EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: Απάντηση: EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Και για όσους σνομπάρουν τις καρτούλες,ορίστε και μερικά χαρντ έβιντενς από τα γατιά του diyAudio.
Πηγή:

:a0210::music-smiley-005:
Οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν τα αυτιά μας! :ears:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

:a0210::music-smiley-005:
Οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν τα αυτιά μας! :ears:

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ειδικά ο ενισχυτής ακουστικών είναι απίστευτα μελωδικός!

Ψαχνω και γω την 0204 και δεν την βρισκω Ελλαδα,ξερω οτι την εχει ο γνωστος Γερμανος αλλα δεν τα παω καλα με τις συναλλαγες στο εξωτερικο,ειναι και οι ασυμβατοτητες με τσιπ και drivers που διαβαζω,σαν εναλλακτικη σκεφτομαι την Steinberg UR22 ,την εχει κανεις? η γνωριζει σε σχεση με την ΕΜU τι ψαρια πιανει?κυριως την θελω για ακροαση μουσικης,και αντε καμια φορα να συνδεσω την ηλεκτρικη κιθαρα για να γρατσουνισω λιγο,οχι ηχογραφηση..

Στις υποψηφιες και η focusrite scarlett 2i2,η emu απ οτι μου ειπαν απο ενα καταστημα εκλεισε για παντα,καταστραφηκε το εργοστασιο απο το τσουναμι και δεν προκειται να ξανανοιξει,απο steinberg ur22 και scarlett 2i2 ποια προτεινετε?

Στις υποψηφιες και η focusrite scarlett 2i2,η emu απ οτι μου ειπαν απο ενα καταστημα εκλεισε για παντα,καταστραφηκε το εργοστασιο απο το τσουναμι και δεν προκειται να ξανανοιξει,απο steinberg ur22 και scarlett 2i2 ποια προτεινετε?

Άλλωστε emu τελυταια ανήκε στην creative.

Μαλλον με δουλεψε δηλαδη?

Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να εννοουσε, πάντως η ιστοσελιδα της 0204 ειναι στο site της creative: http://[B]www.creative.com[/B]/emu/products/product.aspx?category=610&pid=20347
Επίσης δες τι γραφει κάτω δεξιά η κάρτα: http://www.handinhand.uk.net/pics/img-0204-1.jpg
Creative Professional
Βέβαια μπορεί να φτιάχνονταν όντως στην Ιαπωνία και να καταστραφηκε το εργαστάσιο, αυτό δεν το ξέρω

Τη Focusrite Scarlett 2i2

Επίσης λάβε σοβαρά υπ' όψη κι' αυτές:

Focusrite Scarlett 2i4

Tascam US 366

MOTU MicroBook II​

Σαν dac ποια θεωρειτε οτι ειναι καλυτερη?συμπεριλαμβανομενης και της emu ,βεβαια η motu και η scarlett 2i4 ξεφευγουν απο το μπατζετ.

Last edited:
Σαν dac ποια θεωρειτε οτι ειναι καλυτερη?συμπεριλαμβανομενης και της emu ,βεβαια η motu και η scarlett 2i4 ξεφευγουν απο το μπατζετ.
Η φήμη και η αξία της EMU είναι γνωστή και επιβεβαιωμένη για όσους από μας είμαστε κάτοχοι. Το γεγονός όμως ότι η εταιρεία έχει υποβαθμιστεί πια σε παρακλάδι της Creative και η υποστήριξη -ειδικά για τους drivers, κάθε φορά που εξελίσσονται τα λειτουργικά συστήματα- είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη. Κι' αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Αν αγόραζα σήμερα σ' αυτή την κατηγορία, χωρίς να έχω ακούσει, θα πήγαινα προς τη Motu. Κυρίως λόγω της φήμης της στις παραπάνω κατηγορίες. Μεταξύ Tascam και Focusrite θα προβληματιζόμουν. Τις θεωρώ ισάξιες.

Αναρωτιέμαι τώρα, σε βοήθησα ή σε μπέρδεψα περισσότερο; :laugh:

Οχι ενταξει καταλαβα πολυ καλα τι λες και σε ευχαριστω,απο την αλλη με τρωει να παρω την emu γιατι εχει καλη τιμη γι αυτα που κανει,ειναι δοκιμασμενη και εχει υποστηριξη απο το νημα,με την εννοια οτι αν σε κατι εχω απορια ολο και καποιος κατοχος θα μου πει,θα δουμε,καθοτι ασχετος να ρωτησω και κατι αλλο,αν συνδεσω την ηλεκτρικη κιθαρα στην καταλληλη θυρα(hi-z line) θα την ακουω απο τον ενισχυτη-ηχεια μου?

Απάντηση: Re: EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Οχι ενταξει καταλαβα πολυ καλα τι λες και σε ευχαριστω,απο την αλλη με τρωει να παρω την emu γιατι εχει καλη τιμη γι αυτα που κανει,ειναι δοκιμασμενη και εχει υποστηριξη απο το νημα,με την εννοια οτι αν σε κατι εχω απορια ολο και καποιος κατοχος θα μου πει,θα δουμε,καθοτι ασχετος να ρωτησω και κατι αλλο,αν συνδεσω την ηλεκτρικη κιθαρα στην καταλληλη θυρα(hi-z line) θα την ακουω απο τον ενισχυτη-ηχεια μου?

Θα την ακούσεις κανονικότατα...(Με το σχετικό latency βέβαια,εννοείται,είναι στάνταρ σε τέτοιες περιπτώσεις.)

-Την EMU 0404 την έχω. Αξιοθαύμαστο πόση ποιότητα δίνει αυτή η "καρτούλα" των 200 Ευρώ. Πριν την αγοράασεις όμως, διάβασε όλο το παρόν νήμα για να ξέρεις τι "παραξενιές" πιθανόν ν' αντιμετωπίσεις. Την χρησιμοποιώ με Windows XP και λειτουργεί άψογα. Με μεταγενέστερες εκδόσεις των Windows όμως, μπορεί να υπάρχουν θέματα. Τα έχουμε γράψει στις προηγούμενες σελίδες. Αν έχεις Mac με OSX Tiger ή Lion πιθανότατα να μην έχεις κανένα πρόβλημα. Με την τελευταία έκδοση Maverick δεν μπορώ να σου πω. Από την άλλη πλευρά χάρη στη δημοφιλία της έχει μία πολύ καλή ανεξάρτητη υποστήριξη σε Linux.

-Ναι, μπορείς ν' ακούσεις την κιθάρα σου, καθώς παίζεις από τις εισόδους Hi-Z. Άπλά πατάς προηγουμένως το κουμπάκι Monitor στη θέση On. Προσοχή όταν ρυθμίζεις τις εντάσεις! Μπορεί να κάψεις τον ενισχυτή και τα ηχεία σου, εφ' όσον χρησιμοποιείς τα συνηθισμένα οικιακά μηχανήματα.
Η EMU πάντως δεν θα πάθει τίποτα! :laugh:

Re: Απάντηση: Re: EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

...............
να ρωτησω και κατι αλλο,αν συνδεσω την ηλεκτρικη κιθαρα στην καταλληλη θυρα(hi-z line) θα την ακουω απο τον ενισχυτη-ηχεια μου?

Θα την ακούσεις κανονικότατα...(Με το σχετικό latency βέβαια,εννοείται,είναι στάνταρ σε τέτοιες περιπτώσεις.)
Δεν θα έχει Latency με το κουμπάκι Monitor στη θέση On. Απολύτως εξακριβωμένο. (Hardware monitoring, δείτε και το manual). Θα υπάρχει όταν χρησιμοποιείται για monitoring το πρόγραμμα ηχογράφησης. Και σ' αυτή την περίπτωση όμως μπορεί να είναι πολύ χαμηλό, όταν χρησιμοποιούνται οι ASIO2 drivers, έχω γράψει και με 5 ms. Το Latency μας ενδιαφέρει κυρίως για το Overdubbing.

Πατώντας το κουμπάκι direct monitor ,όπως ειπώθηκε, δε θα έχεις καμμια καθυστέρηση. Βάλε το καλύτερα στη θέση mono για να ακους και από τα δύο ηχεία. Δίπλα βρίσκεται ένα ποτενσιόμετρο "χωρίς τέλος" (Γιατί άραγε;;; ). Από εκει ρυθμίζεις την ένταση του direct monitor που θα ακους. Εάν θες όμως παραμορφώσεις ή εφέ, τότε το σήμα πρέπει να περάσει από τον υπολογιστή με την ανάλογη καθυστέρηση.

@Sonus Naturalis: Εάν θέλουμε να κάνουμε overdubbing, πως αντιμετωπίζουμε το θέμα latencies? Σε απλή ηχογράφηση, όποια και εάν είναι η καθυστέρηση δεν πειράζει. Αλλά όταν θέλουμε να γράψουμε κάτι "πάνω" από κάτι άλλο, τότε πως αντιμετωπίζουμε αυτή τη μικρή καθυστέρηση;

-Ναι, μπορείς ν' ακούσεις την κιθάρα σου, καθώς παίζεις από τις εισόδους Hi-Z. Άπλά πατάς προηγουμένως το κουμπάκι Monitor στη θέση On. Προσοχή όταν ρυθμίζεις τις εντάσεις! Μπορεί να κάψεις τον ενισχυτή και τα ηχεία σου, εφ' όσον χρησιμοποιείς τα συνηθισμένα οικιακά μηχανήματα.
Η EMU πάντως δεν θα πάθει τίποτα! :laugh:
τι πρεπει να προσεξω στην ρυθμιση εντασης για να μην τα καψω?το volume της καρτας πχ να μην το ανεβασω πανω απο το μισο?του ενισχυτη?η να μην ανεβασω αποτομα?

τι πρεπει να προσεξω στην ρυθμιση εντασης για να μην τα καψω?το volume της καρτας πχ να μην το ανεβασω πανω απο το μισο?του ενισχυτη?η να μην ανεβασω αποτομα?
Έχεις το Volume της EMU τέρμα χαμηλωμένο.
Συνδέεις την κιθάρα σου με την μία είσοδο Hi-Z.
Αρχίζεις να παίζεις, κανονικά, αλλά και δυνατά, όσο μπορείς.
Παίζοντας ρυθμίζεις το Gain από το αντίστοιχο ρυθμιστικό, όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά να μη μπαίνεις στο κόκκινο. Αν θες ενεργοποιείς και το Soft Clip. Από τη μίνι κονσόλα στην οθόνη του υπολογιστή.
Αφού τελειώσεις με τη ρύθμιση, αρχίζεις ν' ανεβάζεις το Volume της κάρτας σιγά-σιγά. Του ενισχυτή σου κάπου στη μέση ή και λιγότερο. Αν ακούσεις παραμόρφωση ή κάτι παρόμοιο χαμήλωσε.

Το πρόβλημα είναι πως οι οικιακοί ενισχυτές δεν είναι φτιαγμένοι για ν' αντέχουν τα δυναμικά των πραγματικών οργάνων.
Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή. Κανονικά δε θασυμβεί τίποτα. Μπορεί ν' ανέβει η διάθεση σου και ν' αρχίσεις να δυναμώνεις όμως! :cool:

Έχεις το Volume της EMU τέρμα χαμηλωμένο.
Συνδέεις την κιθάρα σου με την μία είσοδο Hi-Z.
Αρχίζεις να παίζεις, κανονικά, αλλά και δυνατά, όσο μπορείς.
Παίζοντας ρυθμίζεις το Gain από το αντίστοιχο ρυθμιστικό, όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά να μη μπαίνεις στο κόκκινο. Αν θες ενεργοποιείς και το Soft Clip. Από τη μίνι κονσόλα στην οθόνη του υπολογιστή.
Αφού τελειώσεις με τη ρύθμιση, αρχίζεις ν' ανεβάζεις το Volume της κάρτας σιγά-σιγά. Του ενισχυτή σου κάπου στη μέση ή και λιγότερο. Αν ακούσεις παραμόρφωση ή κάτι παρόμοιο χαμήλωσε.

Το πρόβλημα είναι πως οι οικιακοί ενισχυτές δεν είναι φτιαγμένοι για ν' αντέχουν τα δυναμικά των πραγματικών οργάνων.
Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή. Κανονικά δε θασυμβεί τίποτα. Μπορεί ν' ανέβει η διάθεση σου και ν' αρχίσεις να δυναμώνεις όμως! :cool:
:worshippy: