Πάντως σε ότι αφορά τα πέλλετ, πέρα από το μεγάλο χώρο για αποθήκευση που πρέπει να διαθέτεις είναι εξαιρετικά πολύ υψηλό το κόστος συντήρησης του καυστήρα.
Εχει κανεις να προτεινει καμια σομπα πελλετ αεροθερμο, οχι για καλοριφερ, οικονομικη?
Τι κόστος συντήρησης εχει ο καυστήρας πέλλετ;
Εδώ και 1,5 μήνα έχω αυτή στο διαμέρισμα μου στο κέντρο της Αθηνας και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Από κατανάλωση για 18 ώρες λειτουργίας θέλω ένα 15κιλο πελλετ.
Βέβαια οι Ιταλικές είναι άλλη κλάση αν τις δεις από κοντά να δουλεύουν αλλά κάνουν και άλλα χρήματα.
Υπαρχουν καπου αυτες να τις δουμε σε δραση ?
Κανει θορυβο ? (ενας γνωστος μου ειπε, οτι το πελλετ οταν πεφτει στο καυστηρα, κανει ενα μεταλικο θορυβο)....
Και γω σε αυτό εχω καταλήξει καίγοντας μόνο οξιά . Βάζω όμως και κάπου κάπου δρυς αλλά το ενεργειακό θέλει φωτιά για να βγάλει ζέστη .Από της 20/10 έχω φτάσει μέχρι τώρα στους 3Τ κ 200 κιλα οξιά .Τ αποτελέσματα (ώρες, κόστος κτλ)όταν σταματήσουμε να το καίμε.Κανένα αποδοτικό συνδυασμό ξύλου για ενεργειακό τζάκι έχει να προτείνει κανένας ? Εγώ μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα ότι η ξερή (αν βρεις πουθενά) οξιά μου αποδίδει καλυτέρα από όλα τα άλλα. Βγάζει και φλόγα που χρειάζεται το ενεργειακό και δεν έχει του πεύκου το ρετσίνι.
Και γω σε αυτό εχω καταλήξει καίγοντας μόνο οξιά . Βάζω όμως και κάπου κάπου δρυς αλλά το ενεργειακό θέλει φωτιά για να βγάλει ζέστη .Από της 20/10 έχω φτάσει μέχρι τώρα στους 3Τ κ 200 κιλα οξιά .Τ αποτελέσματα (ώρες, κόστος κτλ)όταν σταματήσουμε να το καίμε.
Τα ανοιχτά θέλουν ελιά για να κρατάνε επειδή τρώει πολύ γρήγορα τα ξύλα .
Πάντως φέρανε οξιές εκεί στη Λαυρίου .Πήρα εγώ το Σαββάτο και είναι στεγνή.
Επειδή το παρακολούθησα με τα ξύλα , μέχρι το Ιανουάριο είσαι οκ από ξύλα στεγνά αν φυλάσονται. Εκεί προμηθεύεσαι μπριγκέτες και έχοντας πάρει αυτά που είναι χλωρά ή έχουν υγρασία την πετάς μέσα και τα στεγνώνει.Βέβαια εγώ βάζω και μπροστά από το τζάκι χαμηλα να στεγνωνουν της επόμενης μέρας οπότε περίπου είσαι οκ.
Αυτά γι αυτούς που δεν έχουν αποθηκευτικό χώρο
Τις τελευταίες μέρες έκαψα πολλά πριν πάρω το Σαββάτο και αυτό γιατί εριχνα πολλά για να πάρουν λόγω υγρασίας και είχα φουλ τον αέρα από κάτω ανοιχτό .Τώρα επανήλθα στα κανονικά επίπεδα με κλειστό αέρα. Τα μοτεράκια τα εχω πάντα στη 2η και τα έχω συνηθίσει οπότε οκ .Απλά ψάχνω να βρω ισχυρότερα αλλά ζήτησα πληροφορίες από ένα μέλος εδω και με πμ και με σύνδεσε με το τζάκι......λες και ,μην πω καλύτερα και με μπανάρουν .......Καλά πρόλαβες και έκαψες 3+ τόνους ? λες να μαζευτούμε και μερικοί άλλοι να φέρουμε καλοκαιράκι καμία νταλίκα οξιά από Βουλγαρία να μας έρθει <100 ευρώ ο τόνος? Πάντως Δημήτρη η ecostar είναι πολύ καλή για την τιμή της και ζεσταίνει άνετα τον χώρο+ τα δωμάτια με τους αεραγωγούς που τράβηξα. Μόνο τα ανεμιστηρακια κάνουν λίγο φασαρία στην δεύτερη ταχύτητα αλλά πολύ σπάνια την χρειάζομαι.
Υπαρχουν καπου αυτες να τις δουμε σε δραση ?
Κανει θορυβο ? (ενας γνωστος μου ειπε, οτι το πελλετ οταν πεφτει στο καυστηρα, κανει ενα μεταλικο θορυβο)....
Καλησπέρα,
φτιάχνω σπίτι 160 τ.μ ενιαίο, είναι προς τα τελειώματα, δλδ, έχουν μπει σωληνώσεις για σώματα, πλακάκια και κουφώματα θερμοδιακοπής, ενεργειακά τζάμια μόνωση στην τοιχοποιία 5cm DOW και στο δώμα μόνωση 5cm DOW ΚΑΙ κεραμίδια.
επειδή πραγματικά έχω πονοκεφαλιάσει με την θέρμανση, τί μου προτείνετε; Δεν θέλω να κάνω βεβιασμένες ενέργειες, θέλω να περιμένω έως τον Οκτώβρη να δω που θα πάει τελικά η τιμή του πετρελαίου και μετά να αποφασίσω.
Επίσης, σκεφτόμουν την εκδοχή, εάν το πετρέλαιο πάει 1,5 ευρώ, να έβαζα ενεργειακό τζάκι δευτερογενούς καύσης με φυσικό ελκυσμό, χωρίς αεραγωγούς και τέτοια, και στα υπνοδωμάτια που είναι απομακρυσμένα από το σαλόνι-κουζίνα να έβαζα θερμοπομπούς (κλιματιστικά θα μπουν για δροσισμό το καλοκαίρι) δλδ με λίγα λόγια κανένας λέβητας!!
ευχαριστώ για την προσοχή σας.
KITURAMI.
Τον έβαλε φέτος γνωστός και είναι ικανοποιημένος κάτω από συνεχείς πολικές θερμοκρασίες.
2 ξυλογεμίσματα ημερισίως.
Κορεάτικη ποιότητα, κορεάτικη τιμή, δηλαδή ότι καλύτερο.
δεν θα ήθελα να μπλέξω με ξυλολέβητες!! χρειάζεσαι και δοχείο αδράνειας και καθημερινή επισκεψιμότητα!! αυτοί που λέτε οι καλοί θα έχουν και αυξημένο-απαγορευτικό κόστος για μένα. Το σκέφτομαι όμως για λέβητα pellet αν και πάλι δεν ξέρω πόσο ποιοτικά είναι και αυτά και τί κόστος συντήρησης έχουν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.