EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: E -MU 0204 usb

το οτι παιζει καλα σε usb3 ειναι μια ένδειξη πως έιναι θεμα τροφοδοσίας μια και οι usb3 δινουν πιο πoλλά mv.
Ρε Μαϊκ μου ,θα συμφωνουσα απολυτα σε αυτο που λες για την 0204.
Η 0404 εχει δικια της τροφοδοσ,ια οποτε εκει ,κατα την γνωμη μου,εχει να κανει με το τσιπσετ της usb.
Eχεις κατι στο μυαλο σου για ενεργο και πακακι ???

Ρε Μαϊκ μου ,θα συμφωνουσα απολυτα σε αυτο που λες για την 0204.
Η 0404 εχει δικια της τροφοδοσ,ια οποτε εκει ,κατα την γνωμη μου,εχει να κανει με το τσιπσετ της usb.
Eχεις κατι στο μυαλο σου για ενεργο και πακακι ???
κανένα Belkin νομίζω θα είναι μια χαρά... απο κομπιουτερομαγαζο.. δεν ξέρω αν υπάρχουν και usb3 hubs ουτε αν ενδείκνεινται στην περίπτωση αυτή ... απο κει και περα πας στον Φανο και ζητας σταθεροποιημένο πακ συμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχει το τροφοδοτικό του hub που θα πάρεις... αν και σε πρώτη φάση ισως και να μην ειναι απαραίτητο .. δεν πρώτα αν το ενεργό hub λυνει το πρόβλημα...

USB 3 Hubs υπάρχουν (http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...der-usb-hub/Turbo-X-USB-Hub-3-0-CK-00171A.htm)

Ίσως θα έπρεπε να τεσταριστούν και οι όποιες διαφορές στον ήχο (εάν υπάρχουν). Εδώ ο κόσμος αγοράζει ακριβά καλώδια USB (Audiophile) και τώρα εμείς παμε αντιθετα συνδέοντας την κάρτα ήχο σε Hub (!). Χαλάλι όμως εάν παίξει χωρίς προβλήματα. Βέβαια πάμε στα τυφλά χωρίς να ξέρουμε εάν το συγκεκριμένο τσιπακι του Hub θα είναι συμβατό! Εάν έχει πάλι προβλήματα, ποιος θα πει μετά εάν ήταν τελικά το τσιπακι του Hub που είχε το ίδιο πρόβλημα ασυμβατότητας με αυτό του υπολογιστή?? Πάντως αξίζει η προσπάθεια και όποιος την κάνει θα ήταν καλό να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα μπας και βρούμε κάποιο τρόπο να λύσουμε τα προβλήματά... :ears::ears::ears:

Last edited:

Φιλαρακια να σας καμνω μια ερωτηση ??
Επειδη ο αρχηγος μας (ενας ειναι αυτος ...Sonus και ξερο ψωμι:music-smiley-005::ADFADF1:) καποτες μας ειπε οτι για πολλα προβληματα φταινε οι θυρες usb,σκεφτηκα μπας και με ενα hub μπορει να υπαρξει καποια λυση.
Το εχει δοκιμασει κανεις???
Δηλ να μην παιζει σωστα η ενσωματωμενη usb και να δουλευει οταν συνδεσεις πανω της hub.

Λετε να.....-bye-
Ο Sonus βρίσκεται στην Κρήτη τούτο τον καιρό. Και δεν τρώει ξερό ψωμί, αλλά παξιμάδι κρίθινο! :hahaha: :laugh: :flipout:

Εάν το πρόβλημα βρίσκεται στο τσιπάκι της motherboard -το συνηθισμένο- είναι μάλλον απίθανο να λυθεί με hub. Αλλά με τους υπολογιστές ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και δε χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις!

Δεν είναι δύσκολη η δοκιμή όμως: Ένα laptop, η κάρτα ήχου κι' ένα ζευγάρι ακουστικά για έλεγχο μεταφέρονται εύκολα. Αν δουλεύει με hub θα φανεί αμέσως...

Εχω νεα και μαλιστα καλα!!:Banane0::music-smiley-005::award:
Δειτε τι ωρα ποσταρω και θα καταλαβετε τι εχω τραβηξει.
Αυριο οι λεπτομερειες.
Δουλεψανε τελικα ολα με ενεργο hub .
Σειρα εχει τωρα να δουμε μπας και κανει δουλεια και το παθητικο.

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Εχω νεα και μαλιστα καλα!!:Banane0::music-smiley-005::award:
Δειτε τι ωρα ποσταρω και θα καταλαβετε τι εχω τραβηξει.
Αυριο οι λεπτομερειες.
Δουλεψανε τελικα ολα με ενεργο hub .
Σειρα εχει τωρα να δουμε μπας και κανει δουλεια και το παθητικο.

Τι είναι το ενεργό και τι το παθητικό;

Στα γρηγορα ,για να μην σας κουραζω με τις περιπετειες του μικρου Μιχαλη ,στον απεραντο κοσμο των ψηφιακων!!
Ενεργο hub μαρκας turboX (το τονιζω οτι με ΑΥΤΟ δουλεψε το δικο μου Dell) και λειτουργισαν ΚΑΙ οι δυο υπολοιπες θυρες usb
Με την usb3 κανενα προβλημα ,οπως ειχαμε πει.
Μαλιστα στο hub συνεδεσα και τις δυο Emu και αλλαζα μεταξυ των δυο, απο το output του foobar.
Moνο με asio,wasapi εξακολουθει να μην παιζει.
Ακουστκαν τελειως διαφορετικα ,η 0204 απο την 0404.
Τωρα ποια ειναι καλυτερη αδυνατω να πω, γιατι ειμουν χωμα.
Προχειρα προχειρα, καλυτερη στα αυτια μου η 0404.
Επισης (αν δεν εχω παρανοησει τελειως) καλυτερη μου ακουστηκε και η θυρα usb3 απο την usb2 με hub.
14 παλιοευρω κανει το μαμημενο....δοκιμαστε και σεις, να μην παει χαμενη η καρτουλα.
Σειρα τωρα εχει :
1)Παθητικο hub και
2) Ενα πιο της προκοπης.

Αυτα προς το παρον...συντομα κοντα σας ,με καινουργιες περιπετειες:flipout:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: η 0404 ειναι "χεριασμενη" και οχι μαμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Hub με δική του τροφοδοσία ή χωρίς[/QUO

Ευχαριστώ! Εγώ έχω συνδεδεμένη τη 0404 σε λάπτοπ της Toshiba με 64μπιτα windows 7 χωρίς πρόβλημα. Το λάπτοπ το έχω συνδέσει και με ένα εξωτερικό docking station της Toshiba, το οποίο έχει δικό του τροφοδοτικό και έχει πολλές και διάφορες θύρες, μεταξύ των οποίων και usb. Υπάρχει περίπτωση να δουλεύει καλύτερα η κάρτα αν τη συνδέσω σε αυτό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Ευχαριστώ! Εγώ έχω συνδεδεμένη τη 0404 σε λάπτοπ της Toshiba με 64μπιτα windows 7 χωρίς πρόβλημα. Το λάπτοπ το έχω συνδέσει και με ένα εξωτερικό docking station της Toshiba, το οποίο έχει δικό του τροφοδοτικό και έχει πολλές και διάφορες θύρες, μεταξύ των οποίων και usb. Υπάρχει περίπτωση να δουλεύει καλύτερα η κάρτα αν τη συνδέσω σε αυτό;

Και δεν δοκιμάζεις;Δεν χάνεις τίποτα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Σου δουλευει σε ολες τις θυρες usb αγαπητε????
Με wasapi παιζει??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Δεν διαπίστωσα πρόβλημα με τις θύρες. Τη δουλεύω με asio.
Ας εχουμε λοιπον υποψην οτι τα usb τσιπσετ των Toshiba ειναι τα "καλα".
Αλλος φιλος με Toshiba για να εχουμε καλα στατιστικα δειγματα???

Εγω που δουλευω την 0404 με ενα netbook turbo-x + windows7 32bit και λογω χωροταξικης τοποθετησης και των υπολοιπων μηχανηματων μπορω
να χρησιμοποιησω μονο την πισω θυρα του netbook εχω παρει το εξης hub

http://www.kotsovolos.gr/site/compu...in-hi-speed-4-port-f5u304ea-white#prettyPhoto

πανω στο οποιο εχω την 0404 και τον εξωτερικο σκληρο με την μουσικη και εχω συχνα επανεκκινηση του netbook κατα την αναπαραγωγη... (foobar δουλευω)

Δεν εχω δοκιμασει να βαλω απευθειας στη θυρα του netbook την 0404 γιατι δεν θα εχω θυρα για να βαλω τον εξωτερικο. Λετε να το δοκιμασω
μπας και ειναι προβλημα των θυρων του belkin;

Επομενo βημα η αγορα του hub απο το πλαισιο...

Εντωμεταξυ χθες που ειχα παλι reboot κατα την αναπαραγωγη την ιδια ακριβως στιγμη πεταξε μπλε οθονη και το laptop που ηταν συνδεδεμενο στο ρευμα.
Τυχαιο;

Εγω που δουλευω την 0404 με ενα netbook turbo-x + windows7 32bit και λογω χωροταξικης τοποθετησης και των υπολοιπων μηχανηματων μπορω
να χρησιμοποιησω μονο την πισω θυρα του netbook εχω παρει το εξης hub

http://www.kotsovolos.gr/site/compu...in-hi-speed-4-port-f5u304ea-white#prettyPhoto

πανω στο οποιο εχω την 0404 και τον εξωτερικο σκληρο με την μουσικη και εχω συχνα επανεκκινηση του netbook κατα την αναπαραγωγη... (foobar δουλευω)

Δεν εχω δοκιμασει να βαλω απευθειας στη θυρα του netbook την 0404 γιατι δεν θα εχω θυρα για να βαλω τον εξωτερικο. Λετε να το δοκιμασω
μπας και ειναι προβλημα των θυρων του belkin;

Επομενo βημα η αγορα του hub απο το πλαισιο...

Εντωμεταξυ χθες που ειχα παλι reboot κατα την αναπαραγωγη την ιδια ακριβως στιγμη πεταξε μπλε οθονη και το laptop που ηταν συνδεδεμενο στο ρευμα.
Τυχαιο;

δεν μπορείς πάνω στο hub να έχεις μόνο την κάρτα ή μόνο τον σκληρό; ένα πράγμα δλδ όχι κ τα δυο
ο σκληρός είναι με τροφοδοσία απο το usb η έχει δική του... αν έχει δική του δεν υπάρχει λόγος να τπν έχεις πάνω σε hub
αν δεν γινεται τπτ απο τα παραπάνω πάρε ακομα ενα εναργό hub και βάλε ξεχωριστά καρτα κ σκληρο ... σε διαφορετικά usb του υπολογιστή εννοείται!!!

To εν λογω hub (belkin) ειναι ενεργο.
Δυστυχως μονο μια usb του netbook ειναι διαθεσιμη στην οποια εχει μπει το hub(οι πλαινες usb ειναι μη προσβασιμες) .
O σκληρος ειναι χωρις τροφοδοσια.
Τοσο κακο ειναι που 0404 και σκληρος ειναι πανω στο ιδιο hub.
Αυτη ειναι η αιτια των επανεκκινησεων ;

...
Τοσο κακο ειναι που 0404 και σκληρος ειναι πανω στο ιδιο hub.
Αυτη ειναι η αιτια των επανεκκινησεων ;
Δεν ξέρω σιγουρα, αλλά μπορεί!! ΙΜΟ πάρα πολύ πιθανό!!!
προσπάθησε να βρεις λύση ωστε να μην έχεις μόνο μια usb στο κομπιουτερ σου... δεν γινεται δουλειά έτσι!!!

Last edited:

δοκίμασε να περάσεις καποια -αρκετα- κομματια στον εσωτερικό σκληρό και με μόνο την κάρτα πάνω στο χαμπ δες αν έχεις το ίδιο προβλημα!!