Εμπειρία από φριτέζες.. ??

Απάντηση: Re: Εμπειρία από φριτέζες.. ??

Στο"στεγνό". Δοκίμασα όπως είπα και μπούτια κοτόπουλου και ήταν πολύ πιο ζουμερα από τηγανητά.
Τεσπά, τελείως υποκειμενικά όλα αυτά. Όταν πάρουν ο Άκης και ο Θοδωρής θα έχουμε 2 ακόμα προσωπικές εμπειρίες να συγκρίνουμε :)

Πάντως, το κόλπο όλο και η διαφορά η μεγάλη, είναι στην κρούστα που πιάνει το τρόφιμο τα πρώτα δευτερόλεπτα του ψησίματος. (Ασε που είναι και το νοστιμότερο μέρος). Με αέρα, απλά δεν μπορείς να έχεις κρούστα. Πως θα μπορούσες να έχεις ?

Έχω μια επαγγελματική φριτέζα 3500 watt, στον πάγκο και βάζω το κλασικό επαγγελματικό σογιέλαιο το οποίο το αφήνω για περίπου 10-15 τηγανίσματα. Κατεψύγμενες McCain και αλάτισμα με θαλασσινό αλάτι αφρό στο τέλος με λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι. Η φριτέζα θερμοκρασία 220 βαθμοί να καίει το λάδι.
Γειτονόπουλα, ανίψια, και φυσικά και εγώ περιμένουμε πως και πως να γίνουν οι πατάτες.

Από μάγειρα άκουσα ότι θέλεις δύο φριτέζες για να γίνουν σωστές οι πατάτες. Πρώτα τις βουτάς στου 220 για να γίνει η κρούστα και μετά τις περνάς στους 180 για να ψηθούν ομοιόμορφα μέσα.

Διάβασα συγκριτικό τεστ για φριτέζες σε περιοδικό και ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την AirFry.

Και με μία γίνεται αυτό (στο σπίτι), αρκεί να βρεις εμπειρικά το timing πότε να αλλάξεις τον θερμοστάτη.

Και με μια γίνεται αυτό με το εξής τρύκ.
Περίπου 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμες, τις σηκώνεις με το καλάθι και τις αφήνεις εκεί περιμένοντας το λάδι να ξανακάψει καλά, η θερμοκρασία του οποίου είχε πέσει οταν εριξες αρχικά τις πατάτες.
Μετά τις ξαναβάζεις για κανα λεπτό και γίνονται τραγανές εξω και ωραία ψημένες μέσα.

*Οι χρόνοι είναι λίγο σχετικοί μιας κι εξαρτώνται απ τι φριτέζα, την ποσότητα κλπ.
Η βασική αρχή είναι οτι λίγο πριν ετοιμαστούν, τις σηκώνεις, περιμένεις να κάψει το λάδι και τις ξαναβάζεις για λίγο.

Έχω κι εγώ την Tefal,αγορασμένη πριν 4 χρόνια περίπου.Τα 45 λεπτά που χρειάζεται για να -κάτι σαν- τηγανίσει τις πατάτες,την έθεσαν μετά από πολύ λίγο καιρό στο πιο ψηλό ράφι των επίπλων κουζίνας.
Σίγουρα κάνεις μεγάλη έως τεράστια οικονομία στο λάδι,αλλά ούτε τηγανιτές λες τις πατάτες που βγάζει,ούτε τα 45 λεπτά περισσεύουν.

Για αυτό λέω ξανά όποιος θέλει να έχει επαγγελματικά αποτελέσματα, ας αφήσει αυτές τις ψευτοφριτέζες και ας πάρει μια επαγγελματική με 100 -150 ευρώ, οι επαγελματικές λόγω κατασκευής μαζεύουν τα κατακάθια κάτω στην αντίσταση, δίνουν την ισχύ που χρειάζεται όταν χρειάζεται να γίνει το τηγάνισμα και ότι και να μαγειρέψετε βγαίνει επαγγελματικό. Το πολύ καλό είναι ότι παράδειγμα με 4 λίτρα σογιέλαιο ή επαγγελματική μαργαρίνη (κόστος 5-6 ευρώ) την φορά θα βγάλετε 10-15 καλές τηγανιές από πατάτες ή οτιδήποτε από chicken wings ως σνίτσελ.
Οι επαγελματίες βγάζουν και 100 φορές με ένα τέτοιο γέμισμα με μια τέτοια φριτέζα όλοι το ξέρουμε, για αυτό είναι κίνδυνος θάνατος το φαγητό από έξω αλλά μόνοι μας μπορούμε να ελέγχουμε πόσες φορές θα τηγανήσουμε.
Επαναμβάνω δεν είναι μόνο για πατάτες, μπορείς να βγάλεις επαγγελματικά καλαμαράκια, σνίτσελ, chicken wings, μέχρι λουκουμάδες, και σαγανάκια. Απλά να μην αφήνεις τα λάδια όπως οι επαγγελματίες και φτιάχνεις βόμβες καρκίνου.

captain iglo τι ειπες τωρα!!;;; ιδεαρα!
Θα ψαξω και για κατεψυγμενα buffalo wings που αρεσουν στη συζυγο

φιλε μου , αν ανακαλυψεις μη ξεχασεις να ποσταρεις

εχω φτιαχνω τις δικες μου , αλλα θελουν χρονο ...

φιλε μου , αν ανακαλυψεις μη ξεχασεις να ποσταρεις

εχω φτιαχνω τις δικες μου , αλλα θελουν χρονο ...
Έχω την εντύπωση ότι έχουν κάποιες φτερούγες τα lidl. Γενικά αυτά έχουν πιο μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων από αλλά σούπερ. Πάντως σε ΑΒ που πάμε συνήθως δεν βρήκα.

ενα μικρο search που εκανα βρηκα πως υπαρχουν στο ελληνικο site της mccain , αλλα στα σουπερ που εχω δει (ΑΒ , σκλαβε , θανοπουλος) δεν υπαρχουν ..
Κρίμα γιατί βλέπω ότι έχουν πολλά ωραία πραγματακια. Το macro θυμάμαι ότι είχε αρκετά κατεψυγμένα επίσης.

ενα μικρο search που εκανα βρηκα πως υπαρχουν στο ελληνικο site της mccain , αλλα στα σουπερ που εχω δει (ΑΒ , σκλαβε , θανοπουλος) δεν υπαρχουν ..
Αυτά τα προιόντα της Mc Cain επειδή απευθύνονται σε επαγγελματίες,μάλλον δεν θα τα βρείς σε Super Market.
Θα τα βρείς όμως ΣΙΓΟΥΡΑ εκεί που τα βρήκα και εγώ,στα The Mart που είναι για επαγγελματίες,αλλά φτάνοντας στο ταμείο "ξεχνάω" πάντα την κάρτα τους. ;)
https://www.themart.gr/katastimata/
Eκεί θα βρείτε και τις απίστευτες -για τα δικά μου γούστα πάντα- τηγανητές πατάτες με το αυλάκι.
http://www.mccain-foodservice.gr/Pr.../menu/Pages/400005SpecialchoiceFry’n’Dip.aspx

Υ.Γ.
Οι φτερούγες του Lidl μεχρι πριν 1 χρόνο ήταν νοστιμότατες.
Άλλαξαν προμηθευτή και αυτές που πήρα πριν 10 ημέρες ήταν απαράδεκτες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Εμπειρία από φριτέζες.. ??

Αυτά τα προιόντα της Mc Cain επειδή απευθύνονται σε επαγγελματίες,μάλλον δεν θα τα βρείς σε Super Market.
Θα τα βρείς όμως ΣΙΓΟΥΡΑ εκεί που τα βρήκα και εγώ,στα The Mart που είναι για επαγγελματίες,αλλά φτάνοντας στο ταμείο "ξεχνάω" πάντα την κάρτα τους. ;)
https://www.themart.gr/katastimata/
Eκεί θα βρείτε και τις απίστευτες -για τα δικά μου γούστα πάντα- τηγανητές πατάτες με το αυλάκι.
http://www.mccain-foodservice.gr/Pr.../menu/Pages/400005SpecialchoiceFry’n’Dip.aspx
Μερακλιδικη πατάτα!

Γιατί δεν φτιάχετε τις φτερούγες μόνοι σας ? Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας στο internet. Ούτως ή άλλως και οι έτοιμες, (σχεδόν πάντα) κατεψυγμένες είναι. Αγοράζεις τις φτερούγες χύμα, τις τσικνίζεις, τις μαρινάρεις, τις χωρίζεις σε δόσεις και μετά στην κατάψυξη...:)

Re: Απάντηση: Εμπειρία από φριτέζες.. ??

Γιατί δεν φτιάχετε τις φτερούγες μόνοι σας ? Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας στο internet. Ούτως ή άλλως και οι έτοιμες, (σχεδόν πάντα) κατεψυγμένες είναι. Αγοράζεις τις φτερούγες χύμα, τις τσικνίζεις, τις μαρινάρεις, τις χωρίζεις σε δόσεις και μετά στην κατάψυξη...:)

για να το κανω αυτο πρεπει να αγορασω και εναν καταψυκτη ...

Re: Απάντηση: Εμπειρία από φριτέζες.. ??

βρε ασε τον κοσμο να ξοδεψει κανενα φραγκο... ετσι θα ερθει η αναπτυξη;
:D

Υποθετικά μπορούμε να φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας φίλε. ;)
Και τούρτες και προφιτερόλ και πίτσες και σουβλάκια και κοκορέτσια και γαρδουμπάκια και,και,και,και...
Αλλά αμανήτανε έτσι εύκολα και νόστιμα,θα είχαν κλείσει όλες οι επιχειρήσεις που τα παράγουν.

Αλλο τούρτα και κοκορέτσια... Οι φτερούγες 5 λεπτά δουλειά είναι ακόμα και για κάποιον άσχετο.

βρε ασε τον κοσμο να ξοδεψει κανενα φραγκο... ετσι θα ερθει η αναπτυξη;
:D

Βρε καλά κάνει ο κόσμος. Εγώ ιδέες δίνω...:)

btw... Εγώ παίρνω φτερούγες και τις τσικνίζω πάντα (να καούν όλες οι μικρές τριχούλες) και με οπτική επιθεώρηση...
Το ίδιο κάνουν και στα εργοστάσια ? :)))

Last edited: