Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
ΕΑΠ κανείς άλλος?

Εχουμε εδώ άλλους φοιτητές στο ΕΑΠ? Δηλώστε παρόν! :grandpa:

Re: ΕΑΠ κανείς άλλος?

Παρών !! Πληροφορικάριος... αρχίζω Οκτώβριο το 1ο 6μηνο... You ?

Αντε μπράβο, καλή δύναμη!!! Πληροφορικάριος και εγώ, άρχισα πέρυσι ΠΛΗ10 και ΠΛΗ12.

ΠΛΗ10 τέλος όλα καλά, την Κυριακή δίνω ΠΛΗ12 (μαθηματικά, πικρά πικρά μεγάλη!!)

Προβληματίζομαι κι εγώ με τα μαθηματικά... Εχουν περάσει χρόνια... Σκέφτομαι ότι ίσως χρειαστώ και τίποτα ώρες φροντιστήριο, έξτρα βοηθητικά βιβλία κλπ... Αλλά ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο διάβασμα θέλουν (τουλάχιστον τα μαθηματικά)... Με τα υπόλοιπα δεν θα έχω πρόβλημα... Είναι αντικείμενα που σε πρακτικό επίπεδο έχω σχέση με αυτά και σε θεωρητικό μου αρέσει να διαβάζω... Καλή τύχη την Κυριακή !

ΕΑΠ είναί το ανοιχτό πανεπιστήμιο ? Τα μαθηματικά που έχετε πρόβλημα τι περιλαμβάνουν ;;; Μήπως μπορώ να σας προτείω κανένα βιβλίο να σας κάνει τη ζωή ευκολότερη !

Το βιβλίο της γραμμικής άλγεβρας δεν θα σας δυσκολέψει να είστε σίγουροι.
Για τον Λογισμό , ένα βιβλίο που προσωπικά με βοήθησε πολύ είναι το παρακάτω :
" Ασκήσεις Λογισμού Συνάρτησης Μιας Πραγματικής Μεταβλητής "
συγγραφέας Βασιλική Δ. Φράγκου . Εκδόσεις ΖΗΤΗ.

σύνδεσμος

Η γυναικα μου ειναι πληροφορικαριος στο ΕΑΠ του χρονου τελειωνει! Μπραβο ρε παιδια παντος, σας θαυμαζω για το κουραγιο σας, βλεπω τα βιβλια της και με πιανει ζαλαδα ιδιως τα μαθηματικα!:eek:

Παιδιά, βρίσκομαι σε διακοπές... στις 15 Ιουλίου γυρνάω... Εχω πολλές απορίες και θα χρειαστώ την γνώμη/άποψη/συμβουλή/βοήθεια σχεδόν από όλους σας... LOL... Αυτή την στιγμή έχω αφήσει το έτερο ήμισυ να πίνει καφέ μόνο του και έπεισα τον διάδοχο (στο διπλανό ιντερνετ καφέ) να με αφήσει να γράψω αυτό το μήνυμα...

@ Anasthom
Εχουν περάσει αρκετά χρόνια (20+) από τότε που πήγαινα λύκειο και είχα ασχοληθεί με αυτά τα μαθηματικά... Λες αυτό το βιβλίο που προτείνεις να βοηθήσει ?

Το κακό είναι ότι οι συγγραφείς των βιβλίων του ΕΑΠ, κάποιες έννοιες και βασικές γνώσεις, τις θεωρούν δεδομένες (τριγωνομετρία πχ)... Εχει να πέσει πολύ ζόρι...

Εγω στις 15 ξαναγράφω γιατί πραγματικά έπεσε πολύ ζόρι μαθηματικά!

ΒΙΟS το βιβλίο της Φράγκου είναι πολύ κατανοητό και τα πιάνει όλα απο την αρχή .
Δεν ξέρω πως τα αντιμετωπίζετε τα μαθηματικά στη σχολή σου , πάντως σε εμάς κατα το πρώτο εξάμηνο όλοι οι καθηγητές μας έλεγαν , ξεχάστε ότι ξέρατε , αρχίζετε απο το μηδέν( συνεπώς καμία σύνδεση - συνέχεια με το λύκειο ). Και οι Λογισμοί μιάς μεταβλητής είναι ατίστοιχα 1ου ( Διαφορικός ) και 2ου ( Ολοκληρωτικός ) εξαμήνου μαθήματα.

Μην αγχώνεσαι , με λίγη προσπάθεια και μεθοδευμένη δουλειά θα πάνε όλα καλά !

Θα σου πρότεινα και βιβλιογραφία λυκείου , αλλά είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα.

Απάντηση: ΕΑΠ κανείς άλλος?

Τα διδακτρα ειναι οντως 700 ευρω ανα Θεματικη Ενοτητα? Που σημαινει οτι 12 Χ 700 8.400 ευρω ειναι το συνολικο κοστος για ενα προπτυχιακο προγραμμα?

Ακριβώς. Τοσο ήταν περισυ.

Την χρονιά 2007-2008 δεν ξέρω αν αυξήθηκαν κι άλλο ή όχι.

Δεδομένου ότι έχει χιλιάδες εγγεγραμένους φοιτητές, σίγουρα θα είμαστε αρκετοί και εδώ μέσα.

Μιας και έρχεται εξεταστική, ας δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο...

Εγώ είμαι στην πληροφορική και έχω φέτος 3 θεματικές.

Εσείς?

Εγω πλη-11(no problem here) και 12(2η φορά) και δεν έχω προλάβει να ανοίξω βιβλιο ακομα!!! την 12 βλέπω να την πληρώνω χρυσή!

Φυσικό. Έχω φέτος την ΦΥΕ34 και δεν παλεύεται! (Καταπληκτικό αντικείμενο όμως χαλάλι της)!
Άλλες ...5 θεματικές και 5 εργαστήρια (7 ημέρες/εργαστήριο στην Πάτρα παρακαλώ) μόνο και τρελαίνομαι!! Δηλαδή κάνα 3άρι χρόνια ακόμα (είμαι ήδη 4).

Last edited:
Που μπορει να βρει καποιος πληροφοριες για το ανοικτο πανεπιστημιο?