο ειναι?

Πηγαινε σε δασος ρε μεγαλε? ειναι πρασινο εντονο οσο το βλεπεις και νομιζεις οτι ειναι πραγματικα?

Στη καλιπβρασισμενη TV ειναι εκει λιγο αχρωμο, αν το δει καποιος που δε ξερει απο εικονα, θα σου πει οτι δεν εχει χρωμα η τηλεοραση σου, οτι εχει προβλημα.

Εγώ δεν ζητώ κάποιον να μου επιβεβαιώσει το οτιδήποτε. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με αυτό που έχω, δεν το ψάχνω παραπάνω. Φαντάζομαι και εσύ είσαι με αυτό που βλέπεις...

Αμα το δεις σε Full Καλιμπραρισμενη TV ειναι τοσο αχρωμο, καταλαβαινεις ποσο παλιο ειναι το γηπεδο.

Εσυ βλεπεις τωρα το γρασιδι και ειναι σα πλαστικο χορτο οχι αυτα που πουλανε, κατι νεο που εχει και φωτεινοτητα για να βλεπουν οι παιχτες τη μπαλα!

Ναι, εγώ βλέπω αγώνες μόνο από γήπεδα που έχουν αποκλειστικά συνθετικό χλοοτάπητα. Πάντως χαίρομαι που έχεις πετύχει τέτοια ακρίβεια στην απεικόνιση ακόμα και του τηλεοπτικού.

CalMAN_v40-2010-09-17_104125.png

χμμμμ..... εσυ εισαι πολυ καλος φιλε μου! Δε το περιμενα! Tι να αναλυσω απο απο ολλα αυτα ? Που να σε ρωτησω, απορω και εγω.!

στο 10% Gray εχεις:

108% Red
103% Green
90% Blue

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ GRAY 10% ΕΧΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑ 0.1de !!!!!!!!!!!στη αυστηρη κλιμακα κιολας ουτε καν στην CIE94 που δε συνχωρει λαθακια!

Που να την καταλαβει το ματι τοσο μικρη αποκλυση στο χρωμα!

Πλακα μας κανεις φιλε μου?

0.1dE σφαλμα ?

πςςςςςςςς. Φερε μου τα οργανα σου τα αγοραζω τωρα σου λεω, κατε καλη τιμη μετρητοις υπολογεισε η πληρωμη! τα κουτια τους τα εχεις ετσι?

Θα τη φερω τη δικια μου -50dE να μπω και στο βιβλιο guiness να παρω και κανενα χρημα!

Να χερεσε την εικονα σου και τα οργανα σου, αλληθεια πιο Photoshop Εχεις? Αν εχεις την εκδοση CS5, εχει βγαλει update η Adobe, πηγαινε να το κατεβασεις! Πολυ καλο!

Εδω καταλαβα γιατι εχεις το χαρισμα να καταλαβαινεις απο φωτογραφιες

Δε πιστευω το ταλεντο σου στο μονταζ να το χρησιμοποιησες και στις photos με τα αστρα που τραβηξες μονο εσυ?

Δε μου ειπες για τα αποτελεσματα γιατο πειραμα με τα δακτυλα?

Πως ειδες την κινηση τους? Πες μας ενα ναι 'η οχι! Κανε και αυτο με την καμερα να τραβηξεις ενα video με το πειραμα που σου ειπα.!

Σταμαμε τη συζητηση εδω, δεν ασχολουμε ξανα τοσο αναλυτηκα μαζι σου γιατι μαθαινες και εσυ νεα πραγματα απο αυτα που σου λεω και δε γουσταρω.

Έτσι μπράβο! Την την περάσαμε την γνώση, να την μοιράζουμε δεξιά και αριστερά; Στραγάλια;
Αυτά δεν μπορεί να τα γνωρίζει ο κάθε ένας, είναι μυστικά...
Εχω μπροστα μου εδω στη δουλεια μου την 40D8000 τωρα, Θελεις κατι να με ρωτησεις? Κατσε και διαβασε 100 review για αυτην να παθεις πως παιζει.

Θα σου πω μονο οτι εχει υπερβολικο Sharpness και δεν εχει μεση λυση. Εκομα και στο σημα της EPT-HD που ειναι μια στατικη εικονα, γυρω απο τα γραμματα εχει ενα φωτοστεφανο! ακομα και στο μηδεν να το βαλεις το sharpness.
Σε Toshiba 40VX LCD δε φενεται αυτο εχοντας τιμη στο default του Sharpness της.

Νεα λεπτομερια δηλαδη που δεν υπαρχει στο αρχικο σημα. FAKE DETAIL.

Ακόμα δεν μου είπες τι δουλεία κάνεις. Πωλητής σε κατάστημα είσαι; Τεχνικός σε σέρβις;
Το πως παίζει η 8000, δεν θα έλεγα ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Αφού την έχεις μπροστά σου, γιατί δεν βγάζεις μια φωτογραφία, να την αναρτήσεις στο σχετικό νήμα, να δούμε και μεις το φωτοστέφανο;
Ειπα εγω οτι η KURO δεν εχει προβληματα? Εχει παρα-παρα πολλα. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κατι καλυτερο μεχρι στιγμης για Θεαση Ταινιων Στη παγοσμια αγορα, στο δικο μας πλανητη, γη, που κατοικουν οι ανθρωποι. Αν του χρονου Βγαλει ο Philips τοτε θα μιλαμε για Philips.

Δεν εχω χρονο να ασχολουμε με τα ποστ σου γιατι απλα δεν εχεις προσωπικη εμπειρια στο θεμα των τηλεορασεων εκτος απο τις δικιες σου ή καποιες που διαβασες review.

Η δικια που αποψη για κατι ειναι μονο αμα το δω να παιζει και μονο!

Ουτε με νοιαζουν τα review κανενος και δε με ενδιαφερει να διαβαζω και να δινω τοσα βαση!

Ξέχασες το "σε σκοτεινό χώρο". Αλλά ακόμα και εκεί, ο ανταγωνισμός είναι εντονότατος από την VT, που έχει και παρεμβολή.
Νεο απλο παραγειγμα για το τι κανεις εσυ:

Ειναι σα να εχεις διαβασει και παρει ολα τα διπλοματα αυτοκινητου, μηχανολογικα, ολλων των τυπον αυτοκινηνητων, να ταυτοχρονα να ξερεις πως ειναι να τα οδηγεις, να εχεις γνωμη για ολλα τα αμαξια για τη συμπεριφορα τους στις στροφες, στα κρατηματα!

Αλλα το δικο σου αμαξει το εχεις σε ενα Γκαραζ και μπορεις να πας μονο μπρος-πισω, δε μπορεις να βγεις εγω στο δρομο, ουτε να βαλεις ταχυτητα να δεις πως ειναι!

Σα να παζεις Grand Tourismo εισαι φιλε μου στο PS3!

Οταν βγεις απο το γκαραζ και βγεις στο δρομο με 5-6 αμαξια μιλαμε ξανα!

Μεινε εκει στα review σου, τις καρτελες και τα νουμερα σου και εισαι οκ!

Βαλε και μια web-camera HD σε κανενα αλλο σπιτι που εχουν καποια αλλη τηλεoραση να μας πεις για ειναι καλυτερη απο το Live Streaming.

Εκει εισαι ειδικος μονο.

Αν δε το εχεις καταλαβει ακομα, θα το εχουν καταλαβει παρα πολλοι απο αυτα που διαβαζουν απο εσενα!

Θεωρια και νουμερα!

Όταν μας τελειώνουν τα επιχειρήματα, το γυρίζουμε σε παρομοιώσεις, παραβολές, και εμπειρία.

Εγώ, το δικό μου αμαξάκι που πάει μόνο μπρος-πίσω, το φόρτωσα στην Express Service, και το πήγα στην έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων 2010, να το δουν όλοι και να ξέρουν τι κάνει και δεν κάνει αυτό το αμάξι. Και πριν το κάνω αυτό, έβγαλα φωτογραφίες τα καθίσματα, τους εσωτερικούς χώρους, το ταμπλό, την μηχανή, τις ρόδες, τα φρένα...
Γενικά, βίδες το έκανα.

Ακούω για ένα 4χ4, που εκτός από μπρος-πίσω, λένε στρίβει και αριστερά, και δεξιά, ανεβαίνει βουνά, κλπ.
Και σκέφτομαι: υπάρχει περίπτωση να δούμε έστω το "μπαμπά μην τρέχεις"; :flipout:

Όσο για το που είμαι ειδικός, πουθενά δεν είμαι ειδικός. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ειδικός. Δεν με ενδιαφέρουν τίτλοι, πιστοποιήσεις και ειδικότητες.
Μου αρκεί να σχολιάζω αυτά που εγώ θεωρώ παράλογα...

Διαβάζω με ενδιαφέρον την αντιπαράθεση αλλά κάπου χάθηκε η μπάλα.

Τελικά που ακριβώς διαφωνείτε; Αν είναι καλύτερη η Φιλιπς ή η Κούρο; Γιατί προς τα εκεί εκφυλίζεται η συζήτηση.

Ενώ δεν θα έπρεπε... Δεν μπορώ να να κάνω μια κουβέντα χωρίς να αναφερθεί η λέξη Philips, από ότι έχω καταλάβει, και σε λιγάκι να εμφανιστεί και η λέξη κούρο...

Δύο υποθέσεις έχω: ή ότι οι θεοί έχουν θυμώσει που πήρα φίλιπς, ή η φίλιπς δεν ήταν τόσο κακή όσο θα έπρεπε να ήταν. Ελπίζω μόνο να μην προκαλώ εγώ την τελική κατάληξη των συζητήσεων να γίνεται πάντα LCD/plasma, ή κούρο/φίλιπς.

Όσο για το ερώτημα, δεν έχει απάντηση. Οι 2 τηλεοράσεις καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Για τον κάθε κάτοχο, η τηλεόραση του προφανώς καλύπτει τις ανάγκες του, αλλιώς θα την άλλαζε...
Η δική μου απορία είναι η εξής. Το ανθρώπινο μάτι καταλαβαίνει όλες αυτές τις μικροδιαφορές που επικαλείστε μετά από τις εξαντλητικές ρυθμίσεις; Ειδικά μιλώντας για τηλεοράσεις σε σαλόνια που ο φωτισμός αλλάζει συνεχώς και η πηγή δεν είναι μόνο μπλου ρευ;

Εξαρτάται ποιον ρωτάς. Αν ρωτάς εμένα, θα σου πω το κλασσικό: Με ΔΕ από 2.3 και κάτω, όχι δεν καταλαβαίνεις διαφορές.
Αν δε μιλάμε για περιβάλλον σταθερού φωτισμού και με σταθερή πηγη (μονο HD), τότε μάλλον πρέπει να πάτε καμιά βόλτα από τον τομέα των προβολέων, γιατί dedicated home cinema με τηλεόραση δεν έκανε κανείς ούτε και αξίζει....

Εγώ δεν είμαι οπαδός της βιντεο-προβολής. Μου λείπει η αντίθεση...

Φιλε CONECTEDDD σκεφτομαι εγω για την d8000.Θα μου πεις την γνωμη σου αν αξιζει τα χρηματα της;

φιλε πανο, δεν εχω εικονα συνολικη να σου πω ουτε μετρησεις.

Οπως δειχνει τωρα σε φωτειζομενο χωρο που τη βλεπω διακρινο να εχει υπερκορεμενα χρωματα. αλλα και αυτο δεν εχει καποιο νοημα που σου αναφερω.

Πρεπει να τη δεις να παιζει και να δεις αμα σου κανει η εικονα της.
Γιατι για αλλες χρησεις την περνει ο καθενας. αν σου αρεσει εσενα παρτην. Πρεπει να τη δεις ομως και σε σκοτεινο και σε φωτεινο περιβαλον για να δεις πως δειχνει.

Γενικα οι τηλεορασεις εχουν καποια default ρυθμιση για να τα εχουν στο maximum οταν θα παιζουν στα ραφια των καταστηματων.

Εκει ειναι το κολπο του!

αμα παιζει καλα στο ραφι? και ειναι καλυτερη απο ολλες τις αλλες δε θα την παρεις?

Πολυ βασικο ειναι οτι η πιο φωτινη και με ποιο εντονα χρωματα θα σου δειξει καλυτερα σε συνθηκες καταστηματος.

Εχουν γινει πολλες ερευνες για την default ρυθμιση των τηλεορασεων.
γινονται test με απλους ανθρωπους, τους βαζουν διαφορες ετοιμες ρυθμισεις και οποια παρει ποιο πολλες ψηφους αυτη βαζουν.

Με λιγα λογια οτι νανε δειχνουν οι τηλεορασεις στη βιτρινα, και τετοιες συνθηκες δεν επικρατουν στα σπιτια!

Γιαυτο το λογο ολες μα ολες οι πλασμα δε δειχνουν καλα στα ραφια! Εχουν πολυ μικροτερη φωτεινοτητα και την αποροφαει ο φωτεισμος του χορου και σου φανετε οτι ειναι χαλια, σκοταδια!

Ελα ομως που αν κλισουμε τα φωτα το εντονο φως κουραζει τα ματια μετα απο λιγη ωρα!

Ελα ομως που σε ποιο χαμηλο φωτισμο οθονης το ματι μας αναβαζει την αντιθεση του και βλεπει και ποιο ξεκουραστα και με πιο μεγαλη λεπτομερια.

Αν εχει μια τηλεοραση LCD σπιτι σου κανε αυτο πειραμα: (Σε απολυτα σκοτεινο δοματιο ομως)

βαλε μια σκηνη απο μια ταινια που ειναι σκετικα σκοτεινη και κλεισε τα φωτα σου.

Δες τη σταθμη του μαυρου σου, Φενετε φωτησμενο λιγο ε?

τωρα πηγαινε και βαλε ενα φως πισω απο την οθονη σου, στο κεντρο καπως! ενα λαμπατερ κατι

δες τωρα την ιδια σκηνη και πες μου!!!!!!!

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΑ ΝΑ ΕΙΧΕΣ PIONEER KURO ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑθΥ?

Ετσι δεν ειναι?

Η οθονη το ιδιο δεν εδειχνε φιλε μου? Δε τη πειραξες ετσι δεν ειναι?

Πως εμφανιστικε το μαυρο ξαφνικα?

Κανονικα πρεπει να βαλεις ειδικη λαμπα σε 6500Κ για να δεις καλυτερα αυτο που σου λεω. μπορεις να παραγειλεις απο USA κατι καλες αλλα θελει μετατροπεα ρευματος

Φιλοι μου καντε αυτο το πειραμα ειναι πολυ απλο και πολυ σημαντικο!!!!!!!!

Το ματι μας προσθεσε μαυρο απο το πουθενα!!!!!!

Δε χρεωνο αυτο το τρικ σα πληροφορηση ! ehehehehehe

Κατεβικε η σταθμη του μαυρου! ¨

soory για τα κεφαλαια φιλε μου, τα εκανα ετσι για να κανουν εντυπωση αυτα που γραφω και να τα τονισω.

Εγω παντως κραταω καποια πραγματα απο την συζητηση.

Το ενα απο αυτα ειναι οτι η μετρηση μιας τηλεορασης και ποσο μαλλον το καλιμπραρισμα δεν ειναι κατι το τοσο απλο. Και ουτε σημαινει οτι επειδη μια τηλεοραση εχει μικρο σφαλμα συμφωνα με καποιο οργανο οτι δειχνει οπως θα επρεπε.

Εγώ θα τα πω, και εσύ αγνόησέ τα: -bye-
Το 1ο είναι ευκολότερο από ότι νομίζεις.
Το 2ο έρχεται σε αντίθεση με τους επιστήμονες που έχουν εργαστεί πάνω στον ορισμό του ΔΕ τόσες δεκαετίες.

CalMAN_v40-2010-09-17_104125.png

χμμμμ..... εσυ εισαι πολυ καλος φιλε μου! Δε το περιμενα! Tι να αναλυσω απο απο ολλα αυτα ? Που να σε ρωτησω, απορω και εγω.!

στο 10% Gray εχεις:

108% Red
103% Green
90% Blue

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ GRAY 10% ΕΧΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑ 0.1de !!!!!!!!!!!στη αυστηρη κλιμακα κιολας ουτε καν στην CIE94 που δε συνχωρει λαθακια!

Που να την καταλαβει το ματι τοσο μικρη αποκλυση στο χρωμα!

Πλακα μας κανεις φιλε μου?

0.1dE σφαλμα ?

πςςςςςςςς. Φερε μου τα οργανα σου τα αγοραζω τωρα σου λεω, κατε καλη τιμη μετρητοις υπολογεισε η πληρωμη! τα κουτια τους τα εχεις ετσι?

Θα τη φερω τη δικια μου -50dE να μπω και στο βιβλιο guiness να παρω και κανενα χρημα!

Να χερεσε την εικονα σου και τα οργανα σου, αλληθεια πιο Photoshop Εχεις? Αν εχεις την εκδοση CS5, εχει βγαλει update η Adobe, πηγαινε να το κατεβασεις! Πολυ καλο!

Εδω καταλαβα γιατι εχεις το χαρισμα να καταλαβαινεις απο φωτογραφιες

Δε πιστευω το ταλεντο σου στο μονταζ να το χρησιμοποιησες και στις photos με τα αστρα που τραβηξες μονο εσυ?

Δε μου ειπες για τα αποτελεσματα γιατο πειραμα με τα δακτυλα?

Πως ειδες την κινηση τους? Πες μας ενα ναι 'η οχι! Κανε και αυτο με την καμερα να τραβηξεις ενα video με το πειραμα που σου ειπα.!

Τα όργανά μου είναι γνωστά. Δεν τα πουλάω.
Το γιατί χρησιμοποίησα την αρχική εξίσωση του ΔΕ, η απάντηση είναι απλή: είναι η προτεινόμενη ροή εργασίας του Calman 4.0, την οποία δεν τροποποίησα.

Τον ισχυρισμό σου ότι έχω αλλοιώσει το διάγραμμα με photoshop, τον θεωρώ φαιδρό.

Αν έχεις ενστάσεις στο πως υπολογίζει το Calman 4.0 το ΔΕ, τα παράπονά σου στην Spectracal που φτιάχνει το πρόγραμμα, όχι σε μένα.

Originally Posted by petasis

Ούτε στα καλώδια, ούτε στα πολύμπριζα, ούτε στους εξωγήινους, ούτε στα φαντάσματα, ούτε στους αστρολόγους, ούτε στις καφετζούδες.

Ενταξει δε πιστευεις σε καλωδια! το δεχομαι

Σε ασφαλιες που βρισκονται μεσα στα μηχαμηματα πρεπει να πιστευεις ειμαι σιγουρος.

HiFi Tuning Silver Fuses, πηρα 16 τεμαχια με 400ευρω.

Και τις αλλαξα μεσα στα μηχανιματα μου.

Εκει να δεις διαφορες!

Που να δεις οταν εβαλα καινουριο καλωδιο απο το υπογειο μεχρι τον 3οροφο και εξωτερικη γειωση με δικιες μου βεργες χαλκου μεσα στη γη και εριξα και απο πανω ενα κουβα με ενισχυτικο γειωσης που προστατευει το ηλεκτροδιο της γειωσης απο τη διαθρωση.

Μου βελτιωσε τη αγωγιμοτητα του εδαφους μειωνοντας την αντισταση γειωσης ως και 14 φορες φιλε μου!

Αμα δεν εχεις δοκιμασει κατι, σε παρακαλω μην αναφερεσε γιατι εκτιθεσε λογο τις αμαθειας σου σε καποια θεματα που δε γνωριζεις.

Εδω σε βγαζω Φαουλ σε θεματα που νομιζεις οτι ξερεις, μη σχολιαζει θεματα που δεν εχεις καμια βασικη ιδεα.

Εδω δε βλεπεις διαφορα στην εικονα που ειναι πιο ευκολο, φανταζομαι στον ηχο πως θα τα πας!