--- Εκτός Θέματος ---

Το 2ο έρχεται σε αντίθεση με τους επιστήμονες που έχουν εργαστεί πάνω στον ορισμό του ΔΕ τόσες δεκαετίες.

Εγω δεν εμπιστευομαι ουτε τους "επιστημονες" ουτε τους κατασκευαστες μετρητικων.

Ειδικα τα φτηνα μετρητικα εχουν πολλα προβληματα. Μονο απο 2,000 ευρω και πανω θα αγοραζα αν ηταν να αγορασω.

ΥΓ. Χωρις πλακα τωρα αν νομιζεις οτι το καλιμπραρισμα ειναι ευκολο κανεις μεγαλο λαθος.

Originally Posted by petasis

Ούτε στα καλώδια, ούτε στα πολύμπριζα, ούτε στους εξωγήινους, ούτε στα φαντάσματα, ούτε στους αστρολόγους, ούτε στις καφετζούδες.

Ενταξει δε πιστευεις σε καλωδια! το δεχομαι

Σε ασφαλιες που βρισκονται μεσα στα μηχαμηματα πρεπει να πιστευεις ειμαι σιγουρος.

HiFi Tuning Silver Fuses, πηρα 16 τεμαχια με 400ευρω.

Και τις αλλαξα μεσα στα μηχανιματα μου.

Εκει να δεις διαφορες!

Κρίμα που δεν μπορείς να αλλάξεις ασφάλειες στην κούρο δηλαδή.
Σε πολύ καλή τιμή τις πήρες...
ΜΑ τα γράφεις στα σοβαρά αυτά; :confused:
Που να δεις οταν εβαλα καινουριο καλωδιο απο το υπογειο μεχρι τον 3οροφο και εξωτερικη γειωση με δικιες μου βεργες χαλκου μεσα στη γη και εριξα και απο πανω ενα κουβα με ενισχυτικο γειωσης που προστατευει το ηλεκτροδιο της γειωσης απο τη διαθρωση.

Μου βελτιωσε τη αγωγιμοτητα του εδαφους μειωνοντας την αντισταση γειωσης ως και 14 φορες φιλε μου!

Φαντάζομαι εννοείς διάβρωση. Νερό να ρίχνεις που και που στην γείωση, εκτός και αν η τρύπα είναι εκτεθειμένη στην βροχή.
Και φαντάζομαι θα είδες σημαντική βελτίωση με την νέα γείωση, ε;
Να υποθέσω ότι με το καλώδιο ρεύματος, και την νέα γείωση, τέλος το πάνελ noise της κούρο, σωστά;

Αμα δεν εχεις δοκιμασει κατι, σε παρακαλω μην αναφερεσε γιατι εκτιθεσε λογο τις αμαθειας σου σε καποια θεματα που δε γνωριζεις.

Εδω σε βγαζω Φαουλ σε θεματα που νομιζεις οτι ξερεις, μη σχολιαζει θεματα που δεν εχεις καμια βασικη ιδεα.

Εδω δε βλεπεις διαφορα στην εικονα που ειναι πιο ευκολο, φανταζομαι στον ηχο πως θα τα πας!

Κοίτα, με αυτά που διαβάζω, με ευχαριστεί που με βγάζεις φάουλ σε θέματα εικόνας. Εγώ δεν θέλω την παραμικρή συσχέτιση με ανθρώπους που δεν μοιράζονται ή χρεώνουν την "γνώση" τους, που βάζουν τις μετρήσεις σε δεύτερη μοίρα, που βαφτίζουν ότι συσκευή έχουν "αναφορά", που ισχυρίζονται βελτιώσεις με καλώδια ρεύματος σε τηλεοράσεις, που είναι τόσο σίγουροι για αυτά που γράφουν ώστε να ζητάνε επιβεβαίωση, που επικαλούνται λινκς που ίσως να μην τα δούμε ποτέ, που λένε σε κάποιον ότι έκανε photoshop εικόνες χωρίς καν ενδείξεις, που αλλάζουν διαρκώς θέμα μήπως ξεφύγουν του σχολιασμού, και άλλα πολλά. (Αυτά τα λέω γενικά, δεν απευθύνομαι σε εσένα).

Για δικούς μου λόγους (επειδή είμαι τρελός), εγώ την δική σου δυσαρέσκεια θα την εκλάβω ως κοπλιμέντο.

Οπότε, ευχαριστώ πολύ!!!!!! :2thumb22sup:

Εχω μπροστα μου εδω στη δουλεια μου την 40D8000 τωρα, Θελεις κατι να με ρωτησεις? Κατσε και διαβασε 100 review για αυτην να παθεις πως παιζει.

