ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Μπορεις να μιλησεις στη gearbest για αυτο (εχουν νομιζω messenger στο site τους).
Το MESSENGER είναι ο χειρότερος τρόπος επικοινωνίας με το Gearbest αφού δεν ξέρεις ποτέ αν απαντήσουν και αν απαντήσουν,θα έχουν περάσει καμιά 10αριά ημέρες από τότε που τους έγραψες το μήνυμα.
Καλύτερα email στο [email protected]

Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Το MESSENGER είναι ο χειρότερος τρόπος επικοινωνίας με το Gearbest αφού δεν ξέρεις ποτέ αν απαντήσουν και αν απαντήσουν,θα έχουν περάσει καμιά 10αριά ημέρες από τότε που τους έγραψες το μήνυμα.
Καλύτερα email στο [email protected]

Μεχρι στιγμης εχω βρει οτι ο καλυτερος τροπος να απαντησουν σχετικα γρηγορα ειναι να ανοιξω ticket.

Κι εγω αυτο λεω οτι συμβαινει φιλε μου. Ειναι σε αυτο το στατους απο τις 29/11 οποτε και μου εστειλαν και φωτο που δειχνει το πακετο!!! Το θεμα ειναι γιατι δεν εχει παραδοθει ακομα σε Belgium International μετα απο τοσες μερες! πανω απο 3 εργασιμες μεχρι τωρα δε μου ειχε ξανατυχει και αν καταλαβα καλα ουτε κι εσενα ε?

ειμαι και εγω σε ιδια φαση με το gb και belgium με μια καμερα 12 ευρω. Καμια κινηση στο tracking number εδω και 10 μερες πραγμα απιθανο.Μια μερα πριν δηλαδη πριν 11 μερες πηρα 2 λαμπες με belgium παλι και ηρθαν χτες.Ανοιξα και εγω ticket στο gearbest και περιμενω απαντηση.

ειμαι και εγω σε ιδια φαση με το gb και belgium με μια καμερα 12 ευρω. Καμια κινηση στο tracking number εδω και 10 μερες πραγμα απιθανο.Μια μερα πριν δηλαδη πριν 11 μερες πηρα 2 λαμπες με belgium παλι και ηρθαν χτες.Ανοιξα και εγω ticket στο gearbest και περιμενω απαντηση.

Μολις μου απαντησαν οτι εχει αποσταλλει και να περιμενω λιγο ακομα. Κλασικες βλακειες δλδ.

Εμένα ξεκόλλησε μετά σπο 3 μήνες...
Περίμενεις....

Παρέλαβα τελικά σήμερα το πακέτο από 14/9 που είχε έλθει Ελλάδα με NL, με ελαφρύ -σχετικά & όπως εξελίχθησαν τα πραματα- ‛δαγκωμα’ από τελωνείο(33 ).
Φυσικά το NL το ξεχνάμε..
Αντίθετα παρέλαβα δεματάκι με Belgium Post επίσης σήμερα...
Όλα καλά!

Απάντηση gearbest,μονο με ticket! Κ εγώ κλείνω 2 μηνες 14 Δεκεμβρίου, και μου έγραψαν ότι θα μου απαντήσουν τότε. Για να βρούμε λύση που δέν έχω παραλάβει ακόμα το δέμα, πιθανόν θα μου στείλουν πίσω τα λεφτά και το δέμα θα μείνει στα αζητητα. Κριμα τήν παγκοσμιοποίηση, θα έπρεπε η κυβέρνηση να μάς πριμοδοτεί για τίς τέλειες σχέσεις που έχουμε μέ τήν Κίνα καί να μάς κάνουν πρεσβευτές του Έθνους στίς ονλαιν αγορές

Στάλθηκε από το SM-T310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χτες και προχτες παρελαβα δεματα κολλημενα απο τον Οκτωβρη.....και πιθανολογω οτι θα ερθουν κι αλλα απο τα 20 περιπου που περιμενω μεσα στον επομενο μηνα ή και του χρονου :flipout:

Μαθετε να αξιολογειτε διαφορετικα την καθε πηγη αποστολης και τις προδιαγραφες της καθως και τους συντελεστες καθυστερησης.

Αν το αποδεχτειτε θα το φχαριστηθειτε.

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Τα ΕΛΤΑ ειναι για τον (ξερετε ποιον). Δεμα ΑΠΟ Ελλαδα προς ΗΠΑ δειχνει ακομα DISPATCH CLOSED (--> ATHENS SORTING CENTER) απο τις 30/11 (μια εβδομαδα).
Αναρωτιεμαι τι ψαχνουν...

Επειδή τα χρησιμοποιώ συχνά ,τα ΕΛΤΑ,στις αποστολές πρός εξωτερικό είναι εκπληκτικά.
Σε δύο αποστολές η μια για Η.Β και μια για Ολλανδία με αποστολή Δευτέρα ,τα παρέλαβαν Παρασκεύη ,με αστείο κόστος .
Εχοντας στείλει αρκετά τους τελευταίους μήνες σε Ε.Ε το αργότερο έφθασε σε 10 μέρες ,όπως επίσης και 1-2 που παρέλαβα από Γαλλία -Γερμανία έκαναν περί τις 8 μέρες [όσο και η DHL από Γερμανία που παρέλαβα προχθές]

Επειδή το κακό έχει παρά γίνει θα στείλω την παρακάτω επιστολή:
Κύριοι

Με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου, θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

Το δέμα με tracking no .... σύμφωνα με την αναζήτηση (tracking) των ΕΛΤΑ, φέρεται να είναι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τις ..... και χωρίς αλλαγή της κατάστασης του έως σήμερα.
Δεδομένου ότι :
Α. Το δέμα έχει πληρωθεί απο εμένα και αποτελεί περιουσία μου.
Β. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να παρακρατείται περιουσία άλλου ατόμου.
Γ. Το εύλογο χρονικό διάστημα για την αποστολή του δέματος προς εμένα έχει παρέλθει προ πολλού.

Σας ρωτώ λοιπον, που οφείλετε η καθυστέρηση, με ποιό δικαίωμα παρακρατείται περιούσια τρίτου, ποιός ή τι ευθύνεται, και τέλος πότε θα παραλάβω το δέμα.

Παρακαλώ για μια γρήγορη απάντηση σε αυτή την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.

Ακόμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε περίπτωση που δεν λάβω κάποια απάντηση, θα προβω σε μήνυση κατα παντός υπεύθυνου, και αιτηθώ αποζημίωσης.

Ευχαριστώ

Δεν ελπίζω σε κάτι, αλλά ίσως κάποιος να συγκινηθεί όταν διαβάσει για μηνύσεις κτλ.

Αν κάποιος έχει νομικές γνώσεις, ας διορθώσει την επιστολή ώστε να γίνει ποιο "ψαρωτικη"

Ίσως είναι καλή ιδέα να λάβουν κάμποσες τέτοιες επιστολές...

Το σάιτ των ΕΛΤΑ έχει πέσει; Προσπαθώ να μπω απο Χθές ,αλλά μάταια.

Παντως τσαμπα αναμενετε βελτιωση των υπηρεσιων των ΕΛΤΑ. Δεμενα στα δεινα του δημοσιου τομεα θα απαξιωνονται σταδιακα οπως γινεται τα τελευταια χρονια με οριζοντα καποια στιγμη την ιδιωτικοποιηση τους.

Μονον τοτε θα αλλαξουν.

Μια βολτα προχτες απο τα Ελτα του αερολιμενα της Αθηνας με επεισαν εντελως για το μελλον τους αυτο.

Αποψη μου ειναι οτι θα ειναι καλυτερα για ολους.

Αν τα απαξιώνει το κράτος, λογικό είναι.
Δυστυχώς καλύτερα θα είναι μόνο για τους Γερμανούς που θα τα αγοράσουν.

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Και εννοείται οτι μετα θα εκτελωνιζουν ακόμα και καρφίτσα όπως κάνουν τώρα οι couriers....

Ναι αλλά μετά δεν θα έχουμε παράπονο γιατί θα μας έρχονται στην ώρα τους...

σιγά σιγά μας τα φέρνουν και εμείς τα δεχόμαστε... (δυστυχώς δεν αναφέρομαι στα δέματα των ΕΛΤΑ)

το ίδιο δεν έγινε για την απαξίωση της ΔΕΗ;.. (energa hellas power κτλ)

αν ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι παίζετε και βλέπει μόνο το σύμπτωμα και όχι την αιτία...
δεν είναι λογικό απο μόνος του να πέφτει στην παγίδα της ιδιωτικοποιησης ως η μόνη σωτήρια λύση;

γιατί άραγε δεν μπορούμε να έχουμε άριστες κρατικές παροχές στις βασικές μας ανάγκες και να απολύονται όλοι οσοι δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους;

Δεν θα μπορούσαμε για τα βασικά.. παιδεία/σχολεία/πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ενέργεια, να ειναι κρατικά με άριστες παροχές και δωρεάν
(ή εστω με πολύ μικρή συνδρομή), ωστε ολοι να έχουν πρόσβαση στην παιδεία και υγεία;

Eχουν άραγε ολοι την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο MIT, Harvard, Stanford κτλ;
ωστε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.. είτε εχεις γεννηθεί απο εύπορους γονείς είτε απο πολύ φτωχούς..

Η παγκοσμιοπόιηση δεν θα έφερνε πιο κοντα τους ανθρώπους, αν δεν ήταν ΜΟΝΟ οικονομική (για το ελεύθερο εμπόριο),
αλλα κυρίως για την ισότητα και ανθρώπινες αξίες/ευκαιρίες;

ενα προιόν έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει ελεύθερα απο την μια άκρη της γής στην άλλη..
ενας άνθρωπος;

μήπως οι εξουσιαστές υπάρχουν, γιατι ο κόσμος θέλει να εξουσιάζεται;

Last edited:

Και εννοείται οτι μετα θα εκτελωνιζουν ακόμα και καρφίτσα όπως κάνουν τώρα οι couriers....
Ακριβώς το ίδιο λέω καιρό τώρα σε πολλά φόρουμ αλλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ,τους έχει ποτίσει τον εγκέφαλο η εικόνα του κακού δημοσίου υπαλλήλου που πίνει φραπέ (όχι άδικα σε πολλές περιπτώσεις).
Ειδικά για συσκευές που δεν έχουν πιστοποίηση για λειτουργία στην Ε.Ε (τα μισά κινητά που έρχονται από Κίνα) όταν θα αρχίσουν οι πρώτες κατασχέσεις θα λησμονούν όλοι τα δημόσια ΕΛΤΑ.
Την ευθύνη της σημερινής κατάστασης την έχουμε αποκλειστικά εμείς και η απληστία μας ,απο τον "άνεργο" που παραγγέλνει 200 συσκευές τον χρόνο (ναι είναι πραγματικό νούμερο) γιατί τον παρακαλανε "γνωστοί" και "ξαδέρφια" μέχρι τον ιδιοκτήτη παραμαγαζου που πουλάει χωρίς τιμολογια και ΑΦΜ πεθαμένων η μεταναστών.
Υγ. Δεν έχω καμιά σχέση με τον δημόσιο τομέα ουτε κανένας συγγενής μου και όπως όλοι έχω ταλαιπωρηθει αφάνταστα από το δύσκαμπτο κράτος.

Sent from my SM-T320 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Επειδή τα χρησιμοποιώ συχνά ,τα ΕΛΤΑ,στις αποστολές πρός εξωτερικό είναι εκπληκτικά.
Σε δύο αποστολές η μια για Η.Β και μια για Ολλανδία με αποστολή Δευτέρα ,τα παρέλαβαν Παρασκεύη ,με αστείο κόστος .
Εχοντας στείλει αρκετά τους τελευταίους μήνες σε Ε.Ε το αργότερο έφθασε σε 10 μέρες ,όπως επίσης και 1-2 που παρέλαβα από Γαλλία -Γερμανία έκαναν περί τις 8 μέρες [όσο και η DHL από Γερμανία που παρέλαβα προχθές]

Όταν λες αστείο κόστος για δώσε λεπτομέρειες γιατί εγώ κοιτούσα να στείλω ένα μικρό δέμα eu και μου έβγαζε 23

Έχω 5 παραγγελίες από banggood με Priority Air Mail και παλιότερες 11/11/2017 και 22/11/2017 και δεν έχω παραλάβει τίποτα ακόμα. Στην πρώτη δεν ισχύει το tracking number (βγάζει "Not Found"). Επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν ή να μου επιστρέψουν τα χρήματα ή να ξαναστείλουν την παραγγελία. Η δεύτερη έχει κολλήσει στο "NETHERLANDS SEND ITEM ABROAD" από 1/12/2017 και η Expected delivery date είναι 2017-12-07. Θα πρέπει να ανησυχώ και γι αυτή; Γενικά έχετε και άλλοι θέματα αυτόν τον καιρό με banggood και Priority Air Mail παραγγελίες;

4 παραγγελιες με priotity απο Banggood. Η πρωτη εφυγε στις 10 Νοεμβρη, η 2η και 3η στις 18 και η 4η στις 20 Νοεμβρη.

Ολες εφτασαν την προηγουμενη εβδομαδα 4-7 Δεκεμβριου.

Για βαλε και εδω https://www.aftership.com/couriers/flytexpress τα tracking numbers που εχεις να δεις τι σου βγαζει.