EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E -MU 0204 usb

Δυστυχώς δεν μπορώ να το ανοίξω για να δω...Αλλά αυτή η επιλογή αποκλείεται να έχει τέτοια αποτελέσματα!
Όσο για το KS, όντως δεν χρειάζεται.
Το πρόβλημα είναι όταν η κάρτα ηχογραφεί και πρέπει να οριστεί το sample rate...
Ευχαριστώ για τη βοήθεια και αναμένω μήπως υπάρχει και καποιος άλλος που έχει το ίδιο πρόβλημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E -MU 0204 usb

Δυστυχώς δεν μπορώ να το ανοίξω για να δω...Αλλά αυτή η επιλογή αποκλείεται να έχει τέτοια αποτελέσματα!
Όσο για το KS, όντως δεν χρειάζεται.
Το πρόβλημα είναι όταν η κάρτα ηχογραφεί και πρέπει να οριστεί το sample rate...
Ευχαριστώ για τη βοήθεια και αναμένω μήπως υπάρχει και καποιος άλλος που έχει το ίδιο πρόβλημα

Σε αυτή την περίπτωση κανένα πρόβλημα.
Το ορίζεις απ' το μίξερ των windows μια και καλή και καθάρισες.Οπως και την αναπαραγωγή φυσικά για όλα τα άλλα εκτός του foobar που το αναλαμβάνει το ΚS.
Να' σαι καλά.

Re: E -MU 0204 usb

Ναι αλλά στην εγγραφή δεν παρεμβάλλεται ο μείκτης των Windows λόγω asio και επίσης μόνο εκεί υπάρχει και η επιλογή για τη χρήση της εξοδου των ακουστικών.
Βλέπουμε...

Δουλεύω χρόνια τώρα την EMU 0404 USB με Windows XP χωρίς κανένα πρόβλημα. Την έχω στο Desktop. Τελευταία αποφάσισα να την κάνω και μία εγκατάσταση και στο NetBook με Windows 7, 32 Bits. Διαπίστωσα αλλόκοτη συμπεριφορά σε διάφορα θέματα, ειδικά σε σχέση με τους ASIO drivers.

Είμαι σίγουρος πως είναι θέμα drivers που δεν έχουν ακόμα φτιαχτεί σωστά από την εταιρεία για Windows 7.

Σημειωτέον ότι η 404 και η 204 χρησιμοποιούν τους ίδιους drivers.

Και ίσως δεν φτιαχτούν ποτέ καθώς είναι παλιά προϊόντα

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Και ίσως δεν φτιαχτούν ποτέ καθώς είναι παλιά προϊόντα

Εν τω μεταξύ,τι τι έχει ακούσει η Creative ειδικά για αυτό τον λόγο,δεν λέγεται.Πρέπει να καταριέται την ώρα και την στιγμή που αγόρασε την EMU.
Ας ελπίσουμε πως τα τσακάλια έξω θα βρουν την λύση και σε αυτό όπως έχουν ξανακάνει.Γιατί αν ήταν να περιμένουμε απ' αυτούς....

Πάντως γενικότερα η συμβατότητα με τα εφτάρια είναι πολύ άσχημη. Αρκετές φορές ενώ λειτουργεί μια χαρά ξαφνικά σταματάει! Βέβαια η λειτουργία με το παρεχόμενο λογισμικό Mixcraft είναι όλο προβλήματα και σε θέματα ταχύτητας (latencies) δεν τα πάει και ιδιαίτερα καλά.

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Ήταν ανεξάρτητη πριν η EMU?

Ανεξάρτητη και με καλή φήμη στα επαγγελματικά.
Πάντως,επειδή την έχω περάσει και στο Vaio και παίζει σφαίρα,έχω καταλήξει πως μάλλον λότο είναι το θέμα.
Να μαζευτούμε όλοι λέτε να ρίξουμε ένα ευχέλαιο;

Βέβαια η ποιότητα ηχογράφησης είναι καλή (ΑΚ και εκεί).
Μία καλή δοκιμή θα ήταν ηχογράφηση με εξωτερικούς προενισχυτές μικροφώνων καλής ποιότητας και από εκει σε στάθμη line στην κάρτα και μετά σύγκριση με τον ενσωματωμένο προενισχυτή μικροφώνου. (πολύ κρίμα που δεν έχει phantom power 48 για τα πυκνωτικά...)

Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Ανεξάρτητη και με καλή φήμη στα επαγγελματικά.
Πάντως,επειδή την έχω περάσει και στο Vaio και παίζει σφαίρα,έχω καταλήξει πως μάλλον λότο είναι το θέμα.
Να μαζευτούμε όλοι λέτε να ρίξουμε ένα ευχέλαιο;

Με τι windows (7,8, ΧP) 32 ή 64bit;
Όντως λότο έχει καταντήσει, έχεις δίκιο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Με τι windows (7,8, ΧP) 32 ή 64bit;
Όντως λότο έχει καταντήσει, έχεις δίκιο!

7 64bit.
Και μάλιστα με ένα κάρο ακόμα εφαρμογές επάνω αφού το παίρνω στην δουλειά.
Άμα λέμε λότο...

ΑΝ δεν κάνω λάθος την αγόρασε η logitech, έτσι δεν είναι?

Απ' ότι έχω αντιληφθεί το βασικό ζήτημα είναι τα τσιπάκια υποστήριξης της θύρας USB που φοράει η εκάστοτε Motherboard. Με κάποια πάει καλά και με κάποια όχι.
Και σίγουρα οι drivers για 7άρια και μετά δεν είναι ότι καλύτερο.

Δοκιμάστε και με Mac, όσοι έχετε τη δυνατότητα. Να έχουμε κι' από εκεί κάποια αναφορά. Παρ' όλο που δεν έχουν ακουστεί παράπονα στη συμπεριφορά της με Mac.

Και συμφωνώ μαζί σας, Η Creative τη χαντάκωσε τελικά την EMU. Αλλά κι' ίδια η Creative δεν είναι αυτή που ήταν πριν κάποια χρόνια...

Τώρα ασχολείται πολύ και με το Bluetooth πράγμα όχι κακό, αλλα θα έπρεπε να υπάρξουν νέες εκδόσεις drivers για τα EMU προϊόντα οπωσδήποτε, διότι τα προβλήματα δεν είναι λίγα, πράγμα που θα διαπιστώσει κανεις απλά διαβάζοντας αυτό το thread.

Last edited:

Μία ενδιαφέρουσα σύγκριση θα ήταν EMU 0204/0404 vs κάποιας σύγχρονης κάρτας της creative. Να δούμε αν τουλάχιστον κράτησαν κάτι από την ποιότητα και την τεχνογνωσία της EMU.

Βέβαια η ποιότητα ηχογράφησης είναι καλή (ΑΚ και εκεί).
Μία καλή δοκιμή θα ήταν ηχογράφηση με εξωτερικούς προενισχυτές μικροφώνων καλής ποιότητας και από εκει σε στάθμη line στην κάρτα και μετά σύγκριση με τον ενσωματωμένο προενισχυτή μικροφώνου. (πολύ κρίμα που δεν έχει phantom power 48 για τα πυκνωτικά...)
Με την 404 έχω ηχογραφήσει και έχω χρησιμοποιήσει πυκνωτικά μικρόφωνα. Ηχογραφεί καλά. Σε πρόσφατη δοκιμαστική ηχογράφηση με κορυφαία μικρόφωνα που τη χρησιμοποίησα κάτι μου έλειψε, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την αιτία. Σε μεταφορές αναλογικών εγγραφών, όπου την έχω επίσης χρησιμοποιήσει τα πάει θαυμάσια. Η είσοδος Line δηλαδή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να διαφέρουν η 404 από την 204, αλλά δε νομίζω να υπάρχει διαφορά σ' αυτό. Έχω γράψει και με καλούς (?) εξωτερικούς προενισχυτές μικροφώνων (φορητή κονσολίτσα της Soundcraft) μέσω Line και τα πήγε μιά χαρά.

Κορυφαίους προενισχυτές μικροφώνων έχω, αλλά θα ήταν εντελώς περιττό να χρησιμοποιήσω μαζί της.
Και το πείραμα που προτείνεις, να σου πω, με κουράζει και μόνο η ιδέα. Αλλά δεν είναι και πρακτικό. Πως θα καταφέρεις ένα μουσικό για παράδειγμα να παίξει δύο φορές συνεχόμενα ακριβώς το ίδιο, ώστε να μπορείς να κάνεις τη σύγκριση;

Μία ενδιαφέρουσα σύγκριση θα ήταν EMU 0204/0404 vs κάποιας σύγχρονης κάρτας της creative. Να δούμε αν τουλάχιστον κράτησαν κάτι από την ποιότητα και την τεχνογνωσία της EMU.
Πολύ ευχαρίστως να τις συγκρίνουμε. Όποιος έχει 204 μπορεί να τη φέρει.

Στην Αθήνα πάντως θα επιστρέψω στα μέσα Οκτωβρίου...