Και κάτω από το 30% τι κάνεις;
Πάντως γενικά το να μετράς το C5 σε σχέση με το i1 Pro είναι μια διαδικασία που προτείνουν κατά κόρον οι κατασκευαστές του Calman, και μάλιστα την έχουν αυτοματοποιήσει. Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, γιατί δεν έχω i1 pro...
Κατω απο 30%? Δουλεβω το Chroma 5 σε λειτουργια PRO!
Στη Αμερικη Η ChromaPure εχει στο εργαστηριο της την Ιδια Pioneer KURO που εχω και εγω και μου εχουν βαλει στη μνημη Meter Corretion απο Orb Spectro τον 12.000 ευρω.
Αυτοματα συστηματα = μετρια αποτελεσματα. Αυτα ειναι για τους calibrators που πανε σε ενα αγνωστο χωρο και πρεπει σε 5 ωρες να εχουν τελειωσει και το calibration και την επεξηγηση το τι κανεις και γιατι το κανεις κτλ. Οχι οτι δε κανεις δουλεια ετσι αλλα αλλο αν θελεις 0.1dE και αλλο αν εισαι οικανοποιημενος με 1.0dΕ.
Καθε 6 μηνο ολα τα οργανα θελουν re-calibration και ελενχο! Δηλαδη κι'αλλα λεφτα για συντηριση για να εισαι σιγουρος στις μετρησεις σου. Ειναι ακριβο hobby αν ψαχνεις το τελειο!
Θα μπορουσα φυσικα να εχω το Μανωλη, εχουμε κανει 2 πολυ καλα calibrations μαζι του (πριν παρω VideoEQ - οταν την πρωτοαγορασα).
Εχω πολλες απαιτησεις ομως και θα μου εβγαινε μια-η-αλλη.
Θα επρεπε ο Μανωλης να ερχετε εδω 2 φορες την εβδομαδα.
Γιατι τη μια Ηθελα Gamma 2.22 την αλλη 2.30, 2,25, 2.35 τη μια REC709 την αλλη PAL, NTSC. ειχα αναζητησεις συνεχομενες με το θεμα τις εικονας και ηθελα οτι νεο διαβαζα να το δοκιμαζα κιολας. Με πειραμαρισμους καθημερινους, νεα προβληματα που προεκιπταν καθε μερα, διαφορους τροπους, τεχνικες κτλ.
Γενικα δε συμφερει να κανεις αυτο που εκανα εγω, που αγορασα δικα μου οργανα ακριβα. Γιατι σε 6 μηνες πρεπει να τα ξαναστειλο για συστηριση.
Η γνωμη μου ειναι οτι ολες οι τηλεορασεις επειδη μεταβαλονται εσωτερικα λογο της χρησης πρεπει να καλιμπραρονται καθε 6-μηνο.
Στο δικο μου setup το τσεκαρω σχεδον καθε 10 μερες και βρισκω μικρες μεταβολες της ταξης του 1-2%.
Βεβαια αυτα αν εχεις καποια ακριβεια στο control που θελεις να διορθωσεις μπορεις να το διορθωσεις πολυ ανετα.
Δηλαδη αν πχ. Εχω το Red παραπανω φωτεισμενο +0.5% αλλαζω απο το Video EQ τι τιμη του απο 90 για παραδειγμα στο 89.75 και ερχετε, φυσικα αυτο δε μπορεις να το κανεις με το Control της τηλεορασης οποιος μαρκας και να εχεις γιατι εκει αλλαζεις τιμες ολοκληρες μοναδες, δεν εχεις τοσο μεγαλη ακριβρεια στο control.
Παιζει ρολο η χρηση που κανεις με το ποσες ωρες βλεπεις.
Οτι και να κανεις ομως η οθονη θα μεταβαλεται.
Αν φευγει 1% καθε 10 μερες, μπορει σε ενα χρονο να εχει φτασει 20%.
το αλλο θεμα ειναι ομως αν εχει φυγει 10% μπορεις να το καταλαβεις ? ή αν σε ενδιαφερει κατι τετιο, ή αν ειναι ορατο στο ματι.
εκει ειναι καθαρα δικο σου θεμα - στο τι απαιτησεις εχεις και ποσο μπορεις να διακρινεις κατι.
Αυτο το αποκτας απο πειρα!
Αν βλεπεις καθε μερα καρτελες White και πειραζεις +1 Red , +2 Red και βλεπεις τη διαφορα στην οθονη τοτε μπορει μερα απο πολλους μηνες να εχει εκπαιδευτει το ματι σου, κατι που ειναι πολυ δυσκολο και θελει απειρες ωρες δοκιμων.
Πειρα εχει αυτος που καθημερινα καλυμπραρει και ζει τα πραγματα LIVE και καταστασεις. Οχι αυτος που εχει διαβασει ολα τα review ολλων των site.
Εγω που εχω ασχολειθει με τη δικια μου μονο οθονη και εχω περασει πανω απο 500 ωρες προσπαθειας διαφορων δοκιμων, ξερω αποκλειστικα για τη δικια μου, τα κολπα της, τα μειωνεκτηματα της κτλ. δε σημαινει οτι ξερω να καλυμπραρο (επειδη εχω τα οργανα) τοσο καλα ή γρηγορα μια αλλη τηλεοραση.
Οχι οτι δε θα τα καταφερω, αλλα γιατι θα μου παρει αρκετο χρονο για να βρω που υστερει και να βρω το τροπο.
Petasis, δε συμαινει οτι αν εχεις οργανα ξερεις και να καλυμπραρεις κιολας.
Αν ηταν ετσι θα ειχαμε 100 calibrators στην ελλαδα
Ποσους που κανουν επισκευες τηλεορασεων? Χιλιαδες μηπως?
Ποσους Εχουμε ομως?
Μηπως πωλουνται λιγες τηλεορασεις? Οχι! Σε καθε σπιτι εχουμε 2 minimum.
Μηπως γιατι ειναι πολυπλοκο?
Το θεμα δεν ειναι να εισαι οκ σε 20 καρτελες και 20 συντεταγμενες.
Μια τηλεοραση μπορει να παταει πανω σε ολλα ολο-σωστα αλλα να σου δειχνει μια μετρια γιατϊ μπορει :
1) Να την εχεις φερει στο οριο της και να ζωριζεται.
2) Να μη λειτουργει σωστα το CMS της και ενω στα χαρτια να ειναι οκ, να σου βγαζει σφαλμαται στις αποχρωσεις.
3) Αν εχεις βαλει καποια τιμη παραπανω σε καποιο ρυθμιστικο του CMS να σου επηρεαζει καποιο αλλο χρωμα.
Και αλλα πολλα προβληματα....
Αυτο Petasis, δε φαινετε στα review και στις μετρησεις!
Ετσι για την ιστορια, εχω επαφη με τηλεοραρεις ολλων των εταιριων καθημερινα, εχω και το δικο σου μοντελο και εχω βαλει και το Avatar να δω.
Ξερεις πως ειδα? Η εικονα ηταν παρα πολυ αφυσικη, extra λεπτομερια απο το που το πουθενα. Οι ανθρωποι δεν ειχαν επιδερμιδα, ηταν σα πλαστικο Η κινηση full ομαλη, με πολλα τεχνουργιματα, ασταθεια στη ροι της, σα να αλλαζε framerates και ταχυτητες ξαφνικα, σα να παιζεις παιχνιδι στο PC και να σου κολαει γιατι δεν εχεις καλη καρτα γραφικων.
Αυτο συμβαινει σχεδον σε ολλες τις νεες τηλεορασεις, ολλες εχουν φοβερα προβληματα και ενω η τεχνολογια προχωραει και θα μπορουσαν πολυ απλα να διορθωθουν, Αλλα πραγματα ενδιαφερουν τις εταιριες πραγματικα.
Νομιζεις τις εταιριες τις ενδιαφερει τοσο ποσο μεγαλη ακριβεια θα εχει το νεο μοντελο της?
Εμφανιση, Καταναλωση, Design, Ευκολιες, Μικρο Βαρος, Μεγεθος Κουτιου Συσκευασιας, Χαμηλη Τιμη, Ευκολη Μεταφορα, Ευκολη & Γρηγορη Κατασκευη, Γρηγορη Συρναμολογιση και εικονα.
Και με ολλο αυτο το πακετο να εχει και χαμηλη τιμη, να βγαζει πολλα, να μη σου κρατησει και πανω απο 2 χρονια για να την αλλαξεις με καινουρια.
Μη μιλησουμε για τον ηχο των τηλεορασεων που δεν υπαρχει σε κανενα modelo!
Πανε τα μεγαφωνα τα κανονικα γιατι που να χωρεσουν? Τωρα κοιτανε κατω 'η πισω και ειναι και 5 cm me 1cm μεγεθους? Δηλαδη εχουμε μεινει πισω στην εικονα εχουμε και στον ηχο.
Καταναλωση? ΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗ!
Το νεο Κολπο! ενεργιακης κλασης Α που κανουν οικονομια!
Αντι να κανουν οικονομια στις λαμπες και στα τροφοδοτικα των PC που το πιο μικρο σε καθε σπιτι ειναι 400W + Οθονη & Εχουμε και 2 PC σε καθε σπιτι + αλλα 10 στις δουλιες μας! Εκει δεν επρεπε να κανουμε οικονομια?
Η τηλεοραση θα σωσει το Πλανητη?
Και καθε χρονο πιο αυστητρα μετρα! Μηπως H Pioneer το εχει δει το ολο story με τις καταναλωσεις και σταματησε τη παραγωγη και για αυτο το λογο?
Σε ποιον να πεις οτι η Pioneer 60αρα καταναλωνει 580W !!!!
Μηπως για να δεις εικονα πρεπει να εχεις και ρευμα?
Φανταζεσε να εβαζαν οριο στους ενισχυτες Hiend Audio στη καταναλωση?
Δε θα εκλειναν ολλες οι μεγαλες εταιριες ενισχυτων ή θα αναγκαζονταν να βγαλουν μικρα μοντελα με τον αναλογο 'μικρο' ηχο?
Αν γινοταν αυτο, οι λατρεις του hi-end δε θα εψαχναν σα τρελοι του παλιους καλους ενισχυτες?
Πως θα ακουγαμε μουσικες μετα? απο Sony + Yamaha?
Η Panasonic δε πηρε παρα πολλες παντεντες τις Pioneer?
H Pioneer Το ανακοινωσε ι ιδια στο Annual Report της.
Γιατι μετα απο 3 χρονια δεν εχει βγαλει καλυτερο μοντελο απο ΚURO?
Η Panasonic δεν εχει τεχνολογια? Η δε μπορει να βγαλει και ενα μοντελο με 5.000 που να ειναι το αναφορας της.
Γιατι oi LED δεν εχουν φωτεισμο απο πισω και το εχουν περιμετρικα?
Η Sharp ειχε βγαλει ενα μοντελο το 2009 με Full LED απο πισω.... Δε ξαναεβγαλε απο τοτε γιατι δε πηγε καλα ειπαν αυτος ο κωδικος..... Ξερετε γιατι? Γιατι ειχε βαθος 8cm. Δε πουλησε πολυ γιατι δεν ηταν Slim! aahahaha
Δε εχετε αναρωτηθει , κατι δε βρομαει απο ολλα αυτα?
Μας δουλευουν και μας πλασαροτουν τα ιδια καθε χρονο με διαφορετικο τροπο πλασαρισματος νομιζω.