Μίλησα με τον Σάκη Πετρόπουλο (east electronics) ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην παλιά σειρά της advance.
Θα τον ευχαριστήσω δημόσια από εδώ για την διάθεση που είχε να με κατατοπίσει , δεν λυπήθηκε καθόλου τον χρόνο του παρά τα τηλέφωνα που χτυπούσαν ασταμάτητα.
Ο Σάκης το 1ο πράγμα που με ρώτησε όταν του ζήτησα να μου πει το ιδανικό ρεύμα ηρεμίας, ήταν τι μουσική ακούω και πως μου αρέσει να την ακούω ..!
Δεν υπάρχει "ιδανικό" ρεύμα ηρεμίας , αρκεί να μην ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια.. (εδώ συμπίπτει απόλυτα με προηγούμενο ποστ του dim dim)
H τώρα ρύθμιση του ενισχυτή (και πριν και μετά την αλλαγή των trimmers), είναι λίγο πιο πάνω από την "μέση" , δηλαδή αρκετά ψηλά.
Το όριο φαίνεται ΚΑΙ από την θερμοκρασία στις ψύκτρες.. απαγορεύεται να ξεπεράσει τους 65C.
Αν θέλω ταχύτητα και ανάλυση στον ήχο μου θα πρέπει να κατεβάσω το ρεύμα ηρεμίας στα επίπεδα των 50mA και ας χαιρετήσω τα πρώτα βατάκια σε τάξη Α .. αν θέλω δυναμισμό θα το αφήσω εκεί που είναι..
- Άκουσε και τις 2 ρυθμίσεις να δεις ποια σου ταιριάζει..
(Μπίνγκο Ηχοδαίμονας και Ντίνος λέω από μέσα μου...)
Η κουβέντα κράτησε πολύ ώρα , μου είπε και άλλα πράγματα για τον ενισχυτή , αυτό που είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί με παραξένεψε ήταν η "επιμονή" και προτροπή του να αλλάξω τους ρελέδες JDQ 1&2
Το 1ο πράγμα που πρέπει να φύγει από το μηχάνημα ! (ήταν η κουβέντα του)
Οι ρελέδες είναι στην έξοδο προς τα ηχεία, άρα είναι στην "καταπακτή" στην κοιλιά του μηχανήματος (εκεί που οι Vishay έγιναν αχταρμάς με τους ΚΕΜΕΤ) και δεν χρειάζεται να λυθεί το πίσω πάνελ.. (έτσι πιστεύω τουλάχιστον)
Μου είπε 2-3 καλούς τύπους ρελέδων, δυστυχώς δεν τους συγκράτησα αλλά ελπίζω εσείς οι πιο έμπειροι να μου προτείνετε...
Αααα... τα "μικροπαιχνίδια" στο DC offset του αριστερού καναλιού οφείλεται στο κακό ματσάρισμα των τρανζίστορ ισχύος (πάλι μπίνγκο ο Ηχοδαίμονας) , αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτό , άντε ψάξε βρες γνήσια Toshiba 20 χρόνια μετά....
Τέλος, (αν δεν έχω ξεχάσει κάτι στο τεχνικό θέμα), θα ήθελα να αναφερθώ για ακόμα μία φορά στο θέμα του μόνιμου μπαν , τουλάχιστον για ορισμένα μέλη...
Ο Σάκης είναι μόνιμα μπαναρισμένος στο φόρουμ από την εποχή του Μαγγελάνου.. (δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια την επιλογή του τότε ΔΣ, όμως έχω διαβάσει τα παλιά νήματα και έχω άποψη)
Άκουσα (για 2η φορά) την άποψη του Σάκη , αυτή την φορά με περισσότερες λεπτομέρειες και έμεινα με το στόμα ανοιχτό..
Πρόεδρε (
@Δημήτρης Δημητρακούδης) , θα πρέπει να το ξαναδείτε (ξαναδούμε) το θέμα, γιατί όχι να κανονιστεί και μια συνάντηση από κοντά..
Για την ιστορία, δεν είναι η 1η φορά που με βοηθάει... πριν χρόνια όταν ακόμα έμενα στην Νίκαια έχοντας πολύ λίγο καιρό στο φόρουμ σαν μέλος, έχασα τα 2 μικρά βιδάκια του κολάρου ((M1,5) στον βραχίονα του Technics μου..
Είχα φάει τον κόσμο όλο να τα βρω, χωρίς αποτέλεσμα..
Απελπισμένος πήρα τηλέφωνο την east electronics μπας και...
Χωρίς να αναφέρω τίποτα για το φόρουμ, άλλωστε δεν ήξερα τίποτα και κανέναν τότε , -ένα "κουτάβι" ήμουν-, μου λέει "έλα από εδώ να σου δώσω όσα θέλεις" !!
Πήγα και μου τα έδωσε χωρίς να πάρει μία.. - φύγε ρε φίλε που θα σου πάρω λεφτά για δαύτα.. έχω ολόκληρο κουτί από αυτά...
Πάω τώρα να κατεβάσω το ρεύμα ηρεμίας, ο ενισχυτής είναι αναμμένος από τις 06:50 το πρωί (κοντά 9 ώρες δλδ) και πιθανόν αργότερα να τον ακούσω...
Παίδες, περιμένω προτάσεις για καλούς τύπους ρελέδων..