Ένα κατατοπιστικό review

Έχει πολύ γέλιο αυτό το χόμπυ..:flipout:

Εγώ πάλι το έχω ακούσει το σύστημα και δεν είμαι ούτε τρελλαμένος ούτε απογοητευμένος όμως.Για έναν τύπο που θέλει ουδέτερο άκουσμα είναι πολύ καλό σύστημα άσχετα εάν θα διάλεγα άλλο σύστημα εάν ήθελα ουδέτερο άκουσμα εγώ προσωπικά..

Πάντως μου έχει τύχει αρκετές φορές σε εκθέσεις με φίλους να συμφωνώ 100% στα 4/5 συστήματα που ακούμε και στο ένα να έχουμε διαμετρικά αντίθετη άποψη.Γι' αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν "αυτιά" που εμπιστεύομαι που λένε..

Ααα, και Geopolitis το (ατυχές) παράδειγμα με την Sonus τί το έφερες?

:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Δεν ξέρω για τα Tidal, αλλά δειγματοληπτικά στο λέω πως συνήθως όσοι γουστάρουνε ATC γουστάρουνε και Sonus, για διαφορετικούς λόγους..Κι επειδή γουστάρουμε Sonus δεν σημαίνει πως γουστάρουμε ΟΛΑ τα Sonus.. ;)

γιατι αλλο να γουσταρεις τα Sonus και τα ATC και αλλο να αγοραζεις και τα δυο. Η για το ενα θα διαθεσεις τα λεφτα σου η για το αλλο. Και μενα μου αρεσε πολυ το σετ Sonus/Soulution αλλα αν το εβαζες σε studio θα σε επαιρναν με τις λεμονοκουπες. Ενω ηχεια σαν τα Tidal η τα Hansen στεκονται ανετα.... Αυτο δειχνει οτι ειναι σωστοι αναπαραγωγεις...

Για να ξεφύγουμε λίγο απο την πλάκα...Προσωπικά όταν μιλάω για μηχανήματα θέλω να είμαι συγκεκριμένος.

Η ακρόαση έγινε στον χώρο του αντιπροσώπου,που ήταν φροντισμένος ακουστικά.Τα ηχεία ήταν άνετα τοποθετημένα κι ο χώρος ήταν μεγάλος.

Τέτοιο χώρο επιδείξεων δεν ξέρω να διαθέτουν άλλοι αντιπρόσωποι...

Αυτό που συγκράτησα μετά απο τόσο καιρό είναι ότι απο μεσαία και πάνω το σύστημα έπαιζε απαράδεκτα για το κόστος του.Κουραστικό κι ανάλογα την ηχογράφηση πλήγωνε αυτιά.Είναι χαρακτηριστικό,ότι μόλις αντικαταστάθηκαν τα ηχεία με τα βάσης χιλιαετούς,μπορέσαμε ν' ακούσουμε μουσική(άν κι ο χώρος ήταν άκρως ακατάλληλος γι' αυτά). Επομένως τα ηχεία ήταν το πρόβλημα.

Δεδομένου ότι με τον Μανώλη μετά τα 1-2 πρώτα κομμάτια,αρχίσαμε να λοξοκοιτάμε,σκουντάμε-κλωτσάμε ο ένας τον άλλον,σημαίνει ότι το παραπάνω αποτέλεσμα ήταν εξώφθαλμο κι αμέσως ακουστό.Τώρα γιατί δεν το ακούνε όλοι,εγώ μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω...

Διονύση όπως λοξοκοιταχτήκατε εσείς με το Μορφέα, έτσι λοξοκοιτάχτηκα και εγώ με τον Γιώργο, για τον αντίθετο λόγο βέβαια!

Ίσως τελικά τα ενισχυτικά να καθόρισαν τόσο πολύ το αποτέλεσμα γιατί εγώ εντυπωσιάστηκα με Wavac από πίσω. Να πω την αλήθεια και τις δύο φορές που το άκουσα με τρανζίστορ δεν τρελάθηκα κιόλας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να πω ότι ξύριζε, τσίριζε κτλ. κτλ.

Κοίτα δεν θέλω να επιμείνω αλλά όταν τα ίδια πάνω-κάτω γραφεί το stereophile με συνοδά της Υψιλον,τα ίδια λέει ο Αντρέας γι' ότι άκουσε στο Μόναχο με πλήρες σέτ Tidal,σημαίνει ότι δεν είναι θέμα ενισχυτικών.Μπορεί να μεγεθύνουν το πρόβλημα,αλλά δεν είναι αυτά το πρόβλημα...

Δηλαδή εδώ μας λένε 'οτι για να ακούσεις ηχεία που κοστίζουν όσο ένα πολύ καλό αυτοκίνητο πρέπει να βάλεις και λάμπα αναλόγου κόστους για να μην τσιρίζουν !
"Ωρέ που πάμε" που έλεγε και ο Αυλωνίτης.

Κοίτα δεν θέλω να επιμείνω αλλά όταν τα ίδια πάνω-κάτω γραφεί το stereophile με συνοδά της Υψιλον,τα ίδια λέει ο Αντρέας γι' ότι άκουσε στο Μόναχο με πλήρες σέτ Tidal,σημαίνει ότι δεν είναι θέμα ενισχυτικών.Μπορεί να μεγεθύνουν το πρόβλημα,αλλά δεν είναι αυτά το πρόβλημα...

Δεν θα επιμείνω, αλλά ξέρω άλλα τόσα review (και άτομα εδώ μέσα) που λένε το αντίθετο.

Re: Απάντηση: Ένα κατατοπιστικό review

Αυτό που συγκράτησα μετά απο τόσο καιρό είναι ότι απο μεσαία και πάνω το σύστημα έπαιζε απαράδεκτα για το κόστος του.Κουραστικό κι ανάλογα την ηχογράφηση πλήγωνε αυτιά.Είναι χαρακτηριστικό,ότι μόλις αντικαταστάθηκαν τα ηχεία με τα βάσης χιλιαετούς,μπορέσαμε ν' ακούσουμε μουσική(άν κι ο χώρος ήταν άκρως ακατάλληλος γι' αυτά). Επομένως τα ηχεία ήταν το πρόβλημα.

Τα Haliaetus ειναι φανταστικα ηχεια (ισως απο τα κορυφαια near field monitor στον πλανητη) και κατι κλασεις καλυτερα απο τα δικα μου Hyperion. Το να τα συγκρινεις ομως με τα Tidal ειναι σαν να συγκρινεις κολοφτιαγμενο Toyota Starlet με Ferrari.Τοσο χαωδης ειναι η διαφορα μεταξυ τους....

Τωρα εαν αυτο βοηθαει σε απαραδεκτες ηχογραφησεις να ακουγονται πιο ευχαριστες αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.... Αλλα δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ τους..... Για αυτο και ανθρωποι που εχουν Haliaetus τα αλλαζουν με Tidal ενω το αντιθετο δε θα συμβει ποτε....

Re: Απάντηση: Ένα κατατοπιστικό review

Κακώς:flipout:

αμα καταφερω να τα τσιμπησω ποτε θα σε βαλω να κουβαλησεις σπιτι τον Jadis και μετα θελω δημοσια μετανοια στο forum :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Το αστείο είναι ότι την τελευταία φορά που τα άκουσα ήμουν μαζί με τον geopolitis και όταν βγήκαμε στην Κηφισίας είχαμε εντελώς αντίθετες απόψεις. Εγώ του είπα ότι απλώς επιβεβαίωσα την άποψη που είχα από την ακρόαση στο Μόναχο (σκληρό, όχι μουσικό και εντέλει κουραστικό) και ο Γιώργος μου έλεγε ότι είναι θεϊκό με τρομερή ανάλυση.....

Αντε βγάλε άκρη :AFADF0:

Αλλα βέβαια είπαμε εγώ άκουγα και μιά δεκαετία με Guarneri !!!

Απάντηση: Re: Ένα κατατοπιστικό review

Δεν ξέρω για τα Tidal, αλλά δειγματοληπτικά στο λέω πως συνήθως όσοι γουστάρουνε ATC γουστάρουνε και Sonus, για διαφορετικούς λόγους..Κι επειδή γουστάρουμε Sonus δεν σημαίνει πως γουστάρουμε ΟΛΑ τα Sonus.. ;)

+1

Ακουσα το σύστημα της Sirius μιά φορά, χωρίς δικά μου cds, αλλά με διάφορα του μαγαζιού, που τα περισσότερα ήταν αντίγραφα.
Οχι, δεν ένιωσα τα Tidal να ξυρίζουν, εντυπωσιάστηκα από τον ήχο που άκουσα, θα ήθελα βέβαια να τα 'ακουγα δεύτερη φορά με δικά μου κομμάτια.
Μπορώ να πώ οτι τα Tidal είναι τα καλύτερα κεραμικά ηχεία που έχω ακούσει ώς τώρα, μεταξύ Hansen (αυτά με κούρασαν), Marten (αδιάφορα κυρίως αλλά και κουραστικά, απλώς παίζουν και κολλημένα στον τοίχο) και Kharma (περιορισμένη έκταση και χαμηλά και ψηλά, σχετικά "μικρός" ήχος, σωστός όμως κατά τα άλλα). Τα Tidal είχαν πλήρες φάσμα, τονική ισορροπία, δυναμικά, υπήρχαν όμως στιγμές που ένιωθα μιά έλλειψη μουσικότητας από το άκουσμα, χωρίς να ξέρω όμως ποιό κομμάτι του συστήματος μπορεί να ευθύνεται, έτσι κι αλλιώς όλα τα άκουγα για πρώτη φορά.
Αυτό που σε αντιδιαστολή απερίφραστα μπορ'ω να πω είναι οτι έμεινα κατάπληκτος από ένα σύστημα, που και πάλι για πρώτη φορά άκουγα κάθε του κομμάτι, όμως ένιωσα ότι είναι το καλύτερο, πληρέστερο και κυρίως πιο ακριβές και μουσικό μαζί άκουσμα που είχα ποτέ κι αυτό ήταν με πηγή το πλατώ της Bergmann, ενισχυτικά της FM Acoustics και ηχεία της German Physics.

file nikpapa, τα Hansen δεν έχουν κεραμικές μονάδες, άσχετα αν είναι αυτά που άκουσες ή όχι, σε προσκαλώ να έρθεις να τα ακούσεις στημένα σε καλύτερο περιβάλλον από έκθεση, αφού μόνο σε έκθεση μπορεί να τα άκουσες.
Και να κάνεις τη σύγκριση σου πιο δίκαια, γιατί τα Tidal δεν ήταν στην ίδια έκθεση.

Γενκά όλα τα αυστήματα, ειδικά αυτά με μεγάλα ηχεία, δεν νομίζω ότι σε μια 3λεπτη ακρόαση σε έκθεση είναι ασφαλές να βγαίνει ένα συμπέρασμα και μετά αυτό να συγκρίνεται με μια σωστή παρουσίαση σε χώρο και χρόνο ενός σωστά στημένου άλλου συστήματος.

Είμαι στη διάθεση σου τηλ. 6945468789 για να έχεις ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη [και με δικά σου δισκάκια - όχι με μια φωνή unplugged]

Φιλικά

Γιώργος

Οι κεραμικές μονάδες σε ηχεία για εμένα είναι καταστροφή.
Το τσίριγμα είναι το λιγότερο που κάνουν.
Ειδικά στα μεσουψηλά δεν μπορούν να σταθούν με τίποτα δίπλα σε καλά βηρύλλια .

Αυτό που σε αντιδιαστολή απερίφραστα μπορ'ω να πω είναι οτι έμεινα κατάπληκτος από ένα σύστημα, που και πάλι για πρώτη φορά άκουγα κάθε του κομμάτι, όμως ένιωσα ότι είναι το καλύτερο, πληρέστερο και κυρίως πιο ακριβές και μουσικό μαζί άκουσμα που είχα ποτέ κι αυτό ήταν με πηγή το πλατώ της Bergmann, ενισχυτικά της FM Acoustics και ηχεία της German Physics.

Καλορίζικα και αυτά στη χώρα μας:a0210:, είσαι φίλος της νέας αντιπροσωπείας?

Ομολογουμενως πολυ ενδιαφερων θεμα!
Θα ηθελα να αναφερω και εγω τις εντυπωσεις μου, απο την επαφη με το συγκεκριμενο συστημα.
Πριν περιπου 3 μήνες, πήγα μαζί με τον φίλο μου που είναι ηχολήπτης να ακουσουμε αυτά τα "περίφημα" TIDAL. Ηταν ο καιρός, λίγο μετά την έκθεση High End. Επειδή έψαχνα και ψάχνω ακόμα για ηχεία, είπα να ακουσω και αυτά, προκατελειμένος όμως ότι δεν θα άκουγα και κάτι τόσο διαφορετικό, απο αυτά που ήδη είχα ακούσει.
Είχα μαζί μου CD's και αφού είχα μια πρώτη επαφή με τον αντιπρόσωπο περάσαμε στις ακροάσεις. Η εκπληξή μου ήταν μεγάλη γιατί απο την πρώτη κιόλας νότα, καταλάβαμε ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει. Το σύστημα έβγαζε αβίαστο ήχο, μεγαλειώδη αλλά όχι γιγάντιο και η λεπτομέρειά του οπως και τα δυναμικά του ήταν ασύλληπτα. Αυτό όμως που με ξένισε ευχάριστα, ήταν ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου, κατάλαβα τι σημαίνει αχρωμάτιστος ήχος. Δεν ξέρω πώς, αλλά τα ηχεία αυτά μου έδιναν την εντύπωση ότι ήταν on line με το στούντιο ηχογράφησης! Πίστευα και εγώ, ότι τα κεραμικά μεγάφωνα ,μετά απο κάποια ώρα θα με κούραζαν. Αντιθέτως μου δημιουργούσαν περισσότερη δίψα για ακρόαση,σε σημείο που καθίσαμε περίπου 4 ώρες χωρίς να κουραστούμε. Πρέπει να τονίσω επίσης ότι δεν υπήρχε καμία πίεση ,απο τον αντιπρόσωπο για το τι υλικό θα έπρεπε να ακούσουμε, αντιθέτως μας ξένισε ευχαριστα η προτροπή του να μας βάλει να ακούσουμε παλιές ηχογραφήσεις όπως ακόμα και ΜΡ3 χωρίς κανένας ενδιασμό.
Τέλος να αναφέρω ότι έχω Sonus Faber απο τα οποία είμαι ευχαριστημένος αλλά δυστυχώς η σύγκριση με τα TIDAL είναι εις βάρος τους.( για τα δικά μου αυτιά).