Θα σου πω μονο οτι εχει υπερβολικο Sharpness και δεν εχει μεση λυση. Εκομα και στο σημα της EPT-HD που ειναι μια στατικη εικονα, γυρω απο τα γραμματα εχει ενα φωτοστεφανο! ακομα και στο μηδεν να το βαλεις το sharpness.
Σε Toshiba 40VX LCD δε φενεται αυτο εχοντας τιμη στο default του Sharpness της.

Νεα λεπτομερια δηλαδη που δεν υπαρχει στο αρχικο σημα. FAKE DETAIL.

Επειδή αναφέρθηκε ότι η D8000 έχει υπερβολικό sharpness, το οποίο δεν μπορεί να διορθωθεί ("δεν εχει μεση λυση" "FAKE DETAIL"), εγώ παραθέτω μερικές φωτογραφίες του σήματος της ΕΡΤ. Η τηλεόραση είναι η U20, με το sharpness στο 0:

IMG_1919.jpg

IMG_1920.jpg

IMG_1921.jpg

Η D8000 δεν έχει πρόβλημα υπερβολικού και αδιόρθωτου sharpness.
Υπάρχει στο σήμα το "φωτοστέφανο".

Εγω δεν εμπιστευομαι ουτε τους "επιστημονες" ουτε τους κατασκευαστες μετρητικων.

Εγώ θα έλεγα όταν αναφέρεσαι σε επιστήμονες με δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά, οι εργασίες των οποίων είναι στην ανοικτή κρίση οποιουδήποτε στο διηνεκές του χρόνου, να μην χρησιμοποιείς αυτάκια ("").

Αυτά δηλώνουν τους ψευτο-επιστήμονες, που η εργασία τους είναι αποκύημα φαντασίας. Για εμένα είναι ασέβεια.

Πριν χαρακτηρίσεις ψευτοεπιστήμονες τους επιστήμονες του International Commission on Illumination, δες πρώτα τι δουλεία έχουν κάνει επί δεκαετίες, και ποιοι χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

Με βαση τις φωτογραφιες της U20 βγηκε συμπερασμα για την D8000?!!!

Αυτο ειναι λογικο?

Στις φωτογραφίες, βλέπεις καθαρή εικόνα, ή βλέπεις "φωτοστέφανο" γύρω από τα γράμματα/σχήματα;

Έχει το σήμα της ΕΡΤ HD αυξημένο sharpness;

Θεωρείς ότι με αυτή την εικόνα, που έχει ήδη τεχνουργήματα υψηλού sharpness μπορεί κανείς να βγει και να κατηγορεί ότι μια τηλεόραση έχει υψηλό sharpness, που δεν βελτιώνεται;

Το sharpness το ελέγχουμε με πάττερν στο οποίο δεν έχει ήδη εφαρμοστεί sharpness.

Οπότε, ναι, είναι λογικό να σχολιάσω ότι η τηλεόραση ΔΕΝ έχει αυτό που την κατηγόρησαν, το έχει το ΣΗΜΑ.

Καταρχην εκανα πλακα.

Κατα δευτερον δεν θα εμπιστευομουν τυφλα τις μετρησεις ενος και μονο μετρητικου. Ειδικα αν δεν θεωρειται και οτι καλυτερο κυκλοφορει.

Καταρχην εκανα πλακα.
Δεν το κατάλαβα. Καλά, βεντέτα έχεις με το εικονίδιο ":flipout:";
Χάθηκε να βάλεις ένα;;;; :flipout:
Κατα δευτερον δεν θα εμπιστευομουν τυφλα τις μετρησεις ενος και μονο μετρητικου. Ειδικα αν δεν θεωρειται και οτι καλυτερο κυκλοφορει.

Σε ποιο μετρητικό αναφέρεσαι;

Eye One Display 2

Αυτο δεν εχεις?

Έχω αυτό (είναι κολορίμετρο), αλλά έχω και ένα 2ο, που αγόρασα τον Αύγουστο που μας πέρασε:

http://www.xrite.com/product_overview.aspx?ID=1114

Συγκεκριμένα αυτό:
http://www.spectracal.com/newProductDetails.aspx?UniqueId=SIHBQMYXJOXXOLCW
(Πακέτο με το Calman).
Είναι σπεκτρο-φωτόμετρο με διαστήματα μέτρησης 10 nm, από τα 400 nm ως τα 700 nm.

Αν θυμάσαι, είχε πρωτοφανεί εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1350604&postcount=345

Με αυτό μέτρησα την U20 και την 9705. To κολορίμετρο ι1 D2 δεν το χρησιμοποιώ...

Τα χαρακτηριστικά που δίνονται είναι:
Measuring Geometrics
45°/0°

Receiver
Holographic diffraction grating with diode array

Spectral Range
Emissive: 400 nm to 700 nm,

Spectral Interval
10 nm

Inter-Instrument Agreement
Average 0.6 DE2000, max. 1.5 DE2000 on X-Rite factory standard

Short-Term Repeatability
Typical 0.1 DE2000 on white

Measurement Range
0 ... 1000 Cd/m2

Measuring Time
Single mode: 2 s

Data Interface
USB

Operating Temperature Range
10° C to 35° C

Storage Temperature Range
-25° C to 70° C

Weight
230 grams

Dimensions
48 mm x 103 mm x 96 mm

Accessories Provided
USB cable, bag

Δηλαδή σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέγιστη απόκλιση είναι 1.5 ΔΕ2000, ενώ η τυπική απόκλιση είναι 0.6 ΔΕ2000.

Και υπάρχει ένας επιπρόσθετος πίνακας αναφοράς (το οποίο σύμφωνα με την Calman έχει βγει με σύγκριση με τον minolta CS 2000), o οποίος όμως είναι διαθέσιμος μόνο εντός του Calman (κατεβαίνει από το site τους στο πρόγραμμα την 1η φορά που θα συνδέσω τον αισθητήρα και εισάγω το σωστό license).

Τώρα τι πραγματικά ισχύει, η Spectracal ξέρει. Εγώ δεν έχω λόγο να τους αμφισβητήσω.

Last edited:
Και σαν αναφορά, εδώ τι δίνει η Spectracal για το ι1 Pro (επίσης σπεκτρο-φωτόμετρο):

http://www.spectracal.com/newproductdetails.aspx?UniqueID=VNGRQJIPVEJXPZKQ&Mx=7

Supported measurement modes:
Reflectance single measurement
Reflectance scanning measurement with automatic patch detection
Emission: radiance measurement (monitor measurement)
Emission: irradiance measurement (light measurement)
Spectral analyzer: Holographic diffraction grating with 128 pixel diode array
Optical resolution: 10nm
Physical sampling interval: 3.5nm
Spectral data: Range: 380 to 730 nm in 10nm steps
Measurement aperture: 4.5mm diameter
Measurement geometry: 45°/0° ring illumination optics, DIN 5033
Light source: Gas filled tungsten (Type A)
Physical filters: No or UV cut (Filters not exchangeable)
Inter-instrument agreement: Average dE*94 0.4, max. dE*94 1.0 (Deviation from X-Rite manufacturing standard at 23°C for single measurement mode on 12 BCRA tiles, D50, 2°)
Short-term repeatability: ΔE*94 <= 0.1 (D50, 2°), with respect to the mean CIELab value of 10 measurements every 3 seconds on white
Data format:
Spectral radiance (mW/nm/m2 /sr);
Luminance Y (cd/m2)
Measurement range: 0.2 to 300 cd/m2
Short-term repeatability: x,y: +/- 0.002 typical (CRT 5000°K, 80 cd/m2)
Type: Cosine-corrected diffuse light measurement head
Diameter: 6.0 mm
Data format: Spectral irradiance (mw/nm/m2), Illuminance Y (lux)
Physical dimensions: 6”L x 2.6”W x 2.6”H (151 x 66 x 67mm)
Weight: 6.5 oz (185g)
Power conditions: Device powered by USB. No additional charger or battery required. USB 1.1 high power device.

Κοστίζει λίγο παραπάνω από τα διπλά, και φυσικά είναι πιο ακριβές.

Αυτο με τισ βεργες χαλκου που βαλατε στη γη θελει αδεια απο την πολεοδομια γιατι λεω να το κανω και εγω.

Αυτο με τισ βεργες χαλκου που βαλατε στη γη θελει αδεια απο την πολεοδομια γιατι λεω να το κανω και εγω.

Δύσκολη ερώτηση κάνεις. Εγώ που έχω κήπο, δεν το σκεύτηκα καν. Ο ηλεκτρολόγος απλά κάρφωσε μια στο χώμα του κήπου, σε μέρος που βρέχεται, πίσω από το ρολόι της ΔΕΗ.

Τώρα, αν είσαι σε πολυκατοικία, δεν ξέρω. Αν αποφασίσεις αυτό τον δρόμο, να θυμάσαι ότι το μέρος (χώμα) που θα την βάλεις, πρέπει να έχει υγρασία.

Και ο βασικός ρόλος της γείωσης είναι να σε προστατεύσει σε περίπτωση διαρροής ρεύματος. Για άλλες χρήσεις, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Δεν μενω σε πολυκατοικια και την8000 την εχω απο το απογευμα σπιτι.Ηθελα απλα να ακουσω γνωμες με το ματι του τυπου διακρινω clouding στο φως του καταστηματος .Δεν θα την συνδεσω να μην καουν τα led

Ρωτησε ενα επαγγελματια ηλεκτρολογο να σου πει τη διαδικασια, πως και τι. Εγω την εβαλα χωρις να ρωτησω ετσι χυμα, στον ακαλυπτο.

Οσο Καλυτερη γειωση = τοσο μικροτερος βομβος + μεγαλητερη εξουδετερωση θορυβων.

Δες να εχει ο ηλεκτρολογος σου γειωσομετρο για να δει τι αντισταση εχεις.

Βασικα αν εχεις ενα απλο πολυμετρο βαλτο στο εναλλασομενο 200v και μετρα γειωση και ουδετερο. αν σου βγαλει πανω απο 1-1.5v θελεις σιγουρα νεα! ;)

Κοστίζει λίγο παραπάνω από τα διπλά, και φυσικά είναι πιο ακριβές.

i1pro.jpg

Ακομα και στον αισθητηρα LED πηρες !!!! Τυχαιο? Δε νoμιζω!

Με τα Hz τι κανεις που σαρωνει ποιο αργα? loooool

Καλή και άγια η κουβέντα, καλά και άγια τα καλιμπραρίσματα και τα όργανα, τα καλώδια και τα ρεύματα, η Κούρο και η Φίλιπς, όμως δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας για τα Δέλτα.

Παρακαλώ, λοιπόν, να σταματήσουν άμεσα οι ειρωνείες, οι μπηχτές κεκαλυμμένες και μη καθώς και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις-αντεγκλήσεις εν είδει κόντρας. Εφόσον επιθυμείτε να συνεχίσετε την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα (αυτό είναι αλήθεια και χωρίς δόση υπερβολής), είστε ευπρόσδεκτοι να προσφέρετε τα φώτα σας σε πολλά μέλη του φόρουμ. Παρά ταύτα, ο τρόπος έκφρασης σ' ένα φόρουμ είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με όλα τα τεχνικά που γράφονται. Δεν συνεχίζω, διότι είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε σαφέστατα τι εννοώ....

Καλή συνέχεια.

Πίνω καφέ. Πειράζει;

Από το "να χαίρεσαι τα όργανά σου", και "τα αγοράζω όσο όσο, αρκεί να έχεις τα κουτιά", τώρα φτάσαμε στις συγκρίσεις με το δικό σου "όργανο αναφοράς", και βρήκαμε πάτημα στην συχνότητα;

Και πετάξαμε και μια εικόνα από το pdf εδώ:
http://www.xrite.com/documents/literature/en/L11-254_Product_Line_Comparison_en.pdf
Και είμαστε εντάξει;

Γέλα εσύ όσο θες με τις συχνότητες και τα αστειάκια για τα LED, και άσε με εμένα να μετράω κάτω από τα 0.2 nits, να έχω το πλακίδιο αναφοράς μέσα στο όργανο, να παίρνω μέτρηση πατώντας απλά το κουμπί πάνω στο όργανο, και να καλύπτω το άνοιγμα του αισθητήρα με το ενσωματωμένο καπάκι.

Re: Απάντηση: --- Εκτός Θέματος ---

Εγιναν πληρως κατανοητα αυτα που σωστα αναφερες, πανω στην ενταση της κουβεντας ειπα καποιες κουβεντες παραπανω.

Προκαταβοληκα συγνωμη για την αναστατωση. & Συνεχεια της συζητησης σε χαμηλοτερους τονους.

Re: Απάντηση: --- Εκτός Θέματος ---

Εγιναν πληρως κατανοητα αυτα που σωστα αναφερες, πανω στην ενταση της κουβεντας ειπα καποιες κουβεντες παραπανω.

Προκαταβοληκα συγνωμη για την αναστατωση. & Συνεχεια της συζητησης σε χαμηλοτερους τονους.

Βέβαια, μην νομίζεις ότι εγώ θα σταματήσω να περιμένω να δω τα λινκς από το avforums με τις μετρήσεις για την εξασθένιση των LED που ανέφερες στο νήμα της D8000, όπως και σχολιασμό για αυτά που έγραψες για την "αναπόφευκτη οξύτητα" της 8000, που την διαπίστωσες από το σήμα της ΕΡΤ HD, σε σχέση με τις φωτογραφίες που ανάρτησα.