Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Έχω αγοράσει μία τέτοια σκούπα σταχτών της einhell αλλά θέλει προσοχή στην χρήση. Κταρχήν , δεν μαζεύει ζεστή στάχτη γιατί θα κάψει το φίλτρο της. Άρα ότι κάνεις είναι για την κρύα στάχτη την επόμενη ημέρα. Το φίλτρο της μπουκώνει σχετικά εύκολα. Άρα θέλει συχνό πλύσιμο το φίλτρο. Μόλις το φίλτρο αρχίζει να μπουκώνει, τότε πέφτει πάρα πολύ η απόδοση της σκούπας. Θα έλεγα πέρσι ότι άναβα το ενεργειακό μου τζάκι σχεδόν κάθε ημέρα και με την σκούπα το καθάριζα 1-2 την εβδομάδα. Τις ενδιάμεσες ημέρες το έκανα με απλό φτυάρισμα των σταχτών.

αυτες που κοιταζω λενε οτι εχουν 1200w οποτε ισως εχουν καλυτερη αποδοση μιας και οι einhell απο οτι βλεπω ειναι 500w ή 700w..

Την σταχτη μετα απο την σκουπα σταχτης που την αποθηκεύουμε/πεταμε εχει σακούλες ειδικές;

Παντως για το αν καπνιζει μια σομπα ή οχι με ενημερωσαν οτι 99% φταιει η καμιναδα και οχι η ιδια η σομπα, οπου αν υπαρχει σωστη τοποθετηση και καμιναδα και στραβοκολλησεις ή ανοιγματα να εχει, η σομπα δεν θα καπνιζει. Μου εδωσαν μια μαθηματικη σχέση για τα μετρα μπουρι που χρειαζεται μια σομπα προκειμένου να μην καπνιζει..
θα την ανεβασω μετα με ενα σχεδιάγραμμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

αυτες που κοιταζω λενε οτι εχουν 1200w οποτε ισως εχουν καλυτερη αποδοση μιας και οι einhell απο οτι βλεπω ειναι 500w ή 700w..

Την σταχτη μετα απο την σκουπα σταχτης που την αποθηκεύουμε/πεταμε εχει σακούλες ειδικές;

Παντως για το αν καπνιζει μια σομπα ή οχι με ενημερωσαν οτι 99% φταιει η καμιναδα και οχι η ιδια η σομπα, οπου αν υπαρχει σωστη τοποθετηση και καμιναδα και στραβοκολλησεις ή ανοιγματα να εχει, η σομπα δεν θα καπνιζει. Μου εδωσαν μια μαθηματικη σχέση για τα μετρα μπουρι που χρειαζεται μια σομπα προκειμένου να μην καπνιζει..
θα την ανεβασω μετα με ενα σχεδιάγραμμα.
Εγώ έχω την μπλέ σκούπα με τα περισσότερα watt και τα ροδάκια για να μετακινείτε εύκολα.
Ο κάδος είναι σκέτος, χωρίς σακούλα, απλά η σωλήνα αναρρόφησης στέλνει την στάχτη στον κάδο μέσα χύμα, και το φίλτρο αέρα που έχει είναι για να μην διοχετεύει την στάχτη πάλι στο περιβάλλον.
Τις στάχτες τις μαζεύω κάθε 3-4 χρήσεις και τις πετώ στα σκουπίδια σε δική μου σακούλα. Ο κάδος του είναι κάπου στα 20-25 λίτρα αν θυμάμαι σωστά. Το φίλτρο του πάντως μπουκώνει πιο γρήγορα. Το καλό είναι ότι το βγάζεις και το πλένεις.

Αγόρασα μια από Leroy (dexter) και κάνει πολύ καλή δουλειά, ρουφαει και υγρά και στερεά.

1) Εχω οριζοντια αποσταση μπουριών: 190mm > γωνια > 290mm > γωνια προς την σομπα > 180mm κάθετα για να ενωθεί με την σόμπα.
Στην αγορα υπαρχουν μπουρια 100mm, 50mm και 25mm οποτε για μια αποσταση πχ 190mm που εχω, δεν με βολευουν τα 100+50+25=175mm και θα εχω και 2 ενώσεις

Ενω αν παρω 2 των 100mm και κόψω το ενα στους 90mm θα εχω ακριβως την αποσταση που θελω και μια ένωση... αντι για τις 2 ενώσεις αν επιλέξω αυτα του εμποριου..
Ομως γενικα προτείνεται το κοψιμο στα μπουριά; μηπως δημιουργηθεί καποιο πρόβλημα που αγνοώ ;

2) Μηπως ειναι πολυ μεγαλη η συνολικη οριζοντια αποσταση των μπουριων (190+290=480mm) και θα καπνιζει η σομπα;
Απο τον τοιχο οπου χωνεύει το μπουρι μεσα στο σπιτι, μεχρι το τελος της εξωτερικής καμινάδας, εχει υψος ~3-4 μετρα..

3) Υπαρχει καποια βαση (ξέχωρα απο αυτη της σομπας) οπου τοποθετούμε πανω την σομπα πχ για προστασία; κατω της εχει χαλι, ενω το δάπεδο ειναι ξυλινο..

4) ποια η γνώμη σας για το economizer μήπως δεν ενδεικνύεται για μικρούς χώρους (15τμ+15τμ+ διαδρομος + ΑΝ φτανει η ζεστη και στην κουζινα/μπανιο 20τμ)

1) Ζεσταίνεις το ένα μπουρί με ένα γκαζάκι και βάζεις το άλλο μέσα του 10-20 cm για να φτάσεις το μήκος που σε βολεύει. Το έχω κάνει κάμποσες φορές στο παρελθόν.
2) Οχι δεν είναι μεγάλη. θέλει όμως να είναι ανηφορική και να φροντίζεις να ρουφάει καλά η καμινάδα.
3) Μπορείς να βάλεις οτι σε βολεύει, αλλά δεν έχει ανάγκη.
4) Δικοπο μαχαίρι... Κάποιοι βάζουν κι έναν ανεμιστήρα να χτυπάει αέρα επάνω του και να ζεσταίνουν καλύτερα τον χώρο. Οσοι γνωστοί μου κάποτε το χρησιμοποίησαν, στο τέλος το αφαίρεσαν. Αποψή μου είναι οτι επειδή μπαίνει αμέσως μετά την έξοδο της σόμπας, δεν χρειάζεται, γιατί ήδη ο αέρας πάνω απο την σόμπα είναι καυτός. Αντίθετα, ρίχνει την θερμοκρασία των καυσαερίων με αποτέλεσμα το υπόλοιπο μήκος των μπουριών να μην ζεσταίνεται καλά (αρα και ο αέρας γύρω τους) αλλά και να προκαλείται υγροποίηση ευκολότερα... Αν είχες ελάχιστο μήκος μπουριών μέσα στο σπίτι, ίσως να έβλεπες κάτι θετικό με αυτό.

Last edited:
Υπάρχει λόγος να προτίμησω μπουριά της εταιρίας Tim sistem που ειναι η σόμπα ή να πάρω οποιαδήποτε φ120 που παίρνει η σόμπα μου που έχουν 1/3 της τιμής..

Εγω θα έπαιρνα τα 1/3 της τιμής.

edit

εκτός αν τα tim systems έχουν τέτοιες εμφανείς διαφορές που αξίζουν την διαφορά τιμής

Τελικά λεω αυριο να αγορασω τα "μανισια".. ταιριαζουν περισσότερο με την σόμπα αλλα και το σαλόνι.

Για να μην ειμαι offtopic άνοιξα ενα θέμα για μπρικετες, αν εχει καποιος εμπειρία και εχει χρησιμοποιήσει, ας ποσταρει εκει..

Η επικίνδυνη μυθολογία του “φυσικού”. Πως επηρεάζει το τζάκι το έμβρυο;
04/02/2012 · Posted In: Υγεια

http://paidia.me/?p=2201

Tο τζάκι; Αυτή η υπέροχη και πρωτόγονη χαρά της φωτιάς; Οι ατελείωτες ώρες απλά κοιτώντας την σε κάποια παραλία, η σωτήρια ζεστασιά της σε κάποια σπηλιά, οι συζητήσεις, η φιλοσοφία, οι ιστορίες γύρω από αυτήν… Για έναν άνθρωπο που το ζει με πάθος σε κάθε ραχούλα και κατασκήνωση (με ή χωρίς λουκάνικα ή marshmallows!) η ανάλυση του θέματος είναι πραγματικά οδυνηρή περιπέτεια. Παρατηρήστε τα συναισθήματά σας καθώς σας περιγράφω την πραγματικότητα.

Τι πιο φυσικό από την φωτιά; Συντροφεύει τον homo sapiens από την αρχή της ύπαρξης του είδους. Καίμε ένα αρκετά κοινό και ανανεώσιμο καύσιμο. Αλλά η εισπνοή του καπνού της φωτιάς είναι σοβαρά καρκινογόνος υπόθεση. Πιο καρκινογόνος από το τσιγάρο. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17127644 Όχι μόνο καρκινογόνος αλλά προκαλεί και μεταλλάξεις. Και τερατογέννηση. Ακόμα χειρότερο το γεγονός ότι είναι τόσο μικρά αυτά που αιωρούνται στον καπνό από το τζάκι ώστε να περνάνε και μέσα από τα πνευμόνια στο αίμα μας! Και επειδή είναι τόσο μικρά δεν πέφτουν τα άτιμα. Δηλαδή καις σήμερα το τζάκι και αυτά αιωρούνται στον χώρο μέχρι να τα αναπνεύσεις. Μετρήσεις έχουν βρει να αντέχουν και 10 μέρες στον αέρα ακόμα και αν αερίζεται σχετικά καλά το σπίτι. Επιπλέον είναι τόσο μικρά που μπαίνουν από έξω από το σπίτι μέσα ακόμα και σε σύγχρονα σπίτια με καλή μόνωση.

Σε άλλες χώρες έχει απαγορευτεί, ειδικά στις πόλεις. Επειδή ως γνωστόν είναι φασίστες οι άνθρωποι, όχι ελεύθεροι σαν εμάς τους Ελληνάρες… Αλλά σκεφτείτε το: ανάβεις το τζάκι και είναι σαν να μετατρέπεις όλη την γειτονιά σε παθητικούς καπνιστές. Αυτοί οι αναξιόπιστοι (όποτε μας βολεύει) επιστήμονες μετράνε ότι περίπου το 70% του καπνού από την καμινάδα μας καταλήγει μέσα σε άλλα σπίτια. Και προκαλεί στατιστικά σημαντικά ιατρικά προβλήματα ειδικά στα παιδιά. Αναπνευστικά, προβλήματα στον ύπνο, μόνιμες αλλοιώσεις και παθήσεις. Στην Αμερική (γνωστή χώρα για την υπερβολή της όποτε μας βολεύει) υπάρχει ολόκληρη οργάνωση για τον καθαρό αέρα και επικεντρώνεται συχνά στα τζάκια - http://www.familiesforcleanair.org/ .

Ο μύθος του “φυσικού” αρκετά μας έχει ταλαιπωρήσει. Πριν 3-4 αιώνες η “φυσική” μας κατάσταση ήταν να ζούμε δυο δεκαετίες λιγότερες. Με την φυσική μας τάση για βελτίωση συνθηκών ζωής φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το τζάκι ανήκει σε εκείνες τις περασμένες εποχές και πρέπει (δυστυχώς) να μπούνε πλέον νομικοί περιορισμοί στην χρήση του.

Ναι, ούτε εμένα μου αρέσει να το ακούω. Αλλά έτσι είναι. Και η σχετική νομοθεσία είναι θέμα χρόνου και στην Ελλάδα.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

ΗΕπειδή ως γνωστόν είναι φασίστες οι άνθρωποι, όχι ελεύθεροι σαν εμάς τους Ελληνάρες…

Αυτή η μαλακία με τζάκια + Ελληνάρες δεν λέει να σταματήσει.
Ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν οι "Ελληνάρες" απο σήμερα θα ανάβω το τζάκι μπας και ζεσταθώ.

Κατ' αρχάς ο όρος είναι λάθος γραμματικώς, προφανώς επινόηση κάποιου αγραμμάτου. Ελληναράς (κατά το Γερμαναράς Νικηταράς κλπ), άρα πληθυντικός Ελληναράδες. Το "Ελληνάρες" πόθεν? Από τους π@π@ρες?

Έχετε δίκιο για το λινκ ότι πάει στα τζάμπο. Αλλά και στην άλλη σελίδα το ίδιο utl βγάζει! Το κείμενο το έβαλε ο andre74, στο άρθρο ακολουθούν και λινκ σε σχετικές δημοσιεύσεις.
Δοκιμάστε κι αυτό:
http://paidia.me/?p=1610

Αυτό δουλεύει.
Προτιμώ το άρθρο για το hansaplast του jumbo τελικά...
Πολύ "μα χάθηκε να πάρει original ugg;" είναι ο τύπος...