EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: E -MU 0204 usb

Στα γρηγορα ,για να μην σας κουραζω με τις περιπετειες του μικρου Μιχαλη ,στον απεραντο κοσμο των ψηφιακων!!
Ενεργο hub μαρκας turboX (το τονιζω οτι με ΑΥΤΟ δουλεψε το δικο μου Dell) και λειτουργισαν ΚΑΙ οι δυο υπολοιπες θυρες usb
Με την usb3 κανενα προβλημα ,οπως ειχαμε πει.
Μαλιστα στο hub συνεδεσα και τις δυο Emu και αλλαζα μεταξυ των δυο, απο το output του foobar.
Moνο με asio,wasapi εξακολουθει να μην παιζει.
Ακουστκαν τελειως διαφορετικα ,η 0204 απο την 0404.
Τωρα ποια ειναι καλυτερη αδυνατω να πω, γιατι ειμουν χωμα.
Προχειρα προχειρα, καλυτερη στα αυτια μου η 0404.
Επισης (αν δεν εχω παρανοησει τελειως) καλυτερη μου ακουστηκε και η θυρα usb3 απο την usb2 με hub.
14 παλιοευρω κανει το μαμημενο....δοκιμαστε και σεις, να μην παει χαμενη η καρτουλα.
Σειρα τωρα εχει :
1)Παθητικο hub και
2) Ενα πιο της προκοπης.

Αυτα προς το παρον...συντομα κοντα σας ,με καινουργιες περιπετειες:flipout:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: η 0404 ειναι "χεριασμενη" και οχι μαμα.

Δύο ερωτήσεις:
Τι πρόβλημα είχε πριν η κάρτα?
Τι είδους χέριασμα έχει γίνει στην 0404?

Τα δικά μου προβλήματα τα έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ αλλά τα γράφω και εδώ:

1. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους asio drivers της κάρτας με το foobar. Μόλις πατάω το play εμφανίζεται το ακόλουθο: Unrecoverable playback error: Sample rate of 44100 Hz not supported by this device Με asio4all δουλεύει μια χαρά.
2. Το πιο ΠΕΡΙΕΡΓΟ. Λίγους μήνες μετά την αγορά της κάρτας όταν προσπαθούσα να ανοίξω το emu control panel, το παράθυρο εμφανιζόταν στη γραμμή εργασιών των windows (ότι ήταν ανοιχτό) αλλά παράθυρο για να κάνω τις ρυθμίσεις δεν υπήρχε! Ακολούθησε απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση όμως το πρόβλημα δε λύθηκε. Τότε δικίμασα μια τελευταία λύση και άνοιξα ένα νέο user account. Στο νέο user account ανοιγε κανονικότατα! Τώρα όμως δεν ανοίγει ούτε στο νέο user account .
Επίσης σε περιβάλλον ηχογράφησης η κάρτα δεν είναι σταθερή (κολλάει και πολλά άλλα). Βέβαια εδώ μπαίνει και ο παράγοντας του λογισμικού που μπορεί να είναι ο υπαίτιος.
Γενικότερα η κάρτα δουλεύει μεν, αλλά δεν είναι απόλυτα σταθερή, πράγμα που κάνει "επικίνδυνη" τη χρήση της. (κυρίως σε ηχογράφηση ή γενικά σε εργασία με DAW)
Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για ηχογράφηση και εαν ναι, ποιό ήταν το καλύτερο latency που μπορεσε να φτάσει?
Πάντως για ακρόαση μουσικής με τη λύση που μου πρότεινε ο sokmav είναι ΟΚ.
Πληροφοριακά το λάπτοπ όπου είναι εγκατεστημένη είναι acer χωρίς USB 3.
Για το το USB 3: Απ' ότι ξέρω μέχρι κάποια στιγμή η Intel χρησιμοποιούσε τσιπάκια άλλων κατασκευαστών μιας και δεν υπήρχε ενσωματωμένος ελεγκτης USB 3 στα δικά της τσιπσετ. Τώρα αν δεν κάνω λάθος πρέπει η λειτουργία USB 3 να είναι εσωματωμένη στα τσιπσετ της.

Απάντηση: E -MU 0204 usb

Γενικά πάντως,το 95% των προβλημάτων που διαβάζω κι εδώ και έξω,είναι όταν δουλεύει με laptops.
Με desktops όλα λύνονται ως δια μαγείας εκτός πολύ λίγων περιπτώσεων που και πάλι βρέθηκε λύση με την αλλαγή θύρας ή κάτι παρόμοιο.

Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να συμπεράνει πως εκτός της περίπτωσης που έχει αναφερθεί ο Sonus (την υπολοίηση της USB δηλαδή),μάλλον κάτι έχει να κάνει με την τροφοδοσία αλλά όχι αποκλειστικά με αυτή αφού σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ενεργού hub δεν έλυσε όλα τα προβλήματα.

Οκ,οι drivers είναι για τα σκυλιά,απαρχαιωμένοι κλπ,αλλά τόσο επιλεκτική συμπεριφορά πια;
Κι είναι κρίμα γιατί παίζει καλά πανάθεμα το για μηχανάκι (για τα λεφτά του φυσικά),ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν διαβάζω για τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζει σε κόσμο..

Εντωμεταξυ χθες που ειχα παλι reboot κατα την αναπαραγωγη την ιδια ακριβως στιγμη πεταξε μπλε οθονη και το laptop που ηταν συνδεδεμενο στο ρευμα.
Τυχαιο;

Καθολου τυχαιο...
Αυτα μου εκανε και μενα και ειχα σαλταρει!!!

Μπορώ να μιλήσω μόνο για τη μεγάλη αδελφή, την 404.
Σε περιβάλλον Windows XP με desktop έχω ηχογραφήσει πολλές φορές χωρίς πρόβλημα. Σημειώνω ότι είναι συνδεμένη σε δική της θύρα USB που βγαίνει από αυτοτελή PCI -> USB κάρτα με τσιπάκια της NEC. Στις άλλες θύρες -της motherboard- βγάζει κλικς, ποπς κλπ. Στο συγκεκριμένο υπολογιστή. Με άλλες motherboard δουλεύει μιά χαρά.

Με το NetBook της HP με Windows 7 δουλεύει, αλλά παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά -τα έχω ξαναγράψει.

Με Mac Mini παλιάς γενιάς (Powerpc) που την είχα δοκιμάσει κάποτε δούλευε κανονικά.

Ηχογράφηση εκτός περιβάλλοντος Windows XP, ούτε να το σκεφτώ...

Δύο ερωτήσεις:
Τι πρόβλημα είχε πριν η κάρτα?
Τι είδους χέριασμα έχει γίνει στην 0404?
1) Aπειρα...πρακτικα δεν επαιζε.
Τελικα παιζει μονο απο usb3 ή απο usb2 με ενεργο hub αλλα παντα με asio...wasapi ουτε για συζητηση .
2) Την πηρα χεριασμενη και ιδεα δεν εχω τι της εχουν κανει...ο Σπυρος που ξερει(?) ας απαντησει στον φιλο μας (αλλα με το χεριασμα α)δεν εχει volume και β)δεν μπορει να
ξαναγινει ¨μαμα¨

2. Το πιο ΠΕΡΙΕΡΓΟ. Λίγους μήνες μετά την αγορά της κάρτας όταν προσπαθούσα να ανοίξω το emu control panel, το παράθυρο εμφανιζόταν στη γραμμή εργασιών των windows (ότι ήταν ανοιχτό) αλλά παράθυρο για να κάνω τις ρυθμίσεις δεν υπήρχε!

Λοιπον ,με αφορμη αυτο που λεει ο φιλος Aurum να σας πω τι επαθα με τον Nero.
Αγορασμενος κανονικα ,τον εγκαθιστω και ολα καλα.
Μετα απο μερικους μηνες παπαλα ο express (μονο αυτον δουλευω,ολα τα ολα ουτε ξερω πως ανοιγουν!!)
Αρχιζω τις ερωτησεις για αλλα προγραμματα, μου τρωει ενα καρο καιρο να τα κουλαντρισω (το μονο καλο ειναι οτι ανακαλυψα το Audiogate) και τελικα
με βοηθαει ο Farflung (να ναι καλα το παλικαρι) και βρισκουμε τον λογο (δεν δεχοταν το text) .
Αναγκαζομαι να δουλευω τον Nero burning rom που δεν ηξερα και δεν τον χωνεψα ποτε και να ξετικαρω καθε φορα το κουτακι που εβαζε text στο cdακι (πραγμα που ειναι απειρως χρησιμο στο αμαξ,ι για να βλεπεις απο την λιστα τα τραγουδια στην οθονη)
Ειχα να γραψω δισκακι στο κομπιουτερ πανω απο εξι - επτα μηνες και λιγο πριν απο την εκθεση, μου ζητησε η κορη μου που ειχε παει στην συναυλια του Παυλιδη στο Γκαζι( και πολυ της αρεξε), να τς γραψω το live του που εχω (γιατι πολυ μου αρεζει και μενα!).
Αρνηση δεν επαιζε (αλτσχαϊμερ ομως παιζει) κουμπωνω το δισκακι στο λαπιτοπιο και φυσικα (ο γαϊδαρος μονο ενα δρομο ξερει) το εγραψα με Nero expressssssss που ειχα ξεχασει οτι δεν δουλευε!
Πως???
Ελα ντε...πως??
Ουτε ξερω να σας πω...μετα απο καιρο εφιαξε απο μονο του????
Οχι ακριβως.
Στην εκθεση και μετα απο σοβαρες ,εκτενεις,βαθυστοχαστες,επιστημονικες και τελος βαρυσημαντες συζητησεις που ειχαμε με τους απολυτους γνωστες του χωρου καταληξαμε να βγαλουμε 20 σελιδη ανακοινωση που ελεγε τα εξης:
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΜΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ WINDOWS....ΤΕΛΟΣ!!!

Και τι αλλο ειπε ο ανθρωπΑς..(δεν θα αποκαλυψω το ονομα του γιατι μου ζητησε η μεγιστη αυτη προσφορα του στον ηχο και ειδικα στους ανθρωπους του φορουμ να μεινει ανωνυμη....κατι σαν τις μεγαλες δωρεες στην ανθρωποτητα ρε παιδι μου!!)

ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΉΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΑΣ ΓΙΑ ΗΧΟ ΚΛΕΙΣΤΕ-ΞΗΛΩΣΤΕ-ΚΑΨΤΕ THN ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INERNET.......ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ!!

Αντιρρηση κανενας??

................................
Στην εκθεση και μετα απο σοβαρες ,εκτενεις,βαθυστοχαστες,επιστημονικες και τελος βαρυσημαντες συζητησεις που ειχαμε με τους απολυτους γνωστες του χωρου καταληξαμε να βγαλουμε 20 σελιδη ανακοινωση που ελεγε τα εξης:
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΜΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ WINDOWS....ΤΕΛΟΣ!!!

Και τι αλλο ειπε ο ανθρωπΑς..(δεν θα αποκαλυψω το ονομα του γιατι μου ζητησε η μεγιστη αυτη προσφορα του στον ηχο και ειδικα στους ανθρωπους του φορουμ να μεινει ανωνυμη....κατι σαν τις μεγαλες δωρεες στην ανθρωποτητα ρε παιδι μου!!)

ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΉΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΑΣ ΓΙΑ ΗΧΟ ΚΛΕΙΣΤΕ-ΞΗΛΩΣΤΕ-ΚΑΨΤΕ THN ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INERNET.......ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ!!

Αντιρρηση κανενας??
Σε ότι έχει σχέση με τα Windows μαζί σου! :fahne90:

Αλλά επειδή βλέπω ότι τα έχεις πάρει άγρια, νομίζω πως είναι η ώρα για τη θαυματουργή συνταγή: :nurse:
Μιά ρακούλα την ημέρα τους γιατρούς τους κάνει πέρα! :beerglass:

Υ.Γ. Μη βαράτε, πέστε μου: Ποιός είναι αυτός ο Παυλίδης; :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Σε ότι έχει σχέση με τα Windows μαζί σου! :fahne90:

Αλλά επειδή βλέπω ότι τα έχεις πάρει άγρια, νομίζω πως είναι η ώρα για τη θαυματουργή συνταγή: :nurse:
Μιά ρακούλα την ημέρα τους γιατρούς τους κάνει πέρα! :beerglass:

Υ.Γ. Μη βαράτε, πέστε μου: Ποιός είναι αυτός ο Παυλίδης; :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
1)Η συνταγη σου εκτελειται απαρεκλειτως εδω και μια εικασαετια !!
2)Ο Παυλιδης (οχι η σκολατα υγειας) ειναι ο πρωην frontman των Ξυλινων Σπαθιων (αν ρωτησεις ομως ποιοι ειναι αυτοι,θα διαμαρτυρηθω εντονως!!!!):ernaehrung004:

1) Aπειρα...πρακτικα δεν επαιζε.
Τελικα παιζει μονο απο usb3 ή απο usb2 με ενεργο hub αλλα παντα με asio...wasapi ουτε για συζητηση .
2) Την πηρα χεριασμενη και ιδεα δεν εχω τι της εχουν κανει...ο Σπυρος που ξερει(?) ας απαντησει στον φιλο μας (αλλα με το χεριασμα α)δεν εχει volume και β)δεν μπορει να
ξαναγινει ¨μαμα¨

Μάλλον είναι κάλυτερα χωρίς ένταση εάν χρησιμοποιείται ως DAC. Έτσι θα ρυθμίζεις από τον (προ)ενισχυτή και φυσικά θα ξέρεις ότι δεν πρόκειται να χάνει από κάποιο φτηνό ποτενσιόμετρο. Όταν βρω ευκαιρία θα δοκιμάσω κι εγώ με εξωτερικό hub και θα γράψω αποτελέσματα. Όσο για τα windows, δεν ξέρει κανείς τι γίνεται. Γιατι ας πούμε όταν αγοράζεις καινούργιο υπολογιστή αυτός ανοίγει γρήγορα ενώ μετά από αρκετό καιρό ο χρόνος εκκίνησης έχει αυξηθεί αισθητά; Γιατί φίλος mdvq ανακάλυψε το nero express επισκευασμένο "από μόνο του"; Γιατί η 0(4)204 παίζει σε άλλους μια χαρά και σε άλλους όχι; Οι απορίες είναι πολλές και γι αυτό πρέπει να συζητάμε έτσι ώστε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα και συμβουλές για τη "συμβίωσή" μας με τον υπολογιστή στον κόσμο του ήχου. :BDBDG54::ernaehrung004:

Μάλλον είναι κάλυτερα χωρίς ένταση εάν χρησιμοποιείται ως DAC. Έτσι θα ρυθμίζεις από τον (προ)ενισχυτή και φυσικά θα ξέρεις ότι δεν πρόκειται να χάνει από κάποιο φτηνό ποτενσιόμετρο. Όταν βρω ευκαιρία θα δοκιμάσω κι εγώ με εξωτερικό hub και θα γράψω αποτελέσματα. Όσο για τα windows, δεν ξέρει κανείς τι γίνεται. Γιατι ας πούμε όταν αγοράζεις καινούργιο υπολογιστή αυτός ανοίγει γρήγορα ενώ μετά από αρκετό καιρό ο χρόνος εκκίνησης έχει αυξηθεί αισθητά; Γιατί φίλος mdvq ανακάλυψε το nero express επισκευασμένο "από μόνο του"; Γιατί η 0(4)204 παίζει σε άλλους μια χαρά και σε άλλους όχι; Οι απορίες είναι πολλές και γι αυτό πρέπει να συζητάμε έτσι ώστε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα και συμβουλές για τη "συμβίωσή" μας με τον υπολογιστή στον κόσμο του ήχου. :BDBDG54::ernaehrung004:
Στα πλαισια της συζητησης που αναφερεις ,ωστε να βρισκουμε απαντησεις στα προβληματα μας ,σου απαντω για να εχουμε τροφη προς σχολιασμο.
1)Για το θεμα της θυρας usb (sonus rules) φταιει το γεγονος οτι καθε κατασκευαστης λαπτοπ χρησιμοποιει διαφορα τσιπσετ τα οπιοα δεν ειναι συμβατα μεταξυ τους (αν και θα επρεπε)
2)Για το θεμα του nero ,μαλλον σε καποια αναβαθμιση ,αναβαθμισαν και το προγραμμα του blueray driver με αποτελεσμα να κανει την ασυμβατοτητα με τον express.Σε καποια επομενη το ελυσαν και δουλεψε.
Το λεω αυτο γιατι,αμα πας στο site της Sony (αυτη τη μαρκα εχει πανω το δικο μου λαπτοπ) γραφει σαφεστατα οτι δεν υπαρχουν αναβαθμισεις για αυτην την συσκευη και οι οποιες,θα ερχονται μεσω των επισημων των windows!!!
Αντε τωρα να ξερεις εσυ οταν σου λει οτι υπαρχουν 20 αναβαθμισεις για τον υπολογιστη σου ,τι θα βελτιωθει και θα στα κανει μανταρα.

Αβυσσος ο πυρην του λαπτοπιου.:flipout::Banane0:

Απάντηση: Re: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

Να πειραματιστώ δηλαδή και να συνδέσω την κάρτα με τον προενισχυτή; Πώς; Ποια διαφορά θα δω;
Ελπίζω μην κάνω κατάχρηση φιλοξενίας!

Απάντηση: Re: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

Σ' ευχαριστώ, Κώστα! Διαυγής και εξαιρετικός ορισμός. Αρχίζω να καταλαβαίνω.
Αξίζει να πειραματιστώ να συνδέσω την κάρτα μου στους Audiolab; Ποιο θα είναι το κέρδος; Πώς να τη συνδέσω;

Re: Απάντηση: Re: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

Σ' ευχαριστώ, Κώστα! Διαυγής και εξαιρετικός ορισμός. Αρχίζω να καταλαβαίνω.
Αξίζει να πειραματιστώ να συνδέσω την κάρτα μου στους Audiolab; Ποιο θα είναι το κέρδος; Πώς να τη συνδέσω;
Τώρα πού είναι συνδεμένη;

Re: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

καλημέρα Αγαθοκλη. θα χρειαστεί να πάρεις ενα ζευγάρι καλώδια καρφί σε rca και να συνδέσεις την EMU στον ενισχυτή σου. με αυτόν το τρόπο θα ακούς τα αρχεία απο το λαπτοπ στο κυρίως σύστημα σου.
img1148la9.jpg

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

Δεν μπορώ να συνδέσω και το CD player στην κάρτα για να ακούω μουσική κι από εκεί; Αν ναι, με ποιον τρόπο;