ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

οσο μεγαλυτερο ειναι το μηκος τοσο μεγαλυτερη απωλεια υπαρχει σε οποιαδηποτε καλωδιο για οποιαδηποτε χρηση.Αρα οσο πιο κοντα καλωδια εχουμε τοσο πιο κοντα στο ιδανικο ερχομαστε.
P.S Νομιζω οτι η απωλεια ειναι μετρησιμη .

Eκτος της απαντησης που σου δινει παραπανω ο φιλος αυτο υποθετω εναποκειται στην γενικη φιλοσοφια σου περι χαι-εντ οπως το περιφημο τα καλωδια σε ενα συστημα πρεπει να ειναι ιδια; Ανεξαρτητα ασφαλως απο τον ηχο των συσκευων και τα προβληματα που θα κληθουν να διορθωσουν

οσο μεγαλυτερο ειναι το μηκος τοσο μεγαλυτερη απωλεια υπαρχει σε οποιαδηποτε καλωδιο για οποιαδηποτε χρηση.Αρα οσο πιο κοντα καλωδια εχουμε τοσο πιο κοντα στο ιδανικο ερχομαστε.
P.S Νομιζω οτι η απωλεια ειναι μετρησιμη .

βρηκα αυτο προς το παρον
¨
Παράμετροι μετάδοσης

Η ποιότητα μετάδοσης ενός καλωδίου εξαρτάται από δύο βασικές παραμέτρους, τη σύνθετη ή φαινόμενη αντίσταση Ζ και την εξασθένηση α. Οι τιμές αυτών των παραμέτρων εξαρτώνται από τα ακόλουθα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά:
Ωμική αντίσταση αγωγού R
Αμοιβαία χωρητικότητα C
Αυτεπαγωγή L
Διηλεκτρική διαρροή G

απο εδω http://www.uteco.gr/el/news_letter/archeive/2007/03/newsletter31.htm

και συνεχιζοντας εκτος Θεματος :ADFADF1:

Audio cable run length

How far can I run an audio cable?

This is a difficult question to answer, because it does not have any single one right answer.

There are a number of variables involved on detemining maximum cable length:
What is the capacitance (pF/Ft) and conductor DC resistance (Ohm/1000 Ft) of the cable?
What is the highest audio frequency you intend to pass?
What is the maximum loss budget required at that frequency?
What is the source impedance of the equipment which send the signal to cable?
What is the load impedance of the system?

If you can answer these questions, you can mathematically determine how far your cable can go. The length of the cable can be modeled by thinking the cable to be a low-pass-filter formed by the cable resistance and cable capacitance.

____
+----|____|----+-------+
R |
Source ----- Destination
C -----
|
+--------------+-------+

This is a simplified model of cable, but gives you good enough approximation what is happening. If we add the source and destination to the model we get the full model you can analyze:

____ ____
+----|____|---|____|----+-------+-----------+
| Rsource Rcable | |
ideal ----- | |
voltage Ccable ----- | | Rload voltage
source | |_| out
| | |
+-----------------------+-------+-----------+

What are the practical lengths

For parcical home hif applications you can run a normal audio cable carrying a line level signal around 2-10 meters without any noticable signal loss. With longer cables you might notice some attenuation art highest frequencies of the sound.

In professional audio world you can run balanced audio signal up to 200 meters without much worrying. This length applies to both balanced line level audio interconnections and signals from dynamic microphones with balanced connectors.

In very long runs sometimes the signal attenuation is not the major problem, but the noise picked by the cable. This noise can be avoided by using well shielded cables, route then away from noisy cable (mains wires usually) and thinking careful the system grounding issues (avoiding groundloops).

Can analog audio cables used with digital audio signals?

Analog audio cables may be used for digital AES/EBU audio, but only for distances (less than 10 meters). The impedance of most typical analog cables ranges from 40 to 70 Ohms. This large mismatch from the nominal 110 Ohms (digital impedance) results in signal reflection and jitter causing bit errors at the receive
απο εδω http://www.radiolocman.com/shem/shem-cache.html?di=18852

Επειδη ειμαστε εκτος θεματος το τελευταιο που επισυναπτω ειναι τα εξεις

Generally speaking, because of the higher currents and lower impedances involved with the amplifier speaker interface, you are better off keeping the speaker cable as short as possible rather than a short interconnect.

Long interconnects with short speaker wire is DEFINITELY the way to go. NO question about it. Of course, using a passive preamp, or running a source component straight into an amp throws a monkey wrench into this whole thing, and is NOT recommended. In those cases, the long speaker wire is the way to go.

Long interconnect is the way to go. The reason many interconnect are shielded and can block out any RF and noise where speaker cable may not.

as this is pretty general knowledge. All I can add is that I'm having no trouble at all with 9' interconnects--not really long but not really short either--used with a passive preamp. Do you have monoblock power amps? That's the only way to have very short speaker cables, and is worth thinking about. I made that change recently, and will never look back. It brought me a lot closer to the music.

