ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Έχω ένα πακέτο (& σύντομα ένα ακόμα) από GearBest σταλμένο με Belgium Ρost το οποίο έχει έλθει Ελλάδα και νομίζω ότι μάλλον καθυστερεί αδικαιολόγητα..

Δείτε εδώ:
«21/11/2017, 15:14:20 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
21/11/2017, 13:58:18 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)
21/11/2017, 11:57:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
17/11/2017, 23:33:01 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
16/11/2017, 07:17:00 ΒΕΛΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ»

Καλά, μια βδομάδα κάνει να ‛εκφορτωθει από το μεταφορικό μέσο’ και να έρθει Θες/νίκη ένα μικρό δεματάκι; :speechless-smiley-0
Το δεύτερο δεματάκι (ακουστικά ΒΤ) μόλις χθες άρχισε η διαδικασία.. ‛εκφορτωσης’ του.
Όποτε έχουμε μέλλον γιαυτο..
Και τα δυο δεν φαίνεται -μάλλον- να μην περάσανε τελωνείο κατι που θα δικαιολογούσε ίσως την αναμονή..

Τι συμβαίνει τελικά και υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις; :twoguns:

Τελικά ο χρόνο έκανε να έλθει από Κίνα Ελλάδα άλλο τόσο έκανε να έλθει από Αθήνα-Θες/νίκη!!
Παρέλαβα σήμερα με Belgium post χωρίς ‛παρατράγουδα’ και προς το παρόν τελικά είναι όντος η ‛ασφαλέστερη μεθοδο’ (και για όσο καιρό ακόμα είμαστε πληρες μελος της ΕΕ) μια και ως χώρα αποστολής φαίνεται -μόνο- το Βέλγιο !

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ελλεινοι, τρισαθιοι, μπουρδ3λο

Εμειναν μισοι και με εξτρα φόρτο.
Το καλό ειναι οτι ακουγεται οτι τις τελευταιες ημερες πολλα δεματα περνάνε ελευθερα χωρίς ελεγχο, και πως ο ογκος αυτός αφορα κατα κύριο λογο αποστολές CN/SG/NL και οχι συστημενες (Belgium και δεν ξερω πλεον ποιες αλλες) που δρομολογουνται σχεδόν αμεσα με το που μπαίνουν στη χωρα.

To κακο ομως ειναι να εχεις πληρωσει κανα 1000αρικο (συστημενο, απο Γερμανια), να εχει ερθει εδω και 5 μερες, και να περιμενεις τους αχρηστους

To κακο ομως ειναι να εχεις πληρωσει κανα 1000αρικο και να περιμενεις τους αχρηστους

Αχρηστους θεωρω τους πολυ απο πάνω τους, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβέντα.
Το καλό ειναι οτι πλεον ο κοσμος (τουλαχιστον ο δικος μας) εμαθε και απ εδω και μπρος θα αποφευγει στον καλυτερο δυνατο βαθμό τετοιες ταλαιπωρίες.
Υπομονή στις υπάρχουσες. Δεν γινεται κατι αλλο.

Αχρηστο ειναι το συστημα. Πως μπορεις δλδ να το αποφυγεις ?

Κοιτα, η geekbuying δενε χει τριγωνική, οποτε αποστολές απο Κινα τρωνε μαλλον μαυρο.
Η bangood εχει τριγωνικη αλλα δεν ξερω περισσότερα. Και η Gearbest εχει το Registered Belgium Post που μεχρι στιγμής περνάνε ολα ελευθερα (υπάρχουν και αναφορες οτι καποια τελη πληρωθηκαν στο Βελγιο οποτε παιζει να υπάρχει και συμγωνια μεταξυ τους) και το EU Express (ερχεται με DPD UK) για πιο ακριβα προιοντα <100$

Ειμαι μαλλον εκτος θεματος, μιλαω γενικα για αποστολες.
Τραγικο οταν συμβαινει και οπου δεν εμπλεκεται τελωνειο (EE πχ)

Ελλεινοι, τρισαθιοι, μπουρδ3λο
Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες ανέβασε πριν κάνα μήνα μέλος γνωστού φόρουμ που ασχολείται με κινητά χωρίς ο ίδιος να είναι σίγουρος οτι είναι χώρος των ΕΛΤΑ και όχι της gold way cargo.
To site έκανε "ρεπορτάζ" χωρίς προφανώς να ασχοληθεί για το τι πραγματικά ισχύει και έγραψε άλλο ενα άρθρο για Πούλιτζερ.
Όπως είπαμε "αν είναι στο ίντερνετ είναι πραγματικότητα.
Υγ. Είμαι σίγουρος οτι και στα ΕΛΤΑ έτσι είναι η κατάσταση και πιθανόν οι φωτό να είναι απο εκεί.

Εγω παλι που ειμαι απιστος θωμας, μου φαινεται λιγο
περιεργο πως ξαφνικα δημιουργηθηκε τοσο μεγαλη ελλειψη προσωπικου.

Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες ανέβασε πριν κάνα μήνα μέλος γνωστού φόρουμ που ασχολείται με κινητά χωρίς ο ίδιος να είναι σίγουρος οτι είναι χώρος των ΕΛΤΑ και όχι της gold way cargo.
To site έκανε "ρεπορτάζ" χωρίς προφανώς να ασχοληθεί για το τι πραγματικά ισχύει και έγραψε άλλο ενα άρθρο για Πούλιτζερ.
Όπως είπαμε "αν είναι στο ίντερνετ είναι πραγματικότητα.
Υγ. Είμαι σίγουρος οτι και στα ΕΛΤΑ έτσι είναι η κατάσταση και πιθανόν οι φωτό να είναι απο εκεί.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/86567-E-smoke?p=1058015183&viewfull=1#post1058015183

Δεν περίμενα τις φωτος για την άποψη που εξέφρασα

Παρήγειλα το xiaomi mi box 3/10/17 από Gearbest και σήμερα βλέπω
1/12/2017, 00:11:48 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
1/12/2017, 00:11:39 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
1/12/2017, 07:32:29 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
11/10/2017, 02:47:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Που να τους στείλω το paypal να τελειώνουμε;;;

Παραγγελία από Gearbest 11/11 με Sweden Post 2 ip κάμερες Xiaomi dafang.
Μου τις έφερε χθες το πρωί ο ταχυδρόμος στην δουλεια.
18 ημέρες είναι μάλλον καλά ε;
ότι έχω παραγγείλει με Σουηδία,σπάνια θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες.Μπορεί να είναι 1-1,5 ευρώ ακριβότερο από Βελγικα ή Ολλανδικά ταχυδρομεία,αλλά ειναι το πιο γρήγορο.
Εννοείται ουτε το 3ευρο.

Εγω δοκιμαζω τωρα την αντιθετη φορά: παρηγγειλα απο Ελλαδα (atmos lab) στις 27/11 και τα πηγαν ταχυδρομειο εχθες (3 μερες να στειλουν 3 μπουκαλακια). Να δουμε ποσο θα κανουν να ερθουν Νεα Υορκη. Την προηγουμενη φορα (το 2016) εκαναν 8 μερες. Αν τωρα κανουν κανενα 15ημερο θα δουμε τι παιζει γενικοτερα με τα ΕΛΤΑ

Παραγγελία από Gearbest 11/11 με Sweden Post 2 ip κάμερες Xiaomi dafang.
Μου τις έφερε χθες το πρωί ο ταχυδρόμος στην δουλεια.
18 ημέρες είναι μάλλον καλά ε;
ότι έχω παραγγείλει με Σουηδία,σπάνια θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες.Μπορεί να είναι 1-1,5 ευρώ ακριβότερο από Βελγικα ή Ολλανδικά ταχυδρομεία,αλλά ειναι το πιο γρήγορο.
Εννοείται ουτε το 3ευρο.

18 ημέρες είναι πολύ καλά.
Άλλο ένα δείγμα ότι από Belgium δεν έχουμε έξοδα τελωνείου.

Εγω δοκιμαζω τωρα την αντιθετη φορά: παρηγγειλα απο Ελλαδα (atmos lab) στις 27/11 και τα πηγαν ταχυδρομειο εχθες (3 μερες να στειλουν 3 μπουκαλακια). Να δουμε ποσο θα κανουν να ερθουν Νεα Υορκη. Την προηγουμενη φορα (το 2016) εκαναν 8 μερες. Αν τωρα κανουν κανενα 15ημερο θα δουμε τι παιζει γενικοτερα με τα ΕΛΤΑ

Πακετο απο Αθηνα εφτασε Αμερικη με ΕΛΤΑ registered air mail σε 7 ημερολογιακες ημερες σε αποστολη που εγινε 21/11. Λογικα θα εισαι Οκ. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

18 ημέρες είναι πολύ καλά.
Άλλο ένα δείγμα ότι από Belgium δεν έχουμε έξοδα τελωνείου.

Γκουχ γκουχ,μάλλον δεν με πρόσεξες.
Με Sweden Post ήρθε η παραγγελία.
Την ίδια ημερα έχω παραγγείλει με Belgium το καταπληκτικό Xiaomi ROIDMI Car Holder,και περιμενω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Γκουχ γκουχ,μάλλον δεν με πρόσεξες.
Με Sweden Post ήρθε η παραγγελία.
Την ίδια ημερα έχω παραγγείλει με Belgium το καταπληκτικό Xiaomi ROIDMI Car Holder,και περιμενω.

Σωστά. Ήμουν απρόσεκτος.
Γενικά στη Σουηδία μπαίνουν άνετα τα δέματα.
Σε βελγικά, δεν μου κάνουν πάνω από μήνα να έρθουν στην πόρτα μου.
Πλέον 5 έχω παραλάβει με αυτόν τον τρόπο.

Last edited: