Μήτσο, έχω μια ιδέα. Τι λες να πουλάμε απ' ευθείας αυτά που βγάζουμε και έτσι να βάζουμε περισσότερα λεφτά στην τσέπη;
Τρομερή ιδέα ρε συ. Πως θα το κάνουμε αυτό;
Ε, να θα αναλάβουμε όλον τον επιμερισμό του κόστους που αναλαμβάνουν οι μεσάζοντες στα δικά τους κομμάτια και τέλος.
Μα ρε συ, έτσι μειώνεται το κέρδος μας.
Ναι ΟΚ, και πάλι όμως περισσότερο κέρδος θα έχουμε.
Ωραία και τι θα γίνεται με τα γρατζουνισμένα σπασμένα χτυπημένα god only knows κομμάτια;
Ε, κι αυτά στο δικό μας κόστος είναι.
Μα έτσι μειώνεται περισσότερο το κέρδος ακόμα.
Ναι ρε συ, αλλά και πάλι περισσότερα θα βγάζουμε.
Και πως θα γίνει όμως αυτό;
Έλα ρε συ απλό. Έτσι κι αλλιώς η τοποθέτηση σε κατηγορία προϊόντος θα είναι στην ίδια τιμή με του ανταγωνιστή. Εμείς απλά θα λέμε ότι δεν έχουμε μεσάζοντες και έτσι ο καταναλωτής παίρνει περισσότερο προϊόν στην ίδια τιμή. Απλά θα είναι το ίδιο και εμείς θα βάζουμε περισσότερα στην τσέπη.
Ναι αλλά έτσι, στο τέλος ούτε trade in δεν θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές.
Ε, και; Μήπως μας ενδιαφέρει αυτό; Άμα θέλουν κανα γρατζουνισμένο/χτυπημένο/god only knows κομμάτι, θα τους το δίνουμε με discount. Άλλωστε θα τιγκάρουμε απ' αυτά γιατί δεν θα έχουμε την υπόλοιπη αλυσίδα να τα απορροφάει.
Ωραία ιδέα ρε συ. Let's do it! Αλλά ποιος θα κάνει το support, το marketing, τα trade shows κλπ κλπ κλπ;
Μα φυσικά εμείς.
Είσαι τρελός; Στο τέλος τα ίδια θα βγάζουμε με τον άλλο τρόπο.
Ώχου.... σπασίκλας είσαι μωρ' αδερφάκι μου. Θα το κάνουμε και θα δεις ότι αυτό θα είναι το μόνο μοντέλο στο μέλλον.
Α few years later....
Τελικά απλά κάναμε ένα ακόμα μοντέλο αγοράς. Δεν βλέπω το άλλο να υποχωρεί και να είναι το μοναδικό μοντέλο το δικό μας.
Εεεεεε κοίτα να δεις Μήτσο αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Τι αγάλι αγάλι ρε συ; Χρόνια έχουν περάσει και είναι μία η άλλη.
Άκου να δεις τι θα κάνουμε τώρα. Θα κάνουμε και τα δύο μοντέλα ταυτόχρονα.
Μα γιατί; Ποιος ο σκοπός; Πολύ μπελάς για το ίδιο κέρδος δεν είναι;
Μήτσο δεν σκέφτεσαι μπροστά. Απλά αν δεν πετύχει το ένα, θα πετύχει το άλλο... .
Ρε συ με δουλεύεις; Δηλαδή ίδιο περιθώριο κέρδους και τα δυο αλλά διπλή δουλειά. Φχαριστώ, να μου λείπει, δε θέλω, κουράστηκα.
Πφφφφφφ κοίτα κάτι αΘρώπους ρε που είναι εναντίον του ιννοβέησιο ρε...
Έτσι για τη ροή της κουβέντας το έγραψα και για να προλάβω τη συνέχεια.... .
Τρομερή ιδέα ρε συ. Πως θα το κάνουμε αυτό;
Ε, να θα αναλάβουμε όλον τον επιμερισμό του κόστους που αναλαμβάνουν οι μεσάζοντες στα δικά τους κομμάτια και τέλος.
Μα ρε συ, έτσι μειώνεται το κέρδος μας.
Ναι ΟΚ, και πάλι όμως περισσότερο κέρδος θα έχουμε.
Ωραία και τι θα γίνεται με τα γρατζουνισμένα σπασμένα χτυπημένα god only knows κομμάτια;
Ε, κι αυτά στο δικό μας κόστος είναι.
Μα έτσι μειώνεται περισσότερο το κέρδος ακόμα.
Ναι ρε συ, αλλά και πάλι περισσότερα θα βγάζουμε.
Και πως θα γίνει όμως αυτό;
Έλα ρε συ απλό. Έτσι κι αλλιώς η τοποθέτηση σε κατηγορία προϊόντος θα είναι στην ίδια τιμή με του ανταγωνιστή. Εμείς απλά θα λέμε ότι δεν έχουμε μεσάζοντες και έτσι ο καταναλωτής παίρνει περισσότερο προϊόν στην ίδια τιμή. Απλά θα είναι το ίδιο και εμείς θα βάζουμε περισσότερα στην τσέπη.
Ναι αλλά έτσι, στο τέλος ούτε trade in δεν θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές.
Ε, και; Μήπως μας ενδιαφέρει αυτό; Άμα θέλουν κανα γρατζουνισμένο/χτυπημένο/god only knows κομμάτι, θα τους το δίνουμε με discount. Άλλωστε θα τιγκάρουμε απ' αυτά γιατί δεν θα έχουμε την υπόλοιπη αλυσίδα να τα απορροφάει.
Ωραία ιδέα ρε συ. Let's do it! Αλλά ποιος θα κάνει το support, το marketing, τα trade shows κλπ κλπ κλπ;
Μα φυσικά εμείς.
Είσαι τρελός; Στο τέλος τα ίδια θα βγάζουμε με τον άλλο τρόπο.
Ώχου.... σπασίκλας είσαι μωρ' αδερφάκι μου. Θα το κάνουμε και θα δεις ότι αυτό θα είναι το μόνο μοντέλο στο μέλλον.
Α few years later....
Τελικά απλά κάναμε ένα ακόμα μοντέλο αγοράς. Δεν βλέπω το άλλο να υποχωρεί και να είναι το μοναδικό μοντέλο το δικό μας.
Εεεεεε κοίτα να δεις Μήτσο αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Τι αγάλι αγάλι ρε συ; Χρόνια έχουν περάσει και είναι μία η άλλη.
Άκου να δεις τι θα κάνουμε τώρα. Θα κάνουμε και τα δύο μοντέλα ταυτόχρονα.
Μα γιατί; Ποιος ο σκοπός; Πολύ μπελάς για το ίδιο κέρδος δεν είναι;
Μήτσο δεν σκέφτεσαι μπροστά. Απλά αν δεν πετύχει το ένα, θα πετύχει το άλλο... .
Ρε συ με δουλεύεις; Δηλαδή ίδιο περιθώριο κέρδους και τα δυο αλλά διπλή δουλειά. Φχαριστώ, να μου λείπει, δε θέλω, κουράστηκα.
Πφφφφφφ κοίτα κάτι αΘρώπους ρε που είναι εναντίον του ιννοβέησιο ρε...
Έτσι για τη ροή της κουβέντας το έγραψα και για να προλάβω τη συνέχεια.... .