Ρε παιδες επειδη εχει ορεξη να κανει τα θεματα μανταρα ο Κογιας εμεις συνεχιζουμε? Υπαρχει ηδη αλλο θεμα για τα καλωδια. Κριμα ειναι να χαλαμε αυτο το τοπικ. Περισσοτερο για τους ανθρωπους που τιμαει δηλαδη τους Ελληνες κατασκευαστες.

Επειδη ο Γιαννης εχει απολυτο δικιο και λογω σεβασμου μου προς τους Ελληνες κατασκευαστες τα δικα μου γραφτα μπορουν να διαγραφουν η να μετακινηθουν απο εδω. Αυτο το δηλωνω απολυτα σοβαρα.

Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

Επειδη ο Γιαννης εχει απολυτο δικιο και λογω σεβασμου μου προς τους Ελληνες κατασκευαστες τα δικα μου γραφτα μπορουν να διαγραφουν η να μετακινηθουν απο εδω. Αυτο το δηλωνω απολυτα σοβαρα.

+1 kai τα δικα μου βεβαιως

Δεν είναι το θέμα να διαγραφούν...

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό,ότι μ' αυτό τον τρόπο καταστρέφονται θέματα κι απωθούνται τα μέλη να συμμετάσχουν σε κάτι που πιθανά θα τους ενδιέφερε.:grinning-smiley-043

Αυτό δεν διορθώνεται με την διαγραφή:FSGSFGS4:...

ΙΜΗΟ :grandpa:ο σεβασμός φίλοι μου,έχει αμφίδρομη ισχύ.Οταν ζητάμε σεβασμό πρέπει να σεβόμαστε και τους άλλους.

Δεν πειράζει ότι έγινε-έγινε.Ας το προσέχουμε στο μέλλον όλοι μας.:a0210:

Εχμ...
Διονύση κάνεις quote και απαντάς στον εαυτό σου...
Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό. Μην το αφήσεις έτσι καμάρι μου!

κανει παρεα με τον Μανωλακο μαλλον...τεκιλες απο τις 9 το πρωι..που θα παει αυτο το πραγμα!!!!!

Απάντηση: Re: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

Εχμ...
Διονύση κάνεις quote και απαντάς στον εαυτό σου...
Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό. Μην το αφήσεις έτσι καμάρι μου!

Δεν ήξερα πως να διορθώσω τα τρελλά που έκανα στα μηνύματά μου:bigcry:...
Πάντως βγαίνει νόημα ελπίζω-bye-

κανει παρεα με τον Μανωλακο μαλλον...τεκιλες απο τις 9 το πρωι..που θα παει αυτο το πραγμα!!!!!

Χμμμ... Δηλαδής άμα είναι να έρθει ο Μανωλάκος με τον Dipie στο σπίτι για ακρόαση να έχω αγοράσει καινούργιο μπουκάλι αψέντι γιατί τελειώνει το 80άρι ε;

Μετά θα μπούμε μέσα να απαντάμε σε ότι βρούμε! :ADFADF1:

Θα προτεινα αν ειναι δυνατον να γραψουμε τις γνωμες των Ελληνων κατασκευαστων στους διαφορους προβληματισμους που εχουμε.
Δηλαδη ποσο επηρεαζεται ο ηχος απο μαρκες λυχνιων, απο καλωδια ολων των τυπων διασυνδεσης, απο το ρευμα, απο πολυμπριζα, απο τα ματσαρισματα των συσκευων, η τοτοθετηση του συστηματος στο χωρο, τον λογο τιμης προς αποδοση, και οτι αλλο θελουμε να αναφερθει για να βοηθηθουμε.
Ευτηχως ολοι οι Ελληνες κατασκευαστες δημιουργουνε λυχνιακα μηχανηματα απολαυσης.

Χμμμ... Δηλαδής άμα είναι να έρθει ο Μανωλάκος με τον Dipie στο σπίτι για ακρόαση να έχω αγοράσει καινούργιο μπουκάλι αψέντι γιατί τελειώνει το 80άρι ε;

Μετά θα μπούμε μέσα να απαντάμε σε ότι βρούμε! :ADFADF1:

Αυτό να το κάνεις και όταν θα έρθω κι εγώ.
Επίσης, να έχεις και ρούμι.

Πώς θα γίνει να ξετινάξω την κάβα του argi...:ADFADF1:

Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

Θα προτεινα αν ειναι δυνατον να γραψουμε τις γνωμες των Ελληνων κατασκευαστων στους διαφορους προβληματισμους που εχουμε.
Δηλαδη ποσο επηρεαζεται ο ηχος απο μαρκες λυχνιων, απο καλωδια ολων των τυπων διασυνδεσης, απο το ρευμα, απο πολυμπριζα, απο τα ματσαρισματα των συσκευων, η τοτοθετηση του συστηματος στο χωρο, τον λογο τιμης προς αποδοση, και οτι αλλο θελουμε να αναφερθει για να βοηθηθουμε.
Ευτηχως ολοι οι Ελληνες κατασκευαστες δημιουργουνε λυχνιακα μηχανηματα απολαυσης.

και μας δινετε και μια 1ης ταξεως ευκαιρια να τα γνωρισουμε και απο κοντα!!!!