ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Πολλές φορές έχουμε μιλήσει,για τους δικούς μας ανθρώπους του χώρου,τους Ελληνες κατασκευαστές,που κάτω απο εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες το παλεύουν δυνατά.

Προσωπικά,φαντάζομαι κι εσείς επίσης,έχετε αισθανθεί περήφανοι,με τις επιτυχίες τους στο εξωτερικό,σε εκθέσεις,βλέποντας διθυραμβικά άρθρα σε ξένα περιοδικά του ειδικού τύπου.

Ηταν μιά ιδέα του Δημοσθένη,να έρθουμε σε μιά πιό κοντινή επαφή μαζί τους,σαν φόρουμ,να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να τους ρωτήσουμε για θέματα,που όλοι μας θα θέλαμε την άποψή τους,παρουσιάζοντας τις συζητήσεις αυτές στην κατηγορία.

Νομίζω,ότι είναι μιά καλή και ενδιαφέρουσα ιδέα.

Αλήθεια ποιοί φίλοι,που έχουν δημοσιογραφική-φωτογραφική εμπειρία θα ήθελαν να βοηθήσουν;

Μερικοί απ' αυτούς...

397.jpg YPSILON

TSAKIRIDIS

V5.jpg TLA

Attachments

• aeolos1zoom.jpg
    aeolos1zoom.jpg
    164 KB · Views: 70
Last edited:
Για ελληνικες εταιριες δε θα αξιζε περισσοτερο καποιο power buy? Οποσδηποτε θα ειχαν τη δυνατοτητα για πολυ καλυτερες τιμες, ετσι?

Μπορώ να συνεισφέρω σε ότι αφορά σε video παρουσίαση , φώτα κάμερες και στο στήσιμο της παρουσίασης εν γένει (έχουμε γυρίσει ένα κάρο αηδίες ευκαιρία να κάνουμε και κάτι πιο τσίφτικο ) εάν υπάρχει άτομο με σκηνοθετική εμπειρία δεκτό , εγώ είμαι ελαφρά μυστήριος στην σκηνοθεσία και δεν !!! με θέλω

Last edited:
attachment.php

Κλασική περίπτωση λανθασμένης τοποθέτησης των συσκευών.

Απάντηση: Re: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

Κλασική περίπτωση λανθασμένης τοποθέτησης των συσκευών.

Eπρεπε οι τελικοι να ειναι σχεδον κολλημενοι στα ηχεια, ετσι? Μαλλον ομως δε θα εξηπηρετουνταν ο σκοπος της εκθεσης.

Εγώ γνωρίζω πολύ καλά τους αδελφούς Τσακιρίδη. Θα μπορούσα να αναλάβω κάτι σε σχέση με αυτούς. Έχω και φωτογραφική (επαγγελματική) εμπειρία.

Εσυ προσεχε μη σε διαγραψουν παλι!:flipout:

Καλημερα Γιωργο:ernaehrung004:

δηλαδή ?

Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, το καλώδιο ηχείων πρέπει να είναι κατά το δυνατόν κοντύτερο, και σε συστήματα με μονομπλοκ τελικούς είναι χαζό να χρησιμοποιείται μακρύ καλώδιο ηχείων. Αυτό συμβαίνει μάλλον από άγνοια, και δευτερευόντως για λόγους εντυπωσιασμού και επίδειξης, και όπως να έχει το πράγμα, ούτε σε έκθεση θα έπρεπε να συμβαίνει.

Και αυτά δεν τα λέω εγώ, τα έχουν πει ο Ohm και ο Tesla. Τα υπόλοιπα είναι "high end"...

Εγώ έχω πολύ καλή σχέση με τους Μιλτιάδη Λογοθέτη, Μπάμπη Χάιτα, Γιώργο Τζιάφη & Νίκο Ταμουρίδη, Παναγιώτη Μπάκα...

Και με τη σειρά

Audio Technologies

Nexus Acoustics

Studio 845, Spicom, Exelixis

TLA

Είμαι σίγουρος πως όποτε θελήσουμε θα είναι στη διάθεσή μας.
:smile:

Απάντηση: Re: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, το καλώδιο ηχείων πρέπει να είναι κατά το δυνατόν κοντύτερο, και σε συστήματα με μονομπλοκ τελικούς είναι χαζό να χρησιμοποιείται μακρύ καλώδιο ηχείων. Αυτό συμβαίνει μάλλον από άγνοια, και δευτερευόντως για λόγους εντυπωσιασμού και επίδειξης, και όπως να έχει το πράγμα, ούτε σε έκθεση θα έπρεπε να συμβαίνει.

Και αυτά δεν τα λέω εγώ, τα έχουν πει ο Ohm και ο Tesla. Τα υπόλοιπα είναι "high end"...

Tελικα παιζουν ρολο τα καλωδια η οχι.Αποφασισε.

μπραβο παιδες ωραια ιδεα να παρουσιαζετε Ελληνικα χαι εντ μηχανακια !

το βρισκω τελειο σαν ιδεα απλα για να διαφημιζονται και οι δικοι μας ανθρωποι αλλα και να μαθαινουμε ποιοι ειναι αλλα και τι κατασκευαζουν !

Επισης γνωριζω λιγο και μπορω να σας φερω σε επαφη με τον Μιχαλη Σπερτο της AUDIO CRAFTWERKS, τον Οδυσσεα Τσακιριδη και αν Θελετε να συννενοηθω με το Τασο Χαρτζη που κατασκευαζει τα Analysis

Tελικα παιζουν ρολο τα καλωδια η οχι.Αποφασισε.

ως ιντερκονεκτ και καλωδια ηχειων ναι. Προσωπικη γνωμη. Εδω ο Κωστας θελει να πει οτι η φιλοσοφια κατασκειης των μονομπλοκ ειναι να ειναι οσο το δινατον πιο κοντα στα ηχεια, ωστε το ελαχιστο μηκος των καλωδιων να εχει το λιγοτερο επηρεασμο στο τελικο ακουσμα.

Να υποστηρίξουμε του Ελληνες κατασκευαστές.
Θα μπορούσα κι εγώ να βοηθήσω.
Θα ήταν επίσης χρήσιμο να γίνουν και κάποιες δοκιμές μεταξύ ομοειδών συσκευών.

Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

ως ιντερκονεκτ και καλωδια ηχειων ναι. Προσωπικη γνωμη. Εδω ο Κωστας θελει να πει οτι η φιλοσοφια κατασκειης των μονομπλοκ ειναι να ειναι οσο το δινατον πιο κοντα στα ηχεια, ωστε το ελαχιστο μηκος των καλωδιων να εχει το λιγοτερο επηρεασμο στο τελικο ακουσμα.
-Και γιατί δεν αφήνεις να το πεί ο ίδιος ο Κώστας αυτό που θέλει να πει ρε φίλε...??????????
-Αααααααα...!!! Δηλαδή κοντά καλώδια ηχείων είναι ok ....Και ας είναι μακρυά τα interconnects.......Αυτό δεν πειράζει....Το σήμα 'κουβαλιέται' μόνο στα καλώδια ηχείων...Μάλιστα...
Ρε τι σας έχει ποτίσει ρε π... μου.... Αφιόνι ή παπαρούνα Αφγανιστάν???

Υποτίθεται όμως ότι από τα ic έχουμε μικρότερη απώλεια σήματος, αφού το ρεύμα που περνάει έιναι λιγότερα αμπέρ, ή κάνω λάθος;