Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον STENTOR και τα άλλα παιδιά...

Υπάρχει διαφορά στις ρυθμίσεις των trimmers

Αυτό του αριστερού καναλιού είναι στα 302Ω

IMG_20260830_170136.jpg

Και αυτό του δεξιού καναλιού στα 273Ω

IMG_20260830_171704.jpg

Μάλιστα αυτό του αριστερού άλλαζε για λίγο την τιμή του φτάνοντας τα 304Ω αλλά μετά από λίγο "γύρισε" και έμεινε στα 302Ω

Όμως αυτό του δεξιού δεν "κύλησε" ποτέ, μένοντας σταθερά εκεί.

ΥΣ..
Η συνολική αντίσταση του 1ου ήταν στα 2,98ΚΩ και του 2ου στα 2,95ΚΩ

Εντύπωση μου κάνει η χρήση τόσο υψηλής αντίστασης trimmers αφού και με 500Ω θα ήταν καλυμμένοι.

Η πλακέτα ζητάει 3ΚΩ min

IMG_20260830_173114.jpg

Η ποιότητα τους δεν είναι ότι χειρότερο έχω δει, αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα ποιοτικό

IMG_20260830_171840.jpg

IMG_20260830_171859.jpg

Το πλαστικό κάλυμμα φτάνει μέχρι χαμηλά και αυτό σημαίνει ότι προστατεύει τον "δρομέα" από την σκόνη, την υγρασία κλπ..

Αναρωτιέμαι αν η διαφορετική ρύθμιση ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή αν κάποιο από τα 2 "κύλισε" μόνο του...

Πιστεύω στην αμέλεια και αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι πραγματικά κρίμα..

Μετά σου λένε μερικοί ότι αγοράζουν μόνο καινούργια μηχανήματα και δεν ανοίγουν ούτε καπάκι...

Κούνια που τους κούναγε, ειδικά αν είναι made in China (ή όπου αλλού εκτός Ιαπωνίας) και έχει προσιτή τιμή..

Υπάρχει διαφορά στις ρυθμίσεις των trimmers

Αυτό του αριστερού καναλιού είναι στα 302Ω

View attachment 276357

Και αυτό του δεξιού καναλιού στα 273Ω

View attachment 276358

Μάλιστα αυτό του αριστερού άλλαζε για λίγο την τιμή του φτάνοντας τα 304Ω αλλά μετά από λίγο "γύρισε" και έμεινε στα 302Ω

Όμως αυτό του δεξιού δεν "κύλησε" ποτέ, μένοντας σταθερά εκεί.

ΥΣ..
Η συνολική αντίσταση του 1ου ήταν στα 2,98ΚΩ και του 2ου στα 2,95ΚΩ

Εντύπωση μου κάνει η χρήση τόσο υψηλής αντίστασης trimmers αφού και με 500Ω θα ήταν καλυμμένοι.

Η πλακέτα ζητάει 3ΚΩ min

View attachment 276359

Η ποιότητα τους δεν είναι ότι χειρότερο έχω δει, αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα ποιοτικό

View attachment 276360

View attachment 276361

Το πλαστικό κάλυμμα φτάνει μέχρι χαμηλά και αυτό σημαίνει ότι προστατεύει τον "δρομέα" από την σκόνη, την υγρασία κλπ..

Αναρωτιέμαι αν η διαφορετική ρύθμιση ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή αν κάποιο από τα 2 "κύλισε" μόνο του...

Πιστεύω στην αμέλεια και αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι πραγματικά κρίμα..

Μετά σου λένε μερικοί ότι αγοράζουν μόνο καινούργια μηχανήματα και δεν ανοίγουν ούτε καπάκι...

Κούνια που τους κούναγε, ειδικά αν είναι made in China (ή όπου αλλού εκτός Ιαπωνίας) και έχει προσιτή τιμή..
Ευχησου να αποδειχθεί αμέλεια διότι στην δεύτερη εκδοχή ίσως η "κύλιση" να αποδειχθεί ασταματητη δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι θα ρυθμίζεις.

Ευχησου να αποδειχθεί αμέλεια διότι στην δεύτερη εκδοχή ίσως η "κύλιση" να αποδειχθεί ασταματητη δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι θα ρυθμίζεις.
Δύσκολο να είναι ασταμάτητη αφού και στο πολύμετρο έμεινε στα 302Ω
Πιθανόν να ζεστάθηκε όταν το έβγαζα και να μην πρόλαβε να κρυώσει και "έπαιξε" λίγο στα 303 & 304Ω

Όλα τα εξαρτήματα μέσα στα μηχανήματά μας γερνάνε.

Μπορεί στο εργοστάσιο να είχε ρυθμιστεί σωστά αλλά με το πέρασμα των χρόνων να γέρασε διαφορετικά το ένα κανάλι (όλα τα εξαρτήματά του, όχι μόνο το trimmer) σε σχέση με το άλλο.

Δεν παίζει όμως και ρόλο. Το ρυθμίζεις σωστά και πάμε παρακάτω. Επανεξέταση μετά από κάποια χρόνια.

• Love
Reactions: vlad66
Διακαής πόθος τα Bourns αλλά τα βρήκα μόνο στα 10ΚΩ και τα άφησα..

Πήρα (στα 5ΚΩ) τις καλές ρέπλικες (έτσι λένε στην "πιάτσα") , αυτά της Kt®

IMG_20260830_182519.jpg

Είμαι σε σκέψη αν θα τα βάλω τώρα ή όχι..

Υπάρχει ο Μαρκίδης στο Αιγάλεω από τον οποίον "γνώρισα" για 1η φορά τα Bourns και ξέρω ότι φέρνει που και που..

Τώρα δεν μπορεί, θα έχει ανοίξει από τις διακοπές.. μήπως να πεταχτώ αύριο εκεί να δοκιμάσω την τύχη μου ;;;;