ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Φιλε μου για αυτο χαιρετισα και ειπα αποχωρω
δεν σκοπευω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν ,ουτε να συμβαλλω σε εναν ακομα σκυλοκαυγα,οπως δυστυχως πολλες φορες εχει γινει
Ειπα την αποψη μου και σταματαω,χωρις παρεξηγηση-bye-
ετσι και αλλιως αυτος που δεν θελει να καταλαβει την αποψη μου(πχ nikosmelt) δεν θα καταλαβει οτι και να πω

ΥΓ1:ο δικηγορος αυτος ειναι νομ.συμβουλος στο παρατηρητηριο πληροφοριακα
ΥΓ2:καποιος αναρωτηθηκε γιατι δεν εχω μπαναριστει,τον ενημερωνω λοιπον οτι αυτομπαναριστικα περυσι τον δεκεμβριο για τα γεγονοτα με τον Αλεξ,και επαψα να συμμετεχω σε τετοιες συζητησεις
Αυτα

το ξερω και γω που ειναι δικηγορος.η απορια μου ειναι γιατι χρειαζεται να το αναφερεις αυτο?δεν μ αρεσουν οι ιντερνετικοι σκυλοκαυαδες και εχω την υπομονη να ακους την αντιθετη αποψη αρκει να ειναι πειστικη και τεκμηριωμενη.εσυ εκανες μια σκεψη και μετα αρνηθηκες να την συνεχισεις.το συμπερασμα που εξαγω ειναι του στυλ "πιασανε εναν νεαρο ,του φορτωσανε πραματα,απεδειξε την αθωοτητα του,πηρε δικηγορο ψαγμενο σε θεματα διακιωματων κτλπ ΑΡΑ Ο νεαρος δεν ητανε οποιοσδηποτε τυχαιος ,αφου γνωριζε πολυ καλα τον κυριο ταδε αρα ψαχνετε γενικοτερα ,ειναι του χωρου"
φυσικα αυτο ειναι ενα απο τα σεναρια που μπορει να υπαρχουν.οπως ειπαν και συνφορμιτες μπορει ο ταδε να ρθε μονος του.
το παραπανω ειναι δικια μου αποψη και δεν εχει αναφερει κατι τετοιο ο beavis

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10-12-2009: Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με Ε.Δ.Ε. και έρευνες για διάφορα περιστατικά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με δημοσιεύματα και φωτογραφικό ή ψηφιακό υλικό, που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, και αφορά ενέργειες ή συμπεριφορές αστυνομικών, ιδιαίτερα κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων (04 έως 07/12) για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου Αλέξανδρου, ανακοινώνεται ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαταχθεί άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων.

Ειδικότερα:

· Χθες (09/12) από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις εικόνες και το ψηφιακό υλικό, που προβλήθηκε σχετικά με την παρουσία μεταξύ των αστυνομικών, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων την 07/12 στα Χανιά, ατόμων με αλλοιωμένα - κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

· Χθες επίσης διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της σύλληψης και παραπομπής στον ανακριτή 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο που περιείχε βόμβα μολότοφ, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι το περιστατικό της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα διερευνηθεί σε βάθος.

Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει δημόσια συγνώμη στον 23χρονο για την ταλαιπωρία που υπέστη.

· Σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια άμεσης Προκαταρκτικής Διοικητικής Έρευνας σχετικά με φωτογραφίες, που έχουν δημοσιευτεί και απεικονίζουν αστυνομικούς, κατά το τριήμερο των προαναφερομένων εκδηλώσεων (04 έως 07/12) στο κέντρο της Αθήνας, να προβαίνουν σε πράξεις οι οποίες χρήζουν διερεύνησης ως προς τη νομιμότητά τους. Σε περίπτωση που διακριβωθούν ευθύνες θα επιβληθούν αυστηρότατες πειθαρχικές κυρώσεις.

Για τα αποτελέσματα των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων και των Προκαταρκτικών Διοικητικών Ερευνών θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει για άλλη μια φορά την πάγια θέση της για την άμεση και πλήρη διερεύνηση όλων των περιστατικών που εγείρουν αμφιβολίες για τη νόμιμη συμπεριφορά των αστυνομικών.

---------------------------------------------------
Τα bold δικά μου, όλα τα άλλα από το site της ΕΛ.ΑΣ.
Εμένα πάντως με κάλυψε η δήλωση, πιστεύω στην ειλικρινή μεταμέλεια. Προτείνω δε η "συγγνώμη" να αναγνωριστεί ως παράγοντας αθωωτικός και όχι απλά ελαφρυντικός αρκεί να ισχύσει για όλους.

Αφού ζητάνε συγγνώμη και δεν σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην έγινε τίποτε πάλι καλά. Ελπίζω οι κύριοι που αναμίχθηκαν στο περιστατικό, εφόσον κριθούν ένοχοι από δικαστήριο, να πάνε σπίτια τους.

Αφού ζητάνε συγγνώμη και δεν σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην έγινε τίποτε πάλι καλά. Ελπίζω οι κύριοι που αναμίχθηκαν στο περιστατικό, εφόσον κριθούν ένοχοι από δικαστήριο, να πάνε σπίτια τους.

To οτι καποιοι εκαναν ο,τι εκαναν, ειναι το ενα θεμα. Μπορει και να συμβει και στις καλυτερες οικογενειες.

Το αλλο θεμα ειναι τι θα απογινουν αφου πιαστηκαν.

Η συγγνωμη προφανως δεν αρκει, αν και λειτουργει μια χαρα προσωρινα, μεχρι να ξεχαστει η υποθεση.

Το θυμα μπορει να κινηθει εναντιον τους, αν κανεις αλλος δεν το κανει?

To οτι καποιοι εκαναν ο,τι εκαναν, ειναι το ενα θεμα. Μπορει και να συμβει και στις καλυτερες οικογενειες.

Το αλλο θεμα ειναι τι θα απογινουν αφου πιαστηκαν.

Η συγγνωμη προφανως δεν αρκει, αν και λειτουργει μια χαρα προσωρινα, μεχρι να ξεχαστει η υποθεση.

Το θυμα μπορει να κινηθει εναντιον τους, αν κανεις αλλος δεν το κανει?

με τετοια δηλωση συγνωμης? πολλα μεχρι και να προσληφθει στα Σωματα ασφαλειας μπορει...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

λεμε και κανα αστειο μερες που ειναι....

Ποια συγγνώμη βρε παιδιά, εδώ μιλάμε για σοβαρό κακούργημα.

Και ποια ειδίκευση "στα ανθρώπινα δικαιώματα", θέμα μιας απλής ανάγνωσης του Ποινικού Κώδικα είναι.

Γιαννη συγνωμη αλλα εδω ουτε εγω δεν θα ειμαι τοσο συγκαταβατικος,
συγνωμη που θα σε στελναμε
1.5-10 χρονια μεσα
2.καταστροφή οικογενειας
3.δακτυλοδεικτούμενος για μια ζωή

και ολα αυτα για μια προαγωγη ?

οχι ρε Γιαννη αδικο ειναι..να πανε μεσα

Πραγματικά η "συγγνώμη" είναι αστεία για κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι λέει ο νόμος, αλλά μιλάμε για απίστευτο κακούργημα, από παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση μέχρι άλλα που δεν ξέρω πως λέγονται (το ότι καταστρέφεις τη ζωή ενός αθώου).

Νομίζω βέβαια ο Γιαννης σωστά το έθεσε, είπε να μετράει η απλή συγγνώμη ως αθώωση ΚΑΙ για τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Νομίζω βέβαια ο Γιαννης σωστά το έθεσε, είπε να μετράει η απλή συγγνώμη ως αθώωση ΚΑΙ για τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Ακριβώς. Με μια προσεκτική ανάγνωση θα δείτε ότι η ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται μόνο σε πειθαρχικές κυρώσεις και όχι ποινικές.
Προτείνω λοιπόν και οι καμμιά 500αριά συλληφθέντες των ημερών από πορείες και από το "ρεσάλτο" να ζητήσουν συγγνώμη και να αφεθούν ελεύθεροι ακόμα και αν έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους και να τους βάλουν ας πούμε να γράψουν 500 φορές "Δεν θα ξανακάνω παρέα με αναρχικούς", ή "Δεν θα ξαναπιώ Amstel γιατί γίνεται μολότωφ". Ειδικά για τα παιδιά του Νιώτη, να ζητήσουν συγγνώμη και από τον πατέρα τους που τον κάνουν να φαίνεται τόσο γελοίος ως αντιπρόεδρος της Βουλής με τέκνα αναρχικούς...

ΥΓ. Από ότι γνωρίζω κανείς δεν έχει παραδεχθεί ενοχή (και καλώς) μιας και οι συλλήψεις τους είναι πολύ πιθανό να έγιναν με την ίδια μέθοδο που έγινε και η ανωτέρω.

Last edited:
Αν τελικά οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί κατηγορηθούν για αξιόποινη πράξη δεν θα πρέπει να υπολογιστεί και το ότι κάποιοι αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους (φορούν κλειστό κράνος ενώ είναι πεζοί); -bye-

καιρος ητανε να παρουν οι καμερες κ αυτην την τακτικη της αστυνομιες,το ξεραμε τοσο καιρο και δεν μας πιστευανε τωρα να δω πως θα τα μαζαψουνε παλι.
το καλυτερο θα ταν να τον διωξουνε απο το σωμα και να φανε κανα χρονο μεσα.

Re: Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Αν τελικά οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί κατηγορηθούν για αξιόποινη πράξη δεν θα πρέπει να υπολογιστεί και το ότι κάποιοι αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους (φορούν κλειστό κράνος ενώ είναι πεζοί); -bye-

Αυτό που λες αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση ΕΑΝ τελεστεί κάποια από τις προβλεπόμενες στον νόμο αξιόποινες πράξεις. Αυτοτελώς δεν αποτελεί τίποτα. Εάν υπάρχει όμως αδίκημα, λειτουργεί ώστε να πάμε από την απλή στη διακεκριμένη μορφή του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Αυτό που λες αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση ΕΑΝ τελεστεί κάποια από τις προβλεπόμενες στον νόμο αξιόποινες πράξεις. Αυτοτελώς δεν αποτελεί τίποτα. Εάν υπάρχει όμως αδίκημα, λειτουργεί ώστε να πάμε από την απλή στη διακεκριμένη μορφή του.

Από ό,τι καταλαβαίνω δηλαδή αν διωχθεί κάποιος ποινικά και καταδικαστεί, τότε θα υπολογιστεί ως επιβαρυντικό για το ύψος της ποινής και η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του, αν προβλέπεται κάτι τέτοιο για το αδίκημα του.

Στη περίπτωση που εξετάζουμε, θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να διωχθούν για την τέλεση τέτοιου αδικήματος;

Όχι απλώς επιβαρυντικό, αυτό που λες είναι στα πλαίσια της επιμέτρησης της ποινής. Με απλά λόγια, όταν ο νόμος δίνει πλαίσιο ποινής 1-5 έτη, είναι λόγος για να κινηθεί ο δικαστής προς πιο αυστηρή ποινή εντός του πλαισίου.
Έτσι όπως έχει νομοθετηθεί η περίφημη "κουκούλα", αλλάζει τα πλαίσια ποινής.
Για παράδειγμα, η απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 382 § 1 του Ποινικού Κώδικα) τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών. Αυτό σημαίνει φυλάκιση 3 μήνες έως 5 έτη (σπάνια οι δικαστές μας αγγίζουν το πάνω όριο, συνήθως οι ποινές κινούνται στο κάτω. Πολύ σημαντικό αυτό). Όμως η νέα § 5 του ίδιου άρθρου, μας λέει ότι εάν ο δράστης φορούσε κουκούλα (ή τα αντίστοιχα), αμέσως-αμέσως τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών (δλδ 2-5 έτη). Εκεί δλδ που ο δικαστής μπορούσε να ήταν επιεικής και να έριχνε 6 μήνες, τώρα θα πρέπει να επιβάλει από 2 έτη και πάνω.

αν κατηγορεις ενα ατομο αδικα με κατασκευασμενα στοιχεια και το ατομο τιμωρειτε με μια α ποινη,εσυ πρεπει να τιμωρηθεις με α+.αν εισαι κ αυτος που επιβλεπει τους νομους πρεπει να φας α++.ξερει κανενας ποσο παει η αμστελ με στουπι?