Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

Τι μάρκα προτιμάτε;

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

Εννοείς έσβηνε το DOT το ανάγλυφο πάνω απο το λάστιχο,και κατόπιν χτυπούσε νεα ημερομηνία;
Πως το κατάφερε αυτό;

Και όμως το έκανε και ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν πολύ παρατηρητικό λαστιχά.....

Είχε βάλει τέτοιο λάστιχο στο δικό του αυτοκίνητο και κάποια στιγμή το λάστιχο χωρίς λόγο άρχισε να τρέμει. Η ζυγοστάθμιση ήταν σωστή, δεν είχε χτυπήσει πουθενά το λάστιχο, δεν ήταν στραβό αλλά του έκανε εντύπωση το ότι σε συγκεκριμένες στροφές η ζάντα ακούμπησε άσφαλτο και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το αποτύπωμα πάνω στη ζάντα.

Έβγαλε το λάστιχο, το τεμάχισε και ανακάλυψε ότι έλειπαν από τα πλαϊνά του ελαστικού συγκεκριμένες ενισχύσεις.....
Έβγαλε και τα υπόλοιπα λάστιχα και τα τεμάχισε αλλά δεν βρήκε τίποτα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να ψειρίζει όλα τα ελαστικά που του έφερνε ο εισαγωγέας. Στην τετράδα πάντα υπήρχαν ένα ή δύο λάστιχα προβληματικά και σε συνδυασμό με περίεργα κλαταρίσματα και αιτίες ατυχημάτων ο εισαγωγέας πιάστηκε στα πράσα...

Aντώνη δε νομίζω λάστιχο 5ετιας να θεωρείται φρέσκο,άσχετα τι λένε οι εταιρείες ελαστικών και δεδομένου οτι οι λαστιχάδες κατα 80-90% έχουν αθλιους χωρους αποθήκευσης, δε θα συνιστούσα να το προτιμήσουμε.
Σίγουρα χάνει το ελαστικό πολλα απο τα χαρακτηριστικά του
Υπάρχουν λάστιχα στην αγορά με λίγο ψάξιμο,παραγωγης μηνών αντε χρόνου το πολύ.

όχι πλέον παιδιά. Αρκεοτί λαστιχάδες, τουλάχιστον στη Βόρειο Ελλάδα, έχουν αξιοπρεπέστατους χώρους αποθήκευσης. Γιατί;;;

Επειδή σε πολλές πόλεις η πλειοψηφία των αυτοκινήτων αλλάζει λάστιχα δυο φορές το χρόνο, χειμερινά, καλοκαιρινά, οι λαστιχάδες χρειάζονται χώρους, όπου το κάθε σετ ελαστικών να αποθηκεύεται για τουλάχιστον ένα χρόνο σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον δυο ετών, χωρίς να αποκτά προβλήματα. Αν έχει προβλήματα, αυτά φαίνονται αμέσως. ΟΙ πρώτοι που το έκαναν, το έκαναν επί πληρωμή. Πληρώνεις 30-40 ευρώ την αποθήκευση και την αλλαγή ελαστικών και τη ζυγοστάθμιση (κάθε φορά). Έτσι ο λαστιχάς έχει σταθερούς πελάτες (αφού σου κρατά τα λάστιχα) και σταθερά έσοδα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Σκεφτείτε ότι κατά μέσο όρο ο κάθε λαστιχάς έχει 400 και πλέον σετ ελαστικών Χ30 ευρώ = 12.000 ευρώ ετησίως. Άρα η αξιοπιστία στην αποθήκευση και οι πολύ καλές συνθήκες αποθήκευσης είναι ταυτόσημες με το καλό του όνομα.

Μετά τους πρώτους, ακολούθησαν κι άλλοι. Έτσι πλέον σε κάθε πόλη υπάρχει τουλάχιστον μια καλή αποθήκη με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας κι αερισμού.

Μήπως υπάρχει το ίδιο και σε πολλούς λαστιχάδες στην Αθήνα;

όχι πλέον παιδιά. Αρκεοτί λαστιχάδες, τουλάχιστον στη Βόρειο Ελλάδα, έχουν αξιοπρεπέστατους χώρους αποθήκευσης. Γιατί;;;

Επειδή σε πολλές πόλεις η πλειοψηφία των αυτοκινήτων αλλάζει λάστιχα δυο φορές το χρόνο, χειμερινά, καλοκαιρινά, οι λαστιχάδες χρειάζονται χώρους, όπου το κάθε σετ ελαστικών να αποθηκεύεται για τουλάχιστον ένα χρόνο σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον δυο ετών, χωρίς να αποκτά προβλήματα. Αν έχει προβλήματα, αυτά φαίνονται αμέσως. ΟΙ πρώτοι που το έκαναν, το έκαναν επί πληρωμή. Πληρώνεις 30-40 ευρώ την αποθήκευση και την αλλαγή ελαστικών και τη ζυγοστάθμιση (κάθε φορά). Έτσι ο λαστιχάς έχει σταθερούς πελάτες (αφού σου κρατά τα λάστιχα) και σταθερά έσοδα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Σκεφτείτε ότι κατά μέσο όρο ο κάθε λαστιχάς έχει 400 και πλέον σετ ελαστικών Χ30 ευρώ = 12.000 ευρώ ετησίως. Άρα η αξιοπιστία στην αποθήκευση και οι πολύ καλές συνθήκες αποθήκευσης είναι ταυτόσημες με το καλό του όνομα.

Μετά τους πρώτους, ακολούθησαν κι άλλοι. Έτσι πλέον σε κάθε πόλη υπάρχει τουλάχιστον μια καλή αποθήκη με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας κι αερισμού.

Μήπως υπάρχει το ίδιο και σε πολλούς λαστιχάδες στην Αθήνα;

Εδώ Βλάση έχουν την ευχέρεια να τα παραγγέλνουν αυθημερόν γιατί οι πιο πολλές αντιπροσωπείες είναι στην Αττική...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

.....Έβγαλε το λάστιχο, το τεμάχισε και ανακάλυψε ότι έλειπαν από τα πλαϊνά του ελαστικού συγκεκριμένες ενισχύσεις.....

Πέρα απο το οτι ηθελε κρέμασμα ο συγκεκριμένος εισαγωγέας,αυτό δεν έχει να κάνει με την ημερομηνία παραγωγής του ελαστικού,αλλά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να τα είχε αλλοιώσει ο τύπος.
Δηλ Δείκτη ταχύτητας,βάρος φορτίου,τα οποία δεν πληρούσε στην ουσία το ελαστικό με αποτέλεσμα τα γεγονότα που ανέφερες..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

Πέρα απο το οτι ηθελε κρέμασμα ο συγκεκριμένος εισαγωγέας,αυτό δεν έχει να κάνει με την ημερομηνία παραγωγής του ελαστικού,αλλά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να τα είχε αλλοιώσει ο τύπος.
Δηλ Δείκτη ταχύτητας,βάρος φορτίου,τα οποία δεν πληρούσε στην ουσία το ελαστικό με αποτέλεσμα τα γεγονότα που ανέφερες..

Δίπλα από την ημ/νία παραγωγής και κολλητά τα ελαστικά αυτά είχαν την ένδειξη ότι το λάστιχο δεν ήταν α διαλογής.

Οπότε μαζί με αυτό αναγκαστικά άλλαζαν και την ημ/νία...

πάντως εγώ αυτές τις μέρες πάω μάλλον γιά conti 205 55 16.
Θυμάμαι στο τελευταίο τεστ ελαστικών των 4Τ πριν από κανα χρόνο τα είχαν βγάλει πρώτα μαζί με τα michelin (στους τομείς που με ενδιαφέρουν).

Ακόμα είμαι με τα χειμερινά...

Απάντηση: Re: Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

πάντως εγώ αυτές τις μέρες πάω μάλλον γιά conti 205 55 16.
Θυμάμαι στο τελευταίο τεστ ελαστικών των 4Τ πριν από κανα χρόνο τα είχαν βγάλει πρώτα μαζί με τα michelin (στους τομείς που με ενδιαφέρουν).

Ακόμα είμαι με τα χειμερινά...

Πόσο τα βρήκες αν επιτρέπεται;
Και κάτι αλλο,η σειρές προφίλ χ5(π.χ 45,55,65,75)είναι κατα τι ακριβότερες απο τις σειρές χ0(40,50,60,70) στις ίδιες διαστάσεις πέλματος και ζάντας.

Last edited:
να σου πω την αλήθεια δεν έχω πρόσφατη τιμή.
Τελευταία (όταν είχα βγάλει τα θερινά μου και τα είχα πετάξει - turanza) μού είχε πει κάτι σε 450...

Αλλά πλέον έτσι όπως πάμε οικονομικά, θα το εξαντλήσω το πράγμα.
Πιστεύω έντός Απριλίου

Δεν είναι τυχαίο ότι τα conti τα χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες που κάνουν custom κατασκευές σε ακριβά τουτού !!!!!!

Μια ματιά στην εταιρεία West Cost Custom θα σας πείσει !!!!

Απάντηση: Re: Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

να σου πω την αλήθεια δεν έχω πρόσφατη τιμή.
Τελευταία (όταν είχα βγάλει τα θερινά μου και τα είχα πετάξει - turanza) μού είχε πει κάτι σε 450...

Αλλά πλέον έτσι όπως πάμε οικονομικά, θα το εξαντλήσω το πράγμα.
Πιστεύω έντός Απριλίου

Πιστευω πολύ καλη τιμή σου είπε.
Βέβαια δε χάνεις τίποτα να τον παζαρέψεις ακόμα λίγο....:D

πάντως ξανά bridgestone δεν βάζω....

Εξαιρετικά υψηλός θόρυβος, σκληρά και καλό κράτημα μόνο στον πρώτο χρόνο (25000 χλμ)

έκανα edit... 25000 είναι αρκετά αλλά με ενδιαφέρει η διάρκειά τους...

Γνωρίζει κάποιοs μαγαζί Αθήνα,που να πουλάει Continental ή μπορείs να παραγγείλειs και σε αυτούs που δεν έχουν την φίρμα αυτή στό μαγαζί τουs;

Γνωρίζει κάποιοs μαγαζί Αθήνα,που να πουλάει Continental ή μπορείs να παραγγείλειs και σε αυτούs που δεν έχουν την φίρμα αυτή στό μαγαζί τουs;

Πρόσφατα είδα κοντά στην Γειτονιά μου, ένα κατάστημα Ελαστικών το οποίο έχει φάτσα κάρτα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ταμπέλα/πινακίδα Continental.

Είναι στην Ηρακλείτου, στον Γέρακα... όπως έρχεσαι από χαλάνδρι και ανεβαίνεις προς Πεντέλη, στο Αριστερό χέρι.

Δεν το χάνεις με τίποτα... έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πορτοκαλί πινακίδα με λογότυπο της Continental. :ernaehrung004:

Πρόσφατα είδα κοντά στην Γειτονιά μου, ένα κατάστημα Ελαστικών το οποίο έχει φάτσα κάρτα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ταμπέλα/πινακίδα Continental.

Είναι στην Ηρακλείτου, στον Γέρακα... όπως έρχεσαι από χαλάνδρι και ανεβαίνεις προς Πεντέλη, στο Αριστερό χέρι.

Δεν το χάνεις με τίποτα... έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πορτοκαλί πινακίδα με λογότυπο της Continental. :ernaehrung004:
Υπάρχει κάποιο λίνκ,τηλέφωνο,κάτι γιά επικοινωνία;

Και ο Χατζηγεωργίου στην Αγία παρασκευή, είναι και ένα από τα 12 μαγαζιά που εμπορεύονται τα conti δίνοντας και εγγύηση μαζί με οδική βοήθεια σε περίπτωση προβλήματος του ελαστικού...