Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον STENTOR και τα άλλα παιδιά...

Όταν λέω παράλληλα τα πολύμετρα με τον παλμογράφο εννοώ ότι το κάθε πολύμετρο παίρνει μέτρηση από την 1η βατική στην είσοδο των +52v ενώ το κάθε probe του παλμογράφου από την τέρμα απέναντι (δίπλα στα -52v)

IMG_20260907_152247.jpg

118
Ας γυρίσουμε στα τεχνικά που μας (με) ενδιαφέρουν περισσότερο.

Είμαι στο στάδιο να σηκώσω το ρεύμα ηρεμίας στα 118mV (αν θυμάμαι καλά εκεί ήταν από το εργοστάσιο και αν δεν ήταν δεν με νοιάζει)..

View attachment 276828

Παράλληλα με τα πολύμετρα στις βατικές των 0,25Ω έχω και τα 2 κανάλια του παλμογράφου.

Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν τα έχω ρυθμίσει σωστά..

View attachment 276829

Αναμένω οδηγίες μέχρι να τον βάλω πάλι στο ρακ για την ακουστική δοκιμή.
Είναι πολύ υψηλή τιμή για Τάξη ΑΒ και αποκλείεται να ήταν η εργοστασιακή.
Αν θυμάμαι καλά πως πιο πριν είχες αναφέρει μέγιστη θερμοκρασία 55 βαθμούς στις ψυκτρες,τώρα θα εχεις πρόβλημα.

118

Είναι πολύ υψηλή τιμή για Τάξη ΑΒ και αποκλείεται να ήταν η εργοστασιακή.
Αν θυμάμαι καλά πως πιο πριν είχες αναφέρει μέγιστη θερμοκρασία 55 βαθμούς στις ψυκτρες,τώρα θα εχεις πρόβλημα.

Μέχρι τώρα οι θερμοκρασίες στις ψύκτρες φτάνουν με το ζόρι τους 42 βαθμούς.. μέχρι τους 55 που είναι δικό μου όριο ασφαλείας έχουμε δρόμο...

Μέχρι τώρα οι θερμοκρασίες στις ψύκτρες φτάνουν με το ζόρι τους 42 βαθμούς.. μέχρι τους 55 που είναι δικό μου όριο ασφαλείας έχουμε δρόμο...
Κάνω έναν παραλληλισμό που ίσως είναι μπακαλιστικος όμως τον κάνω.
Αν ο ATC πιάσει 90 βαθμούς θα επέμβει το σύστημα προστασίας και θα τον σβήσει.
Εκεί που θα σηκώσεις το ρεύμα ηρεμίας,οι 55 βαθμοί θα έρχονται πιο εύκολα κι αν θυμάμαι καλά,ο Advance έχει αντίστοιχο σύστημα προστασίας από υπερθέρμανση.
Κοινώς,θα επεμβαίνει συχνά.

Κάνω έναν παραλληλισμό που ίσως είναι μπακαλιστικος όμως τον κάνω.
Αν ο ATC πιάσει 90 βαθμούς θα επέμβει το σύστημα προστασίας και θα τον σβήσει.
Βάλε θερμόμετρο να σιγουρευτείς

Εκεί που θα σηκώσεις το ρεύμα ηρεμίας,οι 55 βαθμοί θα έρχονται εύκολα κι αν θυμάμαι καλά,ο Advance έχει αντίστοιχο σύστημα προστασίας από υπερθέρμανση.
Κοινώς,θα επεμβαίνει συχνά.
Οι 55 βαθμοί είναι το δικό μου όριο.

Ο Σ. Πετρόπουλος είπε ότι το όριο είναι στους 65 βαθμούς και πιθανόν και αυτός να το θέτει χαμηλότερα για λόγους ασφαλείας.. ακόμα και αν δεν το θέτει , για να φτάσουν οι ψύκτρες από τους 42 στους 65 θα πρέπει ο ενισχυτής να παίζει στην μάξιμουμ ένταση ασταμάτητα .

Πράγμα αδύνατον για μένα αφού δεν μου αρέσουν οι εκκωφαντικές εντάσεις.

Βάλε θερμόμετρο να σιγουρευτείς

Οι 55 βαθμοί είναι το δικό μου όριο.

Ο Σ. Πετρόπουλος είπε ότι το όριο είναι στους 65 βαθμούς και πιθανόν και αυτός να το θέτει χαμηλότερα για λόγους ασφαλείας.. ακόμα και αν δεν το θέτει , για να φτάσουν οι ψύκτρες από τους 42 στους 65 θα πρέπει ο ενισχυτής να παίζει στην μάξιμουμ ένταση ασταμάτητα .

Πράγμα αδύνατον για μένα αφού δεν μου αρέσουν οι εκκωφαντικές εντάσεις.
Οι 42 βαθμοί που είχες μετρήσει προέρχονταν από ρεύμα ηρεμίας 45 η 50-δεν θυμάμαι ακριβως- mA.
Τώρα,με 118 mA τι θα γίνει;

Οι 42 βαθμοί που είχες μετρήσει προέρχονταν από ρεύμα ηρεμίας 45 η 50-δεν θυμάμαι ακριβως- mA.
οι 42, max 44 ήταν με ρεύμα ηρεμίας 50mA σε πραγματικές συνθήκες στο ρακ με μουσική (θερμοκρασία δωματίου στους 29-30 βαθμούς)

Τώρα,με 118 mA τι θα γίνει;

Τώρα έχω ρυθμίσει στα 118mA και προσπαθώ να δημιουργήσω τις πιο ζεστές συνθήκες στο εργαστήρι για να δω που θα φτάσει η θερμοκρασία στις ψύκτρες..

Μετά από πολύ ώρα βλέπω ότι τα mV έχουν σταθεροποιηθεί στα 29,5 - 29,7 , το DC offset είναι και αυτό στις χαμηλότερες τιμές και η θερμοκρασία στις ψύκτρες στους 47,4 βαθμούς στην μία και 47,8 στην άλλη.

Νομίζω ότι δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω(*) άσχετα αν τον χειμώνα οι συνθήκες θα είναι πολύ καλύτερες για τον ενισχυτή στο θέμα της θερμοκρασίας.

(*)
Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω , εννοώ δεν θα δοκιμάσω υψηλότερο ρεύμα ηρεμίας.. αν αυτό των 118mV δεν θα μου αρέσει σε σχέση με αυτό των 50mV που άκουσα, θα το γυρίσω ξανά στα 50.