Ελβετικά πικάπ

Απάντηση: Re: Ελβετικά πικάπ

:grandpa: Είσαι πεζός, εμπαθής και σιντολάγνος!

Την κατάρα μου να έχεις να αποκτήσει γρατζουνιές το μοναδικό δισκάκι σου και να πρέπει να βγεις από το σπίτι για να αγοράσεις άλλο! :slapface:

....και νάναι κλειστά τα μαγαζιά και ν' αγοράσει καραμαϊμού δισκάκι κι αυτό να μην παίζει και μετά να πάει να δεί τηλεόραση.:flipout:

:grandpa: Είσαι πεζός, εμπαθής και σιντολάγνος!

Την κατάρα μου να έχεις να αποκτήσει γρατζουνιές το μοναδικό δισκάκι σου και να πρέπει να βγεις από το σπίτι για να αγοράσεις άλλο! :slapface:

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ελβετικά πικάπ

....και νάναι κλειστά τα μαγαζιά και ν' αγοράσει καραμαϊμού δισκάκι κι αυτό να μην παίζει και μετά να πάει να δεί τηλεόραση.:flipout:

Kαθάρματα!!
Αν μου χαλάσει το δισκάκι το κρίμα στο λαιμό σας! :flipout::flipout:

Χωρίς να θίξω το πως ακούγονται...

Ο ιδιοκτήτης ενός πικάπ θα βγεί στο δρόμο, θα πάει στο μαγαζί που πουλάει βινύλια, θα πιάσει συζήτηση με τον πωλητή ο οποίος θα βάλει το δίσκο στο πικάπ του μαγαζιού να τον ακούσει ο πελάτης...
Μετά θα πάει σπίτι του, θα βάλει το πλατό να γυρίσει, θα δει στο στροβοσκόπιο αν έπιασε τις σωστές στροφές, θα μετρήσει το βάρος της κεφαλής, θα ακουμπήσει το δίσκο στο πλατό, θα τον σκουπίσει, θα ακουμπήσει τη βελόνα στο Zerodust, θα σφίξει το κλαμπ πάνω του και θα ακουμπήσει με ευλάβεια τη βελόνα πάνω στον δίσκο...

Ο ιδιοκτήτης ενός CD θα πάει σε ένα κεντρικό δισκοπωλείο, θα πάρει τα CD του, θα πάει σπίτι του, θα βλαστημήσει για τα αυτοκόλλητα που δεν βγαίνουν με τίποτα, θα ανοίξει το tray και κατά πάσα πιθανότητα θα πατήσει το play παρακάμπτωντας το κουμπί "close"...

Καλή η φραπεδιά ρε παίδες αλλά και ο Ελληνικός έχει τη χάρη του!

post για oscar...!!!

Λέει με γλαφυρό τρόπο όλη την αλήθεια...
:firstprize:

ΔΕΝ τίθεται καν η ερώτηση vinyl vs cd...ΔΕΝ μπορείς να συγκρίνεις το κατώτερο (συμπιεσμένο στα 16/44.1 και κομμένο στα 20khz red book cd) με το Ασυμπίεστο pure analog...

Ας πάρουμε μια σύγχρονη ψηφιακή ηχογράφηση 24/96 και

α) την μεταφέρουμε ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ σε βινύλιο
β) την ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ καταλλήλως (την πετσοκόψουμε με downstream 16/44.1 και επίσης της συμπιέσουμε το πάνω όριο απόκρισης στα 20 khz) για να τη μεταφέρουμε σε...σουβέρ

υπάρχει καμιά περίπτωση το β να παίξει καλύτερα από το α ??

(Και μιλάμε για παράδειγμα με ψηφιακό master που ΗΔΗ έχει υποστεί τη σχετική ταλαιπωρία με adc και πολύπλοκα ηλεκτονικά και μαθηματικούς αλγόριθμους και όχι pure analog master όπου εκεί ΔΕΝ υπάρχει καμία μα καμία σύγκριση...)

Εφτά τραγούδια θα σου πω για να διαλέξεις το σκοπό :BDGBGDB55:

Έχουμε ξεφύγει ή δεν έχω πιει τον καφέ μου ακόμη;

Έχουμε ξεφύγει ή δεν έχω πιει τον καφέ μου ακόμη;

ηταν χτες που εμεις πιναμε αλλα ποτα.

αντε εσυ ακομα να ανοιξεις θεμα - γερμανικα πικαπ - ελβετικες κεφαλες.

μια λεξη εχω να πω goldmund αντρες προσοχη!!!!!!!
γιατι κυριοι αφου μιλατε για ελβετικα πικαπ ,λιγο σας πεφτει κανενα thorens td-125 η κανενα td-126 h td124 φτιαγμενο?

Τα ανέφερα στην αρχή.

Αλλά κοιτάμε πιο πολύ τι παράγεται σήμερα.

Πάντως οι ελβετοί κρατάνε καλά στα αναλογικά (λέγε με Benz Micro).

Και όχι μόνο, φίλος γνωστός reviewer και ορκισμένος φίλος του βινιλίου πήρε ένα Denon Dp δεν θυμάμαι το μοντέλο,direct drive και με λίγα χρήματα παίζει εξαιρετικά σε σημείο που όταν το ακούσεις πραγματικά αναρωτιέσαι αν χρειάζεται να δώσεις υπερπολλαπλάσια χρήματα για να πάρεις κάτι καλύτερο.