Εμπειρίες με 7?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
θα ήθελα να μάθω πόσα μέλη είχαν εμπειρίες με 7.
Ιδίως τι απαιτήσεις είδαν να έχουν σε επεξεργαστή και μνήμη.
(όλα αυτά σε σχέση με xp και vista αντίστοιχα)

Είχα τα vista με επεξεργαστή C2D στα 3GHz και 2 giga μνήμη.
Δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Έβαλα τα 7 και μία από τα ίδια.
Οπτικές διαφορές στην ταχύτητα δεν έχω καταλάβει, εκτός από την εγκατάσταση των προγραμμάτων καθώς και το shut down του PC, τα οποία είναι πιο γρήγορα στα 7.
Πιστεύω ότι οι διαφορές θα φαίνονται περισσότερο αν έχεις μικρότερη επεξεργαστική ισχύ.

Τα 7 γενικά είναι λίγο πιο ελαφριά από τα Vista, αλλά σίγουρα πολύ πιο βαριά από τα XP.

Αν το μηχάνημά σου τρέχει άνετα τα Vista, θα τρέχει πιο άνετα τα 7.

Δημητρη, τι παραπανω, εκτος απο το eyecandy φυσικα μας δινουν τα 7 σε σχεση με τα XP?

EDIT: Και για να γινω πιο συγκεκριμμενος, επειδη ακομα δεν εχω αξιωθει να τα περασω σε καποιο PC, αξιζει τον κοπο λειτουργικα? Ή απλα ειναι τα εφε καλυτερα.

Last edited:
Αν το PC ειναι παλιο η σχετικα αδυναμο (π.χ. ION) καλυτερη επιλογη ειναι τα XP.

Παλια μεν αλλα ανετα για να κανεις τη δουλεια σου.

Δημητρη, τι παραπανω, εκτος απο το eyecandy φυσικα μας δινουν τα 7 σε σχεση με τα XP?

EDIT: Και για να γινω πιο συγκεκριμμενος, επειδη ακομα δεν εχω αξιωθει να τα περασω σε καποιο PC, αξιζει τον κοπο λειτουργικα? Ή απλα ειναι τα εφε καλυτερα.

Αν ρώταγες σε σχέση με τα Vista, θα έλεγα ότι αυτά αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης στην αγορά. Μα κανένα. Μέχρι και η ίδια η MS προσπαθεί να ξεχάσει ότι υπήρξαν.

Θα έλεγα ότι για σύγχρονο σύστημα δεν έχεις άλλη επιλογή.

Αλλά σε σχέση με τα XP..

Όντως τα XP σε λίγους μήνες θα πάψουν να πωλούνται, αλλά η υποστήριξή τους (security fixes) θα συνεχιστεί μέχρι το 2014, οπότε δεν θεωρούνται ακριβώς "νεκρά".

Αν πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει το eye candy, και κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με τα XP, δεν έχεις πραγματικό λόγο να τα αλλάξεις.

Υπάρχουν διαφορές και στην ασφάλεια και στην εργονομία, αλλά ζεις και χωρίς αυτές, ειδικά αν έχεις κάπως παλιότερο hardware.

Αν ρώταγες σε σχέση με τα Vista, θα έλεγα ότι αυτά αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης στην αγορά. Μα κανένα. Μέχρι και η ίδια η MS προσπαθεί να ξεχάσει ότι υπήρξαν.

Αλλά σε σχέση με τα XP..

Όντως τα XP σε λίγους μήνες θα πάψουν να πωλούνται, αλλά η υποστήριξή τους (security fixes) θα συνεχιστεί μέχρι το 2014, οπότε δεν θεωρούνται ακριβώς "νεκρά".

Αν πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει το eye candy, και κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με τα XP, δεν έχεις πραγματικό λόγο να τα αλλάξεις.

Υπάρχουν διαφορές και στην ασφάλεια και στην εργονομία, αλλά ζεις και χωρίς αυτές, ειδικά αν έχεις κάπως παλιότερο hardware.

Τα Vista και εγω πιστευω οτι πρεπει να ειναι το πιο αποτυχημενο λειτουργικο που εχει βγαλει η Microsoft... μεχρι πριν απο καποιο καιρο ειχα τα Millenium για χειροτερα αλλα μετα ηρθαν τα sVista...

Για τα XP πιστευω οτι ειναι μια απο τις καλυτερες της στιγμες (πηρε τα πολυ καλα Win2000 και τα εκανε πολυ πιο user friendly, αν και η home edition sucks...).

Τωρα οσον αφορα το eyecandy δεν με απασχολει, ζω σε ενα πιο open source κοσμο στο σπιτι, οποτε εκει εχω οσο θελω. Απλα για καποιες ασχολιες με βολευουν ακομα τα win και παντα εχω ενα partition με Microsoft. Γιαυτο και η ερωτηση.

Ειναι βεβαια και το μικροβιο του καινουριου παιχνιδιου... :ernaehrung004: γιαυτο και το σκεφτομαι...

Εμ.. Εκεί την πατάμε όλοι.. ;)

Αμ δε το ξερω... αστα...

Πρεπει να εχω το ρεκορ format στο ιδιο laptop την ιδια μερα... αν θυμαμαι καλα ηταν γυρω στα 20... :frusty:
Γιατι ειχα πρωτοβαλει καποια linux διανομη και δεν μπορουσα να βρω ουτε το shutdown... (εψαχνα να βρω κουμπακι... κονσολα;;; τι ειναι αυτο;;; lol )

Αλλά σε σχέση με τα XP..

Βρε παιδιά, έλεος με τα XP .. τα Windows 7 όχι απλά ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ τα Windows XP σε θέματα ασφάλειας και λειτουργιών, αλλά σε ένα σημείο γινόμαστε κ γραφικοί... όταν πλέον όλος ο πλανήτης πάει μπροστά και ΦΕΥΓΕΙ απο τα απαρχαιωμένα XP και εμείς κολλάμε στα ΧP γιατι έτσι μας είπαν...

Τα Windows 7 υπερέχουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε όλα τα επίπεδα (απο τεχνικής απόψεως και αρχιτεκτονικής..) ... δεν συγκρίνονται...

Τώρα αν κάποιος θέλει απλά να έχει Windows XP επειδή δεν σηκώνει ο υπολογιστής του Windows 7 ναι.. πάω πάσσο..

Αλλα να βλέπω συστήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε θέματα hardware και να έχει εγκατεστημένα τα Windows XP ...το βλέπω λείαν επιοικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...

μην γινόμαστε γραφικοί... (φυσικά και αναφέρομαι σε όλους μας...όχι προσωπικά σε κάποιον..)

Pentium 4 @ 2.8 με 2 GB RAM και ATI X1600... εβαλα 7 και νομιζα οτι εκανα αναβαθμιση στο hardware!

Το μονο αρνητικο στα 7 ειναι οτι ειναι πανακριβα.

Βρε παιδιά, έλεος με τα XP .. τα Windows 7 όχι απλά ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ τα Windows XP σε θέματα ασφάλειας και λειτουργιών, αλλά σε ένα σημείο γινόμαστε κ γραφικοί... όταν πλέον όλος ο πλανήτης πάει μπροστά και ΦΕΥΓΕΙ απο τα απαρχαιωμένα XP και εμείς κολλάμε στα ΧP γιατι έτσι μας είπαν...

Τα Windows 7 υπερέχουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε όλα τα επίπεδα (απο τεχνικής απόψεως και αρχιτεκτονικής..) ... δεν συγκρίνονται...

Τώρα αν κάποιος θέλει απλά να έχει Windows XP επειδή δεν σηκώνει ο υπολογιστής του Windows 7 ναι.. πάω πάσσο..

Αλλα να βλέπω συστήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε θέματα hardware και να έχει εγκατεστημένα τα Windows XP ...το βλέπω λείαν επιοικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...

μην γινόμαστε γραφικοί... (φυσικά και αναφέρομαι σε όλους μας...όχι προσωπικά σε κάποιον..)

Δηλαδη εισαι πεπεισμενος οτι ειναι οτι σταθεροτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη σε Microsoft OS?

Αυτά έλεγε η MS και για τα Vista, και είδαμε πόσο πιάσανε..

Πραγματικά, ελπίζω τα 7 να έχουν καλύτερη τύχη. Εγώ τα χρησιμοποιώ πάντως, και τα συστήνω για καινούργιο hardware (όπως έγραψα παραπάνω).

Pentium 4 @ 2.8 με 2 GB RAM και ATI X1600... εβαλα 7 και νομιζα οτι εκανα αναβαθμιση στο hardware!

Μεταξύ μας, αν έκανες ένα απλό format και περνούσες ξανά τα XP την ίδια και μεγαλύτερη διαφορά θα έβλεπες.

Το μονο αρνητικο στα 7 ειναι οτι ειναι πανακριβα.

Αυτό από που προκύπτει; Σε επίπεδο DSP/OEM οι τιμές είναι πρακτικά σταθερές εδώ και χρόνια.

Εκτός αν μιλάς για τα Ultimate, τα οποία (πάλι μεταξύ μας..) είναι πρακτικά χρήσιμα σε ελάχιστο κόσμο.

Άλλο εντυπωσιακό με τα 7..!

Στο σπίτι υπάρχουν 1 σταθερό pc, ένα laptop και ένα netbook, όλα με 7...

Με 2 κλίκ και ένα password κατάφερα μέσα σε 5 λεπτά να κάνω streaming ταινίες και μουσική ΑΣΥΡΜΑΤΑ (μέσω του ασύρματου modem/router του provider μου), από το σταθερό pc στα 2 φορητά...

Με τα XP, όσο κι άν προσπάθησα, δεν......
(βέβαια, δεν είμαι και σχετικός με το θέμα.)

pentium 4 @ 3 2Gb ram , επεσαν τα 7 , βρηκε τα παντα , κατεβασε τα παντα , μου βρηκε τι εφταιγε οταν παλια με τα vista "ετρωγα" κατι reboot ή εχανα καποιον δισκο (μου βρηκε οτι θελει driver o raid controller) , το desktop ηρεμησε εχω ποοοοολυ καιρο να ακουσω τo cpu fan να σηκωνει στροφες και να δουλευει σαν ανεμιστηρας για το καλοκαιρι.

laptop vaio , εχασα τα AV keys (avmode , play , stop , forward , back) και δυστυχως μου κανει νερα το bd drive και driver δεν βρισκω (αυτος που δινει η sony ειναι για vista)

σε γενικες γραμμες ικανοποιημενος

Απάντηση: Re: Εμπειρίες με 7?

Μεταξύ μας, αν έκανες ένα απλό format και περνούσες ξανά τα XP την ίδια και μεγαλύτερη διαφορά θα έβλεπες.

Συμφωνώ, εφ' όσον ο δίσκος είναι άδειος... Όσο τον γεμίζεις όμως και φτάνει πρός το τέλος του, τα XP αρχίζουν και συμπεριφέρονται περίεργα.

Τα 7 είναι duracell σε αυτό το θέμα... Ακόμη και με 2 Gb μόνο έλεύθερα στον δίσκο, αυτά τρέχουν χωρίς πρόβλημα.

Φιλε dipsa και Δημητρη Μπαλωτη αυτα που λετε ειναι πολυ ενθαρυντικα.

Και συμφωνω με το Δημητρη το Δημητρακουδη οτι μακαρι να βγουν καλα. Ολοι θελουμε καλο και αξιοπιστο SW για τα PCακια μας.