Όλα όσα αναφέρετε έχουν λυθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα. Ακόμη και στη Λάρισα σχεδόν όλοι οι λαστιχάδες έχουν ιδιόκτητους χώρους που φυλάσσουν τα λάστιχα της άλλης εποχής. Στη Θεσσαλονίκη είναι δεκάδες αυτοί που έχουν σωστές αποθήκες. Και στην Αθήνα υπάρχουν αρκετοί, απλώς κάνετε έρευνα αγοράς και θα τους βρείτε. Τα χειμερινά λάστιχα τα βάζουμε μέσα Νοεμβρίου και τα αλλάζουμε μέσα Μαρτίου. Αποθήκευση στο μπαλκόνι απαγορεύεται διά ροπάλου, Αντίθετα σε υπόγεια αποθήκη χωρίς φως είναι καλά. Ειδικά αν τα έχεις ζανταρισμένα η αλλαγή είναι 20 λεπτά υπόθεση και 20 ευρώ η αλλαγή και 20 ευρώ η φύλαξη.
Υπάρχουν πολλών ειδών λάστιχα χειμερινά. Από απλά που μοιάζουν με τα τεσσάρων εποχών μέχρι βαριά χειμερινά όπως αυτά που φορά η κόρη μου, τα Nokian WR D4 που δύσκολα αντέχουν πάνω από 22-24 βαθμούς οδοστρώματος. Αλλά αύριο φεύγει για τριήμερο στη Βουλγαρία με το μικρό της SEAT και θα πάει όχι από αυτοκινητόδρομο αλλά πάνω από τα βουνά περνώντας από τη Δράμα-Εξοχή. Γνώμη μου βάλτε λάστιχα χειμώνα που να είναι κατάλληλα για τον καιρό που τα χρειάζεστε. Για περισσότερα δείτε στο
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-ADAC-Winter-Tyre-Test-175-65-R14.htm κυρίως το μενού δεξιά. Πάντως δύσκολα μπορώ να πιστέψω ότι ένα λάστιχο όπως το conti ts860 θα σας απογοητεύσει.
Λόγω των προβλημάτων με τις αλλεπάλληλες κηδείες και μνημόσυνα που είχα μέσα στο φθινόπωρο, άλλαξα λάστιχα πριν 12 ημέρες. Ναι άργησα... Εβγαλα τα Conti 6 φετινά λάστιχα και φόρεσα τα Gislaved περυσινά χειμερινά λάστιχα. Δεν είδα χειροτέρευση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, παρά μόνο αυτή από το 225/50 στο 205/60. Αντίθετα το πρωί το αυτοκίνητο ζεσταίνει τα λάστιχα πολύ πιο εύκολα κι αυτό φαίνεται σε φρενάρισμα πανικού. Αυτά με 12-14 βαθμούς θερμοκρασία, όχι περισσότερο.
Δεν είμαι φρέσκος χιονοταλιμπάν, έχω εμπειρία σχεδόν 16 χρόνια με χειμερινά λάστιχα. Εχω κάνει σχεδόν 110.000 χλμ με χειμερινά λάστιχα σε 5 αυτοκίνητα (συμπεριλαμβάνω και της κόρης) και με πολλά νοικιάρικα σε άλλες χώρες. Ένα έχω να πω: δεν είμαστε εμείς οι μάγκες και οι άλλοι οι κουτοί. Μόνο στην Κρήτη είναι άχρηστα αυτά τα λάστιχα, αλλά και πάλι φέτος πριν μερικές ημέρες αυτοί που βρέθηκαν πάνω στον Ομαλό, δεν μπορούσαν να κατεβούν, έχασαν ένα αυτοκίνητο (γλύστρησε και στούκαρε άσχημα) και οι υπόλοιποι κάλεσαν ελικόπτερο (!!!!) και τελικά περίμεναν να βελτιωθεί ο καιρός για να κατεβούν.
Αλλιώς όταν θα πέσουν τα χιόνια, ας μείνετε στο σπίτι και ας μην κατηγορείτε το κράτος που αποκλειστήκατε.