Ένα συγκριτικό κεφαλών σε ξένο περιοδικό

Genuine JICO, Japan Stylus (E007906) (D-680/6800EE for 680/681 EE)
Elliptical

243-68E

Price : €94.25
In stock

ισχύει άραγε; γιατί θα μ ενδιαφέρει,αν και δεν ήταν ποτέ η αγαπημένη μου ,αλλά είναι άθικτη,καθώς επίσης ελάχιστα.

Και η JICO εφτιαχνε και φτιαχνει βελονες για Stanton. ( bonded elliptical & bonded shibata )
Ομως, SAS δεν εφτιαχνε τοτε , ουτε φτιαχνει τωρα.

• Like
Reactions: vlad66
dacapoaudio.com έχει jico για την 680 σχετικά φθηνά,για 681 τελείωσε όπως λέει και στο περιοδικό που είναι Ιουνίου του '24 επειδή υπήρχε και υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
Δεν μπήκα στον Δανό για να δω, αλλά έχε υπόψη σου ότι ένα "πράμα" είναι η jico, άλλο "πράμα" η jico sas...

Ο reviewer και το περιοδικό είναι απ τα 2-3 που δεν σταμάτησαν όπως τα περισσότερα να ασχολούνται με το αναλογικό τις εποχές 91-98 που δεν εύρισκες ούτε άρθρο σε ξένα και ημεδαπά.
Η σύγκριση έγινε με την VM 740ML .
'...H σύγκριση θα έπρεπε να ήταν με μια άλλη θρυλική κεφαλή την Shure V 15 MK IV ,αλλά επειδή δεν έχω 'ξοδέψει' ακόμα την βελόνα θεώρησα δικαιότερη την κόντρα μεταξύ της 681 ΕΕΕ με σούπερ ελλειπτική βελόνα που στοίχησε περίπου τα ίδιο με την A.T VM 740ml μου.
Αν κοιτάξουμε μόνο το θέμα 'ήχος' η A.T είναι εξαιρετικά προσιτή ,αλλά η Stanton προσφέρει υψηλότερη ανάλυση και πιο 'σταθερά' μπάσα.
Δυστυχώς αν ψάχνεται για την κλασσική αυτή vintage κεφαλή,οι τιμές ανεβαίνουν συνέχεια φτάνοντας πιο ακριβές σύγχρονες κεφαλές ,αλλά μην ξεχνάτε το ρίσκο...'

Ναι Μάκη.
Έχω την 680/681 και νομίζω κάπου θα βρίσκεται και το μεγάλο μοντέλο.
Αυτά που ποστάρω δεν σημαίνει ότι τα ασπάζομαι ,καθώς οι συγκεκριμένες δεν μ άρεσαν ιδιαίτερα στην λεπτομέρεια, μεσαίες και ανάλυση αλλά ήταν καλές με ρυθμό χαμηλά.
Αλλά έχει κάποιους που είναι πολύ έμπειροι ,όπως ο συγκεκριμένος reviewer , που τεστάρουν μηχανήματα απ τα 70ς (εγώ την αγόρασα στα τέλη των 80ς για να παίζω τους παλιούς δίσκους) και μου έκανε εντύπωση η σύγκριση με την 740 ML αναρωτώμενος μήπως κάνει την διαφορά η ακίδα της Jico,που ο ίδιος reviewer αναφέρει.

Εγώ την θυμάμαι απ τις Disco των Late 70ς ,όπως και τις V15 .

Επειδή είχα πειρατικό απ τα τέλη των 70s ,είχαμε πάρει (η παρέα) ένα στερεοφωνικό κάποιου που έκανε μπάρκο και ήθελε καλύτερο στέρεο.
Είχε μια πάνω και δεν μου άρεσε.

Σκυλί δεν λέω ,αλλά πουλιόντουσαν για επαγγελματική χρήση με τις χούφτες και τότε οι ντίσκο σ ένα Τουριστικό νησί μαζί με τις παμπ είχαν μεγάλο ανταγωνισμό και ήταν πολλές, έχοντας όλες το ίδιο vibe.
Το ίδιο και σε διπλανά νησιά, το ίδιο σε club στα απέναντι παράλια που συνεργάστηκα (έλεγχος ταμείων),Ρόδο κ.λ.π.
Δεν είμαι ο μόνος που πίστευα ότι είχαν ένα dark ηχόχρωμα.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα μπαρ που είχε τέσσερα NS 1000 ,που πήρα αργότερα ,που έπαιζαν με προ/τελικό/phono ιδιοκατασκευές από καθηγητή της σχολής DELTA..είχε πάνω A.T και τσίριζαν, έβαλε τις 680 στο προηγούμενο μοντέλο του 1200 ΜΚ 2 και πήρε το αντίθετο ,οπότε παράγγειλε κάτι pioneer (δεν θυμάμαι μοντέλο,τι έχω πάρει και έβγαζε η Jico SAS ανταλλακτικές τότε που ήταν φθηνότερες)..στο τέλος κατέληξε στις ακριβότερες V15 μέχρι αρχές '00ς.

• Like
Reactions: MakisM
Τα περιοδικά 'αλλάζουν' ρότα και το βλέπεις με τον ΉΧΟ που τελευταία (π.χ. στο τεστ του HEGEL 400) ,λέει κάπου ότι το ενσωματωμένο DAC παίζει σαν ένα ακριβό πλατό και κάπου πιο κάτω ότι αν ζοριστεί ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν σκοτεινιάζει όπως προηγούμενα μοντέλα.

Αυτές οι ωραίες κατ εμέ 'πινελιές' οφείλονται και σε απόψεις χρηστών, αναγνωστών ,φόρουμ,Newsletters κ.λπ. και το συγκεκριμένο περιοδικό απ όπου έγραψα για τα συγκριτικά, ακολουθεί τις τάσεις ,γι' αυτό έχει πλατό αναφοράς ένα Thorens 124 και 125 και δημοσιεύει αυτήν την ΄μόδα' ,'τάση' που ξεκίνησαν κάπου στα 1991/1992 με τις αναπαλαιώσεις vintage μηχανημάτων (πρώτο το Garrard) και απ ότι λέει εδώ πήρε σβάρνα και τις Standon,ενώ προσωπικά έχεις εμπειρία απ τον χαλασμό που επικράτησε με τις 103.
Δύσκολο να αλλάξει κάποιος reviewer όταν σε μεγάλα διαστήματα της δουλειάς του έχει τεστάρει μεγάλο αριθμό συσκευών ,αλλά είναι κολλημένος με τριόδους όπως π.χ. ο Noel Keynwood Editor του (Hi Fi World) με τον οποίο είχα και συχνή επαφή. ( Μετά από 15 μήνες τώρα ανοίγω τα περιοδικά που αγόρασα, λόγω απώλειας και θέμα υγείας της συζύγου),οπότε μπορεί να άλλαξε κιόλας γι' αυτό το γράφω.

Εδώ δεν πήρα χαμπάρι την απώλεια του Μιλανάκη που ήταν και φίλος και πέσαν να με φάνε ,γιατί είμουν Νοσοκομεία τότε που κανονίσαμε να έρθω να σε βρω, αλλά η ψυχολογία......

Αυτην την 681 ειχα πριν καποια χρονια και την πουλησα διοτι παρ'ολα τα καλα σημεια της, δεν ηταν στα επιπεδα των Shure που επισης ειχα ταυτοχρονα, αλλα και των εξαιρετικων ΑΤ20SS & AT24. Ελπιζω συντομα να εχω μια Jico SAS boron για την ELAC ESG 796 που περιμενει καιρο.681eee.jpgTYPE III SAS.JPG97HE ERA IV.jpgSAS MM1B.jpgAT24.jpgAT20SS.jpgESG 796.jpg

Όπως και μένα,ποτέ δεν μ ενθουσίασε τουλάχιστον σε καλά πλατό.
Δεν συγκρίνεται ούτε με την M75 που V 15 III, και άλλη μια..ούτε με την JVC.
Έχω επίσης μια σχετικά ακριβή ΜΜ που και αυτή είναι dark..δεν θυμάμαι τ όνομα της όπως των δύο Pioneer των 80ς.

Ναι Μάκη.
Έχω την 680/681 και νομίζω κάπου θα βρίσκεται και το μεγάλο μοντέλο.
Αυτά που ποστάρω δεν σημαίνει ότι τα ασπάζομαι ,καθώς οι συγκεκριμένες δεν μ άρεσαν ιδιαίτερα στην λεπτομέρεια, μεσαίες και ανάλυση αλλά ήταν καλές με ρυθμό χαμηλά.
Αλλά έχει κάποιους που είναι πολύ έμπειροι ,όπως ο συγκεκριμένος reviewer , που τεστάρουν μηχανήματα απ τα 70ς (εγώ την αγόρασα στα τέλη των 80ς για να παίζω τους παλιούς δίσκους) και μου έκανε εντύπωση η σύγκριση με την 740 ML αναρωτώμενος μήπως κάνει την διαφορά η ακίδα της Jico,που ο ίδιος reviewer αναφέρει.

Εγώ την θυμάμαι απ τις Disco των Late 70ς ,όπως και τις V15 .

Επειδή είχα πειρατικό απ τα τέλη των 70s ,είχαμε πάρει (η παρέα) ένα στερεοφωνικό κάποιου που έκανε μπάρκο και ήθελε καλύτερο στέρεο.
Είχε μια πάνω και δεν μου άρεσε.

Σκυλί δεν λέω ,αλλά πουλιόντουσαν για επαγγελματική χρήση με τις χούφτες και τότε οι ντίσκο σ ένα Τουριστικό νησί μαζί με τις παμπ είχαν μεγάλο ανταγωνισμό και ήταν πολλές, έχοντας όλες το ίδιο vibe.
Το ίδιο και σε διπλανά νησιά, το ίδιο σε club στα απέναντι παράλια που συνεργάστηκα (έλεγχος ταμείων),Ρόδο κ.λ.π.
Δεν είμαι ο μόνος που πίστευα ότι είχαν ένα dark ηχόχρωμα.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα μπαρ που είχε τέσσερα NS 1000 ,που πήρα αργότερα ,που έπαιζαν με προ/τελικό/phono ιδιοκατασκευές από καθηγητή της σχολής DELTA..είχε πάνω A.T και τσίριζαν, έβαλε τις 680 στο προηγούμενο μοντέλο του 1200 ΜΚ 2 και πήρε το αντίθετο ,οπότε παράγγειλε κάτι pioneer (δεν θυμάμαι μοντέλο,τι έχω πάρει και έβγαζε η Jico SAS ανταλλακτικές τότε που ήταν φθηνότερες)..στο τέλος κατέληξε στις ακριβότερες V15 μέχρι αρχές '00ς.
Συμφωνώ απόλυτα έχω και την 680 .
Απλά σήμερα δεν μπορούν να σταθούν ακόμη και σε ένα πικαπ mk2 που πάντα για την εποχή τότε συμβάδιζαν χέρι -χέρι 😋
Απλά πληροφοριακά το μικρό EAT πλατώ -βραχίονας με την ortofon bronze τις κάνουν στην κυριολεξία σκόνη ,είναι κάποια πράγματα ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με τις κρίσιμες μεσαίες συχνότητες και όχι μόνο με το χαμηλό (Αμερικανική σχολή )

"Αμερικανικη σχολη" ηταν και οι SHURE, EMPIRE, ADC , που ηταν πολυ διαφορετικες και μεχρι σημερα καποιες ειναι πολυ περιζητητες .
Ειδικα οι SHURE σημερα με τα "δεκανικια" της JICO ,δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απολυτως απο καμια νεα ΜΜ. Να μη ξεχναμε οτι η SHURE ηταν απο τους πρωτους που χρησιμοποιησαν την micro ridge ακιδα της ΝΑΜΙΚΙ και μαλιστα σε στελεχη σωληνα βηρυλλιου ( V15 VMR, V15 VxMR, V15 IVMR, V15 IIIMR)
Αυτες δεν ειχαν μονο μπασα, αλλα υποδειγματικα frequency response & tracking.

• Like
Reactions: aoratos and vlad66
Jico SAS γιόκ ,βηρύλλιο γιόκ ,οπότε τι ;
Θα συμφωνήσω μόνο με την V15 στην τελευταία έκδοση με το βηρύλλιο ,την γνωρίζω γιατί την είχα αλλά και αυτή ξέμεινε …από βηρύλλιο δηλαδή .

Jico SAS γιόκ ,βηρύλλιο γιόκ ,οπότε τι ;
Θα συμφωνήσω μόνο με την V15 στην τελευταία έκδοση με το βηρύλλιο ,την γνωρίζω γιατί την είχα αλλά και αυτή ξέμεινε …από βηρύλλιο δηλαδή .
JICO SAS γιοκ Μακη ?
Υπαρχει JICO SAS σε στελεχος Boron, Sapphire & Ruby.
Ή μηπως προτιμαμε σφαιρικες ακιδες σε στελεχη αλουμινιου ;
:p

"Αμερικανικη σχολη" ηταν και οι SHURE, EMPIRE, ADC , που ηταν πολυ διαφορετικες και μεχρι σημερα καποιες ειναι πολυ περιζητητες .
Ειδικα οι SHURE σημερα με τα "δεκανικια" της JICO ,δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απολυτως απο καμια νεα ΜΜ. Να μη ξεχναμε οτι η SHURE ηταν απο τους πρωτους που χρησιμοποιησαν την micro ridge ακιδα της ΝΑΜΙΚΙ και μαλιστα σε στελεχη σωληνα βηρυλλιου ( V15 VMR, V15 VxMR, V15 IVMR, V15 IIIMR)
Αυτες δεν ειχαν μονο μπασα, αλλα υποδειγματικα frequency response & tracking.
empire MM είναι αυτή που δεν θυμόμουν τ όνομα της, γαλάζιο χρώμα,αλλά και αυτή με την βελόνα της ήταν dark σαν τις Stanton στο τελικό ηχόχρωμα.

JICO SAS γιοκ Μακη ?
Υπαρχει JICO SAS σε στελεχος Boron, Sapphire & Ruby.
Ή μηπως προτιμαμε σφαιρικες ακιδες σε στελεχη αλουμινιου ;
:p
Πανό στην Έκθεση μάγεψε η σφαιρική σ ένα Δωμάτιο που όλοι σχεδόν λένε ότι είχε απ' τους καλύτερους ήχους.
Έπαιξε με καλά ενισχυτικά και ηχεία των 35.000 ,(Matter,αν θυμάμαι καλά, κόκκινα),δίπλα στο πανάκριβο Ypsilon cd player,ρώτησε και τον Vlad που μπήκε και έκατσε.
Το συγκεκριμένο δωμάτιο ήταν φουλ συνέχεια και ένα απ' τα δύο τρία που έπαιξε μέχρι τις 9:30.
Έπαιξε πανω σ ένα νέο πλατό από Νέα Ζηλανδία,το οποίο το βρήκα κ εδώ πάνω σε ένα στούντιο και σκέφτομαι εξόρμηση.
Δεν θυμάμαι τ ονομά του .

empire MM είναι αυτή που δεν θυμόμουν τ όνομα της, γαλάζιο χρώμα,αλλά και αυτή με την βελόνα της ήταν dark σαν τις Stanton στο τελικό ηχόχρωμα.
Εδω δεν μιλαμε για μια γαλαζια Empire , μια μαυρη Stanton η μια κιτρινη shure...........
Ποια ηταν , που, πως ποτε και με τι αλλο την ακουσαμε και μας φανηκε dark, bright , θα ηταν κατι που θα βοηθουσε ισως σε κατι για χαρη συζητησης.
Μιλαμε για ΜΜ και με ολες τους τις ιδιαιτεροτητες. Ποσοι απο εμας αραγε ακουσαν σχολαστικα καποια ΜΜ σε αλλη εισοδο εκτος των 47k ????

Πανό στην Έκθεση μάγεψε η σφαιρική σ ένα Δωμάτιο που όλοι σχεδόν λένε ότι είχε απ' τους καλύτερους ήχους.
Έπαιξε με καλά ενισχυτικά και ηχεία των 35.000 ,(Matter,αν θυμάμαι καλά, κόκκινα),δίπλα στο πανάκριβο Ypsilon cd player,ρώτησε και τον Vlad που μπήκε και έκατσε.
Το συγκεκριμένο δωμάτιο ήταν φουλ συνέχεια και ένα απ' τα δύο τρία που έπαιξε μέχρι τις 9:30.
Έπαιξε πανω σ ένα νέο πλατό από Νέα Ζηλανδία,το οποίο το βρήκα κ εδώ πάνω σε ένα στούντιο και σκέφτομαι εξόρμηση.
Δεν θυμάμαι τ ονομά του .
Θυμαμαι που το εγραψες ξανα. Πιστευω, η αν προτιμας ειμαι σιγουρος, οτι ο ηχος του συστηματος θα ακουγοταν ακομα καλυτερα με μια καλυτερη κεφαλη.

αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον και ο λόγος που το πόσταρα είναι μήπως η υπερελλειπτικη ακίδα SAS μεταμόρφωσε τον ήχο της 681..
Κάτι που έκανα και με την μία απ' τις 103 μου.