ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Πάντως το internet είναι γεμάτο με φωτογραφίες είτε ασφαλιτών με κουκούλες, είτε "ενεργών πολιτών" με τις πλάτες τις αστυνομίας να πετάνε διάφορα στους διαδηλωτές.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ -1980- ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΟΥ ΟΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΗΤΡΟΝΙ 12 ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΕΥΑΝ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ 35 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΜΕΓΑΣ ΧΑΠΑΚΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΡΩΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙ ΑΥΤΕΣ. ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ -ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΣ ΠΗΡΑ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΧΑΡΗ Ο ΕΝΩΜΑΤΑΡΧΗΣ (ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ " ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ"....ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΣΥΧΓΩΝΕΥΣΗ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ...

ας ολοκληρωσει τον συλλογισμο του ο beavis μπορει να ηθελε να πει κατι διαφορετικο.

Εντάξει, προφανώς εννοεί ότι τα σχετικά με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι ενδεχομένως να μην πείθουν πλέον τόσο εύκολα για την "προβιά" της αθώας προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχουν "ράμματα και για τη γούνα" του περίφημου Παρατηρητηρίου, υπάρχουν αναφορές σε πόσα νήματα μόνο σε αυτό δα το φόρουμ.
Αλλά αυτό -έστω δηλαδή ότι στο χειρότερο σενάριο ο δικηγόρος θέλει απλά να καπηλευτεί την υπόθεση για άλλους σκοπούς- δεν αλλάζει καθόλου τη φύση αυτού που έγινε.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ -1980- ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΟΥ ΟΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΗΤΡΟΝΙ 12 ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΕΥΑΝ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ 35 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΜΕΓΑΣ ΧΑΠΑΚΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΡΩΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙ ΑΥΤΕΣ. ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ -ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΣ ΠΗΡΑ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΧΑΡΗ Ο ΕΝΩΜΑΤΑΡΧΗΣ (ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ " ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ"....ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΣΥΧΓΩΝΕΥΣΗ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ...

Άλλο το να φορτωθούν σε έναν συνήθη ύποπτο, έναν "καμμένο" και άλλο σε κάποιον που δεν έχει κάνει τίποτα, τα παρόν περιστατικό μου παραφαίνεται χοντρό... τι άγραφος νόμος. Εδώ δεν είχαν "αδιάθετα" ανεξιχνίαστα εγκλήματα, εδώ δημιούργησαν κακούργημα εκ του μηδενός.

Re: Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Το ότι γίνεται ΕΔΕ είναι ένα βήμα μπροστά.... αλλά το θέμα είναι να δούμε και που θα οδηγήσει...

Βρε τι να την κάνουμε την ΕΔΕ... Εισαγγελέας και προφυλάκιση όπως γίνεται κανονικά στους κακούργους. Τα άλλα είναι για το φαίνεσθαι.

Βρε τι να την κάνουμε την ΕΔΕ... Εισαγγελέας και προφυλάκιση όπως γίνεται κανονικά στους κακούργους. Τα άλλα είναι για το φαίνεσθαι.

Μωρέ και η ΕΔΕ αν δούλευε όπως πρέπει μια χαρά ζημιά θα τους έκανε... Αλλά ΕΔΕ στην Ελλάδα σημαίνει απλά μια απολογία, και μετά οι συνδικάλες "καθαρίζουν" για τους συναδέλφους κι όλα καλά... :rifle:

Άλλο το να φορτωθούν σε έναν συνήθη ύποπτο, έναν "καμμένο" και άλλο σε κάποιον που δεν έχει κάνει τίποτα, τα παρόν περιστατικό μου παραφαίνεται χοντρό... τι άγραφος νόμος. Εδώ δεν είχαν "αδιάθετα" ανεξιχνίαστα εγκλήματα, εδώ δημιούργησαν κακούργημα εκ του μηδενός.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ "ΕΥΡΗΜΑΤΑ"? ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ....

ας ολοκληρωσει τον συλλογισμο του ο beavis μπορει να ηθελε να πει κατι διαφορετικο.

Φιλε μου για αυτο χαιρετισα και ειπα αποχωρω
δεν σκοπευω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν ,ουτε να συμβαλλω σε εναν ακομα σκυλοκαυγα,οπως δυστυχως πολλες φορες εχει γινει
Ειπα την αποψη μου και σταματαω,χωρις παρεξηγηση-bye-
ετσι και αλλιως αυτος που δεν θελει να καταλαβει την αποψη μου(πχ nikosmelt) δεν θα καταλαβει οτι και να πω

ΥΓ1:ο δικηγορος αυτος ειναι νομ.συμβουλος στο παρατηρητηριο πληροφοριακα
ΥΓ2:καποιος αναρωτηθηκε γιατι δεν εχω μπαναριστει,τον ενημερωνω λοιπον οτι αυτομπαναριστικα περυσι τον δεκεμβριο για τα γεγονοτα με τον Αλεξ,και επαψα να συμμετεχω σε τετοιες συζητησεις
Αυτα

Μωρέ και η ΕΔΕ αν δούλευε όπως πρέπει μια χαρά ζημιά θα τους έκανε... Αλλά ΕΔΕ στην Ελλάδα σημαίνει απλά μια απολογία, και μετά οι συνδικάλες "καθαρίζουν" για τους συναδέλφους κι όλα καλά... :rifle:

Εσύ Δεν Ευθύνεσαι, Εδώ Δικάζουμε Επιεικώς, Εμείς Δεν Εμπλεκόμαστε

ή βάλε εσύ ό,τι θέλεις... -bye-

Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Από το βίντεο δεν πολυκατάλαβα πολλά ούτε κι εγώ (βέβαια εάν προσέξεις κάτι μπορεί να βγει), ωστόσο από τις καταθέσεις του αστυνομικού και την κωλοτούμπα του, κατάλαβα πολλά. Πάρα πολλά.

Είδα αποσπάσματα σε δελτία ειδήσεων όπου η εικόνα ήταν πιο καθαρή. Όπως ανέφερα ήταν αποσπάσματα, αλλά διακρίνεται καθαρά αρχικά ο νεαρός που τρέχει, μετά όταν είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος και γύρω του είναι αρκετοί αστυνομικοί φαίνεται το τσαντάκι που φέρει αυτός, και ένα ανοιχτόχρωμο σακίδιο που οι αστυνομικοί περιφέρουν γύρω από τον όμιλο και τελικά το "ακουμπάνε" δίπλα του.

Επίσης θα με ενδιέφερε η άποψη των νομικών σχετικά με την καταγγελία στο βίντεο από πολίτη ότι κάποιος με πολιτικά εμπόδισε τη γυναίκα του να τραβήξει πλάνα με το κινητό της. Υπάρχει κάποιος περιορισμός για τη βιντεοσκόπηση αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος; (και δεν μιλάω για την περίπτωση όπου βιντεοσκοπούνται μεταξύ τους στη σχολή ή στα τμήματα:BDGBGDB55: )

Εγώ πάντως βλέπω ότι για μια ακόμη φορά μια κάμερα σώζει κάποιον από τα το μακρύ....... "χέρι" του νόμου. Το ίδιο συνέβη πριν καιρό με τη ζαρντινιέρα, το ίδιο συνέβη τις προάλλες με τον Ζητά που παρέσυρε διαδηλωτή, και τόσα άλλα παραδείγματα.

Οπότε για μια ακόμη φορά, δε μπορώ προσωπικά να κατανοήσω προς τι αυτή η υστερία με το να ξηλωθούν όλες οι κάμερες από παντού. Εμένα προσωπικά μιλώντας πάντα, μια χαρά μου φαίνονται, προστατεύουν τον πολίτη από αυθαιρεσίες, "ζορίζουν" τον εγκληματία που θέλει να κάνει οτιδήποτε, και, το βασικότερο όλων, δεν μας επηρρεάζουν σαν πολίτες.

Το αν θέλω εγώ να'μαι με την κοπέλα μου και να "ζουζουνίζουμε" στη μέση της Σταδίου, ε ντάξει, αν κάποιος μπάτσος είναι τόσο καμμένος ώστε να κάθεται να μας παίρνει μάτι από μια οθόνη, αυτό είναι πρόβλημα δικό του και όχι δικό μου. Στο κάτω κάτω τι, θα μου κάνει προσαγωγή επειδή φιλούσα μια κοπέλα? Ή επειδή περπατούσα στην Ακαδημίας? Επειδή συμμετείχα σε πορεία κρατώντας ένα πανω? Με ποια αιτιολογία θα πάω φυλακή? ο νόμος είναι σαφής.

Ε αν θέλω τώρα να πάω να κάψω ένα αυτοκίνητο, ας με δει η κάμερα κι ας πάω φυλακή, τι να κάνουμε, ως πότε πια θα'μαστε τσάμπα μάγκες σ'αυτή τη χώρα? Αν χτυπήσω με τ'αμάξι κάποιον και τον εγκαταλείψω, θα ξέρει η Τροχαία ποιός είμαι, και τσακ μπαμ θα πάω μέσα. Όχι όπως τώρα που στελνουμε chain mails μήπως κάποιος είδε το ατύχημα. Αν τρακάρω με κάποιον και μετά το παίζει κινέζος, πάλι θα υπάρχει το βίντεο. Τόσο απλά.

Last edited:
Δηλαδή υπήρξε περίπτωση που "κάμερα" όπως οι σταθερές που εννοείς να έσωσε κάποιον σε αντίστοιχες περιπτώσεις? Για απόδειξη ενοχής έχουν χρησιμοποιηθεί, για το αντίθετο δεν το νομίζω... και δεν πιστεύω πως πρόκειται. Η αστυνομία δεν τις ελέγχει;

Δηλαδή υπήρξε περίπτωση που "κάμερα" όπως οι σταθερές που εννοείς να έσωσε κάποιον σε αντίστοιχες περιπτώσεις? Για απόδειξη ενοχής έχουν χρησιμοποιηθεί, για το αντίθετο δεν το νομίζω... και δεν πιστεύω πως πρόκειται. Η αστυνομία δεν τις ελέγχει;

Αυτό δεν το ξέρω. Όμως υποθέτω ότι αν υπάρξει δικαστικό θέμα θα είναι υποχρεωμένη να παραδώσει το βίντεο, έτσι δεν είναι?

"Τι κρίμα η συγκεκριμένη κάμερα ήταν εκτός λειτουργίας για έλεγχο του συστήματος"

Ακόμα κι αυτή η αστεία δικαιολογία, από έναν καλό δικηγόρο είναι ένα καλό όπλο για την υπεράσπιση κάποιου ετσι δεν είναι? Ή αν μη τι άλλο, για την εικόνα του κατηγορουμένου στην κοινωνία. Μ'αυτό το επιχείρημα φαίνεται ουσιαστικά αν μη τι άλλο ότι είναι αθώος.

Δεν ξέρω, είναι απλά ένα από τα θέματα που οκ, ίσως να μη μας σώσουν σε κάθε περίπτωση, δεν έχω καταλάβει πάντως σε τι μας ενοχλούν.

Μάλλον ο συνήγορος του πολίτη.

Δεν ξέρω, αλλά και εγώ την ίδια εντύπωση με τον Τάσο έχω, οτι τις κάμερες τις χειρίζεται η ασφάλεια, και δίνει το υλικό ύστερα απο εισαγγελική εντολή. Εαν και εφόσων "λειτουργούσε".
Θεωρώ απίθανο να δώσει βίντεο που ενοχοποιεί τον εαυτό της.

Θεωρώ απίθανο να δώσει βίντεο που ενοχοποιεί τον εαυτό της.

Σαφέστατα, σε μένα και σε σένα, αλλά όταν υπάρχει δικαστική διαδικασία, νομίζω ότι δεν είναι επιλογή τους το αν θα στο δώσουν. Και ναι, η δικαιολογία που είπε ο Τάσος σίγουρα θα πέσει 1-2 φορές στο τραπέζι, αλλά δε μπορεί να γίνεται πάντα.

Όταν κρατάς και το μαχαίρι και το καρπούζι όλα είναι δυνατά.

Θα πρέπει να κρατάμε οι ίδιοι κάμερες, να πάρουμε τις κρυφές του Μάκη, και να καταγράφουμε τα πάντα όταν βγαίνουμε απο το σπίτι μπας και μας μπουζουριάσει κανένας ταγματασφ... σορρυ, αστυνομικός κατα λάθος...