EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: E -MU 0204 usb

Και εγώ έχω ηχογραφήσει με την 0204 πολλές φορες με line κυρίως λόγω της έλλειψης 48V και έμεινα ικανοποιημένος. Μάλλον έχεις δίκιο ότι το πείραμα που πρότεινα είναι δύσκολα έως και ανέφικτο, απλά σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε κάποιο ενδιαφέρον. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω διαφορετικού προενισχυτή στο δεξί κανάλι από το αριστερό, οι εντάσεις είναι διαφορετικές ενώ τα ποτενσιόμετρα είναι στην ίδια θέση. Ευτυχώς αυτό δεν έχει επίπτωση στις χροιες και γενικότερα στον ήχο.

Last edited:

Ωχ, έγραφα ενώ έγραφες και εσύ! Πάντως πιστεύω ότι θα υπάρξουν διαφορές και η δοκιμή θα έχει ενδιαφέρων διότι έχω την εντύπωση ότι τώρα η creative χρησιμοποιεί Burr Brown ενώ η 0204 ΑΚ.

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Δουλεύω χρόνια τώρα την EMU 0404 USB με Windows XP χωρίς κανένα πρόβλημα. Την έχω στο Desktop. Τελευταία αποφάσισα να την κάνω και μία εγκατάσταση και στο NetBook με Windows 7, 32 Bits. Διαπίστωσα αλλόκοτη συμπεριφορά σε διάφορα θέματα, ειδικά σε σχέση με τους ASIO drivers.

Είμαι σίγουρος πως είναι θέμα drivers που δεν έχουν ακόμα φτιαχτεί σωστά από την εταιρεία για Windows 7.

Σημειωτέον ότι η 404 και η 204 χρησιμοποιούν τους ίδιους drivers.

Κι εγώ έχω την ίδια, σε λάπτοπ με Windows 7, 64 Bits. Λειτουργεί καλά. Κάποια στιγμή την έχασα κι εγώ και δεν την έβρισκα για να την ανοίξω, ή δεν άνοιγε. Αν θυμάμαι καλά την επανεγκατέστησα και έκτοτε λειτουργεί κανονικά.

EMU.JPG
Μία ενδιαφέρουσα σύγκριση θα ήταν EMU 0204/0404 vs κάποιας σύγχρονης κάρτας της creative. Να δούμε αν τουλάχιστον κράτησαν κάτι από την ποιότητα και την τεχνογνωσία της EMU.

Τι λέγαμε;;;

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Ελπιδοφόρο πάντως...
Λες να σκάσει μύτη κανένας driver και για εμάς τα παραμελημένα;

Τι να πω;;; Πάντως είναι ένα ποιοτικό προϊόν και δεν αξίζει να έχει τέτοια τύχη αποκλειστικά λόγω των drivers. Όπως φαίνεται δεν είναι τόσο θέμα windows, άλλες είναι δυστυχώς οι ιδιοτροπίες της κάρτας (η πιο σωατά των drivers) Σε άλλους δουλεύει μια χαρά ΚΑΙ με τα εφτάρια και σε άλλους έχει προβλήματα! Για τα 8 δεν ξέρω...

Απάντηση: E -MU 0204 usb

Απ´οτι έχω διαβάσει,η λύση που προτείνεται από κάποιους για τα 8αρια,ειναι να μην έγκαταστήσουμε τους drivers από το cd,κλπ,αλλά να αφήσουμε τα windows να εγκαταστήσουν κάποιον driver που υπάρχει στην database τους και που περιέργως λειτουργεί καλα.
Το γράφω με καθε επιφύλαξη βέβαια,δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Κάποιοι λένε πως το ίδιο δουλεύει και για τα 7αρια.

Re: Απάντηση: E -MU 0204 usb

Απ´οτι έχω διαβάσει,η λύση που προτείνεται από κάποιους για τα 8αρια,ειναι να μην έγκαταστήσουμε τους drivers από το cd,κλπ,αλλά να αφήσουμε τα windows να εγκαταστήσουν κάποιον driver που υπάρχει στην database τους και που περιέργως λειτουργεί καλα.
Το γράφω με καθε επιφύλαξη βέβαια,δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Κάποιοι λένε πως το ίδιο δουλεύει και για τα 7αρια.
Καθόλου απίθανο! Με κάποιες κάρτες ήχου δουλεύει το κόλπο. (στα εφτάρια τουλάχιστον)

Σε μια αλλη φαση ,θα σας γραψω ολη μου την περιπετεια με με τις καρτες της Emu.
Τωρα σας λεω οτι η δικη μου δουλευει ,μονο σε μια θυρα usb στα 7αρια.
Στις αλλες κολλαει το συμπαν.......και οταν λεω κολλαει ,εννοω οτι κλεινει ο υπολογιστης!!!

Σε μια αλλη φαση ,θα σας γραψω ολη μου την περιπετεια με με τις καρτες της Emu.
Τωρα σας λεω οτι η δικη μου δουλευει ,μονο σε μια θυρα usb στα 7αρια.
Στις αλλες κολλαει το συμπαν.......και οταν λεω κολλαει ,εννοω οτι κλεινει ο υπολογιστης!!!

Να τη γράψεις μπας και καταλάβουμε τι γίνεται με αυτές τις κάρτες και τι φταίει που έχουν προβλήματα! :2thumb22sup:
Σε προηγούμενα ποστ σε αυτό το thread αναφέρθηκε κάτι περί σύγκρισης της 0204 με τη 0404. Έγιναν κάποιες ακροάσεις και εαν ναι, ποιά ήταν τα αποτελέσματα?

Σημερα θα προσπαθησω να βαλω στο λαπτοπ με τα 7αρια την 0204 για να παρω μια ιδεα.
Η 0404 οπως σας ειπα δουλευει μονο με asio (wasapi κλπ τα ξεχναμε) και μονο απο μια συγκεκριμενη εισοδο usb.

Στα XP η 0204 δουλευει αριστα παντου.

Υπ οψην οτι πριν απο την εκθεση εκανα μια τελευταια απελπισμενη προσπαθεια να την εγκαταστησω στα XP,για να μην παιξουμε με την ταπεινη behringer και μαε "παρεξηγησουν" (υποψην οτι η behringer παιζει παντου και με τα παντα,αρα οι οδηγοι της Emu εχουν το προβλημα) και πετυχε!!!!!
Ισως να ισχυει το εξης:
Οταν πηγα να εγκαταστησω το προγραμμα απο το σιντακι,μου εγραψε οτι δεν ανιχνευτηκε συσκευη.
Σε αυτη την φαση δεν προχωρησα την εγκατασταση και οχι μονο αυτο, επιασα και ξηλωσα οτι προλαβε να εγκατασταθει.
Ξαναμανα απο την αρχη ΑΛΛΑ με την 0204 ηδη συνδεδεμενη στο κομπιουτερ.
Ε, ολα πηγαν ρολοϊ και στην εκθεση ειχαμε την 0204 και με asio παρακαλω!!!!

Για να μην σας μπερδευω εχω 2 κομπιουτερ.
Ενα παλιο με ΧΡ και ενα καινουργιο με 7αρια.
Επισης εχω και την 0204 και την 0404.
μαζι με αυτες εχω και μια Prodigy cube και μια Behringer uca202.
H Behringer παιζει παντου με ολα τα mode (asio συμπεριλαμβανομενων).
Η Prodigy δεν εχει δικους της οδηγους και στα ΧΡ παιζει μονο με ds(στο ks δεν την αγνωριζει καν) ενω στα 7αρια παιζει και με wasapi.

Απλα πραγματα μωρε ....τα βαζεις και παιζουν.....ε ρε βρεγμενη σανιδα που θελουμε:twoguns:....βαζουμε νταλκαδες στα @ρΧιδι@ ετσι για να γουσταρουμε:flipout::flipout:

πολύ κρίμα μια τόσο αξιόλογη κάρτα να μην παίζει στα νέα λειτουργικά... οπως και η 0404!!!!
δεν μπορεί να μη υπάρχει μια λύση ρε γμτ...

Φιλαρακια να σας καμνω μια ερωτηση ??
Επειδη ο αρχηγος μας (ενας ειναι αυτος ...Sonus και ξερο ψωμι:music-smiley-005::ADFADF1:) καποτες μας ειπε οτι για πολλα προβληματα φταινε οι θυρες usb,σκεφτηκα μπας και με ενα hub μπορει να υπαρξει καποια λυση.
Το εχει δοκιμασει κανεις???
Δηλ να μην παιζει σωστα η ενσωματωμενη usb και να δουλευει οταν συνδεσεις πανω της hub.

Λετε να.....-bye-

ολα μπορουν να συμβούν στο C.A. ειδικά στα "παραθύρια"!!!
η prodigy cube που είχα απο τα παλιό μου λαπτοπ κατευθειαν έκανε κλικς κ ποπς οταν την συνέδεα με hub -όχι ενεργό- δεν έκανε τπτ!
βεβαια να μην παιζει καθόλου και με το hub ναι παιζει, είναι λίγο απίθανο...

Last edited:

ολα μπορουν να συμβούν στο C.A. ειδικά στα "παραθύρια"!!!
η prodigy cube που είχα απο τα παλιό μου λαπτοπ κατευθειαν έκανε κλικς κ ποπς οταν την συνέδεα με hub -όχι ενεργό- δεν έκανε τπτ!
βεβαια να μην παιζει καθόλου και με το hub ναι παιζει, είναι λίγο απίθανο...

Μαϊκ παιζει μεν,προβληματικα δε!
Ο συνονοματος εχει βγαλει εγκυρο πορισμα, οτι πολλες φορες φταινε τα τσιπακια των usb που δεν ειναι συμβατα με τα πρωτοκολλα των καρτων.
Αυτο το διαπιστωσα ιδιοις ομμασι στο κομπιουτερ με τα 7αρια, οπου η emu στην usb3 παιζει σφαιρα ενω στις δυο αλλες κολλαει το συμπαν εως σβηνει ο υπολογιστης!!!!.

Αρα με τα λεγομενα σου ,μονοδρομος η αγορα hub για δοκιμη (αλλο νταλκα στ´@ρχιδι@ μας).
Τι ομως????
Ενεργο ή παθητικο???

ενεργό εννοείται απο την στιγμή που μιλάμε και για λαπτοπ!!!
για να μην πω να πάρεις και ενα εξτρα σταθεροποιήμένο πακακι απο τον Φανο στα χαρακτηριστικά του πακ του χαμπ που θα πάρεις!!!
το οτι παιζει καλα σε usb3 ειναι μια ένδειξη πως έιναι θεμα τροφοδοσίας μια και οι usb3 δινουν πιο πoλλά mv.