ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

Σε τι θα τους εξυπηρετουσε αυτο? (Δεν ρωταω αποκλειστικα τον Μπαμπη, αλλα επειδη αναφερθηκε κατα καιρους μεσα στην υπολοιπη πληθωρα εμπεριστατωμενων σχολιων τους και απο δημοσιογραφους :slapface: οτι συζητειτο στην ΕΕ και δεν παρακολουθησα)...

Στο ότι από το να κηρύξουμε πτώχευση και να αρνηθούμε το χρέος, καλύτερα να φύγουμε εκτός ένωσης, να υποτιμήσουμε το νόμισμα και να συνεχίσουν να μας αρμέγουν......Λέω εγώ τώρα....

Α, μπράβο...

Αλλά σε ένα σύστημα που διαφθείρει, προκαλεί τις κοινωνικές εκρήξεις και αποπροσανατολίζει στοχευμένα τον μέσο θεατή προς όφελος του(νεοφιλελεύθερο), τότε πρέπει όχι να επιβιώσουμε σε αυτό το σύστημα, αλλά να το καταστρέψουμε και να "φτιάξουμε" ένα νέο...

Άρα τελικά δεν θέλουμε απλώς να βγούμε απο αυτή την κρίση, αλλά να την συνθλίψουμε και να δημιουργήσουμε κάτι νέο....

Και τελικά σε ξαναρωτάω μόνο η λύση της φωτιάς και του τσεκουριού υπάρχει; Θέλω να την αποφύγω γιατί, θα το ξαναπώ, το αίμα που χύνεται σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι πάντα ένοχο...

Και το ξαναλέω και θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου, είναι μεγάλη ευκαιρία η εποχή που ζούμε....
Ποιος ήταν ο κινέζος φιλόσοφος (νομίζω) που είπε ότι σου δίνω την ευχή μου να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

Φανταζομαι εσυ εχεις τον κηπο και τα ζωντανα σου συν κανενα κουτι ασπιρινες για την δυσκολη (χτυπα ξυλο) ωρα... εγω που ζω σε διαμερισμα που θα βρω αλευρι και πατατες? Φτανουν οι δικες σου να τις μοιραστουμε? :grandpa:
Βοηθώ όποιον μου το ζητήσει και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Αν ζεις σε κάποια μεγαλούπολη τότε μπορείς να επιστρέψεις στις ρίζες σου, τα πράγματα είναι πιο απλά εκεί, λίγη διάθεση θέλει

Και τελικά σε ξαναρωτάω μόνο η λύση της φωτιάς και του τσεκουριού υπάρχει; Θέλω να την αποφύγω γιατί, θα το ξαναπώ, το αίμα που χύνεται σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι πάντα ένοχο...

Ποιος ήταν ο κινέζος φιλόσοφος (νομίζω) που είπε ότι σου δίνω την ευχή μου να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές!

Αν και είμαι εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας, νομίζω πως ναι....

Κινέζικο ρητό...
«Σου δίνω ευχή και κατάρα, να ζήσεις σε μια ενδιαφέρουσα εποχή»

Με αφορμή τα παραπάνω θα πω ότι σε ταξίδι πριν λίγα χρόνια στην Κάρπαθο είδα τις παραιτημένες πεζούλες στην Όλυμπο. Εκεί που φυτρώνανε στάρια, βρώμη και ότι άλλο ήθελε το νοικοκυριό τώρα είχε μόνο αγριόχορτα. Αντίστοιχα και στην Έδεσσα που έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Οι νέοι όπως είδα καιρό τώρα σε ρεπορτάζ, αραχτοί στην καφετέρια και ο φραπές με πέντε δάχτυλα αφρό... γιατί όπως είπαν δεν έχει δουλειές, αλλά και στα χωράφια δεν πάνε γιατί είναι δύσκολα. Αμ, τι, Αλβανοί είναι τα παιδιά μας...;

H λογικη του φραπε καλιεργηθηκε στην Ελλαδα και αντανακλα τα περιθωρια που εχει καποιος σημερα.
Ας σκεφτουμε ποια ειναι τα προσοντα ενος κοινωνικα επιτυχημενου σημερα θα ξεκλειδωσουμε ευκολα την σταση του φραπε .
Ο φραπες εν Ελλαδι αντανακλα την παρακμη της δημιουργικοτητας του σημερινου ανθρώπου αποτελεσμα της κακης κοινωνικης δομης,αλλα εχει την γοητεια των ψηγματων φιλοσοφιας της συναθροισης της χαλαροτητας κλπ Αποτελει κατα την γνωμη βαλβιδα εκτονωσης ,χωρις αυτη τα πραγματα θα ηταν χειροτερα.

Απάντηση: Re: ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

H λογικη του φραπε καλιεργηθηκε στην Ελλαδα και αντανακλα τα περιθωρια που εχει καποιος σημερα.
Ας σκεφτουμε ποια ειναι τα προσοντα ενος κοινωνικα επιτυχημενου σημερα θα ξεκλειδωσουμε ευκολα την σταση του φραπε .
Ο φραπες εν Ελλαδι αντανακλα την παρακμη της δημιουργικοτητας του σημερινου ανθρώπου αποτελεσμα της κακης κοινωνικης δομης,αλλα εχει την γοητεια των ψηγματων φιλοσοφιας της συναθροισης της χαλαροτητας κλπ Αποτελει κατα την γνωμη βαλβιδα εκτονωσης ,χωρις αυτη τα πραγματα θα ηταν χειροτερα.
Εντάξει, δεν έθιξα την άποψη της κοινωνικής συνεύρεσης του Έλληνα, αλλά την διάσταση της υπερβολικής χαλαρότητας και της νωθρότητας την ώρα που χάνεται το σύμπαν. Αναφέρομαι στην έλλειψη δημιουργικότητας της οποίας ναι μεν δυσχερένεται η εφαρμογή σε ένα σαθρό κοινωνικό πλαίσιο αλλά δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να την αναστέλλει πλήρως. Πρέπει να έχουμε και εσωτερικές αντιστάσεις και να μην αφήνουμε το περιβάλλον να μας ορίζει.

Απάντηση: Re: ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

Πρέπει να έχουμε και εσωτερικές αντιστάσεις και να μην αφήνουμε το περιβάλλον να μας ορίζει.

Ωραίο ακούγεται, αλλά.....,
είναι κάτι σαν ποδοσφαιρικός αγώνας Κολοπετινίτσας - Μπαρτσελονα.

Re: Απάντηση: ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

Με αφορμή τα παραπάνω θα πω ότι σε ταξίδι πριν λίγα χρόνια στην Κάρπαθο είδα τις παραιτημένες πεζούλες στην Όλυμπο. Εκεί που φυτρώνανε στάρια, βρώμη και ότι άλλο ήθελε το νοικοκυριό τώρα είχε μόνο αγριόχορτα. Αντίστοιχα και στην Έδεσσα που έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Οι νέοι όπως είδα καιρό τώρα σε ρεπορτάζ, αραχτοί στην καφετέρια και ο φραπές με πέντε δάχτυλα αφρό... γιατί όπως είπαν δεν έχει δουλειές, αλλά και στα χωράφια δεν πάνε γιατί είναι δύσκολα. Αμ, τι, Αλβανοί είναι τα παιδιά μας...;

Στην Έδεσσα φίλε μου οι νέοι που έχουν φιλότιμο, σπουδάζουν και εργάζονται είτε στην Έδεσσα είτε σε κάποια άλλη πόλη (όπως η Θεσ/νίκη), είτε ασχολούνται με την δουλειά των γονιών τους (χωράφια-μαγαζιά). Ξέρω πολλά παιδιά από εκεί, που σπούδασαν και εργάζονται και είναι μια χαρά. Μπορεί να μην εργάζονται στον τομέα που θα ήθελαν (όπως και οι περισσότεροι Έλληνες) γιατί η αγορά είναι δύσκολη, αλλά μπήκαν σε ένα δρόμο.

Οι υπόλοιποι τρώνε τις συντάξεις των πατεράδων και των παππούδων τους στις καφετέριες.

Last edited:

Και οι κακόμοιροι οι φοιτητές στου Ζωγράφου που είναι όλη μέρα στις καφετέριες με ένα φραπέ αντί να είναι στα μαθήματά τους και κάνουν 6-7 χρόνια για να τελειώσουν μια σχολή τετραετούς φοίτησης, φταίει το κακό το κράτος και η κοινωνία. Αν δεν είχαν και τον φραπέ να εκτονώνονται....

Από εκεί ξεκινάνε όλα φίλτατε. Ξενύχτισα χθες, ήπια παραπάνω, δε βαριέσαι δεν πάω σχολή. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τίποτα, με αποτέλεσμα τα ελληνικά πανεπιστήμια στο μεγαλύτερο μέρος τους να παράγουν τούβλα. Και όταν λέω τούβλα, δεν μιλάω από πλευράς μόρφωσης και γνώσεων, αλλά από πλευράς τρόπου σκέψης, δεξιοτήτων, ικανότητας προγραμματισμού, επαγγελματισμού κ.ο.κ. αξίες πολύ ποιο χρήσιμες από τα 30.000 μαθήματα που μέσα σε μια δεκαετία το πολύ θα έχουν ξεχαστεί και που κανείς μα κανείς δεν διδάσκει στα παιδιά.

Καί τότε πώς εξηγείται ή αποδεδειγμένη ανεργία πού υπερβαίνει τό 40% σέ πολλές περιοχές τής Βορείου Ελλάδος και οικογενειάρχες τραβιούνται στήν γειτονική Βουλγαρία γιά νά εργαστούν μέ μισθούς πείνας τών 400 ευρώ??
Εκτός άν αυτό τό 40% είναι όλοι τεμπέληδες.
Πάντως σίγουρα φοιτητές δέν είναι γιατί οι περισσότεροι είναι απο 35 ετών και άνω..

Καί φυσικά δέν είναι καί λάτρεις τών ταξιδιών γιά νά πηγαίνουν κάθε μέρα στούς γείτονες.

Καί τότε πώς εξηγείται ή αποδεδειγμένη ανεργία πού υπερβαίνει τό 40% σέ πολλές περιοχές τής Βορείου Ελλάδος και οικογενειάρχες τραβιούνται στήν γειτονική Βουλγαρία γιά νά εργαστούν μέ μισθούς πείνας τών 400 ευρώ??
Πάντως σίγουρα φοιτητές δέν είναι γιατί οι περισσότεροι είναι απο 35 ετών και άνω..

Καί φυσικά δέν είναι καί λάτρεις τών ταξιδιών γιά νά πηγαίνουν κάθε μέρα στούς γείτονες.

γιατί είναι τεμπεληδες Σπύρο μου και πίνουν φραπέδες ολη την μέρα

τελος πάντων ..

οτι θέλει καθένας πιστέυει

εγω με 2 σελίδες τεχνικής ειδικότητας και 22 χρόνια στην πιάτσα ..
χαμένο κορμί και τεμπέλης λογίζομαι
:firstprize:

Δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχει ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα, εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι φεύγουν εργοστάσια και πάνε Βουλγαρία και Σκόπια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι στην Έδεσσα συγκεκριμένα και σε κάποια από τα γύρω χωριά δεν υπάρχουν και ένα κάρο τεμπέληδες. Αν γνωρίζεις κάποιον από την περιοχή ρώτα τον να σου πει. Τεμπέληδες υπάρχουν παντού, απλά στα μικρά μέρη δεν μπορούν να "χαθούν" μέσα στο πλήθος.

ΔΛΔ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φέρουν ψωμί στο σπίτι γιατί είναι τεμπέληδες ???

κατουσίαν εξιλεωνεις τη προβληματική κατάσταση της χώρας γιατί 2-3 δεν γουστάρουν να δουλευουν

και μιλάμε για 40 τα εκατο και ακόμα συζητάμε ...... ΕΛΕΟΣ

Απάντηση: Re: Απάντηση: ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

Δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχει ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα, εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι φεύγουν εργοστάσια και πάνε Βουλγαρία και Σκόπια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι στην Έδεσσα συγκεκριμένα και σε κάποια από τα γύρω χωριά δεν υπάρχουν και ένα κάρο τεμπέληδες. Αν γνωρίζεις κάποιον από την περιοχή ρώτα τον να σου πει. Τεμπέληδες υπάρχουν παντού, απλά στα μικρά μέρη δεν μπορούν να "χαθούν" μέσα στο πλήθος.

Τό 40% δεν εξηγείται μέ τέτοιες ερμηνείες..

Νά υποθέσω ότι και οι Ισπανοί πού στά επίσημα κιτάπια τους αναφέρουν ανεργία 20%(μάλιστα έχουν κάνει καί κόλπο θεωρώντας εργαζομένους ανθρώπους μέ μερική απασχόληση 3-4 ωρών)είναι επίσης τεμπέληδες??
Η τό 13% τών Γερμανών ανέργων επίσης??

Καλά ενημέρωση τού τί γίνεται στήν Ευρώπη και στίς ΗΠΑ(45 εκατ άνθρωποι σύμφωνα μέ επίσημα στοιχεία ζούν κάτω απ´τό όριο τής φτώχειας)δέν έχετε???
Από πού αντλείτε όλα τά πιό πάνω πού μάς λέτε?

ΔΛΔ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φέρουν ψωμί στο σπίτι γιατί είναι τεμπέληδες ???

κατουσίαν εξιλεωνεις τη προβληματική κατάσταση της χώρας γιατί 2-3 δεν γουστάρουν να δουλευουν

και μιλάμε για 40 τα εκατο και ακόμα συζητάμε ...... ΕΛΕΟΣ

Είδες να γράψω κάπου κάτι τέτοιο?

Να σε ρωτήσω κάτι? Αυτοί που δηλώνουν άνεργοι στην Έδεσσα, που θα μπορούσαν να δουλέψουν και δεν βρίσκουν δουλειά? Ρωτάω, γιατί αν η Έδεσσα και τα γύρω χωριά έχουν πληθυσμό 25.000 κατοίκους και αυτοί που έχουν τελειώσει το γυμνάσιο ή το λύκειο είναι το 60%, όπως καταλαβαίνεις, είναι λίγο δύσκολο να τους απορροφήσει όλους η τοπική αγορά. Και δεν έχει σχέση με το αν έχουν τελειώσει το σχολείο απλά, θα μπορούσαν να είναι όλοι δικηγόροι και να υπάρχει πάλι η ίδια ανεργία, γιατί δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν.

Έχεις υπ' όψιν σου πως προκύπτουν τα νούμερα της ανεργίας στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας? Στις περιοχές δηλαδή, που η κύρια ασχολία των ανθρώπων είναι τα χωράφια και εργάζονται σε αυτά από μικρά παιδιά?

Επειδή έχω ξαδέρφια από Έδεσσα, να σου πω ότι όλα μα όλα εργάζονται, είτε μέσα στην Έδεσσα είτε εκτός. Γιατί αυτούς δεν τους πιάνει η ανεργία?

Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ελεγχομένη πτώχευση, τί είναι ακριβώς;

Τό 40% δεν εξηγείται μέ τέτοιες ερμηνείες..

Νά υποθέσω ότι και οι Ισπανοί πού στά επίσημα κιτάπια τους αναφέρουν ανεργία 20%(μάλιστα έχουν κάνει καί κόλπο θεωρώντας εργαζομένους ανθρώπους μέ μερική απασχόληση 3-4 ωρών)είναι επίσης τεμπέληδες??
Η τό 13% τών Γερμανών ανέργων επίσης??

Καλά ενημέρωση τού τί γίνεται στήν Ευρώπη και στίς ΗΠΑ(45 εκατ άνθρωποι σύμφωνα μέ επίσημα στοιχεία ζούν κάτω απ´τό όριο τής φτώχειας)δέν έχετε???
Από πού αντλείτε όλα τά πιό πάνω πού μάς λέτε?

Καλά είναι δυνατόν? Είδατε πουθενά να γράψω ότι υπάρχουν δουλειές αλλά οι άνθρωποι είναι τεμπέληδες και δεν πάνε να δουλέψουν?

Κατ' αρχάς κάπου έχασα τη σειρά και δεν καταλαβαίνω ποιος υποστηρίζει τι, εδώ.
Εγώ αναφέρθηκα στην Όλυμπο Καρπάθου που είδα με τα μάτια μου και σε ρεπορτάζ που δεν θυμάμαι κανάλι (γιατί είναι αρκετός καιρός) όπου ρωτήθηκε παρέα νέων σε καφετέρια της Έδεσσας από την δημοσιογράφο γιατί την πρωινή εκείνη ώρα έπιναν καφέ και δεν ήταν στη δουλειά τους και η απάντηση ήταν ότι δεν είχαν δουλειά. Ξαναρωτά η δημοσιογράφος "και τα χωράφια;" και απάντησαν τα παιδιά ότι αυτό είναι βαριά δουλειά.
Εγώ λοιπόν δεν θα κρίνω τους Μακεδόνες, μην τρελλαθούμε, δεν έχω κολλήματα εντοπιότητας, αλλά αυτή η άποψη αντανακλά την άποψη του Νεοέλληνα. Να βρούμε την θεσούλα να χωθούμε, όλοι στις παροχές υπηρεσιών, στα εύκολα και ούτω κάθε εξής. Και αυτό συμβαίνει και στα αστικά κέντρα και παντού στην Ελλάδα. Είναι η νοοτροπία μας πλέον στραβή. Ένας μεγάλος σε ηλικία και οξυδερκής, κατ' εμέ, άνθρωπος μου είπε κάποια στιγμή ότι τον Έλληνα τον χάλασαν οι επιδοτήσεις. Δεν είχε καθόλου άδικο. Το εύκολο, ακόπιαστο χρήμα είναι πολύ "διαβρωτικό" στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Έτσι ξεχάσαμε να δουλεύουμε και θεωρούμε τα πάντα εύκολα, αφού και αύριο πάλι θα πάρω την επιδότηση από τον κουτόφραγκο ευρωπαίο για τα πεθαμένα προίόντα που παράγω. Λέγε με σταφίδα, λάδι, βαμβάκι. Που είναι η δημιουργικότητα και η όρεξη για επιχειρηματικότητα του αγρότη; Το έδαφός μας είναι ευφορότατο και άγιο.Μπορούμε να καλλιεργήσουμε πολλά είδη και όμως την έχουμε πέσει στις μονοκαλλιέργειες με αποτέλεσμα να είμαστε ευάλλωτοι αν μας την "πέσουν" οι ανταγωνιστές.
Αυτά...

Last edited: