Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Ρε παιδιά είδα μια διαφήμιση για ένα σύστημα Προμηθέας, γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες ???

Καλημέρα, εάν εκτιμάς ότι με μια τοστιέρα, 800 w (ηλεκτρική ισχύ 800W) η οποία θα δώσει θερμική ισχύ 10kW, απόδοση 1150% ή συντελεστή COP 12.5, με άλλ λόγια στο 1W καταναλώμενης ενέργειας να δίνει 12.5W θερμικής ενέργειας θα καταφέρεις να ζεστάνεις το σπίτι σου, τι να πω.

Για τα ενεργειακά τζάκια που συνδέονται στο υπάρχον δίκτυο καλοριφέρ του σπιτιού (πχ αυτά: http://www.edilkamin.com/el/termocamini_modelli.aspx), τι λέτε?

Από τις τιμές που βλέπεις πρέπει να υπολογίσεις και κανένα χιλιάρικο παραπάνω.
Θέλεις ανοιχτό δοχείο διαστολής, θερμικές βαλβίδες ασφαλείας, κυκλοφορητή, βαλβίδες ασφαλείας πίεσης, UPS, κλπ κλπ...
Αυτά βέβαια θα σου τα πει ένας καλός μάστορας.
Αυτό γιατί ο καυστήρας πετρελαίου σταματάει να καίει πετρέλαιο όταν έχεις διακοπή ρεύματος, κάτι που δεν συμβαίνει με τα pellet ή το ξύλο. Αυτά συνεχίζουν να καίγονται και να ζεσταίνουν το νερό, το οποίο για λόγους ασφαλείας θα πρέπει, όταν θα φτάσει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία να χυθεί κάπου (όχι φυσικά μέσα στο σπίτι σου).
Αν έχεις αυτόνομη θέρμανση και έχεις πρόσβαση στον κεντρικό σωλήνα νερού είναι καλή φάση. Εγώ πάω τελικά σε κάτι ανάλογο, καυστήρα pellet στο μπαλκόνι.
Αν δεν έχεις πρόσβαση, ξέχασε το. Θα προσπαθείς να ζεστάνεις όλη την πολυκατοικία με το τζάκι σου.

Εγώ ρε παιδιά, όποτε δοκίμασα να σταθώ μπροστά σε πάνελ υπερύθρων ένιωσα σαν να με είχαν βάλει σε φούρνο μικροκυμάτων...

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Εγώ ρε παιδιά, όποτε δοκίμασα να σταθώ μπροστά σε πάνελ υπερύθρων ένιωσα σαν να με είχαν βάλει σε φούρνο μικροκυμάτων...

φεύγουν και τα κρυώματα!

Χωρίς πλάκα, δεν είναι για να στέκεσαι μπροστά του.

Θα γίνει το κεφάλι σου κουδούνι!

Ενα φορητό πάνελ υπερύθρων είναι χρήσιμο, αλλά είναι σχετικά ακριβά... νομίζω πάνω από 300Ε το φτηνότερο...

Στο εξωτερικό οπου πρέπει να "ζεστάνουν" πολύ μεγάλους χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων(σταθμούς συγκοινωνιών, μεγάλους βιομηχανικούς χώρους εργασίας κλπ), πολύ συχνά τέτοια χρησιμοποιούν

θελω να αγορασω μια απλη σομπα πετρελαιου (μεχρι 200ε) για ενα χωρο 20τμ (υπαρχει και ενα παλιο air condition οχι inverter) σε σπιτι χωρις μονωση και με πολυ παλια κουφωματα.. τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά της σομπας;

θελω να αγορασω μια απλη σομπα πετρελαιου (μεχρι 200ε) για ενα χωρο 20τμ (υπαρχει και ενα παλιο air condition οχι inverter) σε σπιτι χωρις μονωση και με πολυ παλια κουφωματα.. τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά της σομπας;

δε θα έπαιρνα σόμπα πετρελαίου, ιδίως για μόνο 20 τμ. Έχω μια η οποία είναι 21000 θερμίδων και καίει στο ρελαντί μισό λίτρο την ώρα (=0,70 ).

Και δε συζητάμε για μυρωδιά και διαδικασία (άναμα κλπ)

Καλύτερα κάτι ηλεκτρικό.

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

δε θα έπαιρνα σόμπα πετρελαίου, ιδίως για μόνο 20 τμ. Έχω μια η οποία είναι 21000 θερμίδων και καίει στο ρελαντί μισό λίτρο την ώρα (=0,70 ).

Και δε συζητάμε για μυρωδιά και διαδικασία (άναμα κλπ)

Καλύτερα κάτι ηλεκτρικό.
Ευχαριστω για την απάντηση.
Κοιτουσα αυτη που καεί κύροζινη..

Aυτή που καίει κηροζίνη ειναι πάρα πολύ καλή (την Kerosun λες, και δεν καίει κηροζίνη - κάτι μεταξύ κηροζίνης πετρελαίου και νάφθας πρέπει να είναι). Για τον χώρο που την θες είναι πολύ καλή αρκεί απο κάπου να έχεις είσοδο καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

αρκεί απο κάπου να έχεις είσοδο καθαρού αέρα στο δωμάτιο.
τι ακριβώς εννοείς; Το δωμάτιο έχει 2 παράθυρα αν εννοείς αυτο. Αλλα φυσικα θα είναι Μόνιμα κλειστά μιας και το σπίτι μπάζει αέρα απο παντου λόγω του ότι είναι του 1950-1960..
Την kerosun rainbow λέω http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=31391&cmicc=skroutz

Εννοώ οτι απο κάπου πρέπει να μπαίνει καθαρός αέρας να αναπνέεις. Αν εχεις αρκετή ροή απο τις χαραμάδες...

τι ακριβώς εννοείς; Το δωμάτιο έχει 2 παράθυρα αν εννοείς αυτο. Αλλα φυσικα θα είναι Μόνιμα κλειστά μιας και το σπίτι μπάζει αέρα απο παντου λόγω του ότι είναι του 1950-1960..
Την kerosun rainbow λέω http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=31391&cmicc=skroutz

Μεχρι τωρα δεν εχει επιτευχθει η τελεια καυση ,επομενως υπαρχουν καυσαερια τα οποια αν δεν ανανεωνεται ο αερας μενουν μεσα στο χωρο.Ειναι επιτακτικη αναγκη να ανοιγει πορτα η παραθυρο για να μπαινει καθαρος αερας και να φευγουν τα καυσαερια.Παλιοτερα η συγκεκριμενη εταιρια ειχε ενα μοντελο με μικρη καπνοδοχο [περιπου 10 cm] οποτε τα καυαερια βγαιναν εξω

Η αλήθεια είναι οτι έχω κοιμηθει με ανοιχτή kerosun (Omni 80) στο ρελαντί, σε σχεδόν σφραγισμένο σπίτι 70τετρ.(καινούριο, με καλά κουφώματα αλουμινίου κλπ) και με μόνο ανοιχτό το παράθυρο της τουαλέτας 2-3 πόντους σε ανάκλιση... Το πρωί ούτε πονοκέφαλος (που είμαι επιρρεπής) ούτε hangover... Μια χαρά...

Last edited:
Στα 3 μέτρα απο τον τοίχο του σπιτιού μου, έχω δικό μου πηγάδι 1,5m χ (8 ως12)m νερό... Σκέφτομαι την πιθανότητα μιας αντλίας θερμότητας μεσα σε αυτό, και το πιθανό κόστος για 100τετρ. σπίτι...

είναι ακριβό όμως το οριτζιναλ kerosun "πετρέλαιο"

Ανέβηκε στα 30+ το μπιτόνι