ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Παραγγελία από 25/7 την παρέλαβα σήμερα από ΕΛΤΑ. Είχε περάσει τελωνείο και είχαν σημειώσει επάνω με μαρκαδόρο "ρούτερ 30 ". Στην πραγματικότητα ήταν ένα media player αξίας περίπου $100. Πλήρωσα 7,20 ΦΠΑ και 15 ΕΛΤΑ σύνολο 22,20 και το παρέλαβα.

Σημερα παρελαβα και εγω το Zidoo x9s. Και σε εμενα το δεμα εχει σημειωθει ως ρουτερ με αξια 50ευρω. Πληρωσα συνολικα 27 ευρω στα ΕΛΤΑ, τα 12 ηταν φπα και τα 15 τελη τελωνειου. Το δεμα δεν ειχε ανοιχτει στο τελωνειο.

Kατι κεφαλες ατμοποιητη Η.Τ. ξεκινησαν στις 15 Αυγουστου. Στον εντοπισμο δεματος απο Singapore post, βλεπω οτι εφυγε στις 15 και εφτασε Ελλαδα στις 27 Αυγουστου.
Στο site των ελτα στον εντοπισμο τους, μου δειχνει μονο οτι ξεκινησαν σαν δεμα στις 15/8/2017.

Αφου εχουν περασει αλλες 12 μερες απο τοτε που εφτασε Ελλαδα και δεν εχω ειδοποιητηριο, πηρα τηλ τα ελτα να μαθω τι συμβαινει.
Δεν εμφανιζεται οτι εχει ερθει ελλαδα στον εντοπισμο δεματος, επειδη δεν εχει ανοιχθει (ελεγχθει ?) ακομη ο σακος, μου ειπαν στο τηλεφωνο.

Σε ερωτηση μου γιατι ενω χρειαστηκαν 13 μερες να ερθει απο Κινα, εχουν περασει αλλες 12 και το δεμα καθεται καπου χωρις να εχει καν δρομολογηθει για το σπιτι μου, δεν υπηρξε απαντηση απο την κοπελα στο τηλεφωνο.
Υποθετω ολα αυτα με το τελωνειο πλεον, εχουν μποτιλιαρει το συστημα και για αυτο οι καθυστερησεις.
Δεν ξερω αν οφειλεται σε ελλειψη προσωπικου ή κακη οργανωση ή και τα δυο, αλλα οταν ο χρονος παραμονης στην ελλαδα μεχρι να σου επιδοθει, γινεται μεγαλυτερος κι απο το ταξιδι απο Κινα, κατανταει κουραστικο.

Έχω πακετάκι που έχει μπει Ελλάδα από τις 31/7 (σύμφωνα με το tracking) και δεν έχει κουνηθεί από τότε.

Άλλο πακέτο μου είναι χωρίς ενημέρωση από τις 20/8 που μπήκε Ελλάδα.

Τρίτο πακέτο ξεκίνησε μετά από τα παραπάνω δυο και το παρέλαβα προχτές.

Άντε βγάλε άκρη..

Ο Δημητρακουδης μποτιλιαρησε το συστημα. Ποιος ξερει ποσα πακετακια με πλακετες κλπ παραγγελνει το μηνα. :laugh:

Και μια ακριβώς αντίθετη περίπτωση από τις περισσότερες που διαβάζω παραπάνω: Eνισχυτικό module B&O ICE από κινέζο πωλητή ebay, αξία 125Ε. Αποστολή 29/8 και παραλαβή χθες 08/09 (!). Ούτε τελωνεία , ούτε καν 3ευρω στα ΕΛΤΑ που ζητάνε καμιά φορά... Μιλάμε για ταχύτητα, όχι αστεία!:ridinghorse:
Και ήμουν έτοιμος για τελωνείο, το υπολόγιζα σα κόστος...

Από αυτά που αναφέρονται, φαίνεται πως από μία ημερομηνία και μετά σταμάτησαν να τα στιβάζουν στο τελωνείο και περνάνε αβέρτα. Όσοι είμαστε στην στίβα, we drunk him.

Βασικά κόψανε το φίφο και άρχισαν το λίφο.
Δεν λειτουργουν έτσι οι αποθήκες όμως...

Ένα μήνα μετά που μπήκε Ελλάδα, υπάρχει επιτέλους εξέλιξη στο track and trace των ΕΛΤΑ
11/9/2017, 00:09:39 ATHENS AIRMAIL CENTER ITEM PRESENTED TO IMPORT CUSTOMS
10/9/2017, 06:01:44 ATHENS AIRMAIL CENTER RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE

τα 3 σταμάτησαν για αντικείμενα αξιας μικρότερης απο 22 που ειναι το όριο του τελωνείου;

έχει έρθει σε κανέναν ειδοποιητήριο τις τελευταίες 15 μέρες που να αναφέρει το 3 ;

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

τα 3 σταμάτησαν για αντικείμενα αξιας μικρότερης απο 22 που ειναι το όριο του τελωνείου;

έχει έρθει σε κανέναν ειδοποιητήριο τις τελευταίες 15 μέρες που να αναφέρει το 3 ;
Όχι δεν σταμάτησε.
Πριν μια βδομάδα έδωσα για πακέτο μικρής αξίας