Έχω 2 900ρια πάνελ, κινέζικα (αλλά με CE).
Πρόπερσι με το μεγάλο κρύο τα είχα στα 2 βορεινά δωμάτια του σπιτιού μου. Όταν έξω είχε 0 μέσα κατάφερνε 18 βαθμούς. Όταν έξω είχε 5 μέσα έφτανε και 22.
Βέβαια η αίσθηση που σου δίνουνε δεν έχει να κάνει με τα γνωστά είδη θέρμανσης.
Προσωπικά την προτιμώ από τις άλλες, αλλά είναι θέμα γούστου...
ΥΓ: έχω σχετικά καλά μονωμένο σπίτι.
Απο περυσι εχω τοποθετησει στα σωματα που ηδη εχω, αντιστασεις και τα εχω κανει ηλεκτρικα. Το καθενα εχει δικο του θερμοστατη κι ετσι λειτουργουν ανεξαρτητα. Η ποιοτητα της θερμανσης ειναι κοντα στα επιπεδα του πετρελαιου, αν εξαιρεσουμε οτι δεν ζεσταινεται το νερο στο θερμοσιφωνα που γινοταν με το πετρελαιο λογο μποιλερ, αλλα η οικονομια μεγαλη. Η τοποθετηση εγινε ευκολα χωρις μερεμετια, τα σωματα μπορουν να λειτουργησουν οποτε θελω κανονικα οπως παλια με τον καυστηρα και το κοστος αποκτησης σχετικα μικρο. Ουτε πανελ, ουτε μερεμετια, τιποτα!!!
Σωστή η ανάλυση, μόνο να αποφεύγετε το "εποχή της ευμάρειας" γιατί λέγε λέγε θα το πιστέψουμε ότι ήταν έτσι το παρελθόν, όταν οι περισσότεροι από εμάς πλάθαμε ήδη τα γνωστά παξιμάδια...
Στη μετατροπη των σωματων νερου σε ηλεκτρικα με αντιστασεις η ποιοτητα της θερμανσης παραμενει ακριβως ιδια.
Και μιας και μπορεις και αναβεις το καθενα ανεξαρτητα, αυτο απο μονο του σημαινει οικονομια, οχι βεβαια για καποιο μαγικο τροπο
αλλα γιατι απλα υποβιβαζεις τις θερμικες σου απαιτησεις. (χωρις αυτο να ειναι κακο απαραιτητα εαν υπαρχουν χωροι που δεν χρειαζεται να ζεσταινονται). Χιλιες φορες καλυτερη λυση απο οποιοδηποτε πανελ (που ο μονος λογος υπαρξης τους ειναι εμπορικος...)
Οσο για το boiler, δεν εχει κανενα νοημα η λειτουργια του με πετρελαιο, εδω και αρκετο καιρο λογω κοστους
Χιλιες φορες ρευμα,και μαλιστα νυχτερινο. Οποιος εχει boiler που το ζεσταινει με πετρελαιο θα κανει σημαντικη οικονομια
αν κλεισει τις βανες και το γυρισει στο ρευμα.
Εαν βαλεις κατω το κοστος του πετρελαιου και του ρευματος σε σχεση με το τι αποδιδουν, το ρευμα στο υψηλο (λογω θερμανσης) τιμολογιο ειναι ακριβοτερο απο το πετρελαιο ως προς την ποσοτητα ενεργειας που αγοραζει κανεις.
Ομως οι κακιστες εγκαταστασεις θερμανσης με τους υπερδιαστασιολογημενους λεβητες, τα ανεξελεγκτα boiler τις τεραστιες καμιναδες και τα οτι ναναι ιδραυλικα δυκτια ριχνουν το βαθμο αποδοσης στο 30%, με αποτελεσμα να φαινεται στη τσεπη το ρευμα φτηνοτερο.
Παρολα αυτα, για οσους εχουν στοιχειωδη περιβαντολλογικη συνειδηση, να θυμησω οτι ο βαθμος αποδοσης στη παραγωγη ρευματος ειναι της ταξεως του 35% και μιας και δεν εχουμε πυρηνικη ενεργεια, και τα φωτοβολταικα το χειμωνα αποδιδουν λιγο, η θερμανση με αντιστασεις ειναι μια εξισου βρωμικη λυση οπως και να καιμε ξυλα. (και η πτολεμαιδα δεν ειναι τοσο μακρυα οσο θα θελαμε...)
Ειναι σαφως ποιο αποδεκτη λυση η μετατροπη των σωματων καλοριφερ που ζεσταινονται με πετρελαιο στο να ζεσταινονται με αντλια θερμοτητας, αλλα κατι τετοιο εχει αρχικο υψηλο κοστος, και αναλογη πολιτικη βουληση για να συμβει. (με αλλα λογια αφορα το 5% του συνολου)
Το αναλγητο κρατος μας καταδικαζει στο να κρυωνουμε (αρκετοι) και στο να αναπνεουμε τα αποτελεσματα της ανεξελεγκτης καυσης(ΟΛΟΙ).
Επειδη ομως αντικειμενικα ΔΕΝ γινεται να ζεσταινομαστε μονιμα με ηλεκτρικες αντιστασεις, κρατηστε το αυτο στο πισω μερος του μυαλου σας και οταν οι συνθηκες γινουν καταλληλες καντε κατι για αυτο.
Ζουμε σε συνθηκες (οικονομικου) πολεμου και ολα αυτα ειναι λυσεις αναγκης. Ας κρατησουμε το θετικο οτι η κριση μας εβαλε να σκεφτουμε και να ψαχτουμε, γιατι σπαταλες εγκαταστασεις και αμονωτες κατασκευες υπηρχαν και την εποχη της ευμαρειας.
Ομως η αντιμετωπιση ηταν, ελα μωρε, με 40 λεπτα το λιτρο τι να φτιαχνεις μονωσεις, αποσβεση δεν θα κανεις ποτε.
Αποδεικνυεται οτι εχει ο καιρος γυρισματα...
τι σημαίνει βρε παιδιά μετατροπή των σωμάτων σε ηλεκτρικά με αντιστάσεις?
Γι'αυτό μ'αρέσει αυτό το forum. Γιατί μαθαίνω συνέχεια καινούργια πράγματα.
Είμαστε εν αναμονή πληροφοριών!
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου αν και είσαι λίγο υπερβολικός με τα ποσοστά που αναφέρεις...
Αυτό που λες στο τέλος με τα "40 λεπτά το πετρέλαιο" είναι τελείως φυσιολογικό, δε νομίζεις?
Προσωπικά πριν από 12 χρόνια που έκανα το σπίτι είχα τα χρήματα για να κάνω μονώσεις αλλά και αντλίες θερμότητας κλπ, απλά δε χρειαζόταν!
Έκαιγα όλο το χειμώνα 2500 λίτρα περίπου και το κάθε γέμισμα (1000λίτρα) ήταν το 1/5 του εισοδήματος της οικογένειας...
Τώρα για τα 1300 για τα 1000 λίτρα πρέπει να δουλεύεις 2 μήνες και αυτά μόνο για μισή σαιζόν